Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Καλιτσούνια Χανιώτικα ζυμωμένα με τσικουδιά !!!!


        


Υλικα για την ζυμη
για ενα κιλο αλευρι σκληρο,θα χρειαστειτε
1 σφηνακι τσικουδια,
1/2 χυμο μισου λεμονιου,
1/2 γλυκου αλατι,
1/2 ποτηρι κρασιου λαδι,
λιγο μπαικιν παουντερ στην μυτη του κουταλιου του γλυκου,
λιγο χλιαρο νερο,να εχετε ζυμη σφιχτη κι ελαστικη.καντε την τεσσερα,πεντε μπαλακια και βαλτε τα σε λαδωμενο μπωλ,και σκεπαστε το μπωλ με πετσετα κι αφηστε τα να ξεκουραστουν μια δυό ωρες για να ανοιγουν ευκολοτερα.
Γεμιση
1 κιλο τυρι κρητικο τυρομαλαμα.
2 κουταλιες σουπας στακα,
1οο γρ.μυζηθρα φρεσκια,
1 κουταλακι του γλυκου αλάτι
,δοκιμαστε και φτιαξτε την γευση οπως σας αρεσει.
λιγα φυλλα δυοσμου ψιλοκομενα,
2 αυγα ελαφρα χτυπημενα.
Οδηγίες 
τριβετε το τυρομαλαμα στον τριφτη του κρεμυδιου η το κοβετε κομματια σαν ζαρια και το ριχνετε στο  πολυμιξερ να γινη τριμματα.ανακατευετε ολα τα υλικα μαζι,ριχνετε μεσα μια κουταλια κορν φλαουρ για να τραβηξη τα τυχον υγρα που ισως να βγαλη η μυζηθρα .

εκτελεση
ανοιγετε το φυλλο στην μηχανη του φυλλου σε οσο πιο λεπτα φυλλα μπορειτε.η την ανοιγετε σε φυλλο με τον πλαστη.εγω χρησιμοποιω την μηχανη διοτι ανοιγει πολυ λεπτο το φυλλο σαν χαρτι. οταν ανοιγετε την ζυμη σε φυλλο αλευρωνετε για να περνα πιο ευκολα απο την μηχανη,η οταν την ανοιγετε με τον πλαστη.
παιρνετε λωριδες φυλλου,βαζετε κατα μηκος απο ενα κουταλακι του γλυκου γεματο γεμιση,και τα ρολαρετε να κλειστη καλα μεσα η γεμιση .τα πατατε με τα δακτυλα να κλειστη καλα μεσα η γεμιση και κοβετε με το ροδακι.θα εχετε μακροστενα καλιτσουνακια οπως οι φωτογραφιες παρακατω.τα τοποθετειτε ενα ενα σε ταψι μεγαλο το οποιο εχετε στρωσει με μεμβρανη την οποια εχετε πασπαλισει με αλευρι.κανετε στρωσεις με τα καλλιτσουνια ,βαζοντασμεμβρανη μετα απο καθε στρωση παντα αλευρωμενη.τελειωνετε.
σ αυτο το σημειο εγω τα τοποθετω στην καταψυξη.αφου παγωσουν,βαζω σεμεγαλο τηγανι μπολικο λαδι να καψη,και μολις ειναι ετοιμο,βγαζω απο την καταψυξη τα καλιτσουνια ,κι οπως ειναι παγωμενα,τα τηγανιζω.
μ αυτον τον τροπο δεν σκανε.τα γυριζω κι απο την αλλη πλευρα να ψηθουν ,θα δειτε να κανουν φουσκαλες μολις ειναι ετοιμα τα βγαζετε με τρυπητη κουταλα και τα τοποθετειτε σε πιατελα με χαρτι κουζινας να φυγη το λαδι που ισως εχουνκρατησει.μετα τα βαζετε σε αλλη πιατελα και τα σερβιρετε καυτα με μελι η κανελοζαχαρη.
τηγανιζετε καθε φορα μονο οσα θα καταναλωσετε.τρωγονται μονο ζεστα καυτα.ειναι πολυ νοστιμα.



Σημείωση 
μυζηθρα, στακα ,και τυρομαλαμα θα βρειτε σε καταστηματα με κρητικα προιοντα.το τυρομαλαμα επειδη ειναι ενα χλωρο τυρι που γινεται ορισμενη εποχη τον χρονο ,θα το βρειτε και σε καταψυκτη,δεν εχει να χαση τιποτα απο την γευση του.το αποψυχετε και το φτιαχνετε με τον τροπο που σας περιγραφω. καλη επιτυχια.
Σημειωση.με την ιδια ζυμη φτιαχνομε και ξεροτηγανα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 Συνταγή από την φίλη
 Roula's sweet corner

Τραχανόπιτα τραγανή & αφράτη!!!

                                  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας [όχι για πίτες ]
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
3 αυγά
5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο 
3 κούπες τραχανά σιταρένιο γλυκό
1 κύβο Κνορ κότας [προαιρετικό ]
αλάτι
πιπέρι


Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα  με το  λάδι και τον κύβο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά .
Σιγοβράζουμε μέχρι να λιωσει το σιτάρι και να δούμε ότι χύλωσε περίπου 40 λεπτά.
Τον αποσύρουμε α[ό την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά την φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε  καλά,
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε 3 φύλλα κάτω λαδώνοντας πάντα το καθένα χωριστάΤο πρώτο κάτω κάτω ανοιχτό τα υπλοποιπα δύο σουρωτά.
Ρίχνουμε το μείγμα τραχανά και κλείνουμε γύρβ γύρω την πίτα μας με το φύλλο που εξείχε από το ταψί μας .
Στρώνουμε σουρωτά άλλα δύο φύλλα και σκεπάζουμε με ίσιο ένα τρίτο .
Στρίβουμε τις άκρες και τις χώνουμε γύρω γύρω από την πίτα μας ,
Δεν ξεχνάμε κάθε φύλλο και λάδωμα,
Χαράζουμε την πίτα μας αλοίφουμε όλη την επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πραγματικά δαγκωνιά και απόλαυση !!

Σπανακοκεφτέδες ,Μούρλια γεύση !!!!

                                ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Σπανακοκεφτέδες by mairh

υλικά
300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο & κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 πατατες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
150 γραμ φέτα
2 αυγα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι






εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατατες και τις σουρώνουμε να κρυώσουν για να τις περάσουμε από τον μύλο η' αν θέλετε να τις πατήσετε με ένα πιρούνι!!! σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι το πράσο τον άνηθο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμυδι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό το μείγμα!!!!όταν είναι και ο πουρές πατάτας κρύος ενώνουμε με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ριχνουμε μέσα στο μείγμα μας αλατι πιπέρι και την φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια, τότε βάζουμε και την φρυγανιά μας και τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο!!!!



πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν και ξεροψηθούν, τα βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για λιγάκι και μετά τα τσακίζουμε!!!!

Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πεντανόστιμες τηγανίτες με μερέντα για τα παιδιά!

Ποιος δεν τρελαίνεται γι” αυτό το υπέροχο γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων;

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Μαγείρεμα: 20 λεπτά, Μερίδες: 4, Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

– 8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)

–  2 κουταλιές της σούπας μερέντα

– 500 γρ. γάλα εβαπορέ

–  3 κρόκοι αυγών

– λίγη βανίλια σε σκόνη

– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ψιλή

– ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη για το πασπάλισμα

– μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Κόβετε κάθε φέτα ψωμιού με κουπ πατ σε δύο δισκάκια ώστε να αποκτήσετε συνολικά 16 στρογγυλά κομμάτια.

2. Αλείφετε τα δισκάκια από τη μια πλευρά τους με λίγη μερέντα και τα κολλάτε ανά δύο, ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς.

3. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Βουτάτε τα σάντουιτς στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.

5. Βάζετε σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτή μαργαρίνη τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

6. Tα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

7. Πασπαλίζετε τα σάντουιτς-τηγανίτες με ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη και σερβίρετε.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Στρογγυλά ψωμάκια του τόστ με πραλίνα φουντουκιού-μπανάνα !!

  • Ψωμί για τοστ 4 φέτες
  • Μπανάνα 1 τεμ κομμένη ροδέλες
  • Πραλίνα φουντουκιού 2 κουταλιές σούπας
  • Λίγο βούτυρο 

Οδηγίες

Αλείφουμε τις δύο φέτες ψωμί του τοστ ψωμάκια στρογγυλά καλύτερα με το βούτυρο και   με τις δύο κουταλιές σούπας πραλίνα φουντουκιού.Κόβουμε σε ροδέλες την μπανάνα και τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω στην σοκολάτα ώστε να κολλήσουν. Κλείνουμε με τις άλλη μία φέτα και ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Ενα γλυκό πανεύκολο που θα φτιάξετε πολλές φορές !!!

 Ενα καταπληκτικό γλυκό που θα φτιάξετε πολλές φορές !!!

                                ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά κρέμας
2 φυτικές κρέμες σαντιγί η 1 λίτρο η 2 των 500
2 βανίλιες 
1 ζαχαρούχο γάλα


Ετοιμάζουμε τη κρέμα σαντιγί:  Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τις κρύες από ψυγείο φυτικές κρέμες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες, ώσπου να αφρατέψουν και να γίνουν σαν σαντιγί.
 Υλικά για υπόλοιπο γλυκό

1 βαζάκι γλυκό βύσσινο η κεράσι
2 πακέτα μπισκότα νταιτζέστιβ
ζάχαρη άχνη
λίγο βούτυρο καλό λιωμένο πχ Κερκυρας

η βάζετε 1 μεγάλη η 2 μικρές σαντιγί φυτική


 Οδηγίες

Σε ένα μπολ΄σπάμε ακανόνιστα κομμάτια τα μπισκότα  και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο ,δεν τα ισιώνουμε τα αφήνουμε ακανόνιστα μέσα στο μπολ
Σημείωση ,κρατάμε λίγα για το τέλος γύρω γύρω στο γλυκό.
Τα πασπαλίζουμε με λίγξ άχνη και βάζουμε λίγες διάσπαρτες κουταλίτσες γλυκο με σιρόπι .
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ,
Γύρω γύρω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και στην μέση αδειάζουμε το υπόλοιπο γλυκό !!
Φανταστείτε τώρα την γευση κόβοντας κουταλιές από αυτές τις υπέροχες γεύσεις !!! Δεν περιγράφετε με λόγια !!!





 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουνελάκι στιφάδο στην γάστρα !!






υλικά

1 κουνέλι
2 κιλά μικρά κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ξιδι
μπαχάρι αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο




 
εκτέλεση
πλένουμε και στραγγίζουμε το κουνελάκι μας καθαρίζουμε τα κρεμμύδια!!! σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και περνάμε από το τηγάνι το κουνέλι για να πάρει λιγάκι χρώμα και να θωρακιστούν οι χυμοί το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια γάστρα στην συνέχεια ριχνουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε και αυτά και τα ριχνουμε στην γάστρα μας!!!! 


στο ίδιο λάδι βάζουμε το κρεμμυδι χοντροκομμενο το σκόρδο την δάφνη και τα αφήνουμε λιγάκι να μαραθούν αμέσως μετά ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας να πάρουν μερικές βράσεις και μεταφέρουμε στην γάστρα μας την σαλτσούλα μας! αν είχατε τα κρεμμύδια σε λεκανίτσα με νερό στην διάρκεια του βρασμού στην γάστρα θα βάλουν αρκετά υγρά όμως έχω παρακολουθείτε το φαγάκι σας που το έχετε βάλει στους 200 στην αρχή και με τα το χαμηλώνετε στους 180 να σιγοβράζει! όσο είναι στον φούρνο το φαγακι σας κάπου κάπου ανοίγετε και κουνάτε την κυκλικά την γάστρα σαν να το ανακατεύετε!!!! μετά από 2 ωρίτσες βγαίνει ένα λουκουμάκι!
  Γιαγια Μαιρη εν δραση -οι κουζινίστας


πίτα Πατάτας το φούρνο καραμελωμένη !!! Υπέροχη !!!!






Οταν ψηθεί καραμελώνει από πάνω και είναι πραγματικά απίθανη σε γεύση και εύκολη !!!

Υλικά
Για ταψάκι μέγεθος τούρτας τετράγωνης μερίδες 6
6 πατάτες μεγαλούτσικες
7 φέτες του τόστ ζαμπόν
5 φέτες τυρί του τόστ
1 κούπ τυρί τριμμένο γκούντα τριμμένο
1 κούπα τυρί πικάντικο η κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας  τριμμένο
2 αυγά
1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο




Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις καθαρίζουμε μόλις κρυώσουν και τις πολτοποιούμαι πολύ καλά με τα χέρια η με το ειδικό μηχάνημα πουρέ τις πατάμε μέσα στο ταψάκι που θα τις ψήσουμε,
Κόβουμε από πάνω το ζαμπόν σε κομματάκια ρίχνουμε και τα δύο ειδών τυριά κρατώντας από λίγο και από τα δύο για από πάνω στο τέλος .
Ανακατεύουμε καλά και το ισιώνουμε στο ταψάκι.
Από πάνω αραδιάζομαι ακανόνιστα κομμένες τις φέτες τυρί του τόστ 
Χτυπάμε τα δύο αυγά με το εβαπορέ γάλα και το ρίχνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να καραμελώσει από άνω να σκουρήνει .Καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Δέν είναι αρπαγμένο στις φωτογραφίες αλλά καραμελωμένο με υπέροχη γεύση και τραγανή .



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πατατοσαλάτα & πλήρες γεύμα & ορεκτικό!!!

 Υπέροχη σαλάτα να την προσθέσουμε στο τραπέζι μας ,αλλά και πλήρες γευστικό γεύμα .Αν περισσέψει την σκεπάζουμε στο ψυγείο και γίνετε όλο και πιο νόστιμη !!! Είναι πραγματικά πεντανόστιμη !!!













Υλικά για ένα μεγάλο μπολ

6 πατάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε ροδέλες
1 χούφτα κρουτόν
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι




Σάλτσα

1 βαζάκι μαγιονέζα [χρησιμοποιούμε σχεδόν όλο ]
2 κουταλιές γεμάτες μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές γεμάτες κέτσαπ
2 κουταλιές τις σούπας γιαούρτι ότι προτιμάτε 
λεμόνι ,η μυλόξιδο κατά προτίμηση και κατά βούληση η ποσότητα




Οδηγίες

Πλένουμε τις πατάτες καλά να φύγουν τα χώματα και τις βράζουμε ακαθάριστες μην λιώσουν ίσα να τρυπιούντε με το πιρούνι εύκολα.
Όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε και με ένα πιρούνι τις ανοίγουμε σε κομματάκια μέσα στην σαλατιέρα μας .
Προσθέτουμε από πάνω το κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους ,
τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,
τα κρουτόν
το αλατοπίπερο
το λάδι ,λίγο λεμόνι η μυλόξυδο ανάλογα τι μας αρέσει ,και με την βοήθεια δύο κουταλιών ανακατεύουμε καλά.


Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα [οδηγίες παρακάτω ]
Τοποθετούμε και τα αυγά από πάνω τα οποία δεν τα βάζουμε στο ανακάτεμα μην διαλυθούν.Αν δεν σας ενοχλεί βάλτε τα από την αρχή όπως εγώ και ανακατέψτε τα όλα μαζί.





Σάλτσα.

Βάζουμε σε βαθύ πιάτο η καλύτερα σε μπολάκι τα υλικά  μαγιονέζα γιαούρτι μυλόξυδο  κέτσαπ   1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και την μουστάρδα.
Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μία υπέροχη και πεντανόστιμη κρέμα ,
Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την σαλάτα μας κι όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε ανακατεύουμε ,Καλή επιτυχία !! Είναι τέλεια !!







Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια





υλικά
1/2 χυλοπίτες

1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια
1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά
1 πράσο χοντροκομμενο
1/2 πιπεριά σε κύβους
1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο για το σοταρισμά των λαχανικών




 

υλικά για την μπεσαμελ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 1/2 ποτηρια γαλα
1 συσκευασία Φιλαδέλφεια
1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί
3 αβγά
αλατι 



 
Εκτέλεση
βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. σε ένα τηγάνι
βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστουν με το βούτυρο και
προσθέτουμε αλατι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμα τα ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και
οι χυλοπίτες μας!!!!
σε ένα άλλο κατσαρολακι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμελ και βάζουμε και το αλεύρι
για μερικά λεπτακια στην συνέχεια ριχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε
μέχρι να δέσει η κρέμα, αποσύρουμε απο την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πεσει η
θερμοκρασία τότε ριχνουμε τ' αβγά που εχουμε χτυπήσει ελαφρώς και στην συνέχεια το αλατι
και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας!!! με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα
από την κρέμα και την ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και
τ' ανακατεύουμε, βάζουμε να πάει παντού η κρέμα μας!!! σε ενα ταψάκι ριχνουμε ολα τα υλικά
της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη
μπεσαμελ! τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγακι μας  αν θέλετε στο
μειγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση >>

 Γιαγια Μαιρη εν δραση- οι κουζινίστας



Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Τυροπιτάκια γρήγορα και πεντανόστιμα !!!!





Υλικά και οδηγίες 

300ml γάλα ζεστό 

 300 γραμ. Βιτάμ πλάκα μέσα λιωμένο ανακατεύω καλά να λιώσει το βιτάμ και

 προσθέτω 2 φακελάκια μάγια.ανακατεύω , προσθέτω μισό κουταλάκι του 

γλυκού αλάτι 2 αυγά και 1 κιλό αλεύρι μύλοι Αγ Γεωργίου.ζυμώνω και έχω 

μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη.πιάνω και κάνω μπαλάκια ζύμης και τα 
ανοίγω 




με το χέρι μου σε μέγεθος , όσο ένα πιατάκι του καφέ.γεμίζω με:

 Λιώνω 1 κούπα φέτα, γιαούρτι 2 κουταλιές ,1 κούπα κεφαλοτύρι , 1 αυγού ελάχιστο 

αλάτι και πιπέρι αν το τρώτε






 κλείνω το μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ σε 

λαδόκολλα. 




Αλείφω με αυγό και γάλα για να είναι αφράτα

ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Εγώ έκανα διάφορα σχέδια.