Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μαγιονέζα σπιτική φανταστική !!

 Υλικά
1 κούπα λάδι ,
1 κούπα εβαπορέ,
χυμό λεμόνι 2-3 κουταλιές σούπας
1 κουταλιά μουστάρδα τις σούπας
και αλάτι όσο θέλεις.

Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι η μίξερ και χτυπάμε καλά.
Μόλις πήξει είναι έτοιμη ,διατηρείτε στο ψυγείο 
Σημείωση 
Αν προσθέσουμε και κέτσαπ γίνετε μία απίθανη σος για σαλάτες !!

Milena Tsakarova-



Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

FERRERO ROCHER..!!! Με 3 ΥΛΙΚΑ μόνο !!!

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά
1 [ενα]Κουτί το μικρό Caprice [πουράκια]Θρυμματισμένα η εναλλάξ 3-4 σοκοφρέτες με γεύση φουντουκιού 

1[μια]κούπα καβουρδισμένα και θρυμματισμένα φουντούκια στο μούλτι oxι πολύ καλά
 1[ενα]κουτί μερέντα 360gr το μικρό πραλίνα φουντουκιο
1λιωμένη κουβερτούρα 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά εγώ το έβαλα στην κατάψυξη και μόλις σφίξει το μείγμα πλάθουμε μπαλίτσες και ξαναπαγώνουμε..!!! 
Αν θέλετε μπορείτε στην μέση να βάλετε ένα ολόκληρο φουντούκι..!!! [25 τεμ..]
 Gogo Samiou

Σιμιγδάλι με γάλα γαρνιρισμένο με ότι μας αρέσει !!!






Απόψε έφτιαξα κάτι που είχα να γευτώ....τουλάχιστον 30 χρόνια. Είναι ενα γλυκό που μου εφτιαχνε η γιαγιά μου, στην Ρουμανία Λέγεται "gris cu lapte", σε απλα ελληνικά....σιμιγδάλι με γάλα
Είναι τόσο απλό, είμαι σίγουρη οτι κάποιες θα το έχετε ακούσει ή δοκιμάσει, εγω πάντως θα βάλω την συνταγούλα, ετσι, να την μοιραστώ μαζί σας



Τα συστατικά :
 500 ml γάλα,
75 γρ. σιμιγδάλι,
 2 κουταλιες ζάχαρη,
μία βανίλια.

Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια, πρίν πάρει βράση αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατευουμε με το σύρμα. Ανακατευουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Το βάζουμε σε μπολάκια, γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα φράουλα αν θέλουμε και....voilà ενα γρήγορο και νόστιμο γλυκό στη στιγμή!!!
 Paola Kapa--Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Κουλουράκια σαν παξιμαδάκια που μπορούμε να τα φτιάξουμε με πολλές γεύσεις !!!!


 Περισσότερες συνταγές δείτε πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Υλικά
1 ποτήρι λάδι.
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι .
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι. 
2 κουτ.γλυκάνισο. 
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλο.
1 κούπα ζάχαρη(εγώ εβαλα καστανή). 
1 κουπάκι καρύδι χοντροκομμένο. 
1 κουταλάκι σόδα.
 2 κουταλιές μπέικιν και αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά ούτε πολύ σκληρή. 


Εκτέλεση
 Ανακατεύω τα υλικά κάνω μπαστούνια και χαράζω με το μαχαίρι μέχρι την μέση.
 Τα ψήνω 20 λεπτά στους 180 και τα βγάζω και τα κόβω ώστε να χωρίσουν τι ένα από το άλλο. Και τα ψήνω ξανά περίπου 15 λεπτά γιατί τα θέλω τραγανα.
Τα υλικά είναι δική μου εμπνευση και την έχω κάνει χιλιάδες φορές.

 Και με σταφίδα και με ούζο και με αμύγδαλο. Είναι τελεια! Εύκολα και κρατάνε σε τάπερ για πολλές μέρες! !!!!
 Κaterina Papalexandrou

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατόπιτα σούπερ & φανταστική !!!

Υλικά κέικ
4 αυγά
1 κούπα αλεύρι 
1 κούπα ζαχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 βανίλια 
1 μ φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κούπα λάδι

Σοκολάτας υλικά 
1 κουπα γάλα
400 γραμ κουβερτούρα
200 γραμ βούτυρο
.
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές




Εκτέλεση

Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί για το κέικ εν,ω συγχρ'ονως σε ένα κατσαρολάκι λιώνω βούτυρο με γάλα και μόλις πάρουν να βράσουν ρίχνω την κουβερτούρα ανακατεύοντας να ενωθούν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το μισό από αυτό το μείγμα το ανακατεύω με ένα κουτάλι μέσα στο μείγμα κέικ και το άλλο μισό το κραταω για επικάλυψη.
 
 Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψάκι όπως αυτό που βλέπετε και ρίχνω το μείγμα .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 18 λεπτάκια ,Το  βγάζω  και ρίχνω την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω ,Γαρνίρω κατά βούληση .Καλή επιτυχία !!!
Marianna GylaΟι Προκομένες/οι - Συνταγές

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας με μόνο 4 υλικά (Vegan)

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Για τη βάση:
250 γρ μπισκότα digestive (τα Αλλατίνη δεν έχουν ζωικά)
100 γρ μαργαρίνη (η φαστ δεν έχει ζωικά)
Για την κρέμα:
350 -400 γρ κουβερτούρα
250 ml γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
100 γρ μαργαρίνη


Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, λιώνουμε τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε σε ταψάκι/ τσέρκι με το χέρι καλά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σπάμε καλά την κουβερτούρα σε κομματάκια, ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις κάψει το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Περιμένουμε λίγα λεπτά και μετά ανακατεύουμε να γίνει ενιαίο. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την προσθέτουμε κι αυτήν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Σοκολατένια πανδαισία !!!!!!

Υλικά
320 γρ μπισκότα digestive - 
80 γρ βούτυρο - 
αυτά είναι η βάση..

 Η κρέμα [το μεσαίο ] είναι
150 γρ ζάχαρη -
 3 αυγά 
150 γρ βούτυρο - 
120γρ κουβερτούρα - 
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Γκανάζ σοκολάτας
 100 γραμ κρέμα γάλακτος 
100 γραμ κουβερτούρα 

Περισσότερες συνταγές θα δείτε ΕΔΩ Μαγειρικη και Συνταγές 


Εκτέλεση 
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και τα στρώνουμε  ομοιόμορφα στο ταψάκι .
Ετοιμάζουμε την κρέμα  ανακατεύοντας πρώτα την ζάχαρη με τα αυγά,μετά προσθέτουμε  το βούτυρο ανακατεύουμε προσθέτουμε και την κουβερτούρα λιωμένη ανακατεύουμε και τέλος 80  γραμ αλεύρι .
Τα ανακατεύουμε όλα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ψήνουμε για 15 λεπτά ΜΟΝΟ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο  
να παγώσει και ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανάζ λιώνοντας σε χλιαρή φωτιά  την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα .Την απλώνουμε όταν χλιαρίνει πάνω στο ταψάκι  αφήνουμε να σταθεροποιηθεί  καιι  ορμάμε!!!!
Συνταγή από Eleni Koutsompina
 MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καθαρόπιτα στο σινί η στο ταψί !

 Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Υλικά
20 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
1 ποτήρι λάδι
5-6 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη 
αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και το κάνουμε κουρκούτι.
Το ρίχνουμε στο σινί η στο ταψί αφού πρώτα το λαδώσουμε πολύ καλά .
Τρίβουμε επάνω χοντροκομμένη τυρί φέτα και ψήνουμε μέχρι να κοκκινήσει !!!
Μπορούμε αν θέλουμε να την ενισχύσουμε να τρίψουμε μέσα στο κουρκούτι και να προσθέσουμε κίτρινο τυρί,Καλή επιτυχία !! Είναι φοβερή !!!Eyh NikomanhΟι Προκομένες/οι - Συνταγές

Γατίσιες πατουσίτσες!!

Τα λένε ''Αλφαχόρες''...τα λένε ''Melting moments''...
Eγώ τα ονόμασα ''Γατίσιες Πατουσίτσες'' λόγο του σχήματος που τους έδωσα! Είναι τα κούκις με κορν φλάουρ που λιώνουν στο στόμα!!!
'Αν φτιάξετε αυτά θα ξεχάσετε όλα τα άλλα κούκις βουτύρου τύπου πτι φουρ που χρειάζονται κορνέ,σας το υπόσχομαι!

''ΓΑΤΙΣΙΕΣ ΠΑΤΟΥΣΙΤΣΕΣ''
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 34 ΔΙΠΛΑ ΚΟΥΚΙΣ

250 γρ.αγελαδινό βούτυρο σε θερμ.δωμ.
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κορν φλάουρ
140 γρ.άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
μαρμελάδα ή Πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο (για το γέμισμα)

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
200 γρ.κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
1 κ.σ σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες να αφρατέψει για 3-4 λεπτά.Προσθέτω το αλάτι και ένα ένα τα αυγά.
Ρίχνω το αλεύρι και το κορν φλάουρ όλο και ανακατεύω μέχρι να μαζευτεί το μίγμα σε μπάλα.Δεν παραζυμώνω.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο 15 με 30 λεπτά.
Πλάθω μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα φουντούκι και αν τα θέλω στρογγυλά τα αφήνω ως έχουν και τα πατάω στην μία άκρη με πηρούνι,αλλιώς δίνω στα μπαλάκια σχήμα μακρουλό αυγοειδές.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 150 με αέρα 10 λεπτά ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 10 λεπτά,μέχρι να πάρουν από κάτω ένα ελαφρύ ''χρυσαφί'' χρώμα.Από πάνω πρέπει να μείνουν άσπρα!
Όταν κρυώσουν καλά,τα ενώνω βάζοντας ανάμεσα ένα λεπτό στρώμα από μαρμελάδα,ή πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο.
-Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το σπορέλαιο.
Βουτάω τα μπισκοτάκια από την πλευρά που τα έχω πατήσει με το πηρούνι και τα βάζω σε λαδόκολα να στεγνώσει η σοκολάτα.
Διατηρούνται σε μπολ πολυ καλά κλειστό.
Είναι απίστευτα αφράτα και λιώνουν με το που τα βάλεις στο στόμα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1-Δεν έχουν μπέικιν και δεν φουσκώνουν,ούτε ραγίζουν.
2-Μπορούμε να τα αφήσουμε μονά χωρις τη γέμιση και να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα
3-Μπορούμε να τα αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
4-Αν θέλουμε να έχουν καταπληκτικό άρωμα βάζουμε αγελαδινό βούτυρο,αλλιώς γίνονται και με μαργαρίνη.
 Οι Λιχουδιές της Σόφης-

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο !!


·

Ενα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με γλάσο, που μπορείς να το φάς όλο χωρίς τύψεις, μιας και δεν έχει ούτε βούτυρο μα ούτε και αυγά.
Δοκιμάστε το- απλά πεντανόστιμο!

Υλικά για το κέικ

3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 φλυτζάνι κακάο
3 ¼ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο

3 κ.σ. πετιμέζι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 -3 κ.σ. κακάο άγλυκο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το λάδι μας (εγώ έβαλα αραβοσιτέλαιο) με το χυμό μας και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για λίγο σε σιγανή ένταση τα υλικά μας με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μας, το baking τη σόδα μας και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα μας.Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας).Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσσο μας ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μας.
Όταν το κέικ μας κρυώσει καλά περιχύνουμε με το γλάσο μας.
Σας μιλάω ειλικρινά ότι είναι υπέροχο, να το δοκιμάσετε,εγώ δεν ξαναφτιάχνω κέικ σοκολάτας με βούτυρο και αυγά.
Τέλος να σας αναφέρω ότι στο γλάσο έβαλα σιρόπι αγαύης (αγαπημένο)

Σοκολατένιο ρολό !!!




Πίνουμε καφεδάκι με ένα σούπερ αφράτο και σοκολατένιο ρολό!!!!
Υλικά
4 αυγά
 1 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνια τσ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1/2 φλυτζάνια κακάο
1 βανίλια


Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη ν αφρατέψουν προσθέτω αλεύρι κακάο και βανίλια κοσκινισμένα στρώνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνω σε αέρα 175 βαθμούς για 15 λεπτά ακριβώς στη μέση του φούρνου.
 Όταν ψηθεί το τυλίγω με μια πετσέτα σε ρολό και αφήνω να κρυώσει.


Γέμιση
1 κρέμα γάλακτος (όχι light)
 1κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη
 2-3κουταλιές πραλίνα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε στο τέλος την πραλίνα.
Στρώνω τη γέμιση στο ρολό ,τυλίγω κόβω διαγώνια σε κομμάτι και πασπαλίζω με λίγη άχνη.Καλή επιτυχία !!!Τέλειοοο !!!
 Eva Horiati -Οι Κουζινίστας

Προφιτερόλ του πεντάλεπτου !


 
Ενα πεντανόστιμο γλυκό που γίνετε αμέσως Προφιτερόλ στο τσάκ μπάμ.!!!

Υλικά
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι,η σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη γεύση μιλφέι 170 γραμ
750 γραμ.κρύο γάλα
1 φακελάκι γκαρνί σαντιγί σε σκόνη+ το γάλα που γράφει στην συσκευασία για να ετοιμαστεί.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ Μαγειρική  και Συνταγές

Για την γκανάζ σοκολάτας
125 γραμ σοκολάτα μαύρη
125 γραμ,σοκολάτα γάλακτος
150 γραμ εβαπορέ η πλήρες φρέσκο γάλα
1 κουτ σολυπας μαργαρίνη
1 κουτ.σούπας κονιάκ προαιρετικά

Εκτέλεση
Κόβω τα κρουασανάκια στην μέση και τα μοιράζω σε μπολάκια [περίπου 12 μπολάκια]
Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γραμ κρύο γάλα να γίνει αφράτη κρέμα'
Χτυπάω χωριστά την σαντιγί.
Ενώνω την σαντιγί με την κρέμα  χτυπώντας καλά.
Μοιράζω την κρέμα επάνω από τα κρουασανάκια [αν θέλετε ανακατέψτε την κρέμα με τα κρουασανάκια και μετά μοιράστε τα σε μπολάκια]
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε πολύ χαμηλή φωτιά  όλα τα υλικά για την γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο προσθέτω στο τέλος.
Αφηνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω επάνω από τα
μπολάκια.
Γαρνίρω όπως θέλω .

Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγί θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί
Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ,η τρούφα ,η ξηρούς καρπούς.
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω !!
Σημείωση
Αν δεν θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιάς χρήσεις μικρά.Την συνταγή την είδα από την Σόφη Τσιώπου 

Dimitra  Dkv
 

 






 







Μπισκοτάκια υγιεινά με κουάκερ!




Υλικά
90 γρ. Βρώμη
150γρ. Αλεύρι
50γρ. Καρύδα
10γρ. Ζάχαρη
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.σ βραστό νερό
125 γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μέλι

50 γραμ .ζάχαρη


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. 
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μέλι.
 Διαλύουμε τη σόδα στο βραστό νερό και το ρίχνουμε στο βούτυρο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. 
Αφήνουμε 10-15 λεπτά σε προθερμανσμένο φούρνο στους 160° ή μέχρι να ροδίσουν!
 Aigli Malama-Oi Προκομένες/οι-Συνταγές

Κοτόπουλο κύβοι μαγειρικής από τα χεράκια μας !!!




 Υλικά
1 κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 καρότο
Αλάτι
Μέσα στο πουγκάκι έχω σέλινο-δυόσμο-βασιλικό-ρίγανη-κόκους πιπέρι







Εκτέλεση  
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό .
Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Το σιγοβράζουμε για 1 ώρα +30 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει .
Τον μοιράζουμε σε παγοθήκες και τον βάζουμε κατάψυξη,
Οταν παγώσουν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή από  
Eva Triantagilidou