Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Πάστα Φλώρα Θεική !!!


  Η καλύτερη επιλογή για να συνοδέψεις το απογευματινό καφεδάκι σου.

Θα χρειαστείς
• 250 γρ. βούτυρο
• 2 αυγά
• 250 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 βανίλιες
• 500 γρ. μαρμελάδα

Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτεις ένα αβγό και τις βανίλιες και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι είναι έτοιμο αρχίζεις το ζύμωμα με το χέρι.
Παίρνεις τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι,
δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας. Και τώρα ήρθε η ώρα για την αγαπημένη σου μαρμελάδα, το ροδάκινο είναι η πιο αγαπημένη επιλογή.
Ρίχνεις πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνεις καλά. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνεις μία μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσεις.
Πλάθεις μπαστουνάκια και τα τοποθετείς στην σειρά πάνω στην μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια.
Αλείφεις με έναν κρόκο αυγού και την βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η γλυκιά σου απόλαυση είναι έτοιμη!

 
www.enallaxnews.gr

Χαλβάς με σοκολάτα!!



Υλικά συνταγής
2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
2 -1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλ. λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα
λίγη λιωμένη σοκολάτα
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη. Κρατάμε το καθαρό βούτυρο μόνο. Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, αν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά ρί και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.


argiro.gr

boro.gr

Μύδια αχνιστά !!!

 Υλικά
 1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
40 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
2. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .



3. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.
4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.
5. Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.
* Tip: Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
 Την συνταγή την έστειλε η φίλη της σελίδας Χαρά Βερβινιώτη 

Κορμός βραστός που θα σας ξετρελάνει !!!





Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα,
200 γρ κουβερτούρα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
125 γρ μαργαρίνη,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 φλυτζάνια τσαγιού ανθός αραβοσίτου ή Κάστερ πάουντερ,
λίγο γάλα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο,
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
2 φακελάκια Garni Γιωτης,400 ml γάλα για τη σαντιγί ! 

Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε την κουβερτούρα,τη μαργαρίνη,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά 
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο μέσα σε λίγο γάλα,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα 
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά 
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και στρώνουμε πάνω στον κορμό 
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα!!

Κέικ Αμβούργου με τραγανιστά αμύγδαλα!




Υλικά

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
1 βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το κτύπημα, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις ώσπου να τελειώσει και να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο, σχετικά σφιχτό.

Αδειάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28-30 εκατοστών. Ρίχνουμε στην επιφάνεια εδώ κι εκεί την σοκολάτα και την πατάμε με την παλάμη μας να βυθιστεί στην ζύμη.

Πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με τα αμύγδαλα και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ βράζουμε πέντε λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια, τοποθετούμε σε μια πιατέλα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διατηρούμε το γλυκό σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη για να μην μας στεγνώσει.

Πηγή: mariplateau

Κέικ σοκολάτας σκέτος αφρός !!!!

 Υλικά
3/4 κούπας του τσαγιού βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
3/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα

Γλάσο
150 γραμ κουβερτούρα
1/2 κούπα τσαγιου κρέμα γάλακτος
Στο μίξερ χτυπάμε το βιτάμ να αφρατέψει και προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε 3 λεπτά προσθέτουμε και τα αυγά χτυπάμε και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίζει να βράζει αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια ανακατεύουμε να λιώσει και το περιχύνουμε επάνω από το κεικ.Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο το κόβουμε .Καλή επιτυχία !!!
 Από την φίλη
Μαρια Μαρδα




Σοκολατένιο κέικ αφρός !!!

 Υλικά
1 φλιτζάνα βιτάμ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
3/4 της φλιτζάνας κακάο
1/2 φλιτζάνα γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 φλιτζάνες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα

 Τι κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά περίπου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα στρογγυλό ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίζει να βράζει αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια ανακατεύουμε να λιώσει και το περιχύνουμε επάνω από το κεικ.Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο το κόβουμε .Καλή επιτυχία !!!
Καλή επιτυχία!!

 Από την φίλη Μαρια Μαρδα


Μακαρονάδα φούρνου με κιμά μανιτάρια λαχανικά τυριά !!! Απίθανη !!!



Θα το λατρέψετε όλοι και ειδικά οι μακαρονάδες !!!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
500 γραμ κιμά
5-6 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη κομματάκια μακρόστενα
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
5-6  φέτες ψιλοκομμένες γαλοπούλα
200  γραμ τυρί φέτα σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο προαιρετικά
2 -3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κοφτή κουταλιά πελτέ
1  ποτηράκι κρασί λευκό
3-4 κουταλιές λάδι
1 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας λεπτοκομμένο σε φετάκια
300 με 400 γραμ μίξη τυριών τριμμένα πχ γκούντα και έμενταλ
 Εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι αλουμινένιο μιας χρήσεως 30x35



 Τι κάνουμε
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τον κιμά πατώντας τον με το πιρούνι να γίνει σπυρωτός και να μην μας σβολιάσει
Προσθέτουμε το μπέικον την πιπεριά την γαλοπούλα τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε .
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε  τις ψιλοτριμμένες ντομάτες την κουταλιά πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερού νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με δεμένη  σάλτσα μην μας στεγνώσει να έχει ζουμάκι - εγώ προσθέτω και λίγη ζάχαρη 1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού, αν σας αρέσει βάλτε κι εσείς .


Βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως-- προσοχή μην παραβράσουν --και αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε λιώσει το βούτυρο και τα  βουτυρώνουμε
Ρίχνουμε από πάνω όλο το μείγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι προσθέτουμε και τα κομματάκια φέτας και ανακατεύουμε .
Απλώνουμε τα μακαρόνια όπως τα ετοιμάσαμε στο ταψάκι το οποίο μπορεί να είναι και πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε τα τυριά να καλύψει όλη την επιφάνεια.


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  200 βαθμούς αέρα να λιώσουν τα τυριά .
Σερβίρουμε και γίνετε ανάρπαστο !!! Καλή επιτυχία!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Χαλβάς Φαρσάλων με ινδοκάρυδο!!!

Υλικά
 3/4 κουπας ελαιολαδο ελαφρυ 'η σπορελαιο,(εγω εβαλα σπορελαιο,
2 κουπες νισεστε, 'η κορν φλαουρ (εγω εβαλα νισεστε),
3 κουπες ζαχαρη,
4 κουπες νερο,
 Για την καραμέλα
1  κουπα ζαχαρη για την καραμελα,
1/2 κουπα ινδοκαρυδο,
2 βανιλιες


Ανακατευω σε ενα μπολ τις 3 κουπες ζαχαρη,το νισεστε,το λαδι,το νερο και τις βανιλιες
Το αφηνω στην ακρη
 Σε κατσαρολα μεγαλη ριχνω λιγο,λιγο τη ζαχαρη να γινει καραμελα
Δηλαδη ριχνω λιγη και οταν λιωσει ,ριχνω αλλη λιγη και συνεχιζω ετσι μεχρι να λιωσει ολη και να σκουρηνει στο χρωμα

Προσθετω το μιγμα με το νισεστε και ανακατευω συνεχεια,προσθετω και το ινδοκαρυδο και ανακατευω μεχρι να δεσει το μιγμα και να ξεκολλαει απο την κατσαρολα
Αδειαζω το χαλβα σε ενα ταψακι 28-30 εκ και τον στρωνω με ενα κουταλι


Πασπαλιζω με ζαχαρη και τον βαζω στο γκριλ του φουρνου στην πιο υψηλη θερμοκρασια για 10 λεπτα περιπου να καραμελωσει η επιφανεια
Οταν κρυωσει πασπαλιζω με μπολικο ινδοκαρυδο!!!!!!!
Από 
Μαρια Μαρδα

Λουκουμάδες Souper !!!

Έτοιμοι οι λουκουμάδες!!!  Από την εικόνα σίγουρα θα καταλάβετε πόσο ΣΟΥΠΕΡ λουκουμάδες είναι!!!

Υλικά
1  κούπα γάλα χλιαρό,
1  κούπα νερό χλιαρό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη(εγώ έβαλα 2 κουταλιές ζάχαρη),
4 κουταλιές της σούπας λάδι,
2 φακελάκια μαγιά,
3 και 1/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ

 Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε στο νερό τις μαγιές,ρίχνουμε το γάλα,το αλάτι,τη ζάχαρη και το λάδι και τέλος το αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να ανέβει η ζύμη
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει
Μόλις φουσκώσει η ζύμη την πατάμε με το χέρι να κάτσει
Δίπλα μας έχουμε ένα μπολάκι με κρύο νερό,ένα κουταλάκι του γλυκού, και μια τρυπητή κουτάλα!
Παίρνουμε τη ζύμη μέσα στη χούφτα ,ζουλάμε και κόβουμε με το κουταλάκι αφού πρώτα το βρέχουμε στο νερό
Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα!!!

Από  Μαρια Μαρδα

Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς!



Δεν ξέρω πώς αυτό το γλυκάκι έγινε το "γλυκάκι της γιαγιάς’'. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Δεν λέω, τις έχει τις θερμιδούλες του, αλλά και πάλι είναι ελαφρύ! Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και... μεγάλα παιδιά.

Υλικά και οδηγίες

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα
για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες
Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση:
Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

www.bostanistas

Μελιτζάνες ψητές ο τέλειος μεζές !!


Ο τέλειος μεζές !!
 Υλικά
3 μελιτζάνες,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη,
μαιντανό,
αλάτι,
ξίδι,
λάδι 
και φέτα κομμένη σε κυβάκια

 Τι κάνουμε
Ψήνουμε τις μελιτζάνες ,καθαρίζουμε τη φλούδα και τις αφήνουμε με το κοτσάνι.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σκόρδο και το ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες,μετά προσθέτουμε την πιπεριά ,τον μαιντανό,το αλάτι,το ξίδι το ελαιόλαδο και τέλος την φέτα.Καλή επιτυχία!!!
Από την φίλη  Μαρια Μαρδα

* Φράουλα γλυκό κουταλιού από το ωραιότερο !!!!

·






Ετοιμο το γλυκό φράουλα!!!

Οτι και να πώ..........Οοοοτι και να πώ..............Θα είναι λίγο!!!
Η συνταγή είναι της φίλης μου Sofi Tsiopou

1 κιλό φράουλες,
700 γρ ζάχαρη,
το χυμό από 1 μικρό λεμόνι,
 1  κουταλιά της σούπας γλυκόζη



Τι κάνουμε 
Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσανάκια απο τις φράουλες
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη



Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο,η ζάχαρη έχει μισολιώσει
Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τη γλυκόζη
Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά!!!


Τόσο απλαααααά!!
Ευχαριστώ πολύ Σόφη μου για την ωραία σου συνταγή!!!!
Από την φίλη 
Μαρια Μαρδα

 

Κορμός στο πί και φί !!!




Υλικά

250 γρ Βιτάμ,
200 γρ ζάχαρη άχνη,
1 κουβερτούρα,
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ,
2 κουταλιές κακάο !!


Στο μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ να αφρατέψει,προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη,το λικέρ,το κακάο και την κουβερτούρα αφού πρώτα την έχουμε λιώσει.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια,τα βουτάμε σε γάλα και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.
Τυλίγουμε τον κορμό με μεμβράνη, τον βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και τον βάζουμε στη κατάψυξη η στο ψυγείο!!
Από την φίλη 
 Μαρια Μαρδα