Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο και μήλο !!!

Αδύνατον να σταματήσεις στο ένα πιάτο !!!!
Υλικά
κιμά από κοτόπουλο ή 1 φιλέτο κοτόπουλο που το λιώνουμε στο μούλτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 μήλο τριμμένο
ελαιόλαδο ποσότητα κατά προτίμηση
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας ή 2 κουταλιές κοφτές
1/2 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη
Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε τα καίμε με βούτυρο ή λάδι ότι σας αρέσει εγώ τα καίω με λίγο βούτυρο γάλακτος και λίγο λαδι μαζί,και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι με το κρεμμύδι και το κοτόπουλο το μήλο και σοτάρουμε πατώντας και ανακατεύοντας το κιμά να μην μας σβωλιάσει περίπου για 5-10 λεπτά.
 
 Προσθέτουμε και τον πελτά αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μεχρι να το δούμε να πήξει η σαλτσούλα του .
Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο καλή σας όρεξη !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Ψωμί με mix από 3 είδη αλευριού !!!

Χειροποίητο ψωμί με 3 είδη αλευριού !!!




Έτοιμο και το ωραίο μας ψωμάκι!!

Υλικά
1 κούπα τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού
2 κούπες τσαγιού αλεύρι ολικής
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά νωπή
1 κουτ.γλυκού αλάτι
4 κουτ.σούπας  λάδι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό


Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό
Ρίχνουμε αλάτι ζάχαρη και τα άλευρα και το λάδι
Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να γίνει μία ωραία ζύμη
Λαδώνουμε καλά το χέρι μας κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι το βάζουμε στο ταψί με την λαδοκολα το σκεπαζουμε και στην άκρη για 30 λεπτά να φουσκώσει


Έχουμε τον φούρνο ζεστό και ψήνουμε στος 180 βαθμους για 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη 



Cheese cake με φράουλα..!



 
Για τη βάση
250 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμμ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι (ξύσμα)


Επικάλυψη
200 γρ. Μαρμελάδα φράουλα
1 ζελατίνη Αλέθομαι τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει.

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και ρίχνουμε τη ζελατίνη, την οποία έχουμε μουλιάσει πριν σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γαρνίρομαι το γλυκό μας.
Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.
Από την φίλη 
Εφη Καρεκλά

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Μακαρόνια με σάλτσα καρότου !!!


Για κάτι διαφορετικό και νόστιμο !!! Δοκιμάστε την !!


Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια [εγώ έβρασα και πένες ]
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
5 καρότα τριμμένα στο πολύ ψιλό μέρος του τρίφτη
ελαιόλαδο κατά προτίμηση η ποσότητα
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
αλάτι-πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 κύβο knorr βιολογικό  ότι γεύση σας αρέσει
1 κουταλιά σούπας πελτέ

Βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως τα στραγγίζουμε και τα καίμε με λίγο λάδι η βούτυρο
εγώ βάζω μισό λάδι και μισό βούτυρο  γάλακτος γίδινο για νοστιμιά.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο και με ξύλινη κουτάλα τα μαραίνουμε σοτάρουμε ,περίπου 15 λεπτά να μαραθούν όλα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και τα σβήνουμε με το κρασί πριμένουμε να εξατμιστεί και


Προσθέτουμε και την κουταλιά πελτέ τον κύβο το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε  καλά .
Προσθέτουμε και σχεδόν 1ποτήρι του νερού νερό και την δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράζει να πιεί το νεράκι και να πήξει η σάλτσα .

 Ωραίο και με πένες !!


Έχουμε ρίξει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα ρίχνουμε και την σάλτσα μέσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τυράκι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας η τέλεια γεύση !! Καλή όρεξη !
Μπορούμε να αφήσουμε την σάλτσα στο κατσαρολάκι και να σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω από τα μακαρόνια στο πιάτο .
Αφαιρώντας το τυρί και τον κύβο έχουμε νηστίμο πιάτο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σφολιατάκια με γέμιση σοκολάτας !!!

 Έτοιμο σε λίγα λεπτά μόνο !!

Υλικά
φύλλο σφολιάτας
Νουτέλα ή Μερέντα
2 αυγά
Άχνη 
Σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας
 Ετοιμασία 
Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο το φύλλο σφολιάτας και το χαράσσομαι σε τετράγωνα κομμάτια 
Βάζουμε στην γωνία του τριγώνου μία κουταλιά σούπας γεμάτη σοκολάτα και το κλείνουμε τριγωνικά
 Το πατάμε να κλείσει καλά με ένα πιρούνι στις άκρες
Με ένα πινέλο τα περνάμε από πάνω με αυγό που το έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο νερό αραιωμένο
Ψήνομαι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και σιροπάκι της αρεσκείας μας  



Μπισκότα - σαντιγί & καραμέλα !!! Γλυκάκι του λεπτού !!!




 Θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!

Υλικά
 3 κουταλιές σούπας νες καφέ
1 μεγάλη φυτική σαντιγί
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Ετοιμασία
 Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε τον νες  καφέ με 1/2 ποτήρι του νερού νερό


Βουτάμε στα γρήγορα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στην σειρά σε μία πιατέλα


Έχουμε χτυπήσει στο μίξερ την σαντιγί με την άχνη ζάχαρη να πήξει καλά και βάζουμε μία στρώση λεπτή επάνω από τα μπισκότα


Αυτήν την διαδικασία την επαναλαμβάνομαι 4 φορές και στην τελευταία καλύπτουμε  όλα τα μπισκότα επιφάνεια και πλάγια με την σαντιγί
Το τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την καραμέλα .



Καραμέλα
1κούπα ζάχαρη
1 κουτ.σούπας νερό
1κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο

Τι κάνουμε
Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη  μαζί με όλα τα αναγραφόμενα υλικά

 Ανακατεύομαι συνέχεια με το σύρμα [αυγοδάρτη] μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σε χρώμα σαν μέλι και ρευστή τότε την αδειάζουμε ή σε κάποια μαρμάρινη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα την οποία έχουμε περάσει ελαφρά με λάδι να μην  κολλήσει  και περιμένουμε να κρυώσει.ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας κάψει.


Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ανασηκώνουμε την άκρη τις καραμέλας την βάζουμε σε νάυλον σακουλάκι και με γουδί την σπάμε σε κομματάκια.


Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας  με την βοήθεια ενός κουταλιού

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κι έτοιμο το υπέροχο πανεύκολο γλυκάκι !! Διατηρείτε στο ψυγείο αν προλάβει να μείνει !!!












Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γέμιση !!!



 Και όποιος προλάβει τρώει !!!!

Υλικά
Στήθος κοτόπουλο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ψιλοτριμμένο ξερό κρεμμύδι
Αλάτι πιπέρι
Τυρί τριγωνάκι τύπου la vache

Για το τηγάνισμα
Καλαμποκέλαιο
Φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι
Αυγά

Τι κάνουμε
Παίρνουμε ένα φιλέτο από κοτόπουλο και το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κομματάκια καρέ


 Το ρίχνουμε στο μούλτι μαζί  με τον μαϊντανό το κρεμμύδι το αλατοπίπερο


Ανοίγουμε το διακόπτη και πολτοποιούμαι . Παίρνουμε λίγη ποσότητα να πλάσουμε το κεφτεδάκι μας

Το ανοίγουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε στην μέση το τυρί

 Κλείνουμε τον κεφτέ μας και το βουτάμε πρώτα στο αλεύρι μετά αυγό και τέλος φρυγανιά
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι και δαγκωνιά και απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σημείωση
Το τυράκι αν είναι  μεγάλο το κόβουμε στην μέση . Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μαλακό τυρί  που λιώνει .














Κοχλιοί γιαχνί (με κρεμμύδια)



Υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες (πολτός)
3/4 ποτηριού λάδι
Αλάτι,πιπέρι
Μαϊντανό,δυόσμος
Μόσχοπιπέρο,Κανέλα



Αφού βγουν τα σαλιγκάρια από τα κελύφη τους τα σαλιγκάρια και τα πλένουμε καλά τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10'. Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα αφού τα ζεματίσουμε με τη σάλτσα και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
Καλή σας όρεξη!
Aπό τον φίλο  Govenis Snails

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Γλυκάκι με καραμέλα,κρέμα & καραμελωμένους ξηρούς καρπούς !!!

Yλικά
    Για τη βάση
    250 γραμμ. μπισκότα digestive
    80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    Για την κρέμα
    250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
    100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
    300 γραμμ. τυρί κρέμα
  
Για την επιφάνεια
Ζάχαρη
Διάφορους ξηρούς καρπούς  όπως ξανθή σταφίδα φυστίκια και φουντούκια ψιλοκομμένα

Για την καραμέλα
1 ζαχαρούχο γάλα

Προετοιμασία
Αλέθομαι τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
 Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα το ανακατεύουμε και το στρώνουμε  σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένο και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα να μην μας σφίξει). Προσθέτουμε και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

 Καραμέλα
Βάζουμε το ζαχαρούχο σε κατσαρόλα το βράζουμε 1 και 1/2 ώρα ΄.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την ανοίγουμε

Ξηροί καρποί καραμέλωμα
150 γραμ διάφορους ξηρούς καρπούς
150 γραμ ζάχαρη
 Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 5-7 λεπτά.
Λιώνουμε την ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις  λιώσει και πάρει το χρώμα της καραμέλας, το κατεβάζουμε για να μην καεί ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Προσέχουμε να μην κολλήσουν πρέπει να είναι απλωμένοι.
Ρίχνουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα που έχουμε περάσει  με λαδι  και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση
Αδειάζουμε την καραμέλα  πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε και στρώνουμε από πάνω από την καραμέλα την κρέμα ομοιόμορφα την βάζουμε στο ψυγείο άλλη μισή ώρα,
Τέλος  πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τους καραμελωμένους καρπούς ,
Διατηρείτε στο ψυγείο

Σημείωση
Μπορούμε να βράσουμε πολλά κουτιά γάλα και  τα φυλάσσουμε στο ντουλάπι ώστε να τα έχουμε έτοιμα όταν τα χρειαστούμε.
Επίσης καραμελώνουμε αρκετούς ξηρούς καρπούς διάφορους τους φυλάμε σε μεταλλικό κουτί και στο ψυγείο να τους έχουμε κι αυτούς έτοιμους αν χρειαστούμε .Καλή επιτυχία!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ