Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Kώκ ταψιού.



 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 5 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου [ χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια]
150 γρ. ζάχαρη
280γρ. φαρινάπ
 1 βανίλια
ξύσμα απο λεμόνι αν θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.Τους κρόκους τους χτυπάμε μόνους τους μεχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 35χ40 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.


 ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
300γρ. ζαχαρη
 2 αυγά
6 κροκοι
 2 κ.γ.βανιλια υγρη
2 κ.σ. βιταμ
700γρ. γαλα φρεσκο
300γρ.κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα
100γρ. κορν φλαουρ



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζαχαρη,το κορν φλαουρ,τους κροκους και τα 2 αυγα τη βανιλια και λιγο απο το γαλα.Ανακατευουμε με το μιξερ να γινει μια κρεμα.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το υπολοιπο γαλα και την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν σε μετρια φωτια. Οταν ζεσταθουν ριχνουμε μεσα το μειγμα με τα αυγα και ανακατευουμε γρηγορα να μην κοψουν τα αυγα...Οταν πηξει η κρεμα την κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βιταμ. Την αφήνουμε 5 λεπτα να σταθει και την απλωνουμε πανω απο το παντεσπανι.
 ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 300 γρ. κουβερτούρα γαλακτος 150 γρ. βιταμ σοφτ 4κ.σ. νερό Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτουρα, προσθέτουμε το βιταμ και το νερό, ανακατεύουμε να ενωθουν και το περιχυνουμε πανω απο την κρεμα. Το βαζουμε στο ψυγειο 3-4 ωρες να παγωσει.
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 50 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
Aπό Mina Papa