Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου !!!




__________________________________
ΥΛΙΚΑ(για τις κοτομπουκιές)
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
3 αβγά
2φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1φλυτζάνι τσαγιού φαρινα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)


ΥΛΙΚΑ(για τις πατάτες φούρνου)


Ενάμιση κιλό πατάτες
3ντομάτες
1φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
1κονσέρβα ζαμπόν
1κεσεδακι στραγγιστό γιαούρτι
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
Χυμό απο δύο λεμόνια
Κύμινο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σκόρδο
Μισό ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


_________________________
Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιας.Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.Τώρα για τις πατάτες.Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν,ντομάτα,ελιές και το σκόρδο.Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος. Καλή επιτυχία !!!
 Συνταγή από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος





Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μακαρόνια με διάφορα λαχανικά & κιμά στο φούρνο !!! Απερίγραπτη η γεύση του !!!


 Φτιάξτε το !!!
Πραγματικά υπέροχο φαγητό σε γεύση αλλά και εμφάνιση !!!

Υλικά
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 κολοκυθάκι  μέτριο κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε καρέ
3με 4 ντομάτες κομμένες ψιλά κομματάκια να είναι ώριμες 
1με 2  κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
400 γραμ κιμά
τυρί γκούντα  1 με 2 κούπες τσαγιού
3 αυγά
λίγο γάλα Νουνού 1 κουπάκι του καφέ
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού γλυκιά πάπρικα
ξύσμα από  1 πορτοκάλι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή ντομάτα πελτέ 

Τι κάνουμε
Κόβουμε όλα τα λαχανικά 




Βράζουμε τα μακαρόνια 5 λεπτά λιγότερο απ όσο γράφει στην συσκευασία τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .
Χτυπάμε 3 αυγά μαζί με το γάλα το ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια ρίχνουμε και λίγο τυρί και ανακατεύουμε καλά --τα αφήνουμε στην άκρη




Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και για ελάχιστα λεπτά τα σοτάρουμε

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας
Προσθέτουμε αμέσως μετά και το ξύσμα από το πορτοκάλι τις ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο
Ρίχνουμε και το κιμά πατώντας με την κουτάλα να διαλυθεί και να μην σβολιάσει



Προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1/2  ποτήρι του νερού νερό ,λίγο αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη την πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά να γίνει πηχτή σάλτσα και λίγη .
Στρώνουμε σε πυρέξ ταψάκι λίγα μακαρόνια ,από πάνω σχεδόν καλύπτουμε με το υλικό των λαχανικών πασπαλίζουμε με λίγο τυρί
Ξανά  μία στρώση μακαρόνια λίγο από πάνω από το υλικό και πασπάλισμα με τυρί και τέλος μακαρόνια ξανά και σκέπασμα με όλο το υλικό λαχανικών κιμά και τελειώνει το φαγητό μας με τυρί σε όλη την επιφάνεια .



 Το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω ίσα που να λιώσουν τα τυριά 15 λεπτά περίπου και μετά αφού κρυώσει το  α π ο λ α μ β α λ ά ν ο υ μ ε  !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σοκολατένιος κορμός με γέμιση !!!



Υλικά

Για το ρολό κέικ

- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 φύλλα λαδόκολλα

Για την κρέμα μασκαρπόνε

- 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε

Για την επικάλυψη

- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι μπράντι



Εκτέλεση

Για το ρολό κέικ

    Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα.
    Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαρέγκα.
    Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί. Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε με την κουβερτούρα και το αλεύρι στο ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου .

    Πασπαλίζουμε με κακάο.
    Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα.
    Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο. Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.

Για την κρέμα μασκαρπόνε

    Για να φτιάξουμε την κρέμα με την οποία θα γεμίσουμε το γλυκό, ψιλοκόβουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή.
    Βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, να ζεσταθεί.
    Μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
    Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ξανά.



Για την επικάλυψη

   Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα συστατικά. Τέλος, τα αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει. Απλώνουμε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε. Τυλίγουμε τον κορμό. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού με την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με ξυσμένη σοκολάτα ή τρούφα.Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το λαχταριστό προφιτερόλ της τεμπέλας !!!



Για την κρέμα
160γρ (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα σοκολάτας

250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα

Αντί για σου
300γρ σαβουαγιάρ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Όταν έχει ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην σας καεί), βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει «πέτσα» η κρέμα σας) και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Εντωμεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.

Όταν η κρέμα στην κατσαρόλα κρυώσει καλά, την χτυπάτε για λίγο στο μίξερ, και στη συνέχεια προσθέτετε μέσα εκεί την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα.

Στη συνέχεια σπάτε τα σαβουαγιάρ, τα οποία αν θέλετε ραντίζετε με λίγο λικέρ της αρεσκείας σας, σε περίπου 2 με 3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνετε σε μεγάλο στρογγυλό γυάλινο μπολ (αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο χωρίστε το προφιτερόλ σας σε δυο στρογγυλά μπολ).

Στρώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ σας τη μισή κρέμα, ξαναστρώνετε πάνω από την κρέμα σαβουαγιάρ και τελειώνετε και πάλι με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά.

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχτε μια σοκολατένια κρέμα.

Μόλις λιώσουν ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα σας να κρυώσει καλά και περιχύνετε με αυτή το υπόλοιπο γλυκό που είχατε στο ψυγείο.

Βάζετε ολόκληρο το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε την επόμενη μέρα, στολίζοντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.

dietup.gr--http://www.linelife.gr

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα !!!




______________________________
Υλικά:
1 κουτί σαντιγί garni Γιωτης
(περιεχόμενο των 2 φακέλων)
400 ml κρύο γάλα
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ(μεγάλο)
Πραλινα φουντουκιου
Ξηρούς καρπούς
Σιρόπι καραμέλα
(οι ποσότητες στην Πραλινα,σιρόπι και ξηρούς καρπούς κατα προτίμηση)

Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την σαντιγί με 400ml κρύο γάλα μέχρι να πήξει!Προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και το εβαπορέ.Χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν.(Μπορείτε να προσθέσετε και την πραλινα φουντουκιου να ομογενοποιηθει μαζί.Τέλος προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και σιρόπι.Βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες η αλλιώς από το βράδυ!

Προσθέστε αν σάς αρέσει και τριμμένα μπισκότα.Ταιριάζουν απίστευτα!Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σκόνη σαντιγί να χτυπήσουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος πλήρες (για σαντιγί).
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ
Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Κοτόπουλο με φέτα !!!


Κάντε κλικ επάνω στις  φωτογραφίες για μεγένθυση !

   

Μερίδες: 6

Xρόνος: 60' λεπτά

Bαθμός δυσκολίας:Εύκολη

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουτί ντοματάκια σε κομματάκια των 250 γραμ.

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξύδι.

1 κομμάτι αρκετά μεγάλο κομματιασμένο

πιπέρι αλάτι

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο



Ξεπλένουμε το κοτόπουλο το βάζουμε στο μπόλ και το ραντίζουμε με ξύδι και το αφήνουμε για 15 λεπτά .

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αχνίζουμε σε σιγανή θερμοκρασία για 15λεπτά.

Βγάζουμε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζοντας πρώτα το κοτόπουλο το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το λάδι που είχε μέσα από τα κρεμμύδια ,τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν τα κομμάτια .

Ρίχνουμε ξανά τα κρεμμύδια πάνω από το κοτόπουλο ,το πιπέρι λίγο αλάτι ,και τα ντοματάκια μαζί και 1 ποτήρι νερού νερό .Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λεπτά περίπου προσέχοντας μην χρειαστεί λίγο νερό .Μετά τα 50 λεπτά προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα μαγειρεύοντας με ανοιχτό καπάκι να πήξει η σάλτσα και να λιώσει λίγο η φέτα .Σερβίρουμε με ρύζι η με πατάτες τηγανιτές .Καλή όρεξη !!! Πεντανόστιμο !!!

Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μελιτζανόπιτα πλεκτή με μπέικον !!!


 Μελιτζάνες-Ρεγκάτο-μπέικον !!! Δεν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός !!!!


________________________________________
ΥΛΙΚΑ:
________
Για την ζύμη:
1σφηνάκι ελαιόλαδο
1σφηνάκι γάλα εβαπορέ
1φακελάκι ξερή μαγιά
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
Νερό χλιαρό 550ml
1100γρ Αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2κουταλιές τής σούπας ξύδι



Γέμιση:
4 μελιτζάνες (κομμένες σε φέτες και περασμένες από τηγάνι)
400γρ τυρί ρεγκατο
500γρ μπέικον




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού,κόβουμε δεξιά και αριστερά στις δύο πλευρές και βάζουμε την γέμιση στο κέντρο(μπέικον-μελιτζάνα-τυρί)διπλωνουμε τις δύο άκρες και ξεκινάμε το πλέξιμο!




Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και αλείφουμε με γάλα η αυγό και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον πολύ καλό σεφ και φίλο  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος



Πατατοκροκέτες με τυρί !!!



Υπέροχος μεζές!!!

Υλικά:
_______
400ml χλιαρό γάλα
250γρ πουρέ πατάτας σε σκόνη
2αυγά
250γρ τυρί ρεγγατο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
Μισή φλυτζανα τσαγιού φαρινα
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη η λίγο λιγότερο!Θα δείτε στο ζύμωμα!
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι


Τρόπος παρασκευής:
______________________
Όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε σε μπάλες ,αλευρονουμε και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Η συνταγή μπορεί να γίνει και στο φούρνο βάζοντας 2  κουταλιές βούτυρο στο μείγμα
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Γλυκό ψυγείου με ζελέ -κρέμα καραμέλα & μπισκότα !!!


Από τα πιό δροσερά μαμαδίστικα γλυκάκια ψυγείου !!!
______________________________________
ΥΛΙΚΑ:
________
Για την κρέμα:
1100ml νερό
750ml γάλα εβαπορέ
1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιωτης γεύση βανίλια 160γρ.(όχι στιγμής)
15κοφτές κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
100γρ σιρόπι καραμέλας
Για το ζελέ:
1συσκευασία περιεχόμενο των 2φακέλων ζελέ φράουλα
350ml ζεστό νερό
350ml κρύο νερό
1πακέτο μπισκότα πτι μπερ




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_________________________
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και αδειάζουμε τούς 2φακελους ζελέ φράουλα.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το κρύο νερό.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο το μπολ να ξεκινά να πήζει ελάχιστα το ζελέ!
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, ρίχνουμε την ζάχαρη και μόλις ξεκινά να ζεσταίνετε διαλύεται το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα(μία φλυτζανα τσαγιού) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα! Βάζουμε ψυγείο να πήξει και τέλος ρίχνουμε το ζελέ πού ξεκινά να πήζει ελαφρώς και αφήνουμε ψυγείο για περίπου 3-4ώρες.
Καλή σάς επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο !!!



Απλά υπέροχη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
_______
1300 βερίκοκα
750 γρ ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερό


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στα δύο.Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το μισό ποτήρι νερό.(το νεράκι το ρίχνουμε μόνο και μόνο για να μην αρπάξει η ζάχαρη στην κατσαρόλα).


Το βάζουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.(μπορείτε αν θέλετε να τα ψιλοκοψετε τα βερίκοκα ώστε να διαλυθούν πιο εύκολα!
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Γεμιστά ντόνατς με σοκολάτα & φράουλα !!!


___________________________________
Μία συνταγή πού θα ενθουσιάσει!!
__________________________________

Υλικά:
________
2βανιλιες
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500ml χλιαρό γάλα
150γρ ζάχαρη
1φακελάκι ξερή μαγιά
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
Γέμιση:
Πραλινα φουντουκιου
Μαρμελάδα ότι μάς αρέσει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι




Τρόπος παρασκευής
______________________

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,με όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετα ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε  με ένα μπολάκι σε κύκλο και στο κέντρο κάνουμε μία τρύπα με ένα καπάκι από αναψυκτικό!Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι!Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και παίρνουμε ένα κορνε ,βάζουμε μαρμελάδα η πραλινα φουντουκιου και τρυπαμε με το κορνε τα ντονατς και τα γεμίζουμε!Τα ντονατς εσωτερικά γίνονται κούφια και μάς επιτρέπει έτσι να τα γεμίσουμε!
Καλή επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο σεφ  Γιώργος Χριστιανός Σελιδα μαγειρικής