Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ροξάκια!!!!




Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
,3 αυγά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι
ξύσμα από  1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
κακάο όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα σκούρο καφέ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια (περίπου 700 με 800 γρ)

Για το σιρόπι
 3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη,
λίγο χυμό λεμόνι


 Οδηγίες

Δυαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το σπορέλαιο,το γάλα, τα αυγά,το ξύσμα το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύυμε καλά.
Φτιάχνουμε μια αφράτη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Στη μισή ζύμη προσθέτουμε το κακάο,την κανέλα ,το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε καλά
Την άσπρη ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη και κάνουμε ενα μακρόστενο φύλλο
Τη καφέ ζύμη την κάνουμε μακρόστενο μπαστούνι ,την βάζουμε στην άκρη του φύλλου και την τυλίγουμε ρολό
Κόβουμε σε ροδέλες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα τα ροξάκια
Μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι
Σιροπιάζουμε τα ροξάκια με χλιαρό  σιρόπι .Καλή επιτυχία!!!
Από  Μαρια Μαρδα


Αλμυρά μάφινς!!!



Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικον,
1 κουταλάκι αλάτι,
λίγο πιπέρι μαύρο,
350 γρ κρέμα γάλακτος,
2 αυγά,
250 γρ βούτυρο λιωμένο,
250 γρ φέτα,
100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη,
μια πιπεριά κόκκινη.

 Οδηγίες

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την κρέμα γάλακτος,τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικον και το αλάτι με το πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια την κεφαλογραβιέρα και την κόκκινη πιπεριά



 Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες μαφινς (γίνονται 24 μαφινς) και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου!!!Καλή επιτυχία!!
Από  Μαρια Μαρδα

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη!!

Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 γιαούρτι
1/2 φλυτζάνι Βιτάμ λιωμένο,
1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1 κρόκο για το άλειμμα'

 Οδηγίες

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το γιαούρτι το λιωμένο Βιτάμ,το αλάτι και τη ζάχαρη.
Διαλύουμε καλά τη μάγια στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια αφράτη ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.
Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη.

Φτιάχνουμε αμέσως τα πιτάκια,
Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιτάκια μας με ότι θέλουμε.
Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα΄.
Κάτω στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα και για να γίνουν τα πιτάκια αφράτα πρέπει να είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο πριν τα ψήσουμε.
Από  Μαρια Μαρδα

Σπιτικο λικέρ μαστιχας! Απλά, τελειο!!!


 Υλικά
1 μπουκάλι ρούμι λευκό
5 γρ. Σταγόνες μαστίχας

Το βάζουμε σε βάζο και αφήνουμε για 8-10 μέρες καλά κλεισμένο σε σκοτεινό μέρος.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 500 γρ. Ζάχαρη και 500 γρ. Νερό. Στραγγίζουμε τη μαστίχα και ανακατεύουμε με το σιρόπι και έτοιμο!

 Εφη Καρεκλά

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος!!


  Υλικά
1  φλυτζάνια σπορέλαιο η ελαιόλαδο ( Εγώ έβαλα σπορέλαιο)
,2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
3 φλυτζάνες ζάχαρη,
4 φλυτζάνες νερό,
2 ξυλάκια κανέλας ,
2 φλούδες πορτοκαλιού.



Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο με το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε.
Οταν πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Τον βάζουμε σε φόρμα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  Μαρια Μαρδα




Μακαρονάδα με ντοματίνια !!

Φαγητό που καλύπτει τις ανάγκες ενός καθημερινού μας γεύματος!!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
βασιλικό ή μαϊντανό κατά προτίμηση
αλατοπίπερο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
τυρί τριμμένο χρησιμοποιώ κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

Οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας αφαιρώντας 10 λεπτά από τον χρόνο βρασμού που γράφει και τα σουρώνουμε κρατώντας 1 ποτήρι του νερού από το ζουμί τους .
Σε βαθύ πλατύ τηγάνι ,ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ψιλοτριμμένο σκόρδο ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα ντοματινια το αλάτι το πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο και αυτά ακατεύοντας ελαφρώς μην μας διαλύσουν.
Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε από το στράγγισμα τους και μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δούμε να εξατμιστεί όλο το νερό και να μείνουν τα μακαρόνια-ντοματίνια σχεδόν στεγνά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε βασιλικό [αν είναι φρέσκος ακόμη καλύτερα ,ή, μαϊντανός ψιλοκομμένο κατά προτίμηση]
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.Καλή όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ












Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ατομικά γλυκάκια σοκολάτας με γέμιση κρέμας !!!


 Υλικά
250 γραμ  1 πακέτο μπισκότα  digestive
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
250 γραμ.τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
1/2 κούπα τσαγιού ανθότυρο
2 μασουράκια βανίλιες
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 κουτ.σούπας κοφτές αλεύρι φαρίν απ
2 κουβερτούρες γάλακτος κατά προτίμηση ή μαύρη.ή αν σας αρέσει και λευκή.


Οδηγίες
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε στο μπολ τα τριμμένα μπισκότα προσθέτουμε και το βούτυρο και με κουτάλι ανακατεύουμε να βουτυρωθουν καλά .
Βάζουμε χαρτάκια σε 12 θήκες φόρμα.
Μοιράζουμε τα μπισκότα και τα πιέζουμε να γίνει η βάση ωραία,
Ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά με προσοχή μην αρπάξουν .

Οδηγίες για την κρέμα.
Βάζουμε στο  μπολ του μίξερ την άχνη  ζάχαρη,το ανθότυρο,το τυρί κρέμα και τις βανίλιες και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα αυγά καθώς και το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα 3 λεπτά.
Εδώ ρίχνουμε και 5-6 κουταλιές της σούπας τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ελαφρώς.
Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Λιώνουμε την σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν Μαρί και μόλις κρυώσουν τα καλύπτουμε από πάνω.
Διακοσμούμε αν θέλουμε για πιο ωραία εμφάνιση  με μία φραουλίτσα η κερασάκι ή με σχέδια άλλου χρώματος σοκολάτας τραβώντας γραμμές με κορνέ! Έχουν λαχταριστή υπέροχη γεύση και αρέσουν σε όλους!! Καλή επιτυχία!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








.




Πεινιρλί ατομικά spesial γεύση!!!!




 Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι κοφτό γλυκού αλάτι
1 κουτ,γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο
χλιαρό νερό


 Οδηγίες
Βάζουμε σε μπολ μεγάλο όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε .
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό ζυμώνοντας συγχρόνως.
Θα δούμε να μην κολλάει στα χέρια μας.
Τότε είναι εντάξει,
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για  να φουσκώσει λίγο.


 Ανοίγουμε σε φύλλο λίγο παχύ να σχηματίσουμε τα πεινιρλάκια μας.
την χωρίζουμε σε λωρίδες κι ανάλογα το μεγεθος των πεινιρλί το ξανακόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.


Συνεχίζοντας πιάνουμε τις δύο άκρες τις κολλάμε μεταξύ τους να σχηματίσουμε βαρκούλα,φροντίζουμε να είναι λίγο βαθιά για να βάλουμε μέσα την γέμιση.
 Με ένα πινέλο και αφού έχουμε λιώσει το βούτυρο τα παιρνάμε με το βουτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 15 λεπτά να ψηθούν λίγο.


Τα βγάζουμε και τα γεμίζουμε με ότι μας αρέσει π.χ μπόλικο τυρί γκούντα και κομματάκια ζαμπόν και μπέικον ψιλοκομμένα.
Ξεκινάμε με τυρί,μετά το ζαμπόν -μπέικον και τέλος από πάνω το τυρί ξανά.
Ξαναψήνουμε για άλλα 15 λεπτά να λιώσουν  τα τυριά!
Είναι υπέροχα και σπιτικα!!! Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



 .
















Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Γλυκό νεραντζάκι & λικέρ με αρμπαρόριζα!!!





 Υλικά
1 κιλό νεράντζια
1 κιλό ζάχαρη
2 κουτ,σούπας γλυκόζη
1 ποτήρι του κρασιού νερό
οδοντογλυφίδες για τις φετούλες



 Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα νεράντζια και τα περνάμε από τον τρίφτη τα τρίμματα τα κράτησα στην κατάψυξη είναι για αρωματικό στα κέικ.
 Τα κόβουμε στα τέσσερα αδειάζουμε από την ψίχα τα διπλώνουμε και τα κλείσουμε με την οδοντογλυφίδα 
Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία αραδιάζομαι στην κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα βράζουμε μόλις πάρει  βράσει πετάμε το πρώτο νερό και το επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές για να ξεπικρίσει
 Την τρίτη φορά βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και βράζουμε καλά όταν πάει να δέσει το σιρόπι ρίχνουμε τη γλυκόζη παίρνει ακόμα μία βράσει και κλείνουμε τη φωτιά. 
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και γεμίζουμε τα βάζα
Λικέρ Αρμπαρόριζα.

Υλικά
40 φύλλα αρμπαρόριζα
1 κιλό ζάχαρη
1+1/2 λίτρο  ρετσίνα 


Οδηγίες
 Πλένουμε τα φύλλα τα βάζουμε σε δύο βάζα μοιράσουμε και την ζάχαρη και μοιράσουμε και την ρετσίνα τα κλείνουμε και βάζουμε στο μπαλκόνι και κάπου κάπου τα κουνάμε για την ζάχαρη .
Θέλει περίπου 25 με30 μέρες



Το στραγγίζουμε το βάζουμε στο μπουκάλι και στο ψυγείο .παγωμένο είναι υπέροχο όπως και με σπασμένο πάγο.!!!
 Με το λευκό κρασί η γεύση θυμίζει λουκούμι ενώ με τη ρετσίνα αναδεικνύεται η αρμπαρόριζα
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Από την φίλη μου Eυγενία  Ράπτη. 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τούρτα καραμέλα!!



Βάση
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Κρέμα καραμέλα

125 γρ. νερό
550 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά + 400 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (δηλαδή 4 φύλλα των 5 γρ. ή 8 των 2,5 γρ.)
120 γρ. ασπράδια αυγών (από 4 μικρού μεγέθους αυγά)



Βάση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε τους κρόκους ελαφρώς και τους προσθέτουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), προσθέτοντας στη συνέχεια το αλεύρι με το κορν φλάουερ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζουμε επάνω το μείγμα έτσι ώστε να έχει πάχους 1 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα καραμέλα
Ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος, αποσύροντάς τα πριν βράσουν. Παράλληλα, βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τα 500 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Περιμένουμε να χλιαρύνει το μείγμα και
ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη με το σύρμα του μίξερ μέχρι να γίνει μια απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της καραμέλας ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι από τη βάση που να έχει διάμετρο 22 εκ. και το τοποθετούμε μέσα σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου. Αδειάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα. Παίρνουμε τα κομμάτια της βάσης που περίσσεψαν και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα συναρμολογώντας τα σαν παζλ για να φτιάξουμε άλλον έναν δίσκο διαμέτρου 22 εκ. Δεν μας νοιάζει που δεν είναι ενιαίος, καθώς δεν θα φαίνεται. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας το τσέρκι με φλόγιστρο. Γαρνίρουμε με κομμάτια καραμέλας.
Εγω αντι για κομματια καραμέλας, έφτιαξα μακαρον και στόλισα τη τουρτα, τα οποια τα κόλλησα, αφού είχε πηξει η τούρτα μου ( 6 ωρες μετα) με καραμελα..
Εφη Καρεκλά

* Μύδια ψίχα τηγανητά!!


Υλικά

Μύδια ψίχα κατεψυγμένα

αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνι



Κουρκούτι
1+ 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κουτ,σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
μπύρα όση μας πάρει για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός


Οδηγίες


Ξεπαγώνουμε τα μύδια ψίχα τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι καλά.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ ετοιμαζουμε το κουρκούτι βάζοντας το αλεύρι το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ο χυλός μας παχύρευστος.
Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στο κουρκούτι και ανακατεύουμε.
Συγχρόνως βάζουμε στο τηγάνι το λάδι  να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά παίρνουμε με κουτάλι ένα ένα τα μύδια μαζί με κουρκούτι και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε και τηγανίζουμε  πρώτα από την μία μεριά και μετά με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Προσοχή δεν θέλουν πολύ χρόνο στο τηγάνι.
Για λίγο τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για τα περιττά λάδια και μετά σε πιατέλα γαρνίροντας με μαρούλι κρεμμύδι ντομάτα λεμόνι.Καλή όρεξη!!

Σαλάτες
Μαρούλι σαλάτα
ντομάτα
μηλόξυδο
λάδι
αλάτι
 Λάχανο
μαρούλι
λάδι
μηλόξιδο
αλάτι

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











ι.

Τσιζ κέικ σοκολάτας!!!


 Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά(Εγώ έβαλα Αλλατίνη)
250 γρ Βιτάμ λιωμένο,
500 γρ φυτική σαντιγί Torre,
300 gr τυρί κρέμα,
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
2 βανίλιες,
180 γρ κουβερτούρα λιωμένη
 νιφάδες σοκολάτας.



 Οδηγίες
Βάζουμε τα μπισκότα στο Μούλτι και τα κάνουμε σκόνη,τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι και τα περιχύνουμε με το λιωμένο Βιτάμ να πάει παντού,λίγο,λίγο,κουταλιά, κουταλιά
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα'


Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το τυρί κρέμα και τις βανίλιες και αφού τα χτυπήσουμε λίγο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα 
Κρατάμε λίγη από την κρέμα για να κάνουμε τις ροζέτες 


Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού κρυώσει λίγο την προσθέτουμε και αυτή μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά'
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο.
Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και με την άσπρη κρέμα που κρατήσαμε φτιάχνουμε τις ροζέτες με ένα κορνέ.
 Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε το γλυκό με σιρόπι σοκολάτα.
ΥΠΈΡΟΧΟ!!
Από  Μαρια Μαρδα



Κουλουράκια κανέλας & μοσχομυρίζει το σπίτι όλο!!


Υλικά
500γρ  αλεύρι ολικής
1+1/2  ποτηρι αλεύρι απλό 
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 
1 ποτηρι ηλιέλαιο 
1 κουτ. σούπας  κανέλα 
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο 
1 κουτ. γλυκού αμωνία
1 μπέικιν πάουντερ
1+1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
 απο πάνω ζάχαρη καστανή



Οδηγίες

Διαλύουμε  την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού .
Βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι σε λεκανίτσα και με το χέρι ή μίξερ χειρός το δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί καλά η ζάχαρη .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας να δούμε να γίνει μία ωραία ζύμη που να πλάθετε.
Ανοίγουμε να προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμους.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχεδιάκι μας αρέσει τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδομένο ταψί και ψήνουμε 15 με 20 λεπτά θα τα δούμε και με το μάτι ,ανάλογα με τον φούρνο.
Τώρα αν θέλουμε μπορούμε ορισμένα να τα κάνουμε γεμιστά με λίγο ψιλοκομμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία!!!!
Στις φωτογραφίες τα επάνω είναι σκέτα και η μικρή φωτογραφία με γέμιση καρύδι!
Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη.
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κουλουράκια για όλα τα γούστα!!!


  
Νηστίσιμα φρεσκοψημένα κουλουράκια,για το απογευματινό σας καφέδακι!!!! Μεθυσμένα με ρακί  ..για όλα τα γούστα!!( με σουσάμι ,με καρύδια ή κράνμπερι) 

Υλικά

1,1/2  ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1,1/2  ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2  κρασοπότηρο ρακί
1/2  κρασοπότηρο χλιαρό νερό
1  φακελάκ μπέικιν παουντερ
1 κουτ.γλυ γαρύφαλλο
1-_2  βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 κουτ. γλυκού σόδα
Σουσάμι για το πασπάλισμα






Οδηγίες

Βάζω σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο,τη ζάχαρη,τον χυμό(αφού διαλύσω μέσα την σόδα) ,την κανέλλα, το γαρύφαλλο την βανίλια,το ρακί ,το χλιαρό νερό και ανακατεύω με ένα κουτάλι, προσθέτω το μπέικιν μπάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι(να γίνει μια ζύμη μαλακή ,εύπλαστη και να μην κολλάει)
Αν θέλουμε προσθέτουμε και καρύδια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα η τα κράνμπερι,
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα ,πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τυλίγουμε στο σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η συνταγή είναι της κυρίας Maria Xarbi και την έφτιαξε η φίλη Georgia Koutrouli

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι!!!


Υλικά


250 γραμ κανταΐφι φύλλο
50 γραμ λιωμένο βούτυρο
100 γρα, φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

200 γραμ ζάχαρη
200 γραμ νερό
φλούδα από μισό λεμόνι
1 ραβδί Κανέλας

Για την κρέμα

750 γάλα πλήρες κρύο 
150 γραμ ζάχαρη
1-2  βανίλιες
75 γραμ άμυλο καλαμποκιού ,ή νισεστέ,ή κορν φλάουρ ότι προτιμάτε  
4 κρόκους αυγών
75 γραμ βούτυρο
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη-σκόνη

Για την σαντιγί

500 γραμ σαντιγί κρέμα πλήρες
70 γραμ ζάχαρη άχνη
1-2 βανίλιες

Τι κάνουμε
Βάση εκμέκ

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .
Ξεμπλέκουμε-ξάνουμε  το κανταΐφι με τα χέρια μας βουτυρώνουμε ταψάκι 30x35 cm 
το στρώνουμε μέσα .
Λιώνουμε το βούτυρο το περιχύνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί και να γίνει τραγανό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μπολ βάζουμε κρόκους με μισή  ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να αφρατέψουν καλά όλα τα  υλικά.
Προσθέτουμε τα 3/4 από το γάλα καθώς και το άμυλο ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη στην φωτιά  μέχρι να βράσει.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και με κουτάλα προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε αφήσει στην άκρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες.
Προσθέτουμε την μαστίχα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα ώσπου να κρυώσει και να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη συνταγή.

Σιρόπι ετοιμασία

Βράζουμε τα υλικά ζάχαρη νερό κανέλα φλούδα λεμονιού  για 5 λεπτά .
Αφήνουμε να γίνει κρύο προς χλιαρό και με κουτάλα το ρίχνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του κρύου πλέον ψημένου κανταιφιού.
Περιμένουμε να απορροφηθεί όλο καλά.

Ετοιμασία σαντιγί

Βάζουμε την κρύα κρέμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε σε  μεγάλη ταχύτητα για1 λεπτό προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες,και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να πήξει καλά.
Στρώνουμε την κρέμα επάνω από το κανταΐφι πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και με ελάχιστη κανέλα,και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.Καλή επιτυχία!!!