Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τραχανόπιτα τραγανή & αφράτη!!!

                                  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας [όχι για πίτες ]
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
3 αυγά
5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο 
3 κούπες τραχανά σιταρένιο γλυκό
1 κύβο Κνορ κότας [προαιρετικό ]
αλάτι
πιπέρι


Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα  με το  λάδι και τον κύβο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά .
Σιγοβράζουμε μέχρι να λιωσει το σιτάρι και να δούμε ότι χύλωσε περίπου 40 λεπτά.
Τον αποσύρουμε α[ό την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά την φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε  καλά,
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε 3 φύλλα κάτω λαδώνοντας πάντα το καθένα χωριστάΤο πρώτο κάτω κάτω ανοιχτό τα υπλοποιπα δύο σουρωτά.
Ρίχνουμε το μείγμα τραχανά και κλείνουμε γύρβ γύρω την πίτα μας με το φύλλο που εξείχε από το ταψί μας .
Στρώνουμε σουρωτά άλλα δύο φύλλα και σκεπάζουμε με ίσιο ένα τρίτο .
Στρίβουμε τις άκρες και τις χώνουμε γύρω γύρω από την πίτα μας ,
Δεν ξεχνάμε κάθε φύλλο και λάδωμα,
Χαράζουμε την πίτα μας αλοίφουμε όλη την επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πραγματικά δαγκωνιά και απόλαυση !!