Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Κέικ Ντόμινο!!

Υλικά για το παντεσπάνι βανίλιας
125 γρ βούτυρο.
 2 αυγά.
 1/2 φλ γάλα.
 1 φλ βανίλια 
2 φλ αλεύρι φαρίν απ.
Υλικά για το παντεσπάνι σοκολάτας:
 125 γρ βούτυρο.
 2 αυγά.
 1/2 φλ γάλα.
 1 βανίλια
 1/5 φλ αλεύρι φαρίνα απ 
 1\2 φλ κακάο.
και 1 μεγάλη Μερέντα
 Εκτέλεση
Χτυπάμε τ βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε τα αυγά κ χτυπάμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε στη συνέχεια το γάλα κ τη βανίλια κ στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγα
Αυτό για το πρώτο μείγμα
Για το δεύτερο τώρα
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι το γάλα απλά σε αυτό βάζουμε το αλεύρι μαζί μ το κακάο
Αν θέλουμε και στ 2 μείγματα βαζουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι πάνω στο άλλο και μετά το κόβουμε σε λωρίδεςς
Κολλάνε την  κάθε λωρίδα με  Μερέντα
Και προσέχουμε η από πάνω λοριδες να είναι το αντίθετο χρώμα
Στο τέλος το καλύπτουμε όλο στρώνοντας ομοιόμορφα με Μερέντα!

Γιά βοήθεια δείτε πώς τοποθετούμε τις λωρίδες μία σοκολατένια μία βανίλια εναλάξ και τις κολάμε μεταξύ τους με στρώση Μερέντας.

Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη!!!

· Σοκολατένια Απόλαυση !!!


 Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
250 γρ μαργαρίνη,
250 γρ άχνη,
5 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 σφηνάκι κονιάκ,,
Γλάσο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
200 γρ κουβερτούρα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο και οταν μισοκρυώσει περιχύνουμε το γλυκό.

 Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και κατεβάζουμε από τη φωτιά,στη συνεέχεια προσθέτουμε την αχνη,το κακάο,το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μεμβράνη σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Πιέζουμε καλά να πάρει το σχήμα του μπολ.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει !!!

Κουλουράκια με ταχίνι τραγανά και γευστικά!!




Υλικά

250 γρ ταχίνι,
250 γρ ζάχαρη,
ξύσμα πορτοκαλιού 
χυμό από 2 πορτοκάλια,
500 γρ αλεύρι γοχ,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα,
1 φακελάκι μπεικιν,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 
σουσάμι για το τύλιγμα 

Εκτέλεση
 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι,το χυμό,τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Κάνουμε τα κουλουρακια στο σχέδιο που θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.Καλή επιτυχία!!
Από την φίλη Μαρια Μαρδα

Τηγανίτες με σως βύσσινο!!!



Φτιάξτε ένα γεμάτο και γευστικό γλυκό για όλη την οικογένειa!!!

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις τηγανίτες

    1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 1/4 φλιτζάνι γάλα
    1 αυγό
    3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λειωμένο

Για την σως βύσσινο

    1 βάζο κομπόστα βύσσινο
    1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φράουρ
    Για την κομπόστα βύσσινο
    ½ κιλό βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
    4 ποτήρια νερό
    4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
    2 ξύλα κανέλας
    1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες

    Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
    Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.

Για τη σως βύσσινο

    Σε ένα κόσκινο στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
    Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Για την κομπόστα βύσσινο

    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.
    Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
    Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.
newsbeast

Γλυκάκι με φρυγανιές και κρέμα πορτοκαλιού!



Τι θα χρειαστούμε
Φρυγανιές, ανάλογα με το ταψί σας, στο δικό μου χωράνε γύρω στις 20

Για το σιρόπι
1,5 ποτήρι ζάχαρη (330 γρ.)
1,5 ποτήρι  νερό (330 γρ.)
1 φλούδα λεμονιού (και να μην έχετε δε πειράζει)

Για την κρέμα με γάλα
4 ποτήρια (1 λίτρο) φρέσκο γάλα
8 κουταλιές  σούπας κορν φλάουρ
0,5 ποτήρι  ζάχαρη (100 γρ.)

Για την κρέμα πορτοκάλι
4 ποτήρια  φρέσκο χυμό πορτοκάλι (1 λίτρο)
8 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
0,5 ποτήρι ζάχαρη (100 γρ.)

Πως το κάνουμε
Απλώνουμε τις φρυγανιές μας στο ταψί σε μια στρώση όσο καλύτερα και πιο τακτοποιημένα μπορούμε

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, αφήνουμε να πάρουν βράση και μετράμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό. Αν βιάζεστε βάλτε το κατσαρολάκι να ακουμπήσει σε ενα μεγαλύτερο σκεύος με νερό.

Ρίξτε το σιρόπι στις φρυγανιές να μουλιάσουν.

Ετοιμάστε 2 μικρά μπολάκια. Βάλτε στο ένα τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ για την κρέμα γάλακτος και στο άλλο τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ για την κρέμα πορτοκάλι. Ανακατέψτε. Προσθέστε στο ένα λίγο γάλα και στο άλλο λίγο χυμό και ανακατέψτε καλά.  Αυτό το κάνουμε για να μη μας σβωλιάσει το κορν φλάουρ.

Στο κατσαρολάκι βάλτε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Προσθέστε το μείγμα απο το μπολάκι με το γάλα. Ανακατέψτε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρέμα. Προσοχή μη σας κολλήσει, ανακατεύετε συνέχεια.  Βγάλτε το από τη φωτιά κι αφήστε το 2 λεπτά να κρυώσει. Απλώστε την κρέμα γάλακτος πάνω στις φρυγανιές. Αφήστε το να κρυώσει τελείως ή πετάξτε το μέσα στο ψυγείο για πιο γρήγορα.

Σε άλλο κατσαρολάκι ή στο ίδιο αν δε βαριέστε να το πλένετε βάλτε τον υπόλοιπο χυμό να ζεσταθεί. Προσθέστε το μείγμα από το μπολάκι με το χυμό. Όπως και πριν ανακατέψτε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρέμα. Προσοχή μη σας κολλήσει, ανακατεύετε συνέχεια.  Βγάλτε το από τη φωτιά κι αφήστε το 2 λεπτά να κρυώσει.

Απλώστε την κρέμα πορτοκάλι πάνω στην κρέμα γάλακτος και βάλτε το ταψί στο ψυγείο.

Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο ενα 10ωρο οπότε γλύψτε την κουτάλα να σας φύγει η λαιμαργία και ξεχάστε το. Αν το κόψετε νωρίς δε θα έχουν σταθεροποιηθεί καλά οι κρέμες και θα έχετε το φαινόμενο σπλατς.


Το ότι αυτό το γλυκό συνηθίζεται με χυμό πορτοκάλι δεν είναι λόγος για να μη δοκιμάσετε και άλλους χυμούς. Εμείς το πορτοκάλι το φάγαμε, είμαστε ήδη στο ροδάκινο και ένας χυμός λεμόνι περιμένει στο ντουλάπι. Ταυτόχρονα αναρωτιέμαι πως θα ήταν με φρεσκοστυμμένο καρπούζι. Άσε που δε βλέπω το λόγο να μη τη δοκιμάσω και με φρουκτόζη για διαβητικους. Τα πάντα όλα. Αυτό το γλυκό είναι τα μελομακάρονα του καλοκαιριού λέμε!

Υ.Γ. Στη φωτογραφία ειναι η βερσιόν με το χυμό ροδάκινου διότι και καθότι η βερσιόν με το χυμό πορτοκάλι φαγώθηκε προ ημερών όπως είπαμε.

via sheblogs

Σπαράγγια με ρύζι. Το θαύμα της φύσης!!!

 Ως τρόφιμο είναι προικισμένο πολυ ιδιαίτερα . Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες.Σπαράγγι ο δυσεύρετος αριστοκράτης των λαχανικών!!

Υλικά
2 ματσάκια σπαράγγια
ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο knorr λαχανικών βιολογικό
1 ποτήρι του νερού ρύζι καστανό η κίτρινο κατά προτίμηση


Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια τα κόβουμε στα 3 και τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα σπαράγγια .
Σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα,
Προσθέτουμε σχεδόν 3 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το 1 ποτήρι νερου ρύζι.
προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και γίνει το ρύζι σπυρωτό.Καλή επιτυχία!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πατατόπιτα spesial!!


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πατάτες
200gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200gr γκούντα
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κύβους
200gr λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
500gr φρέσκα μανιτάρια
400ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες με το μαντολίνο και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Η πατάτες πρέπει να κρατάνε λίγο για να μπορούμε να τις στρώσουμε στο ταψί μας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω ένα κουτ. του γλυκού βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν για 3 λεπτά. Τα αφαιρώ σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον προσθέτουμε τα λουκάνικα και την γαλοπούλα. Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κεφαλογραβιέρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μια στρώση πατάτες, ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα που έχουμε στο τηγάνι και απλώνουμε.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά και τελειώνουμε με τρίτη στρώση πατάτας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 35΄
via casasideas

Μυδοπίλαφο καταπληκτικό!



 Υλικά
Μύδια με το κέλυφος
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγα ντοματίνια κομμένα
κόκκινο πιπέρι γλυκό άν μας αρέσει βάζουμε και καφτερό
αλάτι 
πιπέρι
λίγο λαδάκι
ρύζι κίτρινο
1 ποτήρι κρασιού ούζο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το λάδι και έχουμε κομμένα τα λαχανικά τα ρίχνουμε μέσα  τα γυρνάμε για λίγο και σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου 3 ποτήρια νερού καιμαγειρεύουμε σε μέτρια φωτια για 20 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πρίν τελειώσουμε το μαγείρεμα  προσθέτουμε και τα μύδια .Ανοίγουμε το καπάκι βράζοντας να δέσει η σαλτσούλα και καλή όρεξη!!!
Σημείωση
Η αναλογία νερού με ρύζι είναι 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό!!

Ευχαριστω πολύ την φίλη μου Ευγενία Ράπτη  για την συνταγή!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές εδώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 



Λαχταριστές πατατομπαλίτσες!!!

 Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που δε στερείται γεύσης...

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
220 γρ. νερό
150 γρ. σπορέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
500 γρ. πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
φύλλα φρέσκου δυόσμου
άνηθο
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ρίγανη
1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα έως ότου μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με το εργαλείο του πουρέ. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την πατάτα , τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκουβίτσα και προσθέτουμε το νερό , το σπορέλαιο και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε την πατάτα. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρές μπουκιές αφήνοντάς τες στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όσο απολαυστικές είναι ζεστές άλλο τόσο είναι και κρύες
thegastrin

Τραγανά εύκολα κριτσίνια!

Yλικά 
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
1 πρέζα μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ξηροί καρποί ή μυρωδικά της αρεσκείας σας
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Το νερό προσθέστε το σιγά σιγά και προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πως θα βγεί η ζύμη σας.
Ανοίξτε σε μακρόστενο φύλλο, λίγο παχύτερο από μισό εκατοστό και κόψτε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες ανάλογα με το πόσο λεπτά σας αρέσουν τα κριτσινάκια και στο μήκος που θέλετε. Στρίψτε βιδωτά το κάθε λωριδάκι να πάρει στριφτό σχήμα.
Τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα για να μην λερώνετε ταψιά κοντά το ένα στο άλλο μιας και δε φουσκώνουν ιδιαίτερα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.

Ζαμπονοκασερόπιτα σκέτη απόλαυση!!




Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα πιο αγνά υλικά σου και μέσα σε λίγο χρόνο θα έχεις μία πολύ νόστιμη πίτα γεμιστή με ζαμπόν και ποικιλία τυριών, τα οποία μπορείς να επιλέξεις εσύ ποια θα είναι ανάλογα με τα γούστα σου.




Υλικά

4 αυγά
250 γραμ. κασέρι
250 γραμ. γραβιέρα
240 γραμ. γκούντα
240 γραμ. φέτα
250 γραμ. ζαμπόν
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 συσκευασία φύλλο κρούστας

Διαδικασία

Βήμα 1
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα τυριά μας τριμμένα ή κομμένα κυβάκια, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2
Προσθέτουμε στο μπολ και 4 φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα.

Βήμα 3
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, προσθέτοντας από πάνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 4
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και πάλι μεταξύ τους και χαράσουμε την πίτα μας σε κομμάτια με το μαχαίρι.

Βήμα 5
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά μαζί με το γάλα στο χέρι και περιχύνουμε την πίτα μας με αυτό το μείγμα.

Βήμα 6
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!!!
via nostimada

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο!



Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο
70 γρ. [1/3 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
150 γρ. [1 φλ.] αλεύρι
2 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση ινδικής καρύδας:
225 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κουτί [395 ml] ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
100 βούτυρο ψιλοκομμένο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και αλείφετε με τις 2 κ.σ.βούτυρο τε ένα ταψί διαμέτρου βάσης 16 x 26 εκ. Καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Για τη βάση:
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.



Για τη γέμιση καρύδας:
Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο ινδοκάρυδο και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Το απλώνετε πάνω από την ήδη ψημένη βάση και ψήνετε για 25 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

Λιώνετε το βούτυρο, σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Στρώνετε τη κρέμα επικάλυψης πάνω από τη κρύα ήδη γέμιση καρύδας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ. Κόβετε τετράγωνα σαν παστάκια κομμάτια και σερβίρετε.
 sintayes.gr


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρόπιτα!



Υλικά

Γιαούρτι: 1 κεσεδάκι μικρό
Νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αυγά: 3 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 13-14 κουταλιές της σούπας
Τυρί φέτα: 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
Αλάτι - πιπέρι
Μαργαρίνη: 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός). Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο,  την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
Εύκολο έτσι;
chefoulis

Χαλβάς πορτοκαλιού!


Υλικά:

(για μια φόρμα κέικ με τρύπα διαμέτρου 24εκ.)

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ. Βιτάμ

2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

3 φλιτζ. τσαγιού νερό

¾ φλιτζ. κορινθιακή σταφίδα

3/4 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα



Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το Βιτάμ και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει. Μόλις κάψει ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Τα καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να απορροφήσουν το Βιτάμ και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε το χαλβά σε φόρμα. Πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να μην αφήσει πουθενά κενό.

Μετά από 15-20 λεπτά ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα. Διακοσμούμε με φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
imommy.gr

Κοτόπιτα στα γρήγορα!!


 Ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ, θρεπτικό και χορταστικό γεύμα.

Τι θα χρειαστείτε:

• 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)

• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο

• 2 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο

• 1  ποτηράκι κρασί

• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1/4 γραβιέρα τριμμένη

• 1 ποτήρι γάλα

• μαϊντανό, δυόσμο, μέντα ψιλοκομμένα

• λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο



Πως θα το ετοιμάσετε:

•Βράζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτετε λάδι και το αφήνετε να κοκκινίσει. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνετε με το κρασί.

•Αφού τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές προσθέτετε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

•Αφού βράσει το κοτόπουλο, κρατάτε το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.

•Σε μια μικρή λεκάνη, προσθέτετε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό από το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε καλά.

•Στρώνετε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνετε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνοντας μέσα τη γέμιση και βάζοντας και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω.

•Πριν βάλετε την πίτα στο φούρνο, την κόβετε σε κομμάτια και ραντίζετε με λίγο νερό

•Ψήνετε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς και κατόπιν βάζετε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας για μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας.

Πηγή:Koolnews.com