Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Υπέροχα spring rolls για όλα τα γούστα !!!

 Τρεις συνταγές για υπέροχα spring rolls για όλα τα γούστα !!!
Oλες μία μία-- ξεχωριστές και πεντανόστιμες !!!


 Συνταγή 1 με Μανιτάρια Και Λαχανικά
 Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό
1 συσκευασία μανιτάρια
3 καρότα
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
3 πολύχρωμες πιπεριές
3-4 κολοκυθάκια
λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζανάκι μπαλσάμικο
σώς σόγιας
1 ποτηράκι με νερό




Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Ξύνεται τα καρότα και τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και προστέσθε σιγά-σιγά τα λαχανικά για να τσιγαριστούν.
Αλατοπιπερώστε.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, τα σβήνετε με μπαλσάμικο και σόγια σως. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.



Ανοίξτε τα φύλλα σας και κόψτε τα στη μέση.
Σε κάθε φύλλο τοποθετήστε στην άκρη μια κουταλιά από τη γέμιση.
Τυλίξτε το φύλλο σας κάνοντας το ρολλάκι. Μην ξεχάσετε να βάλετε στις  άκρες του φύλλου λίγο βούτυρο-ή λίγο νερό  γιατί αλλιώς θα ανοίξουν.
Αλείψτε τα ρολλάκια σας με λίγο λάδι.
 Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.

**Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά επιθυμείτε για τα spring rolls ανάλογα με το γούστο σας και τις γεύσεις που σας αρέσουν
Σε μεγάλα super market υπάρχουν και ειδικά φύλλα για spring rolls. Αν όμως δεν μπορείτε να βρείτε, το φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό  είναι ότι πρέπει.



Συνταγή 2 με Κοτόπουλο Και  Λαχανικά
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μέτρια καρότα κομμένα ζουλιέν
2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
2 1/2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ζωμό κοτόπουλο
2-3 κουταλιές σόγια σος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας



Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ για 1 λεπτό, ρίξτε τα καρότα και ανακατέψτε, αφήστε 2-3 λεπτά και βάλτε τα κολοκυθάκια ανακατέψτε τα όλα μαζί για 2 λεπτά
Προσθέστε αμέσως το λάχανο ανακατέψτε και βάλτε λίγο αλάτι (αν η σόγια είναι αρκετά αλμυρή προσέξτε με το αλάτι) πιπέρι, ρίξτε μέσα το ζωμό κοτόπουλο, αφήστε 2-3 λεπτά, το λάχανο μαλακώνει πολύ γρήγορα.
Προσθέστε το κοτόπουλο και τη σόγια, ανακατέψτε καλά και βγάλτε από τη φωτιά
Αδειάστε όλη τη γέμιση μέσα σε ένα σουρωτήρι και βάλτε από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το ζωμό που θα βγάλουν τα λαχανικά, με το οποίο θα φτιάξουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, αφήστε το να κρυώσει.
 Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε τρία μέρη 15 εκ. περίπου το καθένα, με ένα πινέλο λαδώστε το φύλλο και βάλτε μία κουταλιά γέμιση, γυρίστε προς τα μέσα τα δύο πλαϊνά μέρη και ξεκινήστε να τυλίξτε
σε κάπως σφικτό ρολάκι.





Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιαστέ τα spring rolls λαδώστε τα από πάνω με ένα πινέλο και πιτσιλίστε τα με λίγο νερό.
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



Συνταγή 3 με Μανιτάρια Και περισσότερα Λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (το πολύ λεπτό)
450 γρ.μανιτάρια
2  πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κολοκυθάκι σε μισές φετούλες
2 καρότα σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. ζεστό νερό
Αλάτι (όσο θέλουμε αλλά προσοχή εάν βάλουμε και κάποια γραβιέρα)
Φρεσκοτριμμένο τετραπίπερο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το κολοκυθάκι, τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τον όγκο τους.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη





Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι τόσο όσο θέλουμε και τέλος, προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν πριν τυλίξουμε τις φλογέρες μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Τυλίγουμε τις φλογέρες
Παίρνουμε 2 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο.
Βάζουμε στην άκρη του κάθε διπλού φύλλου 1 - 1 1/2 κουταλιά της σούπα από τη γέμιση.


Διπλώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να μην "ξεφύγει" η γέμιση και τυλίγουμε.
Βρέχουμε με λίγο νερό την άκρη για να κολλήσει και τις τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Αφού τις τυλίξουμε και τις τοποθετήσουμε στο ταψί όλες, τις αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, ανοιχτό καστανό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν μεταφέρουμε σε πιατέλα.


 Για τη Γλυκόξινη Σάλτσα.
Το ζωμό που βγάλανε τα λαχανικά 200 ml. περίπου, βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές ξύδι, 2 κουταλιές σόγια, και 1 κουταλιά κόρν φλάουρ, ανακατέψτε καλά με σύρμα, βάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
συνοδέψτε τα spring rolls με τη γλυκόξινη σάλτσα.

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

*Καλαμάρι ψητό με σως μελιού -μπαλσάμικο !!!

 Το απόλυτο μεζεδάκι !!!


ΥΛΙΚΑ
2 καλαμάρια μεγάλα
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι/πιπέρι



Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, και αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε καλά από την άμμο και το μελάνι.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν λιγάκι.
Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μπρίκι το μέλι, το νερό και το ξίδι μπαλσάμικο, για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε το καλαμάρι με τη σάλτσα μελιού με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Το Πιθάρι
-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυδοπίλαφο !!!

 Προσφέρουν αξιοσημείωτα ποσά βιταμίνης C, γεγονός που δεν είναι σύνηθες για τα θαλασσινά και αποτελούν την πλουσιότερη πηγή σιδήρου.



Υλικά για 6 μερίδες:

    ½ κιλό φρέσκα μύδια
    ½ κιλό ρύζι
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2  ντομάτες ψιλοκομμένες
    2 σκελίδες σκόρδου
    6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    Aλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:


Καθαρίζετε εξωτερικά τα μύδια με ψιλό σύρμα, ώστε να απομακρυνθεί η άμμος και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια προσθέτετε τα μύδια, την ντομάτα, το σκόρδο και λίγο νερό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.Έπειτα, προσθέτετε το ρύζι και το ανάλογο νερό (1 φλιτζάνι ρύζι: 2 φλιτζάνια νερό) και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Το Πατρικό
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Προφιτερόλ στα γρήγορα !!!




 Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται !!!

Υλικά
16  κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη

για την σάλτσα σοκολάτας...


250 γρ. κουβερτούρα  κομμένη κομμάτια ή και ψιλοτριμμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα




 Ετοιμασία σοκολάτας

Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια  κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.



Εκτέλεση:
-Σε ταψάκι ή βαθύ μπολ κόβουμε με το χέρι στην μέση και τοποθετούμε τα κρουασανάκια.
Έχουμε ήδη φτιάξει τις  κρέμες βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στο φακελάκι ,--προσθέτουμε εμείς μόνο μία βανίλια --την οποία προσθέτουμε -ρίχνουμε επάνω στα κρουασανάκια , αφού έχει κρυώσει αρκετά .




-Σκεπάζουμε με την πλέον κρύα, σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρουμαι με σαντιγί, κερασάκια ή με τριμμένη σοκολάτα.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκό, κρύο σε ποτήρια γαρνίροντας  με τριμμένη σοκολάτα.
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι -πεντανόστιμοι !!!



Tηγανίζεις και τρώς πεντανόστιμοι !!!

Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι
1 ματσάκι δυόσμο  κατά προτίμιση φρέσκο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
100γρ. αλεύρι κοινό + επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα
50γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβεται με τα χέρια σας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι όπου τα αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβεται ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.



Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, προσθέτετε τα αβγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε με μια κουτάλα απαλά για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάθεται κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνετε λίγο, τους αλευρώνετε και τους τινάζεται να φύγει το περιττό αλεύρι.


Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τους βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ιδανικά ζεστοί ,αλλά και κρύοι μούρλια είναι !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Βεντάλιες σφολιάτας τραγανές με γλυκιά γέμιση !!!


 Δαγκωνιά και απόλαυση !!!

Υλικά για 6 τεμμάχια

1 φύλλο σφολιάτας
6 κουταλιές γλυκού  κοφτές μαρμελάδα της αρεσκείας σας
6 κουταλιές γλυκού τυρί κρέμα

λίγο βούτυρο λιωμένο για επάλλειψη
ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε και το χωρίζουμε στα τρία.



Παιρνάμε την μία λωρίδα με βούτυρο με την βοήθεια ενός πινέλου,ακουμπάμε την άλλη λωρίδα από πάνω ξανά βουτυρώνουμε και τέλος την τρίτη λωρίδα και ξαναβουτυρώνουμε .
Κάνουμε ένα ρολό με όλες τις λωρίδες μαζι το τυλίγουμε το σκεπάζουμε με μεμβράνη ναυλον και το αφήνουμε στο ψυγειο τουλάχιστον μία ώρα .




 Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε  5 με  6 τεμάχια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.


 Παίρνουμε την κάθε ροδέλα και με το χέρι την ανοίγουμε -την πλάθουμε σαν καλαθάκι η σαν φωλίτσα .



Γεμίζουμε με την κουταλιά τυρί και μαρμελάδα και τα κλείνουμε καλά.



 Βάζουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί και τα τοποθετούμε μέσα στην σειρά.
Τα περνάμε από πάνω με λίγο λιωμένο βούτυρο,μιά πινελιά σε όλα.

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να τα δούμε να ροδίσουν .


Τα βγάζουμε σε πιατέλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνουμε με το καφεδάκι μας !!!

Πολύ ωραία που τα δοκίμασα είναι κι έτσι αλλά και με σκέτη μαρμελάδα .
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιδέα από fanpaze





Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι- από τα ωραιότερα !!!

Το πιό τέλειο μοσχομυριστό κέικ που θα έχετε φάει !!!

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μείγμα 



.




Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !! Καλή επιτυχία !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ατομικά ψωμάκια Κάιζερ !!!




ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι Αλεύρι
100 γρ βούτυρο
50 γρ Ζάχαρη
600 ΓΡ Νερο
20 γρ αλάτι
30 γρ μαγιά νωπή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραιώνουμε σε λίγο χλιαρό νερό την μαγιά.
Στο μιξερ βαζουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε για 4λ στην αργη και
4λ στην γρηγορη ταχυτητα. 
 

 
Βγαζουμε απο τον καδο και αφηνουμε να γινει
για 30λ στην συνεχεια κοβουμε σε κοματια 100γρ και τα πλαθουμε μπαλακια
τα αφηνουμε να γινουν για 30λ και τα παταμε με το σφραγιδακι ανεμομυλους
και τ αφηνουμε ακομα 30λ. 
Φουρνιζουμε με ατμο και ψηνουμε στους 200β για 20 λεπτά.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή Αρτοποιεία συνταγές

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Τιραμισού πανεύκολο !!!


Πολύ απλή συνταγή και γίνεται εξαιρετικά γρήγορα!.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
500γρ κρέμα μασκαρπόνε
2 φρέσκα αυγά, όσο πιο φρέσκα μπορούμε
400γρ μπισκότα σαβουαγιάρ
120γρ ζάχαρη
Σκόνη κακάο για το πασπάλισμα
600ml καφές εσπρέσσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Φτιάχνουμε τον καφέ,
και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνοτας να κρυώσει καλά. Αν η γεύση
μας θέλει τον καφέ λιγάκι γλυκό, βάζουμε όση ζάχατη θέλουμε μέσα και το
ανακατεύουμε. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την μισή ποσότητα ζάχαρης,ώστε να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε πολύ απαλά να ομογενοποιηθεί.

Χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο ελάχιστο αλάτι μέχρι να αφρίσουν και
προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Με μια σπατουλίτσα ανακατεύουμε
προσθέτοντας το μείγμα στο μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με φορά από
κάτω προς τα πάνω. Στρώνουμε τα μπισκότα σε σειρά, αφού τα βουτήξουμε
στον καφέ, και απλώνουμε την κρέμα μια στρώση. Πασπαλίζουμε με κακάο
Κάνουμε το ίδιο σε 2η στρώση και ξαναβάζουμε μια στρώση κρέμα. Στο τέλος
πασπαλίζουμε πάλι με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή σας επιτυχία!!!
Συνταγή από φίλο Αρτοποιεία και Συνταγές

Σταφιδόψωμο !!!


ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι Δυνατο 500γρ
Αλεύρι Μαλακό 500γρ
Μαγιά 40γρ νωπή
Ζάχαρη 100γρ
Βούτυρο 50γρ
Σταφίδα 500γρ
Νερό 500γρ
Κανέλα 1κ.γ.
Γαρύφαλλο
Μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκινάμε το ζύμωμα με το αλεύρι, το νερό, την μαγιά
την ζάχαρη, και το βούτυρο. Για περίπου 4λ στην αργή
ταχύτητα και μόλις αρχίζει να δένει το ζυμάρι προσθέτουμε
τα μυρωδικά μας, κανέλα σίγουρα, τα άλλα προαιρετικά,
και μόλις τα απορροφήσει το ζυμάρι προσθέτουμε την σταφίδα
και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 3λ στην γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20λ και πλάθουμε σε φιτίλια
τα βουτάμε στο σουσάμι τα αφήνουμε για ξεκούραση για 30λ,
και κρατάμε τις δυο άκρες και τα γυρίζουμε σε σαλιγκάρι,
τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολιτικό χαρτί, αφήνουμε να
γίνουν για 40λ και φουρνίζουμε στους 200β για 25λ.
Καλή σας επιτυχία!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από τον φίλο Αρτοποιεία και Συνταγές