Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ομελέτα φούρνου γευστικότατη στα γρήγορα για εύκολη λύση !!!




ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΗΝ και θα ξετρελαθείτε από την γεύση της θα την φτιάχνετε συχνά !!!!! Δεν περιγράφετε με λόγια πόσο νόστιμη είναι  και δεν στοιχίζει σχεδόν τίποτα !!!
Για περισσότερες μερίδες προσθέστε αυγά και υλικά αυτήν που σας δείχνω ήταν τόσο ωραία που τελικά έφτασε για  2 άτομα γιατί θέλανε κι άλλο κι άλλο   !!!! Φανταστικό καλοκαιρινό φαγάκι !!!

Yλικά μερίδες  3
 5 αυγά
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο καρέ
1  πιπεριά κόκκινη κομμένη τετράγωνα κομμάτια
1 κούπα τσαγιού κομμένο καρέ ζαμπόν ή γαλοπούλα
1 κουταλιά βούτυρο
1 κούπα τυρί τριμμένο τύπου γκούντα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
αλάτι-πιπέρι




Τι κάνουμε
Σε τηγάνι πάνω στην φωτιά λιώνουμε το βούτυρο
Προσθέτουμε το κρεμμύδι  και την πιπεριά και σοτάρουμε λίγα λεπτά
Προσθέτουμε και το ζαμπόν και ανακατεύουμε σοτάροντας λίγα λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε το υλικό όλο σε ταψάκι 20 με  23 εκ χρησιμοποίησα το μικρό μέγεθος μιας χρήσεως ,




Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα.
Προσθέτουμε το τυρί και ξαναχτυπάμε .
ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι και  ανακατεύουμε





Το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα σοταρισμένα λαχανικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15  λεπτά περίπου αέρα πάνω κάτω


 Σερβίρουμε κόβοντας τα κομμάτια σαν πίτσα .Καλή σας απόλαυση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σημείωση
Για να στοιχίσει πιο οικονομικά ζητήστε από το σούπερ μάρκετ τα αποκόμματα αλλαντικών έχουν όλα τα σούπερ και κόψτε τα κομματάκια καρεδάκια. Μου στοίχισαν όπως σας τα δείχνω μόνο 1.03 ευρώ και μπορώ να φτιάξω 3 ομελέτες γιατί είναι πολλά!!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 















Βάρκες πατάτας γεμιστές !!!



Υλικά:
15 μέτριες πατάτες
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Γέμιση:
1 φλυτζάνι τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσε
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
1κύβο κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Βασιλικό
Δυόσμο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2μετριες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
150γρ παριζα ψιλοκομμένη
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο



Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.
Σκαβουμε προσεκτικά κατά μήκος την κάθε πατάτα και τηγανίζουμε!
 Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι και το ρύζι στο βούτυρο,προσθέτουμε το κρεμμύδι,τον κύβο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και την τριμμένη ντομάτα.

Ρίχνουμε ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού νερό αφήνουμε να μισοβρασει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τής κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη παριζα ,ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
Τις τοποθετούμε κατά σειρά σε ένα βουτυρομενο ταψί και καλύπτουμε με το τυράκι από πάνω!!Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα
μέχρι να ροδίσουν!Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Mπισκοτογλυκό με ροδάκινο Bailys & κρέμα Γιώτης !!!



Μπισκοτογλυκο με κρέμα Γιώτης και BAILEYS, κομματάκια ροδάκινου και
τριμμένα μπισκότα από πάνω !!! Απίστευτο θα το φτιάχνετε συχνά !!!!

Υλικά
Μπισκότα πτιμπερ
Κρέμα γιωτης βανίλια
Ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
1 ροδάκινο ξεφλουδισμένο και κομμένο μικρά κυβάκια
1 κουταλιά σούπας bailys



Φτιάχνω την κρέμα με τις οδηγίες του κουτιού
(Εγώ εκεί μέσα βάζω και 1 κουτάλι σούπας bailys ή και περισσότερο!! Δοκιμάζω πόσο δυνατό η ελαφρύ στη γεύση το θέλω)



Βουτάω τα μπισκότα λίγο στο γάλα και στρώνω μια στρώση στο τάπερ
Αφού φτιάξω την κρέμα και κρυώσει λίγο, βάζω και το φρούτο μέσα (δεν το βράζω....μπορεί να είναι και από κομπόστα βέβαια)
Ρίχνω την κρέμα πάνω από τα στρωμένα μπισκότα και πάνω από την κρέμα τρίβω με το χέρι πάλι μπισκότα
Βάζω το τάπερ στο ψυγείο για να κρυώσει
Και .. εξαφανίζετε!!!!
Συνταγή από την φίλη μου Βάνα Ζούκα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες σκέτο λουκούμι !!!




 Ενας πολύ απλός τρόπος για να ψήσετε μπριζόλες και να λιώνουν σαν λουκουμάκι !!!

Υλικά
Μπριζόλες χοιρινές προτιμήστε λαιμού αν θέλετε καλύτερα
αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Νάυλον σακουλάκι



 Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά  μπριζόλες .
Σε μία επιφάνεια ή σχάρα νεροχύτη τις τοποθετούμε και  ραντίζουμε με λάδι αλάτι και ρίγανη
και από τις δύο πλευρές και με το χέρι τρίβουμε να καλύψουμε όλη την μπριζόλα

 Τις τοποθετούμε μεσα στο νάυλον σακουλάκι και τις αφήνουμε όσο πιο πολλές ώρες μπορούμε ---εγώ από το βράδυ --



 Ζεσταίνουμε το τηγάνι γκρίλ πολύ καλά να κάψει ,τις βάζουμε μέσα και τις αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι αν τις σηκώσουμε με το πηρούνι ξεκολλάνε άνετα .
Τότε γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά και κάνουμε το ίδιο .
Μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 20 λεπτά από την μία και 20 από την άλλη πλευρά.


Λίγο πριν το τέλος δυναμώνουμε την θερμοκρασία να πάρουν χρώμα ωραίο γυρνώντας τακτικά σε όλη την διάκεια ψησίματος πότε από την μία και πότε από την άλλη πλευρά
Σερβίρουμε με πατάτες ροδελίτσες τηγανιτές ή σκέτες με σαλάτα ή ότι άλλο μας αρέσει .
Καλή όρεξη είνα πολύ μαλακές λιώνουν στο στόμα !!!!
Μεγάλο ρόλο επιτυχίας και το μαντεμένιο γκριλ τηγάνι γεύση σαν στα κάρβουνα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τάρτα σπανάκι με σιμιγδάλι & μπεσαμέλ !!!


ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι(χοντρό η ψιλό,ότι σάς αρέσει)
2φλυτζάνια αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
2κουταλιές τής σούπας ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νερό κρύο όσο πάρει το ζυμάρι.
(περίπου 1ποτήρι του νερού)
Γέμιση:
1κιλό σπανάκι
7φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2αβγά
2κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κρύα μπεσαμελ:
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα κρύο
1φλυτζάνι τσαγιού νερό κρύο
4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2φλυτζάνια τυρί κίτρινο τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι





ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζύμη:
Όλα μαζί τα στερεά υλικά σε μία λεκάνη και ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.
Ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό και στρώνουμε πάνω σε λαδομενο ταψί η ταρτιέρα.



Γέμιση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά.Αφήνουμε να πάρει μια βράση για δέκα λεπτά μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τούς.Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το αλευρακι.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και φτιάχνουμε την μπεσαμελ:Πανεύκολο!!Σε ένα μπολ,ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω από την τάρτα!!Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 40-50λεπτά ανάλογα το φούρνο.Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος



Τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά !!!


Απίστευτη η νοστιμιά του ,ετοιμασία πολύ γρήγορη καθώς και το ψήσιμο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΟΟ!!!

Υλικά  Εδώ χρησιμοποίησα μία τσιπούρα
1 τσιπούρα
1  κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζωμό λαχανικών [από βιολογικο κύβο που τον διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό]





Τι κάνουμε
Την τσιπούρα μας την καθαρίζουν όταν την αγοράζουμε
Την πλένουμε καλά και την αφήνουμε να στραγγίσει
Κόβουμε όλα τα λαχανικα σε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ταψκι μεγέθους να χωράει το ψάρι/.
Αλατίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το λάδι το και το πιπέρι
Ρίχνουμε και το  ζωμό και κουνάμε το ταψί να πάει παντού .
Κόβουμε το ψάρι μία χαρακιά από την πάνω και κάτω πλευρά όπως το δείχνω στις φωτογραφίες


Εκεί στην χαρακιά βάζουμε λίγο αλάτι καθώς και σε όλο το ψάρι και λίγο λάδι και από την μία και από την άλλη πλευρά.
Το βάζουμε στην μέση του ταψιού επάνω από τα λαχανικά κάνοντας χώρο να πατάει μέσα στο ζουμάκι για να μην  μας ξεραθεί και κατά το ψήσιμο να πάρει μέσα του από τους χυμούς των λαχανικών.



Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο  αέρα γκρίλ  μόλις το δούμε και πάρει χρώμα βγάζουμε το ταψάκι και το γυρνάμε να ξεροψηθεί κι από την άλλη πλευρά.


Σερβίρουμε βάζοντας όλα τα πεντανόστιμα λαχανικά στο πιάτο και στο πλάι το ψάρι πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και απολαμβάνουμε  !! Ειλικρινά ..απίστευτη η νοστιμιά του φτιάξτε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 σκέτο και

 με μαιντανό






Πατάτες ογκρατέν (η πατάτα στα καλύτερά της) !!!


ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό πατάτες
300γρ μπέικον καπνιστό
250γρ τυρί κίτρινο σε φέτες
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
Μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Για την μπεσαμελ:
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 αβγό χτυπημένο




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Καθαρίζουμε,πλένουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και μόλις κρυώσουν της κόβουμε σε φέτες.

Ρίχνουμε στο ταψί λίγο φρυγανιά και ξεκινάμε να στρώνουμε στο ταψί της πατάτες.Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και καλύπτουμε με τυρί τριμμένο.Στην συνέχεια απλώνουμε το μπέικον και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε το τυρί σε φέτες.
Τώρα για την μπεσαμελ ζεσταίνουμε το λάδι και το αλεύρι, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις ζεσταθεί και δένει το μείγμα ρίχνουμε το νερό ανακατεμένο με το γάλα χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε καλά μην μας σβολιασει.


Αφού λοιπόν είναι βελούδινη η υφή της μπεσαμελ την αφαιρείται απο την φωτιά και μετά απο δέκα λεπτά ρίχνετε το αυγό με το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ρίχνουμε και λίγο απο το τυρί το τριμμένο.Απλώστε την μπεσαμελ και ψήστε για μία ώρα περίπου σε αέρα στους 180βαθμούς (καλό θα ήταν για την μπεσαμελ απο την αρχή να είναι χαμηλή φωτιά)
 Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ