Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μπριζολάκια με υπέροχη σάλτσα !!!


 Ακόμα και επάνω σε βραστό μπρόκολο πάει θαυμάσια !!!!
Μπριζολάκια με υπέροχη πεντανόστιμη σάλτσα σκόρδου τα οποία δεν τα καταλαβαίνετε καθόλου !!!
Μία πολύ νόστιμη  σάλτσα να γαρνίρετε πικάντικα ψητά ακομα και ψάρια και λαχανικά !!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ- ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΚΕΤΗ !!!!

Υλικά για 3 άτομα
2 μπριζόλες χοιρινές ( τις κόβουμε σε πιό μικρά κομμάτια στην μέση του ψησίματος )
ρίγανη αλάτι
ράντισμα με ελάχιστο ελαιόλαδο
 
Σάλτσα
8-με 9 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες βγαλμένο το πράσινο από την μέση -η φύτρα
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1 φλυτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο 
1 κύβο λαχανικών βιολογικό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ίσως χρειστεί και παραπάνω .


 Εχουμε καθαρίσει και βγάλει το πράσινο από την μέση του σκόρδου .
Βάζουμε σε κατσαρολάκι νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά .Σουρώνουμε
Στο κατσαρολάκι το ίδιο κι αφου έχει στεγνώσει ρίχνουμε το βούτυρο το κρεμμύδι πολτοποιημένο  και τα σκόρδα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά περίπου 5 .
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις το πιεί ρίχνουμε σχεδόν ΄1 ποτήρι ζεστό νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών .
Προσθέτουμε και τον βασιλικό [βάζω ξερό ] και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου
Προσθέτουμε και το εβαπορέ και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και σε λίγα λεπτά το ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή μούλτι και αλέθουμε προσοχή επειδή καίει και πιτσιλάει λίγο γύρω γύρω από το μούλτι εκεί που κουμπώνει εγώ έβαλα χαρτί κουζίνας το τύλιξα και το κρατούσα από εκεί .



Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα  και ρίχνουμε μέσα απ ευθείας στο ζεστό μείγμα τις δύο κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι συνέχεια έχοντας το κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά να δέσει η σάλτσα μας .
Θα σβωλιάσει λίγο μην τρομάξετε θα γίνει ανακατεύοντας σαν βελουτέ.
Θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα παχύρευστη να στέκετε λίγο οπότε  ίσως να χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα να προσθέσετε .

Μπριζόλες ετοιμασία
Τις πλένουμε  και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
Τις ραντίζουμε λίγο λάδι ρίγανη και αλάτι

 Βάζουμε να  κάψει καλά το τηγάνι γκρίλ τις βάζουμε μέσα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές
Πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή να ψηθούν και τέλος δυνατή .


 Στην μέση του ψησίματος   κόβουμε τις μπριζόλες σε λωρίδες



Σερβίρουμε με στρογγυλές πατατούλες τηγανιτές και ρίχνουμε από πάνω σαλτσούλα.!!!
Τέλεια γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Το σκόρδο μην σας φοβίζει δεν μυρίζει και δεν το καταλαβαινετε καθόλου !!!



Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πεντανόστιμο σοκολατένιο ψωμί !!!



Η αποθέωση της σοκολάτας !!!!!
_____________________
ΥΛΙΚΑ:(για την γέμιση)
300γρ Νucrema
1σοκολατα κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ:(για το ζυμάρι)
900γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2φακελάκια ξερή μαγιά
5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
1φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
80 γρ βούτυρο







ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_______________________
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύουμε ελαφρά και στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα,ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά και αυτό!μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Το ξεφουσκωνουμε και ανοίγουμε φύλλα πάχους 2εκατοστών, κόβουμε την άκρη αποτην μια μεριά του ζυμαριου και απλώνουμε πάνω την κρέμα φουντουκιου και την κομμένη σε κομμάτια



 κουβερτούρα τυλίγουμε και τελειώνουμε ακουμπώντας τής λωρίδες απο την πάνω πλευρά.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!Αφηνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.Προθερμαίνετε τον φούρνο και ψήνετε στους 170βαθμούς για περίπου 30λεπτά αφού προηγούμενος τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό.
Συνταγή από τον Σεφ  .Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τάρτα πορτοκαλιού με μπισκοτένια βάση !!!


Δροσερό,ανάλαφρο και απολαυστικό γλυκό!!

ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
1πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα:
1λιτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
7-10 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη(ανάλογα τα πορτοκάλια πόσο γλυκά είναι)
8 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
1αβγό χτυπημένο
50γρ βούτυρο
Μισό φλυτζάνι νερό
1βανίλια
Σαντιγί εμπορίου γεύση βανίλια χτυπημένη με 200ml κρύο γάλα (ένα φάκελο θα χρειαστούμε)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη,βούτυρο και την βανίλια
Διαλύουμε. σε μισή φλυτζανα νερό το κορν φλαουερ και το ενσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει(10λεπτά) και θρυμματιζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε στην ταρτιερα την βάση μπισκότου,ρίχνουμε από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού βάζουμε ψυγείο και τέλος χτυπάμε σαντιγί,κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και σερβίρουμε!Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κέικ καρότου με σοκολάτα !!!


Υλικά :
1πακετο φαρίνα 500γρ
2φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη
3αυγα
1φλυτζανι τσαγιού ελαιόλαδο
Ενάμιση φλυτζάνια καρότα τριμμενα
Μία κουταλιά τής σούπας κανέλα
Ένα κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
1σοκολατα κουβερτούρα σε κομματάκια 



Τρόπος παρασκευής :
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρισουν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2λεπτα και προσθετουμε στο τέλος το αλεύρι κοσκινησμενο.
 Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρομενη φόρμα για κέικ η ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180βαθμους για μία ώρα και δέκα λεπτά. Δοκιμάστε το!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Αλμυρή τάρτα με πατάτα & λουκάνικα !!!



Υλικά: Ζύμη:

300γρ αλεύρι φαρινα
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές τής σούπας ξύδι
Νερό κρύο όσο πάρει(περίπου μισό ποτήρι)



Γέμιση:
5 μέτριες πατάτες τηγανιτές
4αβγά
2 κουταλιές τής σούπας φαρινα
1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
250γρ λουκάνικα κοκτέιλ
150γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
Λίγο αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος παρασκευης:Ζύμη:
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το νεράκι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγά σιγά ρίχνουμε το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη!
Στρώνουμε σε ταρτιέρα  τσέρκι 24 την ζύμη αφού προηγούμενος έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τής πατάτες τηγανιτές ,από πάνω τα λουκάνικα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα (γάλα,2κουταλιές τής σούπας φαρινα, κρέμα γάλακτος και αβγό ανακατεμένα μαζί).

Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για περίπου 45 λεπτά.Δεν χρειάζεται να ψήσουμε πρώτα την ζύμη!Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ   Χριστιανός Γιώργος

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μάφινς ομελετάκια !!! Κα τ α π λ η τ ι κ ά !!!


Μια ωραία ιδέα είναι μάφινς ομελετάκια που τα έχω φτιάξει κι εγώ... αλλά βέβαια εσείς  θα κάνετε  μεγαλύτερη ποσότητα αναλόγως τα άτομα που θα έχετε και θα υπολογίσετε τα υλικά ανάλογα ! 

 Υλικά
'Τυρί γκούντα
ζαμπόν ή γαλοπούλα
ντομάτα 
μουστάρδα απαλή 
5 αυγά
1/4 κούπα τσαγιού γάλα 
1/2 κουτ.μπέικιν 
αλάτι-πιπέρι  


Λαδώνουμε 8 φορμάκια και μοιράζουμε το τυρί το ζαμπόν ή γαλοπούλα την ντομάτα όλα κομμένα σε κυβάκια και από πάνω βάζουμε λίγο από την μουστάρδα .
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα το μπέκιν αλάτι και πιπέρι και το μοιράζουμε στα φορμάκια πάνω από τα υλικά.
Τα γεμίζουμε μέχρι την μέση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Συνταγή από την φίλη Eva Triantafilidou 
Σημείωση 
Τα υλικά είναι για 8 φορμάκια για παραπάνω αυξάνουμε τις δόσεις.


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολάκια με σοκολάτα & φράουλες !!! Σε 10 λεπτά έτοιμα !!!!


Απίθανα λαχταριστά  ρολάκια με γέμιση σοκολάτα και κομματάκια φράουλας !!! Δεν μπορώ να σας το περιγράψω σε γεύση ,θα ήθελα να δοκιμάσετε να το φτιάξετε όοολοι θα τα απολαύσετε σίγουρα !!!

Υλικά για 15 ρολάκια

1 ψωμί του τοστ
10 τεμάχια φράουλες ψιλοκομμένες και λεπτές
1 μικρή Μερέντα
λίγο καλό βούτυρο χρησιμοποίησα αγελαδινό γάλακτος για έξτρα γεύση
ζάχαρη άχνη .
2 αυγά
1 κούπα γάλα 

Παίρνουμε το ψωμί του τοστ και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κόρα γύρω -γύρω
Με τον πλάστη τα πατάμε ένα ένα σαν να τα πλάθουμε και μετά τα αλείφουμε με την Μερέντα .
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά και πολύ λεπτά κομματάκια για να σταθούν μέσα στα ρολάκια 
Βάζουμε μόνο στην μία άκρη μία σειρά με φράουλες και τυλίγουμε πολύ εύκολα σε ρολάκια σφιχτά
Τα ετοιμάζουμε όλα.


Σε ένα μπολ σπάμε τα 2 αυγά ρίχνουμε και το γάλα και τα χτυπάμε καλά.
Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο στο τηγάνι  και ανοίγουμε θερμοκρασία να ζεσταθεί όχι να κάψει γιατί αρπάζουν εύκολα λόγω του αυγού


 Τα βουτάμε στο πολύ γρήγορο μέσα στο μείγμα αγών -γάλα και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό
Τα τοποθετούμε στο ζεστό προς καυτό τηγάνι και αφού περάσουν 3με 4 λεπτά με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα γυρνάμε κι από την επάνω πλευρά .
Θα τα δείτε να χρυσαφίσουν από παντού γύρω γύρω

Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καλά από πάνω τα τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν καιιιιι μετά δαγκωνιά και απόλαυση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μοσχαράκι στην κατσαρόλα χωρίς κόπο - Σκέτο λουκουμάκι !!!



Άνετα είναι το Κυριακάτικο πιάτο και με τις καλύτερες εντυπώσεις !! Μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινές μπουκίτσες !!!
Νόστιμο με πολύ ωραία σαλτσούλα που συνοδεύει ότι μας αρέσει !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
αλάτι πιπέρι
1 τσίμπημα κουρκουμά .πολύ υγιεινός στα φαγητά  μας



Βάζουμε το λάδι με το κρέας το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καρότα  σοτάρουμε γυρνώντας τα με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε .
Έχουμε κοντά ζεστό νερό και μόλις ανακατέψουμε το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο 2 και σιγοβράζουμε  για περίπου 40 λεπτά.






Ανοίγουμε το καπάκι δυναμώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράζει προσέχοντας να το δούμε να δέσει η σάλτσα περίπου στα 5 λεπτά κι έτοιμο !!! Τόσο απλό μα τόσο πεντανόστιμο σκέτο λουκουμάκι !!! Καλή όρεξη καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα ταψιού με μπισκότο !!!


  Ή υπεροχή τής απλότητας!!

Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 λίτρο γάλα (μισό νερό,μισό εβαπορέ)
1σοκολάτα κουβερτούρα
8κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
Για την σαντιγί:
1 κουτί γάλα ζαχαρουχο
350ml κρύο γάλα
2 φακελάκια σαντιγί Γιωτης



Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ




Τρόπος παρασκευής:
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,την ζάχαρη και την σοκολάτα και μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα ,διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι με λίγο νερό.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα ,το κορν φλαουερ,χαμηλωνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει.Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα.(Δείτε τις φωτογραφίες)


Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί(στο μίξερ όλα μαζί, κρύο γάλα-ζαχαρουχο και σκόνη σαντιγί.)για πέντε λεπτά χτύπημα στο μίξερ.
Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πανω απο την κρέμα,τρίβουμε λίγο σοκολάτα και έτοιμο για ψυγείο.Αφηστε να παγώσει για 3-4ώρες.
Καλή σάς επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα με ψωμί του τόστ !!!

Εύκολη , γρήγορη και πεντανοστιμη ! δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ζυμαρενια !! Ότι πρέπει για βραδινό αλλά και μεσημεριανό !!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
8 φέτες ζαμπόν
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια
λίγη φέτα
τυρί γκούντα  για όλο το ταψάκι περίπου 2 κούπες τσαγιού
3  αυγά
1/2 κούπα τσαγιού νερό
1 γιαούρτι μικρό
βούτυρο για επάλειψη στις φέτες του τοστ






 Στρώνουμε στο ταψί τις 8 βουτυρωμένες και από τις 2 πλευρές φέτες ψωμί του τοστ.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες ζαμπόν .
Από πάνω την ντομάτα ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια λίγη φέτα και από πάνω το τυρί γκούντα.
Σπάμε 3 αυγά τα χτυπάμε με την μισή κούπα νερό στο οποίο έχουμε ρίξει χτυπήσει κι αραιώσει το γιαούρτι .
Το ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις !! Εγινε πεντανόστιμη .καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Πασχάλης Νακ Νακ 


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ