Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Κέικ καρότο !!


Κέικ καρότο μούρλια!!!

Υλικά

250 γρ καστανή ζάχαρη,
2 αυγά,
1/2 φλυτζάνια γάλα,
1/2 φλυτζάνια σπορέλαιο,
4 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
 3 κουταλάκια κανέλα,
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.



Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι τη ζάχαρη,τα αυγά,το γάλα,το σπορέλαιο και τα καρότα τριμμένα
Προσθέτουμε το αλεύρι με την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι βάζουμε στον πάτο λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά περίπου!!!!!!Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!
Μαρία Μάρδα 





Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Πάστα σοκολάτας - ραφαέλο!!!






Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα σοκολατάκια ραφαέλο έστω και μία φορά? Αυτή η υπέροχη σοκολάτα συνηθίζεται να φτιάχνεται σε μορφή τρούφας. Εδώ συνδυάζομαι την υπέροχη γεύση του ινδοκάρυδου με την σοκολάτα γάλακτος, σε μορφή πάστας. Ο συνδυασμός θα σας καταπλήξει!

Yλικά

Για το παντεσπάνι

4 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. λάδι
1 baking powder

Λίγο γάλα για να περιχύσετε πάνω από το παντεσπάνι

Για την κρέμα

1 λ. γάλα
15 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 φακελάκια πουτίγκα με γευσή φρέσκα κρέμα dr.oetker --στα σούπερ μάρκετ θα τα βρείτε επειδή με ρωτάτε --


3 κ.σ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο

Ακόμα

50 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. σοκολάτα Milka Noisette

περίπου 150 γρ. μπισκότα πετίτ και λίγο γάλα για να βουτάτε τα μπισκότα

Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεται το γάλα, το λάδι, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το baking powder και ανακατεύεται απαλά όλα τα υλικά.
Λαδώνεται και αλευρώνεται ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκατοστά και βάζετε μέσα το μείγμα.
Ψήνεται το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο). Όσο είναι ζεστό το παντεσπάνι το περιχύνεται με λίγες κουταλιές γάλα.

Για την κρέμα

Ανακατεύεται τις πουτίγκες ,το αλεύρι,10 κ.σ. ζάχαρη, την βανίλια και 150 ml. γάλα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα χωρίς κουβαράκια. Βάζετε να βράσουν, το υπόλοιπο γάλα και 5 κ.σ. ζάχαρη. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά και βράζεται την κρέμα 3-4 λεπτά. Απομακρύνεται την κρέμα από την φωτιά. Κόβεται το βούτυρο σε μικρούς κύβους για να λιώσει πιο εύκολα και να ενωθεί με την κρέμα. Βάζετε μέσα στην κρέμα το κομμένο βούτυρο και χτυπάτε την κρέμα με το μίξερ.

Μυρίζεται την κρέμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτεται την σοκολάτα και στο άλλο το ινδοκάρυδο. Αμέσως στήνεται το γλυκό.

Πάνω από το κρύο παντεσπάνι πρώτα βάζετε την κρέμα με το ινδοκάρυδο. Στην συνέχει βάζετε τα μπισκότα πετίτ βουτηγμένα στο γάλα. Πάνω από τα μπισκότα βάζετε την κρέμα με την σοκολάτα. Αφήνεται το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις. Διακοσμείται το γλυκό με το ινδοκάρυδο.

Ζακυνθινή Φρυγανιά!!!






Πολύ πιο νόστιμη από ότι ακούγεται, φαντάσου τη Φρυγανιά σαν το ζακυνθινό εκμέκ. Γλυκάκι εύκολο και γρήγορο, θα σε κάνει να δεις την απλή φρυγανιά με άλλο μάτι. Η συνταγή είναι της θείας Μπέμπας, με κάποιες παραλλαγές, που νομίζω ότι την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη.



Υλικά (για ένα ταψάκι 25×15 εκ.)

Το σιρόπι
10-12 φρυγανιές (ανάλογα με το μέγεθος)
1 ½ κούπα ζάχαρη
3 κούπες νερό
κανέλα
φλούδα από μισό λεμόνι

β. η κρέμα
250 ml γάλα φρέσκο
40 γρμ ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
20 γρμ κορν φλάουρ
½ βανίλια ή 1 βανιλίνη

γ. για το γαρνίρισμα
400 γρμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
ζακυνθινές μάντολες ή καβουρδισμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση

α. η κρέμα
1. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα και τη βανίλια και αφήνεις να ζεσταθεί μέχρι το σημείο βρασμού
2. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το αυγό, τον κρόκο, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ
3. Όταν ζεσταθεί το γάλα (πριν βράσει όμως), βγάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνεις το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατευεις καλά.
4. Ρίχνεις το μίγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύεις
5. Επιστρέφεις την κρέμα στην φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να έχεις μία δεμένη κρέμα
6. Αδειάζεις την κρέμα σε άλλο σκεύος και καλύπτεις την επιφάνειά της με μεμβράνη και την αφήνεις να κρυώσει (πριν την χρησιμοποιήσεις την χτυπάς με έναν αυγοδάρτη για να μαλακώσει)

β. το σιρόπι
1. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λεμόνι και ανακατεύεις
2. Αφήνεις να βράσει για 3 λεπτά χωρίς να ανακατεύεις (μετράς τον χρόνο από τη στιγμή που αρχίσει να βράζει)

γ. η συναρμολόγηση
1. Σε ένα ταψάκι τοποθετείς τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη, προσπαθώντας να μην υπάρχουν κενά
2. Ρίχνεις το ζεστό σιρόπι και περιμένεις να απορροφηθεί τελείως
3. Καλύπτεις με την κρέμα και αφήνεις στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να σφίξει
4. Γαρνίρεις με τη σαντιγύ και αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες
5. Γαρνίρεις με τις μάντολες ή το αμύγδαλο και σερβίρεις

Μια σοκολατένια καρυδόπιτα που δεν θα ξεχάσουμε!



ΥΛΙΚΑ

230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. αλεύρι μαλακό
1&1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
30 γρ. κακάο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
7 μεγάλα αβγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρυδόψυχα
50 γρ. σπορέλαιο
125 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
2 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7'-8' και να γίνουν κρέμα αφράτη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και κακάο με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αβγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.Ρίχνουμε τη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40'. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4'-5'. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει τελείως. Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα.

boro.gr

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πιτάκια νόστιμα με ότι γέμιση σας αρέσει !!!

Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα πιτάκια, με όποια γέμιση σας αρέσει! Ιδανικά για παιδικό κολατσιό, για μπουφέ, για πρωινό αλλά και για μπυρίτσα!

Μας τα κέρασε η κα Δώρα Μαυρογιάννη, στον Παραδοσιακό Ξενώνα “Το Πέτρινο”, στη λίμνη Πλαστήρα

Υλικά
για τη ζύμη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
αλεύρι για όλες τις χρήσεις



για τη γέμιση
Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε. Μερικές ιδέες…
1) τυρί φέτα
2) 3 πράσα σοταρισμένα, τυρί φέτα, φρυγανιά, αυγό
3) ελιές και πιπεριές
4) ζαμπόν, παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Το αλεύρι το ρίχνετε τελευταίο, όσο πάρει, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνεται μπαλίτσες στα χέρια σας, τις πλάθετε (αν κολλάνε τα χέρια σας, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στις παλάμες σας), τις πατάτε να πλατύνουν σε στρογγυλό σχήμα, βάζετε μια κουταλίτσα γέμιση μέσα και τις κλείνετε σε μπαλάκια.
Τοποθετείτε τα πιτάκια σας, με την πλευρά του κλεισίματος, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

 
thessmama.gr

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι !!!




Μια ασύλληπτη τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι!!!

Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. γάλα
2 αυγά
200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τη. Επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό κανταΐφι στο σκεύος. Έπειτα απλώνουμε τα τυριά από πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη. Καλύπτουμε με το άλλο μισό κανταΐφι και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες.

Περιχύνουμε το μείγμα γάλα- κρέμα από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να φουσκώσει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.

το βούτυρο πρέπει να το ανακατέψουμε καλά με το κανταΐφι έτσι ώστε να γίνε πολύ τραγανό.

Τηγανίτες αφράτες με ζάχαρη !!!



Συστατικά:

    250 γραμμάρια  αλεύρι
    ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
    Μια πρέζα αλάτι
    Ζάχαρη για πασπάλισμα
    Λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη -να μοιάζει με χυλό- ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και το πλάθουμε σε μπάλες. Πιέζουμε τις μπάλες στο κέντρο με τα χέρια αφήνοντας πιο παχύ το εξωτερικό μέρος της κάθε μπάλας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες. Όταν ροδίσουν, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

 jenny.gr

Μιλφέιγ εύκολο --Με Spesial κρέμα !!!



Θα μπορούσες να το πεις και μιλφέιγ!!!!!

Όταν έφτιαξα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά, τολμώ να πω ότι το μεγαλύτερο μέρος το κατανάλωσα μόνη μου. Υπερβολή, θα μου πεις,  Όχι λοιπόν, είναι πολύ νόστιμο αυτό το δροσερό γλυκάκι και όλο αισθάνεσαι την ανάγκη να το «ισιώνεις». Εκτός από τη γεύση όμως υπάρχουν και άλλα δυο πράγματα που το κάνουν απλώς ακαταμάχητο: ο εύκολος και γρήγορος τρόπος παρασκευής και το σχετικά χαμηλό κόστος των υλικών του.

Υλικά

Για την κρέμα:

250 γραμμ. βούτυρο τύπου Κερκύρας (πακέτο)
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
5 ποτήρια γάλα φρέσκο
1½ κούπα ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη αν θέλετε)

Για όλα τα άλλα:

3 πακέτα κράκερς
λίγο κονιάκ
400 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
½ κούπα ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα

Βάζουμε τα τέσσερα ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ένα ποτήρι γάλα (δηλαδή το πέμπτο), μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τα δυο φακελάκια άνθος αραβοσίτου συν τρεις κουταλιές σούπας από το τρίτο φακελάκι.

Ανακατεύουμε ζωηρά και μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε ένα ταψάκι με διαστάσεις περίπου 25x30 εκ. έχουμε στρώσει μια σειρά κράκερς και ρίχνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα. Βάζουμε άλλη μια στρώση κράκερς, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και τέλος άλλη μια στρώση κράκερς. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει σκεπάζοντας με μεμβράνη για να μη στεγνώσει.

Μετά από λίγο (περίπου μισή ώρα) χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ σε σφιχτή σαντιγύ, την οποία και στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας κάπως άτσαλα. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε με το χέρι 2 - 3 κράκερς, τα ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού, πασπαλίζουμε με κανέλα και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.

Για πόση ώρα θα μου πείτε; Θέλει περίπου δύο ώρες αλλά αν μείνει και λίγο παραπάνω δεν είναι και άσχημα, θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Γλυκάκι που θα το λατρέψετε με φρυγανιές και κρέμα !! !!!




Φρυγανάτο με κρέμα! Θα το λατρέψετε!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

250 γρ. φρυγανιές
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φυτική σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 6’-7’. Στρώνουμε σε ορθογώνια φόρμα τις μισές φρυγανιές και τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: ανακατεύουμε σε μπολ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα, το ανακατεύουμε και το βάζουμε πάνω στη φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε την κρέμα για λίγη ώρα, ανακατεύοντάς τη συνέχεια μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί και προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη.

Στη φόρμα με τις σιροπιασμένες φρυγανιές ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Συμπληρώνουμε άλλη μία στρώση με φρυγανιές σιροπιασμένες και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού το σερβίρουμε.

Πάστα Φλώρα Θεική !!!


  Η καλύτερη επιλογή για να συνοδέψεις το απογευματινό καφεδάκι σου.

Θα χρειαστείς
• 250 γρ. βούτυρο
• 2 αυγά
• 250 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 βανίλιες
• 500 γρ. μαρμελάδα

Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτεις ένα αβγό και τις βανίλιες και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι είναι έτοιμο αρχίζεις το ζύμωμα με το χέρι.
Παίρνεις τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι,
δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας. Και τώρα ήρθε η ώρα για την αγαπημένη σου μαρμελάδα, το ροδάκινο είναι η πιο αγαπημένη επιλογή.
Ρίχνεις πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνεις καλά. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνεις μία μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσεις.
Πλάθεις μπαστουνάκια και τα τοποθετείς στην σειρά πάνω στην μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια.
Αλείφεις με έναν κρόκο αυγού και την βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η γλυκιά σου απόλαυση είναι έτοιμη!

 
www.enallaxnews.gr

Χαλβάς με σοκολάτα!!



Υλικά συνταγής
2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
2 -1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλ. λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα
λίγη λιωμένη σοκολάτα
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη. Κρατάμε το καθαρό βούτυρο μόνο. Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, αν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά ρί και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.


argiro.gr

boro.gr

Μύδια αχνιστά !!!

 Υλικά
 1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
40 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
2. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .



3. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.
4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.
5. Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.
* Tip: Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
 Την συνταγή την έστειλε η φίλη της σελίδας Χαρά Βερβινιώτη 

Κορμός βραστός που θα σας ξετρελάνει !!!





Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα,
200 γρ κουβερτούρα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
125 γρ μαργαρίνη,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 φλυτζάνια τσαγιού ανθός αραβοσίτου ή Κάστερ πάουντερ,
λίγο γάλα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο,
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
2 φακελάκια Garni Γιωτης,400 ml γάλα για τη σαντιγί ! 

Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε την κουβερτούρα,τη μαργαρίνη,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά 
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο μέσα σε λίγο γάλα,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα 
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά 
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και στρώνουμε πάνω στον κορμό 
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα!!

Κέικ Αμβούργου με τραγανιστά αμύγδαλα!




Υλικά

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
1 βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το κτύπημα, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις ώσπου να τελειώσει και να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο, σχετικά σφιχτό.

Αδειάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28-30 εκατοστών. Ρίχνουμε στην επιφάνεια εδώ κι εκεί την σοκολάτα και την πατάμε με την παλάμη μας να βυθιστεί στην ζύμη.

Πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με τα αμύγδαλα και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ βράζουμε πέντε λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια, τοποθετούμε σε μια πιατέλα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διατηρούμε το γλυκό σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη για να μην μας στεγνώσει.

Πηγή: mariplateau

Κέικ σοκολάτας σκέτος αφρός !!!!

 Υλικά
3/4 κούπας του τσαγιού βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
3/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα

Γλάσο
150 γραμ κουβερτούρα
1/2 κούπα τσαγιου κρέμα γάλακτος
Στο μίξερ χτυπάμε το βιτάμ να αφρατέψει και προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε 3 λεπτά προσθέτουμε και τα αυγά χτυπάμε και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίζει να βράζει αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια ανακατεύουμε να λιώσει και το περιχύνουμε επάνω από το κεικ.Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο το κόβουμε .Καλή επιτυχία !!!
 Από την φίλη
Μαρια Μαρδα