Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι & μαγιονέζα !!!

 5 πατάτες μεγαλούτσικες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κρίκους λεπτούς
1 γιαουρτάκι μικρό μέγεθος πρόβειο ,η γελαδινό ότι θέλετε
1 μαγιονέζα kraft [η νοστιμότερη] το μικρό μέγεθος
3 αυγά βρασμένα σφιχτά
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αρκετό μηλόξυδο να νοστιμίσει η σαλάτα μας
αλάτι
3-4 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο
ελίτσες



Βράζουμε τις πατάτες τις σουρώνουμε κρυώνουν και τις ξεφλουδίζουμε
Σε ένα μπολ κόβουμε κυβάκια ακανόνιστα τις πατατούλες ,προσθέτουμε το κρεμμύδι το μαϊντανό το λάδι το ξύδι το αλάτι και με καθαρά χέρια η 2 κουτάλια ανακατεύουμε να σμίξουν τα υλικά.


Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε ροδέλες ,ανακατεύοντας με λίγη προσοχή μην μας διαλύσουν
Σάλτσα
Αδειάζουμε το γιαούρτι σχεδόν όλο σε ένα μπολ ,μαζί και όλη την μαγιονέζα και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά .
Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα μας βάζοντας και λίγες ελίτσες για στόλισμα .
Οταν είναι η ώρα να σερβίρουμε ανακατεύουμε την πατατοσαλάτα να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό .!!
Η σαλάτα διατηρείτε λίγες μέρες σκεπασμένη καλά στο ψυγείο αν θέλουμε κι ας έχει κρεμμύδι , πραγματικά είναι φανταστική .!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Κοτομπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές & πικάντικη σάλτσα !!!

Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια να το φτιάξετε και θα γλύφετε  και το πιάτο !!!

Υλικά
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κρίκους
1 κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
1 κουταλιά σούπας μεγάλη μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι -πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 φλιτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα

Τι κάνουμε
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο




 Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε
το κοτόπουλο με κρεμμύδι και σκόρδο ,σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συχνά.



Πλένουμε και βγάζουμε τα σπόρια από της πιπεριές


Τις κόβουμε σε λωρίδες και κρίκους

Τις ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο


 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμά




 Σε 5  λεπτά κι αφού ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε το ούζο


 Διαλύουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι την μαγιονέζα με την μουστάρδα μέσα σε νερό



Το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ,προσθέτουμε κι άλλο ένα ποτήρι με νερό σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου τα 20 λεπτά.





Βγάζουμε το καπάκι ρίχνουμε το εβαπορέ γάλα δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να δούμε να δέσει η σάλτσα του και είναι έτοιμο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Σερβίρουμε ή σκέτο με σαλάτα ή πάνω σε μακαρόνια ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές !!
Καλή όρεξη φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πιροσκί με γέμιση πατάτα -τυρί- ζαμπόν !!!


______________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600γρ χλιαρό γάλα
1μαγιά
1κουταλάκι αλάτι
1κουταλάκι ζάχαρη
1κουταλάκι ελαιόλαδο 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Βραστή πατάτα, αβγά τυρί.(ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)και για τα πιροσκι ζαμπόν τυρί τα ίδια υλικά χωρίς πατάτα)Αρωματιστε με ότι μπαχαρικά σάς αρέσουν!




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα πιροσκι (χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα γεμίζοντας τα με το μείγμα.


Τυλίγουμε σε ρολακια κλείνοντας τις άκρες (βρεχουμε λίγο τις άκρες με νερό με πινέλο για να μην ανοίξουν.)και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο της δύο πλευρές.Καλή σάς όρεξη!
Συνταγή απο τον φίλο σεφ Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζολάκια με υπέροχη σάλτσα !!!


 Ακόμα και επάνω σε βραστό μπρόκολο πάει θαυμάσια !!!!
Μπριζολάκια με υπέροχη πεντανόστιμη σάλτσα σκόρδου τα οποία δεν τα καταλαβαίνετε καθόλου !!!
Μία πολύ νόστιμη  σάλτσα να γαρνίρετε πικάντικα ψητά ακομα και ψάρια και λαχανικά !!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ- ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΚΕΤΗ !!!!

Υλικά για 3 άτομα
2 μπριζόλες χοιρινές ( τις κόβουμε σε πιό μικρά κομμάτια στην μέση του ψησίματος )
ρίγανη αλάτι
ράντισμα με ελάχιστο ελαιόλαδο
 
Σάλτσα
8-με 9 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες βγαλμένο το πράσινο από την μέση -η φύτρα
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1 φλυτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο 
1 κύβο λαχανικών βιολογικό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ίσως χρειστεί και παραπάνω .


 Εχουμε καθαρίσει και βγάλει το πράσινο από την μέση του σκόρδου .
Βάζουμε σε κατσαρολάκι νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά .Σουρώνουμε
Στο κατσαρολάκι το ίδιο κι αφου έχει στεγνώσει ρίχνουμε το βούτυρο το κρεμμύδι πολτοποιημένο  και τα σκόρδα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά περίπου 5 .
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις το πιεί ρίχνουμε σχεδόν ΄1 ποτήρι ζεστό νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών .
Προσθέτουμε και τον βασιλικό [βάζω ξερό ] και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου
Προσθέτουμε και το εβαπορέ και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και σε λίγα λεπτά το ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή μούλτι και αλέθουμε προσοχή επειδή καίει και πιτσιλάει λίγο γύρω γύρω από το μούλτι εκεί που κουμπώνει εγώ έβαλα χαρτί κουζίνας το τύλιξα και το κρατούσα από εκεί .



Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα  και ρίχνουμε μέσα απ ευθείας στο ζεστό μείγμα τις δύο κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι συνέχεια έχοντας το κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά να δέσει η σάλτσα μας .
Θα σβωλιάσει λίγο μην τρομάξετε θα γίνει ανακατεύοντας σαν βελουτέ.
Θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα παχύρευστη να στέκετε λίγο οπότε  ίσως να χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα να προσθέσετε .

Μπριζόλες ετοιμασία
Τις πλένουμε  και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
Τις ραντίζουμε λίγο λάδι ρίγανη και αλάτι

 Βάζουμε να  κάψει καλά το τηγάνι γκρίλ τις βάζουμε μέσα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές
Πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή να ψηθούν και τέλος δυνατή .


 Στην μέση του ψησίματος   κόβουμε τις μπριζόλες σε λωρίδες



Σερβίρουμε με στρογγυλές πατατούλες τηγανιτές και ρίχνουμε από πάνω σαλτσούλα.!!!
Τέλεια γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Το σκόρδο μην σας φοβίζει δεν μυρίζει και δεν το καταλαβαινετε καθόλου !!!



Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πεντανόστιμο σοκολατένιο ψωμί !!!



Η αποθέωση της σοκολάτας !!!!!
_____________________
ΥΛΙΚΑ:(για την γέμιση)
300γρ Νucrema
1σοκολατα κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ:(για το ζυμάρι)
900γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2φακελάκια ξερή μαγιά
5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
1φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
80 γρ βούτυρο







ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_______________________
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύουμε ελαφρά και στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα,ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά και αυτό!μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Το ξεφουσκωνουμε και ανοίγουμε φύλλα πάχους 2εκατοστών, κόβουμε την άκρη αποτην μια μεριά του ζυμαριου και απλώνουμε πάνω την κρέμα φουντουκιου και την κομμένη σε κομμάτια



 κουβερτούρα τυλίγουμε και τελειώνουμε ακουμπώντας τής λωρίδες απο την πάνω πλευρά.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!Αφηνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.Προθερμαίνετε τον φούρνο και ψήνετε στους 170βαθμούς για περίπου 30λεπτά αφού προηγούμενος τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό.
Συνταγή από τον Σεφ  .Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τάρτα πορτοκαλιού με μπισκοτένια βάση !!!


Δροσερό,ανάλαφρο και απολαυστικό γλυκό!!

ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
1πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα:
1λιτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
7-10 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη(ανάλογα τα πορτοκάλια πόσο γλυκά είναι)
8 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
1αβγό χτυπημένο
50γρ βούτυρο
Μισό φλυτζάνι νερό
1βανίλια
Σαντιγί εμπορίου γεύση βανίλια χτυπημένη με 200ml κρύο γάλα (ένα φάκελο θα χρειαστούμε)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη,βούτυρο και την βανίλια
Διαλύουμε. σε μισή φλυτζανα νερό το κορν φλαουερ και το ενσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει(10λεπτά) και θρυμματιζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε στην ταρτιερα την βάση μπισκότου,ρίχνουμε από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού βάζουμε ψυγείο και τέλος χτυπάμε σαντιγί,κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και σερβίρουμε!Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κέικ καρότου με σοκολάτα !!!


Υλικά :
1πακετο φαρίνα 500γρ
2φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη
3αυγα
1φλυτζανι τσαγιού ελαιόλαδο
Ενάμιση φλυτζάνια καρότα τριμμενα
Μία κουταλιά τής σούπας κανέλα
Ένα κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
1σοκολατα κουβερτούρα σε κομματάκια 



Τρόπος παρασκευής :
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρισουν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2λεπτα και προσθετουμε στο τέλος το αλεύρι κοσκινησμενο.
 Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρομενη φόρμα για κέικ η ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180βαθμους για μία ώρα και δέκα λεπτά. Δοκιμάστε το!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Αλμυρή τάρτα με πατάτα & λουκάνικα !!!



Υλικά: Ζύμη:

300γρ αλεύρι φαρινα
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές τής σούπας ξύδι
Νερό κρύο όσο πάρει(περίπου μισό ποτήρι)



Γέμιση:
5 μέτριες πατάτες τηγανιτές
4αβγά
2 κουταλιές τής σούπας φαρινα
1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
250γρ λουκάνικα κοκτέιλ
150γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
Λίγο αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος παρασκευης:Ζύμη:
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το νεράκι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγά σιγά ρίχνουμε το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη!
Στρώνουμε σε ταρτιέρα  τσέρκι 24 την ζύμη αφού προηγούμενος έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τής πατάτες τηγανιτές ,από πάνω τα λουκάνικα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα (γάλα,2κουταλιές τής σούπας φαρινα, κρέμα γάλακτος και αβγό ανακατεμένα μαζί).

Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για περίπου 45 λεπτά.Δεν χρειάζεται να ψήσουμε πρώτα την ζύμη!Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ   Χριστιανός Γιώργος

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ