Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τα καλύτερα Μακαρόν με φανταστική κρέμα !!!

 Είναι εξωτερικά αφράτα και εσωτερικά μαστιχωτά και μπορείτε επίσης να αρωματίσετε και την κρέμα με πικραμύγδαλο.
Εγώ τα λάτρεψα!!!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38-40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
500 γρ.λευκά αμύγδαλα
500 γρ.άχνη ζάχαρη
8 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
λιγότερο από 1/2 κ.γ αλάτι
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κούπες.γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
1 βανίλια
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 γρ. κρύο γάλα
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με την κρέμα.Σε κατσαρόλα βάζω όλα τα 5 πρώτα υλικά μαζί και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.Την αδειάζω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας.Την αφήνω να κρυώσει καλά.
-Βάζω στο μπλέντερ σε 3-4 δόσεις τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη και τα κάνω σκόνη σχεδόν.(Μη τα αλέσετε χωρίς την άχνη γιατί θα βγάλουν το λάδι τους...!!!)
 

-Χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω μεμιάς τα αλεσμενα αμυγδαλα με την άχνη,ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να έχω μια παχιά και κολλώδη μάζα.Δεν ανησυχώ για το ανακατεμα γιατί θα πέσει ο ογκος από τα ασπράδια.Προσθέτω τις βανίλιες και το άρωμα πικραμύγδαλο.

Βάζω το μίγμα σε κορνέ και βγάζω μπαλάκια μικρά με διάμετρο 3 εκ.περίπου σε 2 ταψιά με λαδόκολα.Θα βγουν 4 ταψιά.
Ψήνω τα 2 πρώτα στους 150 με αέρα για 12-14 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες και λίγο προς τα μέσα.(ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ!!!)
Το ίδιο κάνω και με τα επόμενα 2 ταψιά.
Ξεκολάω τα μακαρόν με μια σπάτουλα αφού κρυώσουν λίγο.
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και προσθέτω και την κρύα κρέμα χτυπώντας να ενωθούν καλά.
Βάζω την κρέμα σε κορνέ και γεμίζω τα μακαρόν.Αυτό μπορώ να το κάνω και με ένα κουτάλι.
Τα διατηρώ στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θέλετε φτιάξτε τη μισή δόση αλλά θα σας περισέψει κρέμα μετά και επίσης εγώ τους κρόκους τους βάζω καταψυξη και τους χρησιμοποιώ μέσα στον μήνα!
Αλλιώς φτιάξτε δικιά σας κρεμούλα και χρησιμοποιήστε τους κρόκους εκεί!

Κοτόπουλο με μανιτάρια -όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο !!!

 Μόνο αν το φτιάξετε θα καταλάβετε τι φαγητό είναι αυτό !!! Χωρίς καθόλου λάδι η μαρινάτα του δίνει απίστευτη νοστιμιά!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!!

ΣΗΜΕΊΩΣΗ Σε όσους δεν αρέσει ο κύβος μπορούν να τον αφαιρούν απλά !

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες του ενός κιλού -αν θέλετε ξεπετσιάστε το-
2 λεμόνια τον χυμό
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 πολύ μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο
1κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη  τζίντζερ -πιπερόριζα -
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 πακέτο  μανιτάρια πλευρώτους
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κύβο κότας βιολογικό
5  κλωνιά μαϊντανό
5 κλωνιά άνηθο
πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
σιμιγδάλι ψιλό



Τι κάνουμε
Σε ένα ταψάκι που θα ψήσουμε το κοτόπουλο βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών ,το τζίντζερ ,τον κουρκουμά,την σκόνη σκόρδου,το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι,ελάχιστο αλάτι,το πιπέρι και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.



Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα κομμάτια να πάνε παντού τα μυρωδικά και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε από 1 ώρα έως και όλη την νύχτα -αν θελήσουμε να το μαρινάρουμε από βραδύς μπορούμε -.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια καλά και τα βουτάμε στο σιμιγδάλι σαν δηλαδή να τα αλευρώναμε .
Έχουμε βάλει στο τηγάνι λίγο λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα μανιτάρια να ροδίσουν .



Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε επάνω σε χαρτί κουζίνας  κάθε φορά να φύγουν τα περιττά λάδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά τα καρότα κομμένα ροδέλες τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και μαζί 2 ποτήρια του νερού νερό και μαζί ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τον κύβο κότας .
Σιγοβράζουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε και τα τηγανισμένα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να τσιμπήσουμε τα καρότα και να έχουν μαγειρευτεί και να έχει μείνει λίγο ζουμάκι  .





Συγχρόνως βάζουμε το ταψάκι με την μαρινάδα και το κοτόπουλο  μέσα σε  προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Αν πιεί το νερό ρίχνουμε λίγο να έχει ζουμάκι .


Αμέσως το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα καρότα και τα μανιτάρια προσθέτοντας και όση μαρινάδα έχει μείνει στο ταψάκι.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το ζουμάκι του το οποίο δεν υπάρχει η γεύση του σε νοστιμιά !! Καλή όρεξη !!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .















Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Μπουκίτσες τυριού !!!


Μπουκίτσες τυριού άπαιχτες !!!



Υλικά
1 κουτάκι μπύρα
1 αυγό
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ 
λίγο αλάτι
2 φλυτζάνθα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σκληρό κίτρινο τυρί σε τετράγωνα κομμάτια 
Τι κάνουμε 
Φτιάχνουμε το κουρκούτι με όλα τα υλικά μαζί ανακατεύομαι καλά.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια το τυρί τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από τις δυό πλευρές κι έτοιμα !!!

Από την φίλη 
Ζουζουνιες

Τυροπιτάρια ή Μπαχλαμπάτσα-τοπικά παραδοσιακά από Λέσβο !!!





Απίθανα τυροπιτούδια χορταστικά και πεντανόστιμα από Λέσβο παραδοσιακά !!!

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη
1 κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ζύμη ελαστική 
περίπου 500 γραμ. για όλες τις χρήσεις




 Για τη γέμιση
τριμμένη γραβιέρα 
ή κεφαλοτύρι
ή τριμμένη φέτα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ολα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε -χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες .
Τις πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και γεμίζουμε με τυρί της επιλογής μας και κλείνουμε χωρίς να τρυπήσουν μην τρέξει το τυρί .




Αφού τα κλείσουμε καλά τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν λεπτά.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα εξαφανίζουμε !!!!

 Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Εύκολο & γρήγορο αφράτο ψωμάκι !!!


Μόλις βγήκε απ τον φούρνο -πεντανόστιμο γρήγορο φανταστικό στο τσακ μπαμ κι έχουμε σπιτικό ψωμάκι απ τα χεράκια μας-κι όσο μένει πιο ωραίο   !!!

Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει [περίπου 500 γραμ για όλες τις χρήσεις]
λίγο λάδι για επάλειψη

Τι κάνουμε
Σε ένα ποτήρι του νερού χλιαρό -προσοχή χλιαρό- ρίχνουμε την σκόνη μαγιά και ανακατεύουμε καλά,το αφήνουμε για 5 λεπτά .
Σε  μία λεκανίτσα  ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο  το χλιαρό νερό με την αραιωμένη μαγιά.
Ανακατεύομαι στην αρχή με το χέρι πάντα και μόλις αρχίσει να γίνετε ζύμη αρχίζουμε και ζυμώνουμε.



Προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα της λεκανίτσας και να είναι ελαστική σαν το γνωστό μας ζυμάρι .
Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα την λαδώνουμε σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε την ζύμη στην μέση σαν μπαλίτσα και με την παλάμη την ανοίγουμε να γεμίσει όλο το ταψί.
Αφήνουμε το ταψί σε κάποιο ζεστό μέρος να φουσκώσει λίγο-εγώ το ψήνω κατ ευθείαν πάντα-.



 Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα πάνω κάτω μέχρι να δούμε να αρχίσει να παίρνει χρώμα .
Μόλις δούμε και πάρει χρώμα τραβάμε το ταψί και με ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με λάδι και ξαναψήνομαι για 10 λεπτά.




Τραβάμε πάλι το ταψί αναποδογυρίζουμε το ψωμί το περνάμε κι από κάτω με λάδι και ψήνουμε άλλα 5 λεπτάκια,Βασική αυτή η διαδικασία γιατί το κάνει τραγανό και πολύ ωραίο !! Ψωμάκι που διατηρείτε αρκετές ημέρες και δεν θα μπαγιατέψει !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Κοτόπουλο με μυρωδικά & ρύζι στον φούρνο !!!



 Ενα καταπληκτικό σε γεύση φαγητό που αν το δοκιμάσετε θα το φτιάχνετε συχνά γιατί αρέσει σε όλους !!!!

Υλικά μερίδες 4
4 κομμάτια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
αλάτι-πιπέρι
2 κύβους κότας 
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1+1/2 κούπας τσαγιού ρύζι για πιλάφι
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και ρίχνουμε από πάνω την πάπρικα,το αλατοπίπερο,το θυμάρι,τον κουρκουμά ανακατεύουμε να πάει παντού.





Ανάβουμε το μάτι και τηγανίζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο,προσθέτουμε 2+1/2 ποτήρια νερό χλιαρό μέσα στο οποίο στο ένα έχουμε αραιώσει τους κύβους κότας .




Μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε ένα ποτήρι νερού  ρύζι ανακατεύουμε βάζουμε και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις για 5 λεπτά.


Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα τον φούρνο  αέρα πάνω κάτω μέχρι να δούμε να πιεί όλο το νερό του και να γίνει σπυρωτο .




Αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό και ανακατεύουμε.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ