Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά !!!


Απίστευτη η νοστιμιά του ,ετοιμασία πολύ γρήγορη καθώς και το ψήσιμο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΟΟ!!!

Υλικά  Εδώ χρησιμοποίησα μία τσιπούρα
1 τσιπούρα
1  κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζωμό λαχανικών [από βιολογικο κύβο που τον διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό]





Τι κάνουμε
Την τσιπούρα μας την καθαρίζουν όταν την αγοράζουμε
Την πλένουμε καλά και την αφήνουμε να στραγγίσει
Κόβουμε όλα τα λαχανικα σε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ταψκι μεγέθους να χωράει το ψάρι/.
Αλατίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το λάδι το και το πιπέρι
Ρίχνουμε και το  ζωμό και κουνάμε το ταψί να πάει παντού .
Κόβουμε το ψάρι μία χαρακιά από την πάνω και κάτω πλευρά όπως το δείχνω στις φωτογραφίες


Εκεί στην χαρακιά βάζουμε λίγο αλάτι καθώς και σε όλο το ψάρι και λίγο λάδι και από την μία και από την άλλη πλευρά.
Το βάζουμε στην μέση του ταψιού επάνω από τα λαχανικά κάνοντας χώρο να πατάει μέσα στο ζουμάκι για να μην  μας ξεραθεί και κατά το ψήσιμο να πάρει μέσα του από τους χυμούς των λαχανικών.



Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο  αέρα γκρίλ  μόλις το δούμε και πάρει χρώμα βγάζουμε το ταψάκι και το γυρνάμε να ξεροψηθεί κι από την άλλη πλευρά.


Σερβίρουμε βάζοντας όλα τα πεντανόστιμα λαχανικά στο πιάτο και στο πλάι το ψάρι πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και απολαμβάνουμε  !! Ειλικρινά ..απίστευτη η νοστιμιά του φτιάξτε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 σκέτο και

 με μαιντανό






Πατάτες ογκρατέν (η πατάτα στα καλύτερά της) !!!


ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό πατάτες
300γρ μπέικον καπνιστό
250γρ τυρί κίτρινο σε φέτες
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
Μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Για την μπεσαμελ:
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 αβγό χτυπημένο




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Καθαρίζουμε,πλένουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και μόλις κρυώσουν της κόβουμε σε φέτες.

Ρίχνουμε στο ταψί λίγο φρυγανιά και ξεκινάμε να στρώνουμε στο ταψί της πατάτες.Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και καλύπτουμε με τυρί τριμμένο.Στην συνέχεια απλώνουμε το μπέικον και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε το τυρί σε φέτες.
Τώρα για την μπεσαμελ ζεσταίνουμε το λάδι και το αλεύρι, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις ζεσταθεί και δένει το μείγμα ρίχνουμε το νερό ανακατεμένο με το γάλα χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε καλά μην μας σβολιασει.


Αφού λοιπόν είναι βελούδινη η υφή της μπεσαμελ την αφαιρείται απο την φωτιά και μετά απο δέκα λεπτά ρίχνετε το αυγό με το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ρίχνουμε και λίγο απο το τυρί το τριμμένο.Απλώστε την μπεσαμελ και ψήστε για μία ώρα περίπου σε αέρα στους 180βαθμούς (καλό θα ήταν για την μπεσαμελ απο την αρχή να είναι χαμηλή φωτιά)
 Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 








Πατατοσαλάτα με γιαούρτι & μαγιονέζα !!!

 5 πατάτες μεγαλούτσικες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κρίκους λεπτούς
1 γιαουρτάκι μικρό μέγεθος πρόβειο ,η γελαδινό ότι θέλετε
1 μαγιονέζα kraft [η νοστιμότερη] το μικρό μέγεθος
3 αυγά βρασμένα σφιχτά
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αρκετό μηλόξυδο να νοστιμίσει η σαλάτα μας
αλάτι
3-4 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο
ελίτσες



Βράζουμε τις πατάτες τις σουρώνουμε κρυώνουν και τις ξεφλουδίζουμε
Σε ένα μπολ κόβουμε κυβάκια ακανόνιστα τις πατατούλες ,προσθέτουμε το κρεμμύδι το μαϊντανό το λάδι το ξύδι το αλάτι και με καθαρά χέρια η 2 κουτάλια ανακατεύουμε να σμίξουν τα υλικά.


Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε ροδέλες ,ανακατεύοντας με λίγη προσοχή μην μας διαλύσουν
Σάλτσα
Αδειάζουμε το γιαούρτι σχεδόν όλο σε ένα μπολ ,μαζί και όλη την μαγιονέζα και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά .
Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα μας βάζοντας και λίγες ελίτσες για στόλισμα .
Οταν είναι η ώρα να σερβίρουμε ανακατεύουμε την πατατοσαλάτα να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό .!!
Η σαλάτα διατηρείτε λίγες μέρες σκεπασμένη καλά στο ψυγείο αν θέλουμε κι ας έχει κρεμμύδι , πραγματικά είναι φανταστική .!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Κοτομπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές & πικάντικη σάλτσα !!!

Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια να το φτιάξετε και θα γλύφετε  και το πιάτο !!!

Υλικά
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κρίκους
1 κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
1 κουταλιά σούπας μεγάλη μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι -πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 φλιτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα

Τι κάνουμε
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο




 Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε
το κοτόπουλο με κρεμμύδι και σκόρδο ,σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συχνά.



Πλένουμε και βγάζουμε τα σπόρια από της πιπεριές


Τις κόβουμε σε λωρίδες και κρίκους

Τις ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο


 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμά




 Σε 5  λεπτά κι αφού ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε το ούζο


 Διαλύουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι την μαγιονέζα με την μουστάρδα μέσα σε νερό



Το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ,προσθέτουμε κι άλλο ένα ποτήρι με νερό σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου τα 20 λεπτά.





Βγάζουμε το καπάκι ρίχνουμε το εβαπορέ γάλα δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να δούμε να δέσει η σάλτσα του και είναι έτοιμο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Σερβίρουμε ή σκέτο με σαλάτα ή πάνω σε μακαρόνια ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές !!
Καλή όρεξη φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πιροσκί με γέμιση πατάτα -τυρί- ζαμπόν !!!


______________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600γρ χλιαρό γάλα
1μαγιά
1κουταλάκι αλάτι
1κουταλάκι ζάχαρη
1κουταλάκι ελαιόλαδο 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Βραστή πατάτα, αβγά τυρί.(ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)και για τα πιροσκι ζαμπόν τυρί τα ίδια υλικά χωρίς πατάτα)Αρωματιστε με ότι μπαχαρικά σάς αρέσουν!




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα πιροσκι (χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα γεμίζοντας τα με το μείγμα.


Τυλίγουμε σε ρολακια κλείνοντας τις άκρες (βρεχουμε λίγο τις άκρες με νερό με πινέλο για να μην ανοίξουν.)και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο της δύο πλευρές.Καλή σάς όρεξη!
Συνταγή απο τον φίλο σεφ Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζολάκια με υπέροχη σάλτσα !!!


 Ακόμα και επάνω σε βραστό μπρόκολο πάει θαυμάσια !!!!
Μπριζολάκια με υπέροχη πεντανόστιμη σάλτσα σκόρδου τα οποία δεν τα καταλαβαίνετε καθόλου !!!
Μία πολύ νόστιμη  σάλτσα να γαρνίρετε πικάντικα ψητά ακομα και ψάρια και λαχανικά !!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ- ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΚΕΤΗ !!!!

Υλικά για 3 άτομα
2 μπριζόλες χοιρινές ( τις κόβουμε σε πιό μικρά κομμάτια στην μέση του ψησίματος )
ρίγανη αλάτι
ράντισμα με ελάχιστο ελαιόλαδο
 
Σάλτσα
8-με 9 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες βγαλμένο το πράσινο από την μέση -η φύτρα
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1 φλυτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο 
1 κύβο λαχανικών βιολογικό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ίσως χρειστεί και παραπάνω .


 Εχουμε καθαρίσει και βγάλει το πράσινο από την μέση του σκόρδου .
Βάζουμε σε κατσαρολάκι νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά .Σουρώνουμε
Στο κατσαρολάκι το ίδιο κι αφου έχει στεγνώσει ρίχνουμε το βούτυρο το κρεμμύδι πολτοποιημένο  και τα σκόρδα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά περίπου 5 .
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις το πιεί ρίχνουμε σχεδόν ΄1 ποτήρι ζεστό νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών .
Προσθέτουμε και τον βασιλικό [βάζω ξερό ] και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου
Προσθέτουμε και το εβαπορέ και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και σε λίγα λεπτά το ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή μούλτι και αλέθουμε προσοχή επειδή καίει και πιτσιλάει λίγο γύρω γύρω από το μούλτι εκεί που κουμπώνει εγώ έβαλα χαρτί κουζίνας το τύλιξα και το κρατούσα από εκεί .



Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα  και ρίχνουμε μέσα απ ευθείας στο ζεστό μείγμα τις δύο κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι συνέχεια έχοντας το κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά να δέσει η σάλτσα μας .
Θα σβωλιάσει λίγο μην τρομάξετε θα γίνει ανακατεύοντας σαν βελουτέ.
Θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα παχύρευστη να στέκετε λίγο οπότε  ίσως να χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα να προσθέσετε .

Μπριζόλες ετοιμασία
Τις πλένουμε  και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
Τις ραντίζουμε λίγο λάδι ρίγανη και αλάτι

 Βάζουμε να  κάψει καλά το τηγάνι γκρίλ τις βάζουμε μέσα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές
Πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή να ψηθούν και τέλος δυνατή .


 Στην μέση του ψησίματος   κόβουμε τις μπριζόλες σε λωρίδες



Σερβίρουμε με στρογγυλές πατατούλες τηγανιτές και ρίχνουμε από πάνω σαλτσούλα.!!!
Τέλεια γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Το σκόρδο μην σας φοβίζει δεν μυρίζει και δεν το καταλαβαινετε καθόλου !!!



Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πεντανόστιμο σοκολατένιο ψωμί !!!



Η αποθέωση της σοκολάτας !!!!!
_____________________
ΥΛΙΚΑ:(για την γέμιση)
300γρ Νucrema
1σοκολατα κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ:(για το ζυμάρι)
900γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2φακελάκια ξερή μαγιά
5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
1φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
80 γρ βούτυρο







ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_______________________
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύουμε ελαφρά και στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα,ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά και αυτό!μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Το ξεφουσκωνουμε και ανοίγουμε φύλλα πάχους 2εκατοστών, κόβουμε την άκρη αποτην μια μεριά του ζυμαριου και απλώνουμε πάνω την κρέμα φουντουκιου και την κομμένη σε κομμάτια



 κουβερτούρα τυλίγουμε και τελειώνουμε ακουμπώντας τής λωρίδες απο την πάνω πλευρά.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!Αφηνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.Προθερμαίνετε τον φούρνο και ψήνετε στους 170βαθμούς για περίπου 30λεπτά αφού προηγούμενος τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό.
Συνταγή από τον Σεφ  .Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ