Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπς σπιτικά !!!

 Φτιάχνουμε τσιπς στο σπίτι και τα απολαμβάνουμε !!! Πολύ ωραία σε γεύση !!

Υλικά
4 πατάτες ομοιόμορφες
αλάτι
1/2 χυμό λεμονιού
φρυγανιά τριμμένη
4 κουταλιές λάδι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες όπως τα τσιπς που αγοράζουμε τις πατάτες .
Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αλάτι για 15 λεπτά .



Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν σχεδόν και τις ξαναβάζουμε σε μπολ προσθέτοντας όλα τα υλικά αλάτι λεμόνι λάδι και λίγη τριμμένη [γαλέτα ] φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά .
Περνάμε με λίγο λάδι ένα αντικολλητικό ταψάκι μικρό σε μέγεθος [εγώ δεν είχα αντικολλητικό μικρό και έστρωσα αλουμινόχαρτο το οποίο το πέρασα με λάδι ]
Ρίχνουμε ομοιόμορφα μέσα τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν ψηθεί κι έχουν γίνει τραγανές ,κι έτοιμα να απολαύσετε τα σπιτικά  και σίγουρα πιο υγιεινά τσιπς!! Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Σαραγλί το απόλυτο πολίτικο !!!


Μια απλή και εύκολη συνταγή για το απόλυτο πολίτικο σιροπιαστό γλυκό.

Υλικά συνταγής

    1 πακέτο φύλλα κρούστας
    2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
    τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
    Για τη γέμιση:
    3 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
    1 κ.σ. σκόνη κανέλα

    Για το σιρόπι:
    3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
    1 ½ φλιτζάνια νερό
    2 κ.σ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί.
    Αναμειγνύετε σε ένα μπολ  όλα τα υλικά για τη γέμιση. Κόβετε τα φύλλα σε 3 μακρόστενες λωρίδες .
    Παίρνετε μία λωρίδα  φύλλου,  την αλείφετε με βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος της λίγη γέμιση. Τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό και στην συνέχεια την γυρίζετε να πάρει σχήμα σαλιγκαριού   Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρετε στο βουτυρωμένο ταψί τα σαραγλί.
    Περιχύνετε τα σαραγλί με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνετε στον φούρνο για 20΄-25΄περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.


    Για το σιρόπι:
 Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι ανακατεύοντάς τα μέχρι να δέσουν για 10 λεπτά περίπου από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνετε τα σαραγλί να κρυώσουν, τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης.Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή σιροπιασμένη !!!



Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή σιροπιασμένη. Μια εύκολη συνταγή, για ένα κλασικό και γευστικότατο γλύκισμα με το γιαούρτι να του δίνει μια υπέροχη μοναδική και ανάλαφρη γεύση. Μια συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ με σίγουρη επιτυχία. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

    Για τη γιαουρτόπιτα:
    150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    5 αυγά
    250 γρ. γιαούρτι πλήρες
    4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
    3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    Για το σιρόπι:
    3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    2 3/4 φλ. τσαγιού νερό
    ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη γιουρτόπιτα:
 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Σε μπολ τοποθετείτε τα ασπράδια αυγών, τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε πηχτή μαρέγκα και τα αφήνετε στην άκρη.
    Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7-10 λ ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
    Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά, λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με τη μαρέγκα. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του να βγει στεγνή.
    Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 4-5 λ περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί”, το κόβετε σε κομμάτια και το περιχύνετε με το καυτό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι του, το πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
sintayes.gr

Υγρό κέικ σοκολάτας με γάλα καρύδας !!!




Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Υγρό κέικ σοκολάτας και γκανάς με γάλα καρύδας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με μια μεγάλη μπάλα παγωτό και πραγματικά να το απολαύσετε.
Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

85 γρ. κακάο σκόνη

200 ml βραστό νερό

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

95 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. ζάχαρη μαύρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

250 ml γάλα καρύδας

Για τη γκανάς σοκολάτας-καρύδας:

125 ml γάλα καρύδας

150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη





Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20×30 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Για το κέικ: Βάζετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το κακάο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ρίχνετε το βραστό νερό. Περιμένετε 1-2 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.

Σε δεύτερο μπολ ενώνετε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τα 2 είδη ζάχαρης και τα ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σχετικά σφιχτή κρέμα.

Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά πρώτα το γάλα καρύδας και στη συνέχεια τη σοκολατένια κρέμα. Τέλος, αδειάζετε το μείγμα του αλευριού. Μόλις ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο σκεύος και ψήνετε το κέικ για 30-40 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του να βγαίνει με λίγα θρύμματα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γκανάς σοκολάτας-καρύδας: Βάζετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ζεσταίνετε το γάλα καρύδας σε μία μικρή κατσαρόλα. Μόλις το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού, το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λ και στη συνέχεια ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα 2 υλικά.

Αφήνετε τη γκανάς να κρυώσει για 10 λ και στη συνέχεια την απλώνετε στην επιφάνεια του κέικ.
Συνταγή από sintayes.gr

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κοτοσαλάτα φανταστική !!!



 Σας περίσσεψε κοτόπουλο ? Αξοιοποιήστε το φτιάχνοντας μοναδική χορταστική κοτοσαλάτα !!



Υλικά
1 μαρούλι Λόλα
1 κούπα τσαγιού καλαμπόκι κονσέρβας
κοτόπουλο που ίσως περίσσεψε σε κομματάκια βραστό ή ψητό αλλοιώς το ετοιμάζουμε εμείς
2 με 3  παξιμαδάκια κομμένα μπουκίτσες με το χέρι
3 κουταλιές σούπας τριμμένο γκούντα
5-6 ντοματίνια ολόκληρα








Για το ντρέσινγκ
4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο


 Ετοιμασία
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το μαρούλι Λόλα το βάζουμε σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε το καλαμπόκι αφού πρώτα το ξεπλύνουμε το κοτόπουλο κομμένο κομματάκια τα παξιμάδια κομμένα κομμάτια τα ντοματίνια πλυμένα και ολόκληρα  .
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί κι ετοιμάζουμε την σάλτσα βάζοντας σε μπολάκι μουστάρδα μαγιονέζα μηλόξυδο κέτσαπ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομοιογενοποιηθούν .
Σκεπάζουμε την σαλάτα με την σαλτσα κι όταν είναι η ώρα να σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά την σαλάτα μας ,είναι πραγματικά υπέροχη δοκιμάστε την και θα την ετοιμάζετε συχνά επίσης μπορείτε να αντικαταστείσετε το μηλόξυδο με λεμόνι κατά προτίμιση επίσης μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές σουπας ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι ,όλα αυτά πρίν προσθέσετε το τυρί !! Καλή σας όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι !!!


  Τραγανοί μοσχομυριστοι κολοκυθοκεφτέδες .δεν σταματάς να τρώς από την νοστιμιά τους !!!


Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
2 αβγά
250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι
¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα


λίγα φύλα δυόσμο ψιλοκομμένα φρέσκο ή ξερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις  + επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα

Σημείωση [εγώ εδώ πρόσθεσα και λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα κ 1 καρότο ψιλοτριμμένο έγιναν φανταστικοί αν θέλετε προσθέστε τα κι εσείς]
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο








Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβεται με τα χέρια σας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι όπου τα αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβεται ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, προσθέτετε τα αβγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε με μια κουτάλα απαλά για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα.




Πλάθετε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνετε λίγο, τους αλευρώνετε και τους τινάζεται να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τους βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.Εξαφανίζονται αμέσως !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο με χυλοπίτες κατσαρόλας ή φούρνου !!!





Χορταστικό και με πλούσια γεύση ,το κοτόπουλο με τις χυλοπίτες σίγουρα έχει μόνο φίλους !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο του 1 κιλού κομμένο σε μερίδες
1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3/4 φλιτ.ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/4 κουτ.γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουτ,γλυκού τζίντζερ σκόνη
1/4 κουτ.γλυκού κουρκουμά
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
3 - 4 τσαγιού κούπες χυλοπίτες




 Τι κάνουμε
Πλένουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Προσωπικά αφαιρώ αρκετές πέτσες από τα κομμάτια αφήνω λίγες 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο φροντίζοντας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3 με 4 λεπτά προσθέτοντας συγχρόνως αλάτι- πιπέρι- τζίντζερ -σκόνη σκόρδου-κουρκουμά λίγη ζάχαρη.
Προσθέτουμε επάνω στο κοτόπουλο τον πελτέ κατ ευθείαν και ανακατεύουμε αμέσως ρίχνουμε ή τον χυμό ή τις τριμμένες φρέσκες ώριμες ντομάτες ξανά ανακάτεμα και ρίχνουμε 5 ποτήρια νερό να το σκεπάσει μαγειρεύοντας σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο .

  Τώρα υπάρχουν δύο επιλογές ,ή αδειάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι μαζί με το ζωμό του σε πήλινο κατά προτίμηση σκεύος ρίχνουμε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά οι χυλοπίτες .

Ή όπως το έφτιαξα εδώ στην κατσαρόλα

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα  αφού πρώτα δούμε να έχει ψηθεί το κοτόπουλο 6 ποτήρια νερό ,μόλις πάρει 2-3 βράσεις βγάζουμε τα κομμάτια σε πιάτο και ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
Εγώ σ αυτό το σημείο μαγειρέματος προσθέτω κι ένα κύβο κότας βιολογικό κνορ δίνει πολύ περισσότερη νοστιμιά [προαιρετικά σας το λέω ]





Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά ανάλογα τις χυλοπίτες αν είναι χωριάτικες θέλουν λίγο παραπάνω από τις απλές [αν κατά το μαγείρεμα δείτε να σώνετε το ζουμί προσθέστε λίγο νεράκι αν χρειάζεται ] Λίγα  λεπτά πρίν το κατεβάσουμε προσθέτουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο .


 Ετσι το κατεβάζουμε από την φωτιά μελάτο

 έτοιμο εδώ λίγο μετά που πήζει .

Κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά το αφήνουμε να μείνει μερικά λεπτά και σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο .Οταν το κατεβάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι λίγο νερουλό γιατί πήζει μετά .Καλή όρεξη -πεντανόστιμο φαγητό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Λαζάνια με κιμά & κρέμα !!!

Υλικά
500 γρ. λαζάνια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκ.σκόρδο
300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ.  βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι

γιά τη μπεσαμέλ:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λ. γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο γιά 3'-4', ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται, ανακατεύοντας και ξεσβολιάζοντας συνέχεια, γιά 7'-8' περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1' προσθέτουμε τη ντομάτα,το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα.

Μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 2'-3' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα όπως είναι από την συσκευασία του  και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βγάζουμε από τη φωτιά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Πολλοί δεν βράζουν τα λαζάνια από πριν, αλλά αν δεν σας αρέσουν αρκετά σκληρά, προτιμήστε να τα ζεματίσετε γιά 1' σε αλατισμένο νερό που βράζει. Εχουμε βουτυρώσει το σκεύος που θα τα βάλουμε. Στον πάτο απλώνουμε μιά μεγάλη κ.σ. μπεσαμέλ  Απλώνουμε μιά σειρά λαζάνια, χωρίς κενά (μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε κάποια στις άκρες). Μοιράζουμε επάνω τον μισό κιμά με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με στρώση λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα, στρώση λαζάνια, στρώση κιμά, λαζάνια και τέλος μιά στρώση μπεσαμέλ. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο γιά 40'-45' περίπου. Στην αρχή σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, που θα αφαιρέσουμε μετά από 15'. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί τουλάχιστον 30' πριν το κόψουμε, ενώ είναι ακόμα καλύτερο μερικές ώρες αργότερα.
 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Καριόκες !!!

Η καριόκα είναι ένα κλασικό γλυκό.Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνες σας ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή μία γλυκιά λιχουδιά στο σπίτι  σας!

ΥΛΙΚΑ:
220 γρ άχνη ζάχαρη
225 γρ βούτυρο
2 1/2 κούπες τριμμένο καρύδι
300 γρ γάλα
3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ μπισκότα πτι- μπέρ ή κομμένα κομμάτια
50 γρ Κακάο
750 γρ Κουβερτούρα
3 κ.σ. λάδι





 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε μια κατσαρόλα το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε τη ζάχαρη και το κακάο και μετά ρίξτε τα αλεσμένα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατέψτε. Ρίξτε μέσα το γάλα και ζυμώστε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγο κονιάκ ή όποιο άλλο ποτό θέλετε! Του πάει πολύ! Πλάσετε σε μικρά ρολά και τυλίξτε τα σε διαφανή μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο . Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.


Λιώστε σε μπεν – μαρί την κουβερτούρα με λίγο λάδι.
Κόψτε το ρολό σε κομμάτια, όχι πολύ λεπτά και βουτηχτέ τα ένα ένα κομμάτι στην κουβερτούρα. Βγάλτε τα ένα ένα και αφήστε τα πάνω σε λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο στο ψυγείο να κρυώσουν. Τόσο απλά!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μόνο με 4 υλικά τούρτα τριπλής σοκολάτας !!!



Μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά για μια υπέροχη τούρτα τριπλής σοκολάτας. Μια τούρτα με σοκολάτες, κουβερτούρας, γάλακτος και λευκή σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
300 γρ. γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
550 γρ. κρέμα γάλακτος [200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. -κάθε δόση σε διαφορετικό μπολ]

Εκτέλεση

Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχη μικρή στρογγυλή φορμίτσα και τοποθετώ εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας. Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.

Μοιράζω τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ζεσταίνω τα πρώτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσω να πάρει βράση. Την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα. Το αδειάζω στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.

Ζεσταίνω τα άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας. Ξαναβάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.

Τέλος ζεσταίνω τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος που έχουν απομείνει και τη ρίχνω στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.

Σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.

Όταν πρόκειται να σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμώ την τουρτίτσα με σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.
sintayes.gr