Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τυρόπιτες καλτσόνε !!!

Υλικά
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό
ένα φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
ένα κουταλάκι ζάχαρη
ένα κουταλάκι αλάτι
 και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια (περίπου μισό κιλό).

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Εκτέλεση
Το αλεύρι και το νερό το ρίχνω εναλλάξ και ζυμώνω καλά μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη.

Αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα κόβουμε μπαλάκια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε πιτάκια. Γεμίζουμε με ότι θέλουμε και τηγανίζουμε.
 Eva Triantafilidou


Μηλοπιτάκια με σφολιάτα τριανταφυλλάκια !!


 Υλικά για 6 μηλοπιτάκια

1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη
2 μήλα ομοιόμορφα μεγάλα
μέλι ,η μαρμελάδα ,η ζάχαρη κανέλα μαζί  ότι προτιμάτε για εσωτερική επάλειψη
λίγο βούτυρο καλό 
κανέλα
ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα μήλα ,βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες μισοφέγγαρο όπως σας δείχνω στις φωτογραφίες
 Χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες όπως το βλέπετε στην φωτογραφία το φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε πλάτος και φάρδος να λεπτύνει λίγο και με την βοήθεια μαχαιριού το κάνουμε ίσιο από πάνω και από κάτω .
Σε μία κατσαρολίτσα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φετούλες μισοφέγγαρο μήλα που έχουμε κόψει.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά
Με ένα πινέλο περνάμε σε λεπτή στρώση όλη την επιφάνεια τις σφολιάτας που θα ακουμπήσουμε τα  μήλα ,η με μαρμελάδα τις αρεσκείας μας ,η με μέλι ,η ραντίζουμε με κανελοζάχαρη [όχι άχνη ]
Τοποθετούμε τα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες κουμπόντας λίγο η μία πάνω στην άλλη δείτε φωτογραφίες.
 Αμέσως μετά διπλώνουμε και σκεπάζουμε λίγο τις άκρες των μήλων την από κάτω πλευρά δείτε φωτογραφίες
 Πιάνουμε τώρα την άκρη και τυλίγουμε σε ρολάκι μέχρι να τελειώσει σχηματίζοντας έτσι τριανταφυλλάκι.



 Τα τοποθετούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε θήκη η ατομική η ταψάκι με θηκούλες ,γιατί αλλιώς ανοίγουν κατά το ψήσιμο αφού πρώτα τα έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι η βούτυρο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο καθένα από πάνω από μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα.


Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να  δούμε και να ψηθεί η σφολιάτα αλλά και να ροδίσουν τα μήλα ,περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ,
Τα βγάζουμε κι όταν κρυώσουν ξεφορμάρουμε ,βγαίνουν εύκολα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!
Σημείωση
Την ιδέα την είδα στο ίντερνετ σε ξένο σάιτ.
Εγώ χρησιμοποίησα μέλι αλλά όταν τα ξαναφτιάξω θα προτιμήσω την κανελοζάχαρη.Επίσης δεν τα έβαλα σε θήκη και ορισμένα μου ανοίξανε γι αυτό σας τονίζω αυστηρά σε θήκες για να τα ψήσουμε .
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές




Κουρκουμπινάκια του λεπτού τραγανά & αφράτα!!







 Ετοιμάζονται αμέσως ,είναι τραγανά και πεντανόστιμα !Το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι ..εξαφανίζονται αμέσως !!!!!
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
μέλι
κανέλα
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα



Εκτέλεση
Ανοίγουμε την σφολιάτα που συνήθως είναι 2 φύλλα.
Με τον πλάστη το δουλεύουμε ελαφρώς να λεπτύνει λίγο.
Τυλίγουμε σε πολύ σφιχτό ρολό και τέλος με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ρολάκια πάχους 2 εκατοστών.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο λάδι να κάψει και τα ρίχνουμε μέσα Ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα ΜΟΝΟ όταν τα δούμε και αρχίζουν να χρυσίζουν .






Μόλις πάρουν το χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό  λάδι.
Μετά από λίγο τα βάζουμε σε λίγο βαθιά πιατέλα τα περιχύνουμε με μέλι το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο χλιαρό νεράκι [να είναι παχύ αλλά όχι πολύ ]
και πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα!!Είναι υπέροχα !!!
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές






Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Λουκουμάδάκια τραγανά από έξω & γεμάτα σιρόπι μέσα !!!




Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμ. αλεύρι σκληρό
1/4 κούπας ρύζι ότι ρύζι έχετε λευκό βρασμένο  με 1 λίτρο νερό να γίνει λευκό το ζουμί.στραγγίζετε το ρύζι και κρατάτε το ζουμί να έχετε 2 κούπες
λίγο αλάτι,
1 κουταλιά σούπας μέλι την οποία διαλύομαι μέσα στο ρυζόνερο.

                                              Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά , το αλάτι,το αλεύρι και το νερό να έχομε έναν χυλό όπως η τσίχλα,δηλαδή μαστιχωτο
 Σκεπάζομε με μεμβράνη και βάζομε σε ζεστό και υγρό μέρος να φούσκωση και να φτάσει σχεδόν στα χείλη του μπολ.θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν εχει φούσκες πάνω/
Εν τω μεταξύ ετοιμάζομαι το σιρόπι το οποίο αφήνομε να κρυώσει καλά
                                                      σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη/2,5 κούπες νερό /
1γενναια κουταλιά μέλι
χυμό μισού λεμονιού
Βράζομαι το σιρόπι καλά 10-15 λεπτά περίπου,κατεβάζομαι,ρίχνομαι τον χυμό λεμονιού,καυτό μέλι το οποίο ανακατεύομαι να διαλυθεί.
                                                  
Σε ένα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λαδάκι να κάψει.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα από τον χυλό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Έχουμε και ένα φλιτζάνι με νερό δίπλα και βουτάμε το κουταλάκι για να μην κολλάει η ζύμη πάνω.
Αφήνουμε τα λουκουμαδάκια να ανεβούν στην επιφάνεια και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα με χαρτί για να βγάλουν το λάδι τους.
Οταν τελειώσουμε με όλο τον χυλό,όταν θέλουμε να σερβίρομαι,ξανατηγανιζομε τα λουκουμαδακια πάλι στο λάδι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα και τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι. σερβίρομαι με καβουρδισμένο και σπασμένο σουσάμι και κανελιτσα.απέξω είναι τραγανά,και στην πρώτη μπουκιά το  σιρόπι γεμίζει το στόμα. ούτε λαδίλα μυρίζουν και είναι στητά.  καλή επιτυχία!!

 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Από  Roula's sweet corner-Roula Psittaki συνταγή

Κρητικά γνήσια καλιτσούνια με γέμιση σπανάκι -τυριά!!!!


Υλικά για το ζυμάρι
1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι νερού λάδι ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 2 κύβοι νωπή μάγια
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι το οποίο ρίχνομε μέσα στο αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μαχλεπι κοπανισμένο σε σκόνη..αγοράστε έτοιμο μαχλέπι κοπανισμένο διότι όταν ανοίγετε το φύλο αν εχει κομματάκια θα σας σκάσει το φύλο
1 ποτήρι νερού γάλα ζεστό
1 ποτήρι νερού νερό ζεστό'
ΔΕΙΤ συνταγές περισσότερες πατώντας ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση για την ζύμη.
Προθερμαίνομαι τον φούρνο στους 50 βαθμούς κι όταν ζεσταθεί τον κλείνομε.
Βάζομε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ την ζάχαρη,το αυγό,την μαγιά,το Χαλέπι,το λάδι,το γάλα χλιαρό και τα ανακατεύομε με το χέρι μας μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί..θα έχομε σαν ένα πηχτό χυλό..ρίχνομε το αλεύρι λίγο λίγο μαζί με το ζεστό νερό μέχρι να έχομε ζύμη απαλή και σφιχτή..αν χρειαστούμε αλεύρι προσθέτομε..η ζύμη σας θα είναι εύπλαστη κι απαλή..την κάνετε πολλά μπαλάκια τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε μια ευρύχωρη λεκάνη όταν  τα τελειώσετε τα βάζετε στον σβηστό άλλα ζεστό φούρνο κι αφήνεται να φουσκώουν ..θα φουσκώσουν πολύ πάρα πολύ..αφήστε τα εκεί μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.


Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα μαυρομάλλα το οποίο τρίβετε στο πολυμίξερ η στο μούλτι η στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το αλατίζετε.
200γρ.στάκα
200 γρ πηχτόγαλο φρέσκο η φρέσκια μυζήθρα
λίγη γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη περίπου 100γραμμάρια
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο η μισή κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι  όσο θέλετε εσείς δοκιμάζετε...και βάζετε όσο θέλετε
λίγο αλεύρι πασπαλισμένο από πάνω για να τραβά  τα υγρά.περιπου ένα φλιτζάνι τσαγιού
σπανάκι όσο θέλετε περίπου 2 κιλά ψιλοκομμένο αλατισμένο και στυμμένο πολύ καλά στο σουρωτήρι των μακαρονιών .το στύβετε με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά..μετά το ανακατεύετε με δυο τρεις κουταλιές αλεύρι για να μην βγάλει άλλα υγρά..το ανακατεύετε με τα τυριά.
Ανακατεύετε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα τα τυριά και το σπανάκι κι το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το ζυμάρι σας.


Επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο με δυο τρεις κουταλιές εβαπορέ αδιάλυτο
σουσάμι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα.
(η δόση για το αύγωμα είναι για ένα ταψί φούρνου..εσείς επαναλαμβάνετε για όσα ταψιά θέλετε να φτιάξετε)

Εκτέλεση για τα καλιτσούνια
Παίρνετε το ζυμάρι σας από τον φούρνο που θα εχη φούσκωσει πολύ,παίρνετε κομματάκια όσο μεγάλα θέλετε ,τα αλευρώνετε πάλι κι ανοίγετε φύλο στο χέρι η στην μηχανή για  μηχανοκίνητο φύλο δεν το κάνετε πάρα πολύ λεπτό διότι τα τυριά μέσα θα βγάλουν υγρά και η ζύμη είναι αφράτη και κριτσινιστή όποτε δεν τους ταιριάζουν φύλο πάρα πολύ λεπτό..όχι όμως  χοντρό σαν τυρόπιτα..κόβετε τετράγωνα κομμάτια μεγάλα η μικρά ότι θέλετε εσείς ,βάζετε μια γεναία κουτάλια σούπας γέμιση μέσα και τα κλείνετε σαν φακελάκι..τα αραδιάζετε στο ταψί του φούρνου σας.οταν τα τελειώσετε τα αυγώνετε και τα πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι..βάζετε τα ταψιά στον φούρνο να φουσκωνόσουν δείτε να φουσκώσουν πολύ και να είναι αφράτα..ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε ένα ένα ταψί μέχρι να ροδίσουν καλά πολύ καλά.Οσο ψήνετε και κάνετε την διαδικασία να μην υπάρχουν ρεύματα αέρος στον χώρο.να υπάρχει ζεστή ατμοσφαίρα να μην χάσουν τα καλιτσούνια το σχήμα τους..τρώγονται ζεστά καυτά..όταν κρυώσουν τα ξαναζεσταίνετε και είναι σαν της ώρας.


Σημείωση
 Μπορείτε να φτιάξετε τα Καλιτσουνάκια και να τα βάλετε σε σειρές με φύλα κατάψυξης ανάμεσα η μεμβράνη που τα έχετε αλευρωμένη πριν..βάζετε στρώσεις καλιτσούνι φύλλο κλπ.και φυλάτε στην καταψυξη.οταν θέλετε να τα ψήσετε τα βάζετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 50 βαθμούς και σβηστό κι  αφού τα αυγατίσετε και σισαμώσετε ,περιμείνετε φουσκώσουν καλά και τα ψήνετε όπως ανωτέρω.

Σημείωση.
 Αν δεν βάλετε σπανάκι γίνονται νόστιμα  Καλιτσουνάκια μόνο με τυριά.

Σημείωση.
Αν κάνετε πολύ λεπτό φύλο ζύμης κόβετε μακρόστενα κοματια του φύλου βάζετε μέσα μια κουταλιά μείγμα μακρόστενο και τυλίγετε σαν καραμέλα..Βάζετε κατάψυξη και μπορείτε να τα τηγανίσετε..το φύλο πρέπει να είναι λεπτό και να το τυλίξετε δυο τρεις φόρες για να μην χυθοΎν τα τυριά..τα τηγανίζετε κατεψυγμένα κατευθείαν από την κατάψυξη αλλιώς θα χυθούν όλα τα τυριά αν τα ξεπαγώσετε ..αφου κάψει  το λάδι κατεβάζετε λίγο την θερμοκρασία ..και τηγανίζετε..
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγή είναι δική μου μετά από πειραματισμούς και πολλές δοκιμές!!Είναι πολύ ωραία δοκιμάστε την !!! 
Συνταγή από
Roula's sweet corner -Roula Psittaki

Εκμέκ με άρωμα μαστίχας !!!!


 Για τη βάση

    500 γρ. κανταΐφι
    125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

    1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
    6 κρόκους
    200 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. κορν φλάουρ
    100 γρ. βούτυρο παγωμένο
1/2 κουτ,γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
    2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί

    500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    50 γρ. άχνη ζάχαρη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    φυστίκι Αιγίνης σπασμένο για διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

    Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα που τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη βάση

    Ανοίγουμε το καταΐφι με τα δάχτυλά μας (ξάσιμο). Δε θέλουμε να έχει καθόλου κόμπους και πρέπει να το κάνουμε αέρινο. Το απλώνουμε σε ένα ταψί (25x35 εκ.) σε όλη του την επιφάνεια.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ραντίζουμε το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
    Αφαιρούμε από το φούρνο και όπως είναι καυτό ρίχνουμε πάνω του το κρύο σιρόπι από πάνω με μία κουτάλα και φροντίζουμε να πάει παντού.
    Το κανταΐφι με το ψήσιμο θα μαζέψει λίγο αλλά με το που ρίξουμε το κρύο σιρόπι θα ανοίξει πάλι.
    Το αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξει το σιρόπι.
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Για την κρέμα

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και έπειτα τη μισή ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε και ξεκινάμε να ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (προσοχή θέλουμε να ζεσταθεί και όχι να καεί το γάλα). Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
    Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα . Προσθέτουμε τη βανίλια και το κορν φλάουερ την μαστίχα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το σύρμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μέσα λίγο από το γάλα μας.
    Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι μία πατισερί.
    Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στα αυγά έτσι ώστε να ανεβάζουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία των αυγών.
    Τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και την βάζουμε ξανά στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Από καιρό σε καιρό δοκιμάζουμε λίγο το μείγμα. Το κορνφλάουρ μέχρι να ψηθεί δίνει μια γεύση αλευρίλας που δεν τη θέλουμε. Οπότε συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις δοκιμάσουμε και δεν καταλάβουμε το κορν φλάουερ, τότε η κρέμα μας θα είναι έτοιμη.
    Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, το οποίο είναι κομμένο σε κύβους και παγωμένο από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο με μια μαρίζ.
    Απλώνουμε όλη την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο και καλά κρυωμένο καταΐφι . Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και στρώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας.
    Παίρνουμε μία μεμβράνη και σκεπάζουμε έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα καλά (για να μην κάνει κρούστα) και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 2-3 ώρες.

Για τη σαντιγί

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και την βανίλια μέχρι να σφίξει σε σαντιγί και να έχει την υφή γιαουρτιού. Προσοχή μην την παραχτυπήσουμε και ''κόψει''.
    Ρίχνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα αφού έχουμε αφαιρέσει τη μεμβράνη και την απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Κάνουμε γραμμές πάνω στη σαντιγί και πασπαλίζουμε με σπασμένο φυστίκι Αιγίνης. 
πηγή  http://akispetretzikis.com/
Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου-


Ψωμάκια καταπληκτικά !!!!





 Υπέροχα  ψωμάκια εύκολα!!Γεμίζουμε με οτι μας αρέσει και απολαμβάνουμε !!

Υλικά
300 γραμ.γαλα χλιαρο 
1αυγο
 1μαγια 
λιγο αλατι
λίγη ζάχαρη
3 κουτ,σούπας ηλιέλαιο
500 γραμ αλεύρι 
 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρικη και Συνταγές 

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ,θα το δούμε να γίνετε μία μαλακή ζύμη.


Αφου φουσκώσει το χωρίζουμε στα 8 μπαλίτσες τα βάζουμε σε ταψί τα αλοίφουμε με γάλα και τα ραντίζουμε με σουσάμι .και τα αφήνουμε να φουσκώσουν .
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15- 20 λεπτά..
 Μαρία Καραθανάση-Τζεβελέκου-Οι Κουζινίστας

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Λουκουμάδες !

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 αυγό
1κουταλιά μαργαρίνη λιωμένη
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
 λίγο αλάτι
 αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια κάνουμε κορδονάκι με τα χέρια μας ενώνουμε τις άκρες και τηγανίζουμε.
 Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
 Για να τα κάνουμε νηστίσιμα αντικαθιστούμε το γάλα με νερό και παραλείπουμε το αυγό. Γίνονται εξίσου νόστιμα! 
Eva Triantafilidou

Ντόνατς με γέμιση μερέντας!

 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές ζάχαρη
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Μερέντα
άχνη ζάχαρη   για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ζυμωνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει.
Πλαθουμε στρογγυλά ντονατσάκια και τηγανιζουμε.
Τα χαράζουμε στη μέση και τα αλειφουμε με μερέντα.
 Τέλος τα βουτάμε στην άχνη! 
Eva Triantafilidou

Κρουασανάκια με μερέντα !!!

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά

400γρ αλεύρι
ενα κεσεδάκι γιαούρτι(220γρ)
 1 φακελάκι μαγιά
δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη
 100γρ μαργαρίνη
1 αυγό και λιγο αλάτι.

 Εκτέλεση

 Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει Βάζοντας όλα τα υλικά
. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δυο και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο δυο στρογγυλά φύλα.
Κόβουμε το κάθε φύλο μας στα 4 σχηματίζοντας ενα σταυρό και μετά διαγώνια σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού από ενα κουταλάκι γεμάτο μερέντα το ρολάρουμε και γυρίζουμε τις άκρες για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180! Καλή Επιτυχία !!
Eva Triantafilidou



Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Γιαουρτογλυκό τύπου Ραβανί με λευκή σοκολάτα & μαστίχα !!! Μούρλια !!!!



Υλικά
σιρόπι
μιάμιση κούπα ζάχαρη
μιάμιση κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
φλούδα μισού λεμονιού
φτιάχνομε πρώτα το σιρόπι ..βράζομε όλα τα υλικά μαζί περίπου 10 λεπτά να έχομε πηχτό σιροπάκι ..αφήνομε στην άκρη να κρυωση
γλυκό
ένα γιαουρτάκι 200 γραμμαρίων
μιάμιση κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά η 4 μέτρια
λίγους κόκκους μαστίχας κοπανισμένους με ένα κουταλάκι ζάχαρη σε σκόνη
μισό κουταλάκι σόδα η ένα χαρτάκι μπαικιν παουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
100 γραμμάρια λευκή κουβερούρα λιωμένη σε μπαιν μαρι
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο η μαργαρίνη
αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για επάλειψη στο τέλος

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Βάζομε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι,την μισή ζάχαρη,την μαστίχα κοπανισμένη το κονιάκ το μπέκιν ,το γιαούρτι και τα ανακατεύομε καλά και τα αφήνομε μια ώρα στην άκρη να φουσκώσουν..μετά από μια ώρα χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν έχομε εν τω μεταξύ λιώσει την κουβερτούρα και το βούτυρο κι τα αφήνομε να περιμένουν..όταν φουσκώσουν τα αυγά ρίχνομε μέσα το μείγμα με το σιμιγδάλι και το γιαούρτι χτυπώντας συνέχεια..μετά ρίχνομε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ και τέλος το βουτυρο.βαζομε σε ένα ταψάκι μικρο 25χ25 εκατοστά η στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστά την οποία έχομε ντύσει με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ..ψήνομε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίση καλά το γλυκό..μην περιμένετε να φούσκωση πολύ...όταν το βγάλομε από τον φούρνο το περνάμε με πινέλο και  με το λιωμένο βούτυρο τις 3 κουταλιες που φυλάξαμε αφήνομε να το πιει καμιά ώρα περίπου και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα το περιχύνουμε με το κρύο πηχτό σιρόπι  να τραβηξη καμιά ώρα περίπου και βάζομε σε πιατέλα και σερβίρομε..Καλή επιτυχία!!!!
 Roula's sweet corner

Κορνεδάκια !!! Πιό τέλεια δεν γίνετε !!!!




Υλικά:

    2 πακέτα σφολιάτα (εγώ παίρνω της Pillsbury)
    βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια
    2 αυγά

Υλικά για κρέμα:

    1 λίτρο γάλα
    1 πακέτο γκαρνί (με τα 2σακουλάκια)
    3 άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα

Η κρέμα είναι η θεική κρέμα που μας έδωσε η Γιάννα για το μιλφέι.


Υλικά για το σιρόπι:

    3μιση φλιτζάνια ζάχαρη
    2μιση φλιτζάνι νερό
    1 βανίλια

Βράζουμε τα υλικά για 25 λεπτά.

 Γαρνίρισμα:

    1 φακελάκι γκαρνί
    200 ml γάλα
    κερασάκια μαρασκίνο


Εκτέλεση:

Αν δεν έχουμε τα ειδικά χωνάκια φτιάχνουμε με χαρτόνι, συρραπτικο και αλουμινόχαρτο.  

    Κόβουμε το χαρτόνι και φτιάχνουμε τα χωνάκια όπως στην φώτο

    Τυλίγουμε το χαρτόνι καλά με το αλουμινόχαρτο:

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε το αλουμινόχαρτο:   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ, την πρώτη φορά που τα φτιάξαμε μας κόλλησαν χωρίς αυτά και χάλασαν.



    Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια όπως στην φώτο:

  Να καβαλάτε καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και  ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
    Χτυπάμε 2 αυγά και αυγουλώνουμε τα κορνεδάκια.
    Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν.
    Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι.
 Ζεστο σιρόπι κρύα κορνεδάκια.  Τα περνάμε από το σιρόπι, μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.


    Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση.  Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας.



    Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml γάλα και 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί.  Με κορνέ βάζουμε στο επάνω μέρος.  Βάζουμε κ μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!!
 Ναταλία Μουρατίδου-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές