Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα με μπισκότα και γκοφρέτες !

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση μπισκότο ή βανίλια
550 ml γάλα φρέσκο κρύο
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο (200 γρ.)
1 βανίλια
80 γρ.μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι-μπερ αλεσμένα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
1 δίσκο από παντεσπάνι ή σοκολατένιο κέικ
4 σοκοφρέτες τριμμένες

1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή Μιράντα ολόκληρα για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (200 γρ.) αλεσμένα
λίγο γάλα ανακατεμένο με λίγο κονιάκ για τα μπισκότα και το παντεσπάνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
125 γρ.γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Μπισκότα,πραλίνα φουντουκιού,σοκοφρέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το γκαρνί,κρέμα στιγμής γάλα,βανίλια να πήξουν.Προσθέτω το ζαχαρούχο το τυρί κρέμα και τέλος τα αλεσμένα μπισκότα.
Αλέθω τα 200 γρ.σοκολατένια μπισκότα μαζί με τις σοκοφρέτες.
Σε μια πιατέλα τοποθετώ ένα τσέρκι 24 εκ.και στρώνω τα ολόκληρα μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ(προαιρετικά το κονιάκ)
Απλώνω λίγη κρέμα.
Πασπαλίζω με το μισό μίγμα μπισκότα σοκοφρέτες.
Απλώνω ξανά λίγη κρέμα.
Πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Απλώνω την τελευταία στρώση κρέμας.
Πασπαλίζω με τα τελευταία αλεσμένα μπισκότα.
Τέλος σκεπάζω με το παντεσπάνι και το βρέχω με λίγο γάλα και κονιάκ.(εγώ έβαλα σοκολατένιο γάλα).
Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει 1-2 ωρίτσες.
Για τη γκανάζ βράζω το γάλα ή την κρέμα και το ενώνω με τη σοκολάτα.Προσθέτω και το μέλι.
Ξεφορμάρω την τούρτα μου και την περιχύνω όπως είναι παγωμένη με τη γκανάζ.
Πασπαλίζω με σπασμένα μπισκότα,σοκοφρέτες και γαρνίρω με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού!!!
Τη διατηρώ στη συντήρηση στο ψυγείο.
 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Αν θέλετε βάλτε 2 παντεσπάνια πάνω κάτω και μπισκότα τριμμένα ενδιάμεσα.
Επίσης αφαιρέστε εντελώς αν θέλετε το παντεσπάνι στο τέλος και περιχύστε την τούρτα με τη γκανάζ πάνω από το τελευταίο στρώμα κρέμας.
Αν θέλετε για τσέρκι 26-28 εκ.προσθέστε στην κρέμα 1 φακελάκι γκαρνί επιπλέον με την αναγραφόμενη ποσότητα γάλα.

Σπετσοφάι στη γάστρα .



Υλικά
 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
 1 κιλό πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
 5 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
 2 ντομάτες τριμμένες
 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι-πιπέρι
Λίγη ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτάκι μικρό πουμαρό
 μισό ποτήρι νερό

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτελεση
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τις μελιτζάνες Τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο Σοτάρουμε τις πιπεριές και τις στραγγίζουμε Σοτάρουμε και το λουκάνικο Σε μια γαστρα βάζουμε όλα τα υλικά με τα λουκάνικα πάνω-πάνω Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Aπό  Mina Papa

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Γίγας σοκολατάκι με γέμιση Μπλάκ-Φόρεστ!


ΥΛΙΚΑ
 1 φόρμα σιλικόνης
500γρ. κουβερτούρα
 περισσεύματα από παντεσπάνι ή από κέικ περίπου 4-5 κομμάτια
250γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή ότι άλλη κρέμα θέλετε
ένα κουτάκι μικρο κομπόστα βύσσινο
2κ.σ.ζάχαρη άχνη
και λίγο σιρόπι βύσσινο αυτό που βάζουμε πάνω στα παγωτά


 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Εκτέλεση
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρι. Ρίχνω τη μισή κουβερτούρα στη φόρμα και καλύπτω όλη τη φόρμα με την κουβερτούρα.Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά να παγιώσει και όταν παγιώσει γεμίζω τη φόρμα με μια στρώση παντεσπάνι σιροπιάζω λίγο με ένα πινέλο το παντεσπάνι με το σιρόπι από την κομπόστα βάζω την φυτική κρέμα που θα την έχω χτυπήσει σε σαντιγί με 2κ.σ.Ζάχαρης άχνη, ρίχνω πάνω λίγα βύσσινα και λίγο σιρόπι βύσσινο αυτό που βάζω στα παγωτά και καλύπτω με παντεσπάνι πάλι. Τέλος καλύπτω με την υπόλοιπη κουβερτούρα και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για 5 λεπτά να παγώσει η κουβερτούρα.Ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το βάζω στο ψυγείο.Το σχέδιο βγαίνει από την φόρμα σιλικόνης .
Από Mina Papa 

Kώκ ταψιού.



 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 5 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου [ χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια]
150 γρ. ζάχαρη
280γρ. φαρινάπ
 1 βανίλια
ξύσμα απο λεμόνι αν θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.Τους κρόκους τους χτυπάμε μόνους τους μεχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 35χ40 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.


 ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
300γρ. ζαχαρη
 2 αυγά
6 κροκοι
 2 κ.γ.βανιλια υγρη
2 κ.σ. βιταμ
700γρ. γαλα φρεσκο
300γρ.κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα
100γρ. κορν φλαουρ



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζαχαρη,το κορν φλαουρ,τους κροκους και τα 2 αυγα τη βανιλια και λιγο απο το γαλα.Ανακατευουμε με το μιξερ να γινει μια κρεμα.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το υπολοιπο γαλα και την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν σε μετρια φωτια. Οταν ζεσταθουν ριχνουμε μεσα το μειγμα με τα αυγα και ανακατευουμε γρηγορα να μην κοψουν τα αυγα...Οταν πηξει η κρεμα την κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βιταμ. Την αφήνουμε 5 λεπτα να σταθει και την απλωνουμε πανω απο το παντεσπανι.
 ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 300 γρ. κουβερτούρα γαλακτος 150 γρ. βιταμ σοφτ 4κ.σ. νερό Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτουρα, προσθέτουμε το βιταμ και το νερό, ανακατεύουμε να ενωθουν και το περιχυνουμε πανω απο την κρεμα. Το βαζουμε στο ψυγειο 3-4 ωρες να παγωσει.
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 50 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
Aπό Mina Papa

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατένιο υπέροχο κέικ !!





Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και γάλα,που το συνόδευσα με φανταστικό σιρόπι σοκολάτας!!!
Το έβαλα σε χαμηλό ταψάκι και το μετέτρεψα σε σοκολατόπιτα!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ κακάο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ κοφτό σόδα
5 κ.σ σπορέλαιο
1 κούπα νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα νερό
1 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
1 κ.γ γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
1 βανίλια


ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύω με ένα πηρούνι όλα τα υλικά για το κέικ.
Δεν χτυπάω με μίξερ.
Αδειάζω το μίγμα σε μικρό ταψακι με το μίγμα να είναι 1,5 εκ.πάχος και ψήνω στους 180 για 30-35 λεπτά περίπου.
Μη το παραψήσετε!

-Βραζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4λεπτά (προσοχή φουσκώνει πολύ στο βράσιμο)
και προσθετω στο τέλος και το κονιάκ.
Κόβω σε κομμάτια το ζεστό κέικ και περιχύνω με το ζεστο σιροπι.
Δεν θα το ρουφηξει το σιρόπι μέχρι μέσα.
Εγω κάνω διπλή ποσότητα σιρόπι και το υπόλοιπο το φυλάω στο ψυγείο για γαρνίρισμα!!!
Πολλές φορές το σερβίρω με άγλυκη χτυπημένη σαντιγι!
Η κούπα που μετράω τα υλικά είναι των 250 ml ή του Νες.

Από ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ



Ινδοκάρυδα με ζαχαρούχο!



Τα έφτιαξα επιτέλους κι εγώ τα ινδοκάρυδα με ζαχαρούχο!
Πανεύκολα με μόλις 3 υλικά άντε 4 με το κερασάκι!!!

ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
200 γρ.τριμμένο ινδοκάρυδο
1 βανίλια
κερασάκια γλασέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύω σ'ένα μπολ το ζαχαρούχο,καρύδα και βανίλια.
Τώρα υπάρχουν 2 τρόποι για να τα βάλουμε στο ταψί μας.Ή βρέχοντας με νερό ελαφρά τα δάχτυλά μου πλάθω μπαλίτσες τις πατάω να πλατύνουν,τις τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολα και κολλάω από μισό κερασάκι στην κάθε μπαλίτσα,ή βάζω τη ζύμη σε κορνέ όπως κι έκανα (αλλά η αλήθεια είναι ότι ίδρωσα μέχρι να βγει η ζύμη από το κορνέ...!!!) και αραδιάζω ροζετες στο ταψί μου.
Το ψήσιμο πολύ σημαντικό...10 με 12 λεπτά μόνο στους 180 αντιστασεις.Αν δω ότι πήραν ένα ελαφρύ χρυσό χρωματάκι τα βγάζω αμέσως από το φούρνο!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σας έχω φωτό με 2 τρόπους που τα έκανα.
Ο πρώτος τρόπος ήταν 1 ζαχαρούχο και 350 γρ.ινδοκαρυδο (ΛΑΘΟΣ!!!) γιατί βγήκαν αρκετά σφιχτά και πλάθονταν μόνο σε μπαλιτσες και τα έψησα 18 λεπτά(ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ!!!) γιατί έγιναν...''Τούβλα!)
Οπότε θέλουν τις αναλογίες που σας δίνω στα υλικά και στο ψήσιμο για να βγουν αφράτα,μαλακά και πεντανόστιμα!!!
Η δόση αυτή βγάζει 18 κομμάτια.
Διατηρούνται τυλιγμένα με μεμβράνη και κλεισμένα καλά σε δοχείο.



Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Μαγικό Σοκολατένιο Μπράουνι Με Τυρί Κρέμα!!!



Χωρίς αυγά και γάλα και όμως τόσο νόστιμο που νομίζεις ότι είναι αγοραστό!!!Έχει ένα ''μυστικό'' υλικό που το κάνει τόσο ζουμερό!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΙΓΜΑ
2 κούπες αλεύρι
1 1/3 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
2 βανίλιες
1 κούπα νερό ( ΌΧΙ βραστό )
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 μέτριο ώριμο μήλο καθαρισμένο και πολτοποιημένο με 2-3 κ.σ νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΙΓΜΑ
250 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
3 κ.σ γεμάτες Μερέντα ή Νουτέλα
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζω όλα μαζί τα υλικά σ'ένα μπολ και τα ανακατεύω με μια κουτάλα να ενωθούν καλά.Δε χρειάζεται μίξερ.
Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι μέτριο 24Χ34 περίπου.
Σ'ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια και το βάζω στα μικροκύμματα για 20 περίπου δευτερόλεπτα να ρευστοποιηθεί.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!) Ρίχνω κουταλιές από τη λευκή κρέμα πάνω από το σοκολατένιο μίγμα και ρίχνω και την Μερέντα εδώ κι εκεί.
Μ'ένα μαχαίρι κάνω κύκλους στο μίγμα για να δημιουργήσω τα ''νερά''και να γίνει δίχρωμο το μπράουνι.(βλέπε φωτό)
Ψήνω στους 180 για 25 λεπτά μόνο!
Όσο κάθεται γίνεται όλο και πιο ζουμερό!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η αρχική συνταγή έλεγε applesauce (πολτός μήλου σε βαζάκι)
το οποίο είναι και το ''μυστικό''υλικό που κάνει το μπράουνι τόσο ζουμερό,αλλά εγώ πολτοποίησα ένα φρέσκο ώριμο μήλο κι έκανε την ίδια δουλειά!!!Επίσης βάλτε την κανέλα! Δεν την καταλαβαίνεις ως υλικό,αλλά κάνει τα σοκολατένια κέικ να μοιάζουν στη γεύση σαν αγοραστά!!!
Από Οι Λιχουδιές της Σόφης

Πηγή εδώ:
http://ww2.teenagetaste.com/



Πατσαβουρόπιτα σαν πίτσα !


Μια φανταστική πιτούλα με αμέτρητες παραλλαγές στα υλικά!!!
Εγώ φτιάχνω αυτή με τα αγαπημένα μου υλικά.
ΥΛΙΚΑ για το μεγάλο ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
3 κούπες γάλα φρέσκο
300-400 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμένη
3 φέτες μπέικον σε κυβάκια
3 φέτες σαλάμι αέρος σε κυβάκια
1 πιπεριά σε ροδελίτσες
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά σκόνη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο




ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας αφού το λαδώσω καλά,στρώνω σουφρωμένα ένα-ένα τα φύλλα μου.Τα λαδώνω πολύ καλά με τη μισή κούπα λάδι και ψήνω στους 180 για 8-10 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και ρίχνω σε όλη την επιφάνεια όλα τα υλικά.Καλύτερα να βάλετε πρώτα όλα τα αλλαντικά να χωθούν καλά μέσα στα φύλλα για να μην αρπάξουν στο ψήσιμο και από πάνω το τυρί.Πασπαλίζω με την πάπρικα σκόνη και τις νιφάδες.
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το γάλα και τα αυγά και χτυπάω με ένα σύρμα.
Αλάτι εγώ δεν βάζω,αλλά αν το τυράκι σας δεν είναι πολύ αλμυρό,ρίξτε λίγο!Πιπέρι επίσης δεν βάζω γιατί δεν μου ταιριάζει στη γεύση μου.
Βάζω πάλι το ταψί στο φούρνο και ψήνω περίπου 10-15 λεπτάκια ακόμα ή ώσπου να ροδοκοκκινήσει καλά η πίτα μου.
Ο γιος μου τρελλαίνεται να παίρνει μαζί του για κολατσιό στο σχολείο!!!





Σοκολατάκια καρδούλες μωσαικό!!





Εύκολα και γρήγορα με τη γνωστή συνταγή μωσαικού,σε διάφορα σχεδιάκια!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό
1 κουτί ζαχαρούχο (400 γρ.)
6 κ.σ κακάο
125 γρ.σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
3 σοκοφρέτες (100 γρ.) τριμμένες
100 γρ.φουντούκια τριμμένα
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
1 βανίλια
600-700 γρ.μπισκότα χοντροτριμμένα (όχι σπασμένα) τύπου πτι-μπερ ή digestive
300 γρ.σοκολάτα λιωμένη για την επικάλυψη (εγώ έβαλα μισή γάλακτος και μισή μαύρη)
μπάρες τύπου Twix ή mars και λίγη άχνη ζάχαρη ανακατεμένη σε παχύρευστο μίγμα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ 'ένα μπολ ρίχνω το βούτυρο το κακάο το ζαχαρούχο τη βανίλια και ανακατεύω.
Προσθέτω τα φουντούκια; και τις σοκοφρέτες,το κονιάκ και τέλος τα μπισκότα λίγα λίγα ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα μίγμα αρκετά σφιχτό (πολυ πιο σφιχτό από το γνωστό μωσαικο) που να πλάθεται.
Ανοίγω με τον πλάστη το μίγμα μου ανάμεσα σε 2 λαδόκολες σε πάχος 2 εκ. όσο είναι και το πάχος από ένα κουπάτ.Κόβω με τα κουπάτ ότι σχέδιο θέλω και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα και στην κατάψυξη για 1 ωρίτσα να παγώσουν λίγο.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τα βουτάω στη σοκολάτα.
Εγώ τα βούτηξα μόνο στην επιφάνεια και στο πλάι.
Τα τοποθετώ πάλι στη λαδόκολα και τα βάζω στο ψυγείο να παγώσει λίγο η σοκολάτα.
Απο κει και πέρα γαρνίρω όπως θέλω.
Μερικά τα άλειψα με λίγη σοκολάτα.κόλλησα κομματάκια από μπάρες twix και γαρνίρισα με γραμμούλες λιωμένη σοκολάτα.
Σε άλλα χρωμάτισα το μίγμα άχνης ζάχαρης και έριξα από πάνω και σε άλλα απλά τα γαρνίρισα με λιωμένη σοκολάτα!
Tα διατηρώ στη συντήρηση ή στην κατάψυξη.

 Από Οι Λιχουδιές της Σόφης


Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Μπισκότα υπέροχα μαλακά γεμιστά!!




CHOCO ORANGE & CHOCO BERRY!!!

Η καλύτερη συνταγή γι'αυτά τα υπέροχα μαλακά μπισκότα,γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και επικάλυψη σοκολάτας!!!
Σας υπόσχομαι ότι είναι πολύ πιο νόστιμα από τα αγοραστά!!!

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
100 γρ.άχνη ζάχαρη
50 γρ.αλεύρι
50 γρ.κορν φλάουρ
1 κ.γ κοφτό μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα ή όποια άλλη θέλουμε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.
και ρίχνω κουταλιά κουταλιά την άχνη.Χτυπάω λίγο ακόμα και προσθέτω 1-1 τους κρόκους και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με ένα μικρό σουρωτήρι σε 3 δόσεις το αλέυρι που το έχω κοσκινήσει με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βάζω το μίγμα σε κορνέ με στρογγυλή τρύπα μπροστα μεγάλο (θα το πάρει όλο) και αραδιάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα μπαλίτσες με διάμετρο 5 εκ.περίπου σε απόσταση η μία από την άλλη.
Ψήνω στους 160 με αέρα για 10-12 λεπτά να χρυσίσουν καλά.
Δεν ξεκολάνε αμέσως γι αυτό αφαιρώ τι ςλαδόκολες μαζί με τα μπισκοτάκια πάνω στον πάγκο μου και τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν.
Βάζω στα ταψιά άλλες λαδόκολες και αραδιάζω το υπόλοιπο μίγμα μου σε μπαλίτσες.
Βγαίνουν 4 ταψιά περίπου 40 μπισκοτάκια.

Λιώνω τη σοκολάτα μου σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και αφού κρυώσουν τα κούκις βάζω λίγη μαρμελάδα από την κάτω πλευρά του μπισκότου και αμέσως περιχύνω με ένα κουταλάκι από λίγη σοκολάτα και στρώνω λίγο την επιφάνεια.Τα τοποθετώ σε επιφάνεια με λαδόκολα να στεγνώσει καλά η σοκολάτα.
Να πω ότι η μαρμελάδα μας δεν θα πρέπει να έχει πολύ σιρόπι,δηλ.να είναι όσο το δυνατό σφιχτή για να μην νοτίσουν τα μπισκοτάκια μας!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τα δικά μου τα γέμισα με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι και φράουλα!
Επίσης να πω ότι δεν πρέπει το μίγμα να μείνει πολύ ώρα μέσα στο κορνέ ή στο μπολ γιατί όσο μένει ξεφουσκώνουν τα αυγά...(εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα)
γι αυτό μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση και να ψήσετε 2 ταψιά μαζί!






Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τζιζκέικ με βάση από σπιτικά μπισκοτάκια !!







Το δικό μου τσιζκέικ με σπιτικά μπισκοτάκια που περίσσεψαν στο σπίτι.Ότι μπισκοτάκια ή κουλουράκια έχουμε δεν τα πετάμε,αλλά φτιάχνουμε ένα γρήγορο και φανταστικό γλυκάκι!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250 γρ.μπισκότα ή κουλούρια (εγώ έβαλα τις ''Γατίσιες Πατουσίτσες''χωρίς την εσωτερική γέμιση)
100 γρ.μαργαρίνη (μπορούμε να βάλουμε και 80 γρ.) σε θερμ.δωμ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη (λευκή σαντιγι)
200 γρ.γάλα κρύο
1 βανίλια
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 γρ.γλυκό βύσινο με το σιρόπι του ή μαρμελάδα με κομματάκια φρούτου (εγώ εβαλα σπιτικό γλυκό βύσινο)
1/2 με 3/4 κούπα νερό
1 κ.σ κορν φλάουρ (κοφτή)
Ή μπορούμε να παραλείψουμε όλα τα παραπάνω και χρησιμοποιήσουμε σκέτο το γλυκό ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά για την σάλτσα και βράζω μέχρι να πυκνώσει.Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Στο μουλτι ή σε πολυμηχάνημα με κόφτη ρίχνω τα μπισκότα και το βούτυρο και τα αλέθω να ενωθούν και να γίνουν σαν άμμος.
Στρώνω το μίγμα μπισκότου σε τσέρκι 26-28 εκ.και το πατάω με την ανάποδη ενός κουταλιού να το ισιώσω.
Σ'ένα μπολ χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνω το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο και τα χτυπάω για 1 λεπτό.Προσθέτω και την σαντιγι να ενωθεί χτυπώντας άλλο 1 λεπτό.
Αδειάζω το μιγμα αυτό πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά 3-4 ωρίτσες.
Αφου παγώσει και λίγο πριν σερβίρω στρώνω απο πάνω τη σάλτσα μου.
Πανεύκολο και πεντανόστιμο!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έχω να σας πω ότι τα μπισκοτάκια ''Γατίσιες Πατουσίτσες'' που έβαλα μου έδωσαν μια πολύ Αφράτη Βάση για τσηζ κέικ!!!!

Χιονάτη πάστα ρολό !!




Αφράτο παντεσπάνι ρολό,σιροπιαστό και γεμιστό με υπέροχη κρέμα και τυλιγμένο σε ινδοκάρυδο!!!

Ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό αφού αυτή η δόση βγάζει 22 πάστες και στο τέλος δεν πιστεύεις ότι το έφτιαξες εσύ!!!
'
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι+2 κ.σ κορν φλάουρ ή νισεστές (κοσκινισμένα 2 φορές)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
4 κ.σ σπορέλαιο+2 κ.σ γάλα εβαπορέ
1 πρέζα αλάτι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ.τυρί κρέμα
200 γρ.γάλα φρέσκο παγωμένο
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 βανίλια
3-4 κ.σ ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια
200-300 γρ.ινδοκαρυδο τριμ.για το τύλιγμα


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω βράζοντας το σιρόπι μόνο 1 λεπτό ρίχνοντας τη βανίλια στο τέλος και το αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω τα αυγά+ζάχαρη+βανίλια+αλάτι 8-10 λεπτά να φουσκώσουν πολύ καλά.
Ρίχνω συνεχίζοντας το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα και σε σταθερή ροή λίγο λίγο το λάδι που το έχω ανακατέψει με το γάλα.
Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα τα Στερεά υλικά σε 3-4 δόσεις κοσκινίζοντας τα πάλι με 1 σουρωτηράκι.
Τα αυγά δεν πρέπει να ξεφουσκώσουν και δε θα ξεφουσκώσουν αν ακολουθήσετε τις οδηγίες!


Αδειάζω το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 12 λεπτά περίπου.
Δεν τ αφήνω να πάρει πολύ χρώμα.Αν στα 12 λεπτά το τρυπήσω με οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Ξεχωρίζω με μαχαίρι το παντεσπάνι γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού και το κόβω στη μέση (Δείτε φωτό)
Ξεκολλώ το 1 κομμάτι από την λαδόκολλα και το ξαναβάζω  πάνω σε αυτήν με την ψημένη επιφάνεια τούμπα προς τα κάτω και το τυλίγω μαζί με αυτήν σε ρολό από την μακριά πλευρά.
Το ίδιο κάνω και με το 2 κομμάτι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ χτυπάω το Γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και ρίχνω το τυρί κρέμα τη βανίλια και το ζαχαρούχο χτυπώντας να αφρατέψουν.
Ανοίγω προσεκτικά το 1 ρολό,απλώνω λίγη κρέμα (3 κ.σ περίπου) και τυλίγω πάλι σε ρολό.
Κόβω με πριονωτό μαχαίρι για ψωμί φέτες πάχους 4 εκ.περίπου
Βουτάω τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που έχει κρυώσει,από τη μια πλευρά πρώτα και έπειτα από την άλλη με τη βοήθεια μιας πιρούνας ή τρυπητής κουτάλας (ότι σας βολεύει) και τα βουτάω μέσα σε ένα μπολ με ινδοκαρυδο και τα τυλίγω καλά.
Τα τοποθετώ σε καραμελόχαρτα (χάρτινες θήκες) και βάζω τις πάστες στο ψυγείο να παγώσουν.
Την ίδια διαδικασία κάνω και με το 2 ρολό παντεσπάνι.
Βγαίνουν 22 πάστες!!!
Το σιρόπι πρέπει να το πιουν όλο μη το φοβηθείτε!
Επίσης η δόση αυτής της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα (δηλ.θα σας περισσέψει κρεμούλα,εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά
100 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ.τυρί κρέμα
2-3κ.σ ζαχαρούχο
1 βανίλια
Αυτή η δόση κρέμας θα σας βγει ακριβώς για 1 δόση παντεσπάνι!!!


Εκτέλεση φωτό Συνταγή από  Οι λιχουδιές της Σόφης




Τσιζκέικ με λευκή σοκολάτα & βατόμουρο !!!





Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:

    200 γρ. κρακεράκια ή μπισκότα digestive
    2 κ.σ. ζάχαρη
    1/3 κούπα βούτυρο (80 γρ.)
    3 κ.σ. (30 γρ.) σκόνη αμυγδάλου

Για την κρέμα:

    200 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
    4 αυγά
    900 γρ. τυρί κρέμα
    1/2 κούπα + 1 κ.σ. (125 γρ.) ζάχαρη
    3 κ.σ. αλεύρι
    1 βανίλια
    4 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου (προαιρετικά)
    Μαρμελάδα ή σιρόπι βατόμουρο

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα υλικά για τη βάση, θρυματίζοντας τα κρακεράκια ή τα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού για κέικ.

4. Ανακατέψτε τα αυγά, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, και το έλαιο αμυγδάλου καλά σε ένα μεγάλο μπολ.

5. Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

6. Βάλτε τη μισή κρέμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.

7. Βάλτε μερικές κουταλιές από τη μαρμελάδα βατόμουρο πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας και απλώστε ομοιόμορφα.

8. Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη μαρμελάδα και απλώστε ομοιόμορφα.

9. Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι – ή άλλο εργαλείο – κάντε στη κορυφή του τζιζκέικ κουκκίδες με την μαρμελάδα, με μικρότερες κουκκίδες προς το κέντρο.

10. Με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα περάστε μέσα από τις κουκκίδες για να φτιάξετε ένα σπιράλ σχέδιο.

11. Ψήστε για 1 ώρα, μέχρι να είναι ψηθεί καλά η κρέμα. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το τζιζκέικ στο ψυγείο για 8 ώρες. Αφαιρέστε το από το ταψί και απολαύστε!

Πως σας φαίνεται η ιδέα ενός τζιζκέικ με βατόμουρο και λευκή σοκολάτα; Θα το δοκιμάσετε; Μοιραστείτε αυτή την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σας!

Δείτε το βίντεο Για βοήθεια πατήστε το από κάτω λίνκ
 https://www.youtube.com/watch?v=Xfw89dWA3ew


Via olasimera

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατένια μπαμπαδάκια !

 

Σοκολατένια μπαμπαδάκια by Mairh
δεύτερη εκδοχή μου

Οι Λιχουδιές της Σόφης
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
260 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
40 γρ κακάο
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγί)
ή 300 γρ .κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγί (ότι γέμιση προτιμάτε εγώ έβαλα την πρώτη επιλογη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγί και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,
το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μέχρι να έχω ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες.
(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει
μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.
(Εγω δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)
για να σιροπιαστούν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου
Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.
Τα γεμίζω με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Εγώ τα πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ'αρέσει πολύ!!!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!