Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Διαφορετικό cheese cake με σάλτσα φράουλα !

Οι λάτρεις του cheese cake τουλάχιστον θα το λατρέψουν!
Υλικά:
2 κουτιά φυτική σαντιγύ σε κονσέρβα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
1 κουτί τυρί κρέμα (200 γραμ.)
1 βανίλια
μισό πακέτο σπασμένα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ή digestive
1 κούπα σάλτσα φράουλα για το γαρνίρισμα
Αδειάζουμε την σαντιγύ στο μίξερ μας, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε και το τυρί μας και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
 Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ευρύχωρο μπωλ με καπάκι, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα μπισκότα. Κλείνουμε με το καπάκι και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σάλτσα φράουλας.
Mπορούμε να χρησιμοποιησουμε οποιαδήποτε μαρμελάδα θέλουμε.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Γλυκό με κρέμα & ινδοκάρυδο Θεϊκό!

 Yλικά
Για την βάση
1+1/2 κούπα ινδική καρύδα
1+1/2 κούπα φαρίνα
1 κουτ. γλυκου μπέικιν
2/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2/3 κουπας γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού



Σιρόπι
1+1/2 κούπας ζάχαρη
1+1/2 κούπας νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
βανίλια

Για την κρέμα
1 +1/2 λίτρο γάλα
6 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
5 κουταλ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από λεμόνι

Για την επικάλυψη
1 συσκευασία γκαρνί
λίγο τριμμένη ινδική καρύδα

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη,ρίξτε τους κρόκους και χτυπήστε μαρέγκα τα ασπράδια ξεχωριστά,
Βάλτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά τις βάσης και τελευταία την μαρέγκα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5-10 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζετε σιγά σιγά.
Για την κρέμα βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έχετε μία ωραία κρέμα όχι σφιχτή.
Ρίξτε την κρέμα επάνω στην σιροπιασμένη βάση  στρώστε την ομοιόμορφα και αφήστε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Χτυπήστε το γκαρνί με το ανάλογο γάλα που αναφέρει η συσκευασία  και αφού το γλυκό είναι κρύο επικαλύψτε το με το γκαρνί και τέλος ρίξτε από πάνω τριμμένη καρύδα.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει ως την επόμενη ημέρα .Καλή επιτυχία!








Πιροσκί με κιμά !!




Υλικά για την ζύμη

1 ποτήρι χλιαρό γάλα
3/4 ποτηριού σπορέλαιο
2 αυγά
1 κσ αλάτι
2 κσ μέλι
1 φακελάκι μαγιά
1 κιλό αλεύρι
εκτέλεση
σε χλιαρό γάλα λιώνουμε την μαγιά και σιγά σιγά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη!! την αφήνουμε για μισή ωρίτσα ίσως και λίγο παραπάνω να φουσκώσει η ζύμη μας!!!!

υλικά για κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί
1/2 κιμά
2 χοντροκομμένα κρεμμύδια
αλάτι πιπέρι μπόλικο
4 κσ λαδάκι
4 κσ νερό
στην συνέχεια ζυμώνουμε ξανά το ζυμαράκι μας ξεχωρίζουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σαν πιατάκια με την παλάμη μας βάζουμε μια κουταλιά από τον κιμά μας και τα κλείνουμε σαν τυροπιτάκια τα τοποθετούμε σε ένα δισκάκι που έχουμε ραντίσει λίγο αλευράκι και τ' αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτάκια!!!! τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τα σερβίρουμε!!!
2ος τρόπος είναι να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο και να τα ψήσουμε στους 180 για μισή ωρίτσα όμως τότε μοιάζουν με ψωμάκια που έχουν γέμισή κιμά!
καλή σας επιτυχία



Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μπεζέδες υπέροχοι !!

Υλικα:
150 γρ. Ασπράδια
150 γρ. Ζαχαρη
150 αχνη κοσκινισμενη
Ξύσμα λεμονιού
Ξύσμα πορτοκαλιου
Χρωμα ζαχαροπλαστικης

Εκτελεση
Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρεγκα, προσθέτοντας σιγα-σιγα τη ζαχαρη. Οταν η μαρεγκα σταθεί πάνω στον αναδευτηρα και κάνει μυτες χωρις να πέφτει, προσθετουμε την αχνη και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Την ιδια στιγμή προσθετουμε και το ξύσμα ή αν δε θελουμε, βαζουμε βανίλια, ή μαστίχα.
Βαζουμε το μειγμα στο κορνε και φτιαχνουμε ροζέτες ή τριαντάφυλλα.
Ψηνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 100 βαθμους για 3 ωρες.

Καλη επιτυχια!!!

Σοκολατάκια καρύδας με επικάλυψη σοκολάτας !! Απόλαυστική γεύση !!


 Δαγκωνιά και απόλαυση με τα πολύ ωραία αρωματικά σοκολατάκια καρύδας!!


Υλικά για 25 σοκολατάκια

1  κουτί βλάχας ζαχαρούχο
2 πακέτα ινδοκάρυδο των 200 γραμμαρίων
 2 σοκολάτες κουβερτούρες των 250 γραμμαρίων [Η σοκολάτα περισσεύει ]









Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το γάλα και ρίχνουμε λίγη λίγη την καρύδα ανακατεύοντας συγχρόνως τόση ποσότητα ώστε να το δούμε να φτάσει να πλάθετε δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε και τα 2 πακετα περισσεύει λίγο.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα  και μετά πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία η τα αφήνουμε και σκέτα για κέρασμα η λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπαίν μαρί τα κυλάμε μέσα τα ακουμπάμε σε σχάρα μην χαλάσει το σχήμα τους μέχρι να κρυώσουν .Αν τα χρησιμοποιήσουμε για να κεράσουμε τα βάζουμε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για πιο ωραία εμφάνιση ,επίσης μπορούμε την ώρα που προσθέτουμε την καρύδα να προσθέσουμε μαζί και λίγο τριμμένο πορτοκάλι μαζί με λίγο ποτό λικέρ.Αλλη ιδέα είναι να βάλετε ένα φουντούκι στην  μέση και να το κλείσετε η τριμμένο μπισκότο .Γενικά μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές για ωραίο γευστικό αποτέλεσμα να αυτοσχεδιάσετε,είναι πραγματικά πολύ απλά εύκολα και ωραία!!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές 

Αν δεν θέλουμε σοκολάτα τα αφήνουμε σκέτα μπαλάκια και τα τυλίγουμε με ινδοκάρυδο εξ ίσου πολύ ωραία και πιο οικονομικά!!








Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τηγανιτοπιτούλες γεμιστές με πολύ ωραίο φύλλο στα γρήγορα !!!



Καταπληκτικές πίτες με ωραίο τραγανό φύλλο !! Φτιάξτε  τες στο λεπτό δεν κοστίζουν και αξίζουν !!!!

Υλικά για 10 μεγάλες πίτες
500 γραμ σπανάκι
1 κούπα τσαγιού τυρί φέτα [έβαλα καλαθάκι Λήμνου που έχει πολύ ωραία γεύση]
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
6 κρεμμυδάκια κομμένα ροδελίτσες
6 κλωνιά ψιλοκομμένο άνηθο
4 κλωνιά ψιλοκομμένο μαιντανό






Υλικά για ζύμη
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
νερό από την βρύση κατ ευθείαν όσο πάρει το αλεύρι







Τι κάνουμε
Σε μπολ βάζουμε αλεύρι αλάτι λάδι τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε λίγο λίγο να ρίχνουμε το νερό ζυμώνοντας συγχρόνως .Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να δούμε να γίνει μι ζύμη εύπλαστη και λεία.
Το κανουμε το ζυμάράκι μας μπαλίτσα και το αφήνοιυμε στην άκρη .



 Καθαρίζουμε πλένουμε το σπανάκι κι αν δεν είναι μπεμπέ [μικρό ]το κόβουμε στα 2 και αφού το στίψουμε το βάζουμε σε βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα τοποθετούμε επάνω στην φωτιά να πιεί όλα τα υγρά [χρόνος περίπου 10 λεπτά] προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια λίγο πρίν το τέλος των 10 λεπτών μαιντανό άνηθο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε .




Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και σε λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι μας .Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 μπαλάκια μεγέθους μήλου φιρίκι και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια,πασπαλίζουμε το κάθε μπαλάκι με λίγο αλεύρι η νισεστέ ακόμα καλύτερα γιατί τα κάνει ακόμα πιό λεπτά και τραγανά ,τα πατάμε λίγο με την παλάμη και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη τα φυλλαράκια μας.


Βάζουμε στην μέση στο μάκρος από την γέμιση ,τα κλείνουμε και με την βοήθεια πιρουνιού τα πατάμε δυνατά γύρω γύρω να κλείσουν καλά μην μας ανοίξουν κατά το τηγάνισμα,
Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία πρός δυνατή μην μας αρπάξουν αλλά και να ψηθολυν ομοιλομορφα παιρνοντας το χρυσό χρώμα που βλέπετε ,
Τα γυρνάμε με προσοχή με σπάτουλα.
Οταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και δυστυχώς από εκεί δεν προλαβαίνουν να πάνε σε πιατέλα !!Μοσχομυρίζουν  είναι υπέροχα με πολύ ωραίο λεπτο τραγανό φύλλο και χορταστικά!! Μπορείτε να τα ψήσετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι αλλά και τηγανιτά είναι πολύ ωραία!!Καλή επιτυχία να τα φτιάξετε !!

Με το ίδιο ζυμάρι φτιάχνετε με ότι γέμιση σας αρέσει !!!

Πατήστε και ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρομπαλίτσες μικρές αλλά το κάτι άλλο !! Απίθανες σε γεύση !!!


Φτιάξτε τα θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι σας και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι !! Θα με θυμηθείτε  τελεια !!!

Υλικά
500 γραμ, αλεύρι φαρίν απ
1 γιαούρτι 200 γραμ
2 αυγά
400 γραμ τυρί μαλακό τριμμένοή ότι τυρί σας αρέσει
λίγες φέτες μπέικον προαιρετικά αλλά δίνει πολύ ωραία γεύση
200 γραμ αραβοσιτέλαιο


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Η πιό απλή εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί  σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε
 μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους .
Πλάθουμε μπαλίτσες η μπαλίτσες και τα πατάμε λίγο ανάλογα όπως μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 20 λεπτά κι έτοιμα !!!
Balantia Anestis-Nikoleta Drosou

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κριτσίνια με λιαστή ντομάτα ελιές πικάντικο κεφαλοτύρι .


Κριτσίνια πεντανόστιμα ζυμωμένα με ένα απαλό  καλής ποιότητας ελαιόλαδο και με το πλέον γνωστό παραδοσιακό τσίπουρο.
Η λιαστή ντομάτα, οι ελιές και το πικάντικο κεφαλοτύρι έρχονται να απογειώσουν τη νοστιμιά τους και τη γεύση τους.
Το αλεύρι ανάμεικτο ( κίτρινο σκληρό αλεύρι και αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις) τα κάνει ένα υγιεινό και λαχταριστό σνακ.
Αλλά και από μόνα τους μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο δεκατιανό γεύμα σας ή απογευματινό σας σνακ.


ΥΛΙΚΑ
1 σφηνάκι εξαιρετικό ελαιόλαδο,
30 ml τσίπουρο,
Χλιαρό νερό όσο πάρει,
1 κ. γλ. Αλάτι,
1 ½ κ. γλ. μπέικιν ,
150 γρ. κεφαλοτύρι Όλυμπος ή όποιο άλλο σας αρέσει ,
1 πρέζα ζάχαρη,
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελιές ψιλοκομμένες
150 – 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι σκληρό


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια το ελαιόλαδο και το τσίπουρο , και τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνουν τα αλεύρια σαν λεπτή άμμος.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέκιν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό (δεν θέλει πολύ) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη και προσθέτουμε τις ελιές, τις λαιστές ντομάτες και το τυρί
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα.


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C
Παίρνουμε τη ζύμη και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Με την κάθε μπάλα κάνουμε ένα λεπτό κορδονάκι.
Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Εγώ μερικά τα πέρασα από ηλιόσπορο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ψωμάκι πανεύκολο σπιτικό!



Υλικά


700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ή 400γρ σκληρό κίτρινο χωριάτικο, 100 γρ ολικής και 200 για όλες τις χρήσεις
2 φακ μαγιά
1 και μισό κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
400 γρ νερό (αν χρειαστεί..μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμα)
4-5 κσ λάδι

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά , μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει..περίπου ένα μυσα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 230 και ρίχνουμε μέσα τη γάστρα με το καπάκι.
Παίρνουμε το ζυμάρι και το φτιάχνουμε 2 φραντζολάκια...τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Μόλις κάψει ο φούρνος τα παίρνουμε όπως είναι με το χαρτί...έτσι δε ξεφουσκώνουν και δεν χαλάει το σχήμα τους.
και τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα...σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 3 τέταρτα.
Ελέγχουμε το χρώμα του ψωμιού και αν έχει γίνει χρυσοκόκκινο το βγάζουμε ή το αφήνουμε ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα
έτοιμο το ψωμάκι μας!!!

Η κουζίνα της Μυρτούς.


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μπισκοτάκια εύκολα γρήγορα ΜΟΝΟ με 4 υλικά χωρίς βούτυρο!!!

Φτιάχνουμε ωραία μπισκοτάκια πανεύκολα και με περίεργα σχεδιάκια !!!!
Μπορούμε να κάνουμε κορδόνια δίχρωμα χωριστά και να τα στρίψουμε μεταξύ τους η ότι άλλο σχέδιο σας έρθει σαν έμπνευση !
Παρακάτω θα δείτε ορισμένες ιδέες σε φωτογραφίεςγια βοήθεια .

Υλικά

650-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 

1 κγ μπεικιν
200 γρ ζάχαρη
150 γρ σπορέλαιο
4 αυγά

Κακάο σκόνη όσο χρειαστεί
αν θέλετε , μπορείτε να βάλετε άρωμα βανίλιας


Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το σπορέλαιο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν.
Φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη.Την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια ωραία ευπλαστη ζύμη .
Την πλάθουμε σε ρολό σαν σαλάμι και την χωρίζουμε στην μέση σε 2 κομμάτια,
 Πασπαλίζουμε το ένα κομμάτι με κακάο και πλάθουμε πασπαλίζοντας συγχρόνως μέχρι να γίνει καφέ σοκολάτας σκούρο ζυμώνουμε πολύ να ενσωματωθεί καλά
 
 Ετσι έχουμε 2 μπαλίτσες 1 λευκή και μία σοκολάτας ,Τα τοποθετούμε αφού τα ανοίξουμε με τον πλάστη το ένα πάνω στο άλλο και το κάνουμε ρολό.[για να βγεί το σχεδιάκι μας
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 πόντο και κάτι ,Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη ελαφρώς λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 40 λεπτα περίπου τα παρακολουθούμε ανάλογα τον φούρνο .Καλή επιτυχία !

Απλά υπέροχη πουτίγκα καρότου !!!!

Κορίτσια σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, κρεβάτια τώρα! Σας έχω σούπερ γλυκάκι !!φτιάξτε το!!θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα!! Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα ...Πώς σας φαίνεται;


Στερεά υλικά
2,1/2 κούπες τριμμένο καρότο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ,γ, σόδα
1 κ.γ. μπέικιν μπάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1,1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
υγρά:
4 μεγάλα αυγά
3/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα γιαούρτι
1 βανίλια
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
κρέμα τυριού:
225 γρ. τυρί κρέμα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
3 κ.σ. αλεύρι


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

γλάσο πορτοκαλιού:
130 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
2 κ.σ.χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.Βουτυρώνουμε πολύ πολύ καλά μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο ή αλεύρι για να μη μας κολλήσει το γλυκό.(τινάζουμε το περίσσευμα)
Κάνουμε την κρέμα του τυριού:χτυπάμε την ζάχαρη με το τυρί και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα ,χτυπάμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το κέικ:Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.Χτυπάμε ελαφρά σε ένα άλλο μπολ τα αυγά ,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά και αφού τα ανακατέψουμε τα ρίχνουμε όλα μαζί στα στερεά υλικά .Προσθέτουμε και το καρότο και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά.
Ρίχνουμε στο ταψί τα 3/4 του μείγματος προσθέτουμε με ένα κουτάλι την κρέμα του τυριού προσέχοντας να είναι μόνο στο κέντρο και να μην ακουμπάει στα τοιχώματα (αφήνουμε ένα δαχτυλάκι από τα τοιχώματα) και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 175 για 45 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το γλυκό και το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ακόμα (δοκιμάζουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα )
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει το ξεφορμάρομαι και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά. Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο: χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την άχνη ,την προσθέτουμε στο τέλος και χτυπάμε καλά.Γλασάρομαι το γλυκό μας και το πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και καρύδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για 7 μέρες .....αν δεν το τσακίσετε από την πρώτη!!!
Μπορείτε το γράσο να το έχετε στο ψυγείο και να το βάζετε στο γλυκό όταν το σερβίρετε,μόνο που θα το βγάζετε λίγο πιο πριν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει .

Τηγανόψωμα !! Μας αρέσουν πολύ !!

Υλικά

    ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι ξερή μαγιά
    2 κ.σ. ξύδι
    2 κ.σ. λάδι
    1 ½ κούπα χλιαρό νερό
    Αλάτι
    ½ κιλό φέτα σε τρίμματα
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

    Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
    Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
    Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.
 http://www.linelife.gr

*Μύδια αχνιστά !!!

 Μερίδες
Για 4 άτομα

Υλικά

    1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
    40 γρ. ελαιόλαδο
    50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
    ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

 Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .

Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.

Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.


 Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
Περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιροπιαστή σοκολατόπιττα με σάλτσα καραμέλας.



 Υλικά

400 γρ γιαούρτι πρόβειο
3 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλ ζάχαρη
1 φλ κακάο
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν
3 κουτ σούπας κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο αλάτι
κακάο για το πασπάλισμα


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλ νερό
3 φλ ζάχαρη
φλούδα από 1/4 λεμονιού κ 1/4 πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 κουτ σούπας κονιάκ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γρ βούτυρο.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά κ την ζάχαρη κ τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το γιαούρτι κ ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι-κακάο και μπέικιν και  συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Προσθέτουμε το αλάτι το ξύσμα πορτοκαλιού και  το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33χ38 αδειάζουμε το μείγμα κ ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 στον αέρα.
Όταν γίνει βγάζουμε απ τον φούρνο κ αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το σιρόπι κ σιροπιάζομαι με ζεστό σιρόπι κ κρύα σοκολατόπιττα.(το σιρόπι το βράζουμε 10-12 λεπτά απ την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).Αφήνουμε να πιει το σιρόπι.Ετοιμάζουμε την σάλτσα καραμέλας βράζοντας το ζαχαρούχο για 3 ώρες περίπου κ αφού έχει κρυώσει το χτυπάμε με το βούτυρο να αφρατέψει και το ρίχνουμε πάνω στην σιροπιασμένη σοκολατόπιττα και από πάνω κοσκινίζουμε κακάο.Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει και  το διατηρούμε στο ψυγείο.


Ρόδι γλυκό κουταλιού!!

Υλικά
200 γρ. σπόροι ροδιού 
1 ποτήρι ζάχαρη 
1 ποτήρι νερό 
1 ξυλάκι κανέλα
 μισό λεμόνι το χυμό

Τι κάνω
 Βράζω για 15 λεπτά το ρόδι με τη ζάχαρη και το νερό μετά ρίχνω την κανέλα και το χυμό μέχρι να δέσει.Τέλειοοο!!!!
 Μαρια Κο.Οι Προκομένες/οι - Συνταγές