Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Από τα πιο εύκολα & ωραία παγωτά με φράουλα !!!

 Παγωτό που θα το φτιάχνετε συνέχεια !!! Πανεύκολο γρήγορο οικονομικό για την ποσότητα που βγαίνει ,και πάνω απ όλα ΘΕΙΚΟ !!!! Δοκιμάστε το όλοι !!!

Υλικά
500ml κρέμα γάλακτος 
400 γραμ .ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια μασουράκι 
100 γραμ σαβαγιάρ τριμμένα 
300 γραμ μαρμελάδα φράουλα - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γεύση σας αρέσει μαρμελάδας .



Τι κάνουμε -
Την εκτέλεση μπορείτε να την δείτε στο τέλος σε βίντεο που θα σας διευκολύνει πάρα πολύ !!!






Βάζουμε σε μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος ,το ζαχαρούχο και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
Μόλις πετύχουμε παχύρρευστο μείγμα προσθέτουμε τα σαβαγιάρ τριμμένα  σε κομμάτια μικρά.
Τα ανακατεύουμε.




Αδειάζουμε σε ένα μπολ την μαρμελάδα φράουλα και την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα .
Σε μπολ πλαστικό που θα κλείνει καλά βάζουμε μία στρώση από το παγωτό και μετά μαρμελάδα και μετά ...
Πατήστε να δείτε τον τρόπο και το υπόλοιπο της εκτέλεσης ΕΔΩ --  https://youtu.be/BSYZsnoMars















https://youtu.be/BSYZsnoMars

Μπρουσκέτες του λεπτού !!!



Μία πολύ ωραία ιδέα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν !!! Ιδανικό για τις ξαφνικές μας πείνες .. !!!

Υλικά -ποσότητα ανάλογα το πόσα θέλετε -
φέτες κομμένες 2 εκ ψωμιού
2 αυγά χτυπημένα σε μπολ
λίγο φρέσκο γάλα
λίγη σάλτσα ντομάτας
τυρί τριμμένο μαλακό
αλαντικά ότι έχετε
επιπλέον βάζετε ότι σας αρέσει από πάνω  


 Εκτελεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα .
Βουτάμε μέσα τις φέτες ψωμιού.
Από πάνω βάζουμε από λίγη στρώση σάλτσα ντομάτας .
Από πάνω τριμμένο τυρί και αλανρτικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν . Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη μου

Τουρλού κατσαρόλας !!!




Πεντανόστιμο φαγητό-μαγειρεύετε πολύ γρήγορα κι εξαφανίζεται αμέσως !!!!
θυμίζει οικογενειακές εποχές ... εμένα την γιαγιά ..!!

Υλικά μερίδες 4
2 στρογγυλά κολοκύθια ή τα κανονικά μεγάλα κομμένα κυβάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες κομμένες κυβάκια
4 πατάτες μεγάλες κομμένες κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδελίτσες λεπτές
2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες λιωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κύβο - προαιρετικά
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Τι κάνουμε
Βάζουμε  την κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι,το κρεμμύδι και το σκόρδο .
Σοτάρουμε λίγα λεπτά να μαραθούν ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε κι όλα τα λαχανικά αφού τα έχουμε πλύνει καθαρίσει και κόψει σε κύβους .


Τα γυρνάμε για 5 λεπτά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε αμέσως μετά τις λιωμένες ντομάτες,--εγώ εδώ δεν είχα ντομάτες και το έφτιαξα με σκέτο πελτέ 2 κουταλιές σούπας --τον πελτέ,το αλάτι ,την ζάχαρη,το πιπέρι ,τον κύβο αν βάλετε ,τον μαϊντανό και λίγο κουρκουμά --κάνει πολύ καλό να συνηθίσετε να το χρησιμοποιείτε σε όλα τα φαγητά σας --  και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά.




 Προσθέτουμε από πάνω 2 ποτήρια ζεστό νερό να μην σταματήσουμε το βράσιμο -σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμαι μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα λαχανικά -περίπου 30 με 40 λεπτά κι έτοιμο το πεντανόστιμο φαγητό με το πολύ ωραίο ζουμάκι !!! Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι και ..ξεκινάμε !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά !!!

 Πολύ νόστιμο οικονομικό κι εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια !!!
Δοκιμάστε το και θα το ευχαριστηθείτε !!!

Υλικά μερίδες 6
300 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
4 φλιτζάνια του καφέ 310 γραμ κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
3 ντομάτες ώριμες πολύ
1 κουταλιά σούπας πελτέ
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1 κύβο προαιρετικά --εγώ βάζω --
4 κουταλιές τις σούπας λάδι
 τριμμένο κεφαλοτύρι

Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,ρίχνουμε το κρεμμύδι τον σκόρδο ,και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετίσουν ανακατεύοντας συνεχώς και σπάζοντας τον κιμά με ξύλινη κουτάλα.
Λιώνετε σε μπολ τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια σας.
Διαλύεται μέσα στις ντομάτες και τον πελτέ της ντομάτες και τα αδειάζεται στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο κι αν βάλετε και τον κύβο.
Προσθέτετε επίσης και 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό  σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζεται περίπου για 40 λεπτά.


Ξεσκεπάζεται την κατσαρόλα ρίχνετε μέσα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνετε την φωτιά και μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι .
Ανακατεύετε συχνά -σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε 10 με 12 λεπτά περίπου.
Κοιτάζετε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ κι αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.
Κατεβάζετε από την φωτιά την κατσαρόλα -αφήνετε το φαγητό να μείνει λίγο και σερβίρετε με τριμμένο τυρί .Καλή σας όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μπιφτέκια με διαφορετικές πατάτες πεντανόστιμες !!!




Φτιάξτε τις πατάτες όπως θα τις διαβάσετε -γίνονται καταπληκτικές ,καθώς και τα μπιφτέκια που στην συγκεκριμένη συνταγή δεν προσθέτουμε πολλά υλικά για να θυμίζουν έντονα μπριζόλα  !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά μερίδες 4
6 μέτριες πατάτες
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κύβο κνορ
πιπέρι-ελάχιστο αλάτι
λίγο κουρκουμά
λίγο κύμινο
λίγο ελαιόλαδο

Μπιφτέκια
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
5 φρυγανιές τύπου Elite
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο -ή απλό ξύδι
Λίγη ρίγανη 


  Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια με τις φρυγανιές μουλιασμένες και στιμμένες καλά.
Ανακατεύουμε -ζυμώνουμε ολα τα υλικά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και με λαδωμένα χέρια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε καυτό στην αρχή τηγάνι γκριλ γυρνώντας τα τακτικά να ψηθούν κι από τις δυό πλευρές .
Αν δεν έχουμε τηγάνι γκριλ τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου .
Τα μπιφτέκια αυτά είναι πολύ αφράτα και φουσκωτά ,δεν προσθέτουμε τίποτα περισσότερο γιατί θέλουμε να θυμίζουν έντονα μπριζόλα ψητή.



Πατάτες
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες να φύγουν τα τυχόν χώματα.
Με το χοντρό σύρμα των πιάτων τις τρίβουμε λίγο να φύγει η πολύ φλούδα -δεν τις καθαρίζουμε - τις ξεπλένουμε καλά ξανά  και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό .
Ανοίγουμε το μάτι και μαγειρεύουμε .
Μόλις δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και τρυπιούνται εύκολα προσθέτουμε τον κύβο τριμμένο με τα χέρια ,τον κουρκουμά ,το αλατοπίπερο,το σκόρδο σε σκόνη .το κύμινο,τον κουρκουμά και ανακατεύουμε με προσοχή μην τις διαλύσουμε.

Με το που θα σωθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε το λάδι την κουταλιά μουστάρδας και την γλυκιά πάπρικα ,τις ανακατεύουμε με προσοχή και τις ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα. 
Σερβίρουμε με τα μπιφτέκια και σαλάτα !! Είναι πεντανόστιμα και τα δύο!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πουγκάκια με φύλλο κρούστας !!!

Τα τρώς δυό δυό φανταστικά !!!


Προετοιμασία: 12-15 λεπτά Μαγείρεμα: 30-35 λεπτά

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 500 γρ   
    Ελαιόλαδο
    Ζαμπόν καπνιστό 10-12 φέτες ή γαλοπούλα ψιλοκομμένες   
    Γκούντα 200 γρ τριμμένο   
    Μπέικον 6 φέτες ψιλοκομμένες   
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη   
    Αλάτι- πιπέρι- πάπρικα
    Αμυγδαλόψιχα 30 γρ για πασπάλισμα   

Για την μπεσαμέλ

    Γάλα 1 κούπα του τσαγιού   
    Αυγά 2 τεμ ελαφρώς χτυπημένα   
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας   
    Μαργαρίνη 50 γρ   

Οδηγίες

Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και το ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ.
Βάζουμε την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να κάψει, προσθέτουμε λίγο αλάτι,το αλεύρι,ανακατεύουμε να πάρει χρυσό χρώμα, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύουμε , προσθέτουμε την μπεσαμέλ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε πιπέρι και πάπρικα.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας.
Παίρνουμε ένα- ένα φύλλο, το διπλώνουμε στην μέση , το αλείφουμε με ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε από το μείγμα στην μέση του  φύλλου.
Ενώνουμε τις άκρες, το κλείνουμε σε σχήμα πουγκί και με λίγο νερό κολλάμε το φύλλο ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Βάζουμε μια μυτούλα μαργαρίνη πάνω από κάθε πουγκί και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε…!!!
Από Αρτεμησία-chefoulis.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Τυροπιτάκια της στιγμής !!!

Τα τυροπιτάκια στιγμής είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια και πολύ νόστιμη!!!

Υλικά:

    1 ½ κούπα φαρίνα
    ½ βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου)
    2 αυγά
    1 ½ κούπα θρυμματισμένη φέτα
    ½ κούπα γάλα εβαπορέ



Εκτέλεση:

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.  
    Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
    Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
    Ψήνουμε στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν.
    Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Από Lia Papadopoulou - olivesandolive

Σουλτάνα - ζουμερό - αφράτο & σιροπιαστό !!!



 Ζουμερό, αφράτο και όποιος το έχει δοκιμάσει πραγματικά δεν μπορεί να αρκεστεί μόνο σε ένα κομμάτι…


Υλικά:

½ κιλό φύλλο κρούστας

1 γιαούρτι 250γρ

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

1 baking powder

2 βανίλιες

4 αυγά

Για το σιρόπι:

2 ½ κούπες ζάχαρη

2 ½ κούπες νερό

2 φλούδες λεμόνι

1 κ.σ χυμό λεμονιού

 


Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί (διαστάσεων 35x25). Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας μας, τα σουρώνουμε ένα-ένα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Δεν τα πιέζουμε, θέλουμε να είναι αφράτα. Τα λαδώνουμε με σπορέλαιο σιγά-σιγά με ένα πινέλο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα φύλλα μέχρι να ροδίσουν.

Ύστερα, φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το baking powder  και τις βανίλιες. Χτυπάμε το μείγμα για ακόμη 1’ λεπτό. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας σε όλα τα φύλλα. Θέλουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε πάλι μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.





Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 5’ λεπτά (υπολογίζοντας το χρόνο, από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το σιρόπι μας). Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια. Με μία κουτάλα, περιχύνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι μέχρι να τελειώσει.

Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι του και σερβίρουμε. Το υπόλοιπο το διατηρούμε στο ψυγείο.
Lia Papadopoulou -- olivesandolive

Παραδοσιακή γαλατόπιτα!!!


Παραδοσιακή γαλατόπιτα από Κόνιτσα !!

Υλικά

2 1/2 λίτρα γάλα

3 φλυτζάνια ζάχαρη

1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 βανίλιες

7 αυγά

1 κουτ. γλυκού μαστίχα

ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

φύλλα για πίτα

λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Από τα τρία φλυτζάνια ζάχαρη κρατάμε το μισό μαζί με την κανέλα για αργότερα. Χτυπάμε τα 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα αυγά, τις βανίλιες, την μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε λίγο χλιαρό γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη.

Όλο μαζί το βάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα που ζεσταίνεται. Ανακατεύουμε καλά ωσοτου δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε 2 φύλλα. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλλα που κρατήσαμε. Συνεχίζουμε με τα μισά φύλλα, ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Λίτσα Σπανού -ipeirotika

Κολοκυθοανθοί με γέμιση -κατσαρόλας ή φούρνου !!!

 Δοκιμάστε να τους φτιάξετε είναι πολύ νόστιμο και  ξεχωριστό φαγητό !!!

Υλικά

20 ανθούς 
1φλιτζάνι ρύζι  Καρολίνα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση στην κατσαρόλα
Αφαιρούμε τον μίσχο μέσα από τους ανθούς προσεκτικά.
Καθαρίζουμε κι από αγκαθάκια κόβουμε το κοτσανάκι και τους ξεβγάζομαι με μπόλικο νερό.
Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα δύο ειδών κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά ανακατεύουμε και σοτάρουμε περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι το αλατοπίπερο και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.
Μαγειρεύουμε για  10 λεπτά περίπου να στεγνώσει το μείγμα .
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και γεμίζουμε τους ανθούς με την βοήθεια ενός κουταλιού και κλείνουμε τα πέταλά τους να γίνουν σαν μπαλίτσες.
Τους τοποθετούμε στην σειρά κοντά κοντά ο ένας στον άλλον ρίχνουμε αλάτι πιπέρι   και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Ρίχνουμε από πάνω από το πιάτο το υπόλοιπο λάδι και 2 ποτήρια νερό .
Σιγομαγειρεύουμε περίπου 30 λεπτά.

Εκτέλεση στον φούρνο


 Η ίδια διαδικασία - μόνο που μαγειρεύουμε τα υλικά στο τηγάνι περισσότερο περίπου 15 λεπτά αντί για 10 με λίγο περισσότερο νεράκι και μόλις το πιει όλο αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τους ανθούς . Τους  τοποθετούμε στην σειρά σε ταψί ρίχνουμε το μισό λάδι που έχουμε κρατήσει από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο .
Αν σας περισσέψει γέμιση τοποθετήστε την στην άκρη του ταψιού να ψηθεί μαζί με τους ανθούς .


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Κολοκυθοανθοί τραγανοί αφράτοι σαν λουκουμάδες !!!



Πανεύκολοι και πεντανόστιμοι !!!

Υλικά για 8 ανθούς

10 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
300 φέτα κομμένη σε κυβάκια μικρά
200 γραμ τυρί γραβιέρα κομμένη σε μικρά κυβάκια

Υλικά για το κουρκούτι

8 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
1 κουτάκι μπύρα 500 ml


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bγάζουμε με προσοχή μην μας σπάσουν οι ανθοί από μέσα το άνθος και κόβουμε το κοτσανάκι.
Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει τα τυριά κομμένα κυβάκια με τον μαιντανό .
Τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε όλους τους ανθούς .
Τους κλείνουμε σαν μπαλίτσα.
Τους ετοιμάζουμε όλους .
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και την μπύρα ,τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να γίνει λείος χυλός -θέλουμε να είναι πηχτός σαν μέλι -
Βάζουμε σε βαθύ σκεύος σπορέλαιο να κάψει.
Παίρνουμε έναν έναν τον γεμιστό ανθό και με το χέρι -τον σφίγγουμε- τον βουτάμε μέσα στο χυλό και μετά αμέσως σε καυτό σπορέλαιο.
Κάνουμε το ίδιο για τους υπόλοιπους και γρήγορα γρήγορα τους γυρνάμε μην αρπάξουν.


Βγάζουμε τα λουκουμαδάκια μας πλέον από το τηγάνι όταν γίνουν χρυσοκίτρινοι και τους τοποθετούμε για λίγο σε  χαρτί κουζίνας σερβίρουμε παρέα με τζατζίκι κι αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και απολαμβάνουμε τραγανούς πεντανόστιμους τέλειους... λουκουμάδες με ανθούς !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


* Ιδιο κουρκούτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με οτιδήποτε λαχανικό π.χ μελιτζάνα κολοκυθάκι κ.τ.λ .

 Εδώ στην παρακάτω φωτογραφία περίσσεψε κουρκούτι και το τηγάνισα σκέτο κουταλιά κουταλιά και πασπάλισα με κεφαλογραβιέρα ..γιατί δεν πετάμε τίποτα !!!
Επίσης σε περίπτωση που σας περισσέψουν τυριά μαιντανός και κουρκούτι ρίξτε τα τυριά μέσα στο κουρκούτι ανακατέψτε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζετε .