Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Γλυκό κουταλιού κεράσι !!!




 Από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού !!!

 ΥΛΙΚΑ

1,1/2 Κιλό κεράσια
1,100 γρ ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 χυμό λεμονιού
3 βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα κεράσια μας ,βγάζουμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό μηχάνημα η με μια φουρκέτα για τα μαλλιά
Αφήνουμε τα κεράσια μας μέσα σε νερό για 2 ώρες με χυμό από 3 λεμόνια και τις λεμονόκουπες μαζί πετάμε το νερό και βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη τους όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μισή κούπα νερό έχτρα και βράζουμε, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να γίνει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε στα βάζα..!!

Συνταγή Gogo Samiou-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά !!!

Μεζεδάκι πρώτο !!!

Υλικά:

    1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα
    1 ντομάτα μεγαλούτσικη
    Πράσινη πιπεριά ή και καυτερές πιπεριές
    Λίγο ελαιόλαδο
    Πιπέρι, ρίγανη
    ελιές χωρίς το κουκούτσι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό πήλινο σκεύος τοποθετούμε τη φέτα και τη σκεπάζουμε με τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.
Από πάνω προσθέτουμε τις ροδέλες πιπεριάς. Μπορούμε να προσθέσουμε και καυτερές πιπεριές -προσθέτουμε και τις ελιές .
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τη φέτα μας στους 180 – 200 βαθμούς, σε φούρνο πάνω κάτω για περίπου 15 λεπτά.Σερβίρουμε ζεστό !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάκια σαλάτα !!!

Νοστιμότατη και δροσερή σαλάτα, με ελληνικό χαρακτήρα, ιδανική ως ελαφρύ πλήρες γεύμα, για όσους προσέχουν τις θερμίδες.

Υλικά συνταγής:
πράσινα φασολάκια στρογγυλά: 500 γρ.
Ντομάτες:  ( ή ντοματίνια)
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ελιές 1/2 κούπα (χωρίς κουκούτσι)-προαιρετικά
Χοντροτριμμένη φέτα: 1/2 κούπα
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ξύδι: 2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού




Οδηγίες:
1. Βράζετε νερό και μαγειρεύετε  τα φασολάκια για 15 λεπτά-- αφού πρώτα κόψετε τις ακρούλες και τα πλύνετε--.
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα.
2. Χοντροκόβετε τις ντομάτες (αν έχετε ντοματάκια, τα κόβετε στη μέση) και τα βάζετε κι αυτά στο μπολ με τα φασολάκια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ελιές και την φέτα.
3. Χτυπάτε μαζί, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Αν δεν σας αρέσει η φέτα βάλτε παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φετούλες.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -φωτο ενδικεικτική από internet

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Κολοκυθοκεφτέδες !!!

 Τα έχουν όλα !!! Πεντανόστιμοι-μυρωδάτοι -τραγανοί -αφράτοι !!!

Υλικά
5 κολοκυθάκια τριμμένα
2 τριμμένες πατάτες
1αυγό
1/2 κούπα κεφαλοτύρι
5 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο μαϊντανό δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
 4 με 5 Κουτ σούπας αλεύρι.
Πρόσθεσα ελάχιστη φέτα τριμμένη με τα χέρια. -προαιρετικά



 Εκτέλεση

Ολα μαζί τα ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ρίχνοντας το μείγμα με δύο κουτάλια για να πάρουν αυτό το σχήμα.
Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε.Απολαυστικοί !!
Το μείγμα πρέπει να στέκεται στα κουτάλια-αν όχι προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Την συνταγή μου την είπε η φίλη μου Gogo Samiou

Φωλίτσες κανταίφι με κρέμα !!!


Πανεύκολη συνταγή για ένα πολύ ωραίο γλυκό τραγανό με απίθανη κρέμα ενδιάμεσα !!!

Υλικά
    1/2 πακέτο (250 γραμμάρια) καταΐφι
   
Κρέμα Γαλακτομπούρεκου:

    2 κούπες  (500 ml) γάλα
    2 αυγά
    3/4 κούπας ζάχαρη
    1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
    10 σταγόνες εσάνς βανίλιας (ή 1 απλή βανίλια)
    1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    1 κουταλιά βούτυρο

Σιρόπι:

    1 κούπα ζάχαρη
    3/4 κούπας νερό
    1 ξυλάκι κανέλας,
    1 φλούδα λεμονιού
    1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι αρχικά  για να κρυώσει..
Βάζουμε όλα τα υλικά,σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφού αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για πέντε λεπτά.  Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη  και το ξύσμα.  Αφού βράσει ρίχνουμε και τη βανίλια
Σε άλλη κατσαρόλα σπάμε τα αυγά  και τα κτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη πολύ καλά.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψουν τα αυγά.  Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι των μάφινς των 12 θέσεων.
Ξάνουμε το κανταΐφι και βάζουμε όσο χρειάζεται για να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα.
Κρατάμε λίγο από το κανταΐφι που θα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να το καλύψουμε  από πάνω.
Το πιέζουμε  μέχρι να πάρει το σχήμα φωλιάς.
 Γεμίζουμε τις φωλιές με τη κρέμα.
 Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και ρίχνουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λιωμένο.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου 15 λεπτά  ή μέχρι να ροδίσει.
 Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μερικές κουταλιές σιρόπι πάνω από το κανταΐφι. Όταν κρυώσει βγάζουμε το κανταΐφι από τις θήκες και το βάζουμε στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη .
Απολαύστε το !!!

*Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο κανταίφι και να φτιάξουμε 2 στρώσεις όπως το βλέπετε στην φωτογραφία .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kαρύδες σούπερ !!!




 Υλικά
3 φλ.τσαγιού ινδοκάρυδο
2 κ.σούπας αλεύρι
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σούπας βούτυρο
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα



Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ελαφρά ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλια και τα αυγά χτυπημένα ανακατεύουμε .


Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα με το αλεύρι καρύδα.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά το βάζουμε μετά σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα  τα  αριαδιάζουμε σε μικρή απόσταση.
Τοποθετούμε κι από ένα κερασάκι γλυκό στην μέση .
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

-- Natalia Papadopouloy--
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουρκούτι για τηγανητά λαχανικά σαν λουκουμάδες!!!



Δείτε τον καλύτερο τρόπο για τηγανητά!!

________________________________________
Υλικά:
_______
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρινα
2αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα μυρωδικά ότι σάς αρέσει!
Νερό κρύο ίσα πού να πήξει ο χυλός!

Τρόπος παρασκευής!
______________________
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ ,βουτάμε τα λαχανικά και τηγανίζουμε!
Καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Κεκάκια Survivor !!!


Και γλυκάκι για το απογευματινό καφεδάκι !!! Κεκακια survivor !!!! Τα ονόμασα έτσι γιατί έχουν ινδοκάρυδο που πολύ μας αρέσει !! Δεν πρόλαβα να τα φτιάξω και...εξαφανίστηκαν !!!

 Υλικά
1 συσκευασία βιτάμ με έλαιο καρύδας  στα σούπερ θα το βρείτε
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 φαρίν απ




Τι κάνουμε
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά αμέσως μετά προσθέτουμε τις βανίλιες το αλάτι την πορτοκαλάδα το ξύσμα το ινδοκάρυδο και τέλος την φαρίν απ.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα .
Εμένα η φόρμα μου χωράει 12 κεκάκια -συνολικά βγαίνουν 30 κομμάτια .
Όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρομαι και τα γαρνίρομαι με γλάσο .



Γλάσο


    2 κούπες ζάχαρη
    2 κουτ.σούπας. περίπου ζεστό νερό ή γάλα
    1 στικ βανίλια

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύετε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια και το γάλα με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!


Συνταγή Vasiliki Salfaoura -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ντοματάκι & κεράσι γλυκά του κουταλιού !!!

Δύο πολύ ωραία γλυκά του κουταλιού ντοματάκι και κεράσι !!!

ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ
Υλικά

•   1 κιλό ντοματάκια μακρόστενα σκληρά (πομοντόρο)
•   1 κιλό ζάχαρη
•   2 φλυτζ. τσαγιού νερό
•   6 - 8 γαρύφαλλα
•   1 ξύλο κανέλλας
•   1 βανίλια
•   αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρά καβουρντισμένα
•   2½ λεμόνια (το χυμό).



Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματάκια και μ᾿ ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε βουτώντας τα, για 1΄ περίπου σε νερό που βράζει και αμέσως μετά σε πολύ παγωμένο νερό.
Κάθε ένα που ξεφλουδίζουμε, το κρατάμε μέσ᾿ τη χούφτα μας και το πιέζουμε ελαφρά, για να φύγουν οι σπόροι του.
Όταν τα καθαρίσουμε όλα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, που μέσα έχουμε στύψει 2 λεμόνια και τα αφήνουμε για 2, τουλάχιστον ώρες.
Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τα γαρύφαλα, την κανέλα, τη βανίλια και προσθέτουμε το νερό,






Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα.
Αν το σιρόπι μας φανεί άδετο, αφαιρούμε τα ντοματάκια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πήξει. Αν μας φανεί σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.





ΚΕΡΑΣΙ


    1 κιλό κεράσια (κατά προτίμηση πετροκέρασα) καθαρισμένα
    1 κιλό ζάχαρη
    1/2 φλ. τσαγιού νερό
    Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
    1 βανίλια
    2 κ.σ. ασβέστη (σβησμένο) προαιρετικά
    2 λίτρα νερό προαιρετικά

Εκτέλεση

Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Χρησιμοποιούμε γάντια στο καθάρισμα γιατί βάφουν το δέρμα. Διαλύουμε τον ασβέστη σε 2 λίτρα νερό μέχρι να ασπρίσει καλά το νερό. Τοποθετούμε μέσα τα κεράσια και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει ώστε τα κεράσια να γίνουν τραγανά. Αν δεν βρείτε ασβέστη βάλτε τα κεράσια σε μπολ με νερό και 2-3 λεμόνια κομμένα και στυμμένα (και τις λεμονόκουπες).
Αφού περάσουν οι 2 ώρες ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα με μπόλικο νερό. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια πάνω από μια κατσαρόλα ώστε να συλλέξουμε τους χυμούς τους. Είναι προτιμότερο να βγάλουμε τα κουκούτσια με την ανάποδη της φουρκέτας για να μη λιώσουν. Ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το 1/2 φλ. τσαγιού νερό και φυλάμε το νερό για να το χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε εναλλάξ κεράσια και ζάχαρη σε στρώσεις. Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να κατεβάσουν τα κεράσια τους χυμούς τους.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στα κεράσια και τη ζάχαρη το 1/2 φλ. τσαγιού νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να πάρει βράση το γλυκό, χωρίς να ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15΄. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως, καλυμμένο με μια πετσέτα και όχι με καπάκι.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για 10΄-15΄ για να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Αφού αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα από τα χερούλια. Έτσι θα φουσκώσουν τα κεράσια και θα ρουφήξουν μέσα το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Για να σιγουρευτούμε ότι το σιρόπι είναι δεμένο ο πιο απλός τρόπος είναι να στάξουμε μία σταγόνα σιρόπι στο νύχι στον αντίχειρα. Αν τρέχει δεξιά-αριστερά θέλει κι άλλο δέσιμο, αν στέκεται είναι δεμένο. Αν το σιρόπι δεν δέσει σωστά, είναι δηλαδή αραιό, σύντομα θα μουχλιάσει το γλυκό. Στην περίπτωση αυτή, αφαιρούμε προσεχτικά τη μούχλα και το ξαναδένουμε. Αντίθετα, αν σφίξει πολύ το σιρόπι, σύντομα το γλυκό θα ζαχαρώσει. Τότε προσθέτουμε λίγο νερό και το ξαναδένουμε. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού.


Στο κεράσι έκανα την συνταγή και είναι Αργυρώς http://www.argiro.gr/recipe/kerasi-gluko-tou-koutaliou/ και στο ντοματακι αυτήν https://faghta-giagias.blogspot.com/2012/…/blog-post_15.html

Από Sofhi Rene --   "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ψεύτικη πιτούλα στο τσάκ- μπάμ !!!


Η πιό γρήγορη πρόταση για πρωινό χωρίς να τηγανίζουμε!!!Εύκολη κριτσανιστή γρήγορη στο φούρνο!!!

 Υλικά

φύλλα χωριάτικα
λίγο λάδι
100 γραμ ανθότυρο
3 κουτ σούπας γιαούρτι
1 αυγό
Σουσάμι




Εκτέλεση

Στρώνουμε 2φυλλα έτοιμα χωριάτικα για πίτα καλά λαδωμένα στο ταψάκι μας 25 μέγεθος απλώνουμε την γέμιση από 100γρ.ανθότυρο,3κουταλιες της σούπας γιαούρτι και 1αυγουλακι τα υπόλοιπα 2 φυλλαράκια μας. Την χαράσσουμε ρίχνουμε λίγο λαδάκι με νερό και μπόλικο σουσάμι.Ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.Σερβίρετε με μέλι,μερέντα,μαρμελάδα!!!Καλη μας όρεξη!!!

Συνταγή Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σαλάτα Ολιβιέ !!!



Την ξέρουμε ως ρωσική και την αγοράζουμε συνήθως έτοιμη. Όμως είναι μια πολύ εύκολη σαλάτα !!!

Υλικά:

* 1 1/2 κούπα ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
*1 κούπα αρακά
*3 πατάτες
*4 καρότα
*4 αυγά
*1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
*1 ματσάκι άνηθο
*5-6 μεσαίου μεγέθους αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε κύβους
*μαύρο πιπέρι
*Αλάτι
*Μαγιονέζα
*Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

 Τί κάνουμε

Βράζουμε τα καρότα , τις πατάτες και τα αυγά και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, και αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις βραστές πατάτες και τα καρότα, κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον αρακά, και τα αυγά , αφού πριν τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, ανακατέυουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφού προσθέσουμε τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο ανακατέυουμε και σερβίρουμε .

Από -- mygreekitchen --- My Greekitchen

Σπιτικό παγωτό Tutti Frutti !!!


Φτιάξτε το δικό σας Tutti Frutti παγωτό με μόνο 3 υλικά!!
Με ελάχιστα υλικά έχουμε το καλύτερο σπιτικό παγωτό . Προσθέτουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας και εντυπωσιάσουμε την οικογένεια και τους φίλους.

Υλικά :

*500 ml κρέμα γάλακτος,
* 1 ζαχαρούχο γάλα
* 1 γάλα εβαπορέ
* 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα μανταρινιού
* 1 1/2 κούπα φράουλες και τα κεράσια, ψιλοκομμένα.



Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.
Προςθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.



Ρίχνουμε 1 κούπα φρούτα και 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα μανταρινιού.



Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και το ξύσμα μανταρινιού
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε τουλάχιστον 4 με 5 ώρες μετά.
 
Από  My Greekitchen -- mygreekitchen







Ρόλο με ρύζι, αβοκάντο , πιπεριά και γαρίδα !!!

Ένα υγιεινό και νόστιμο δεκατιανό κι όχι μόνο !!! Υγειινό πεντανόστιμο καλοκαιρινό ελαφρύ !!! Πολύ ωραία ιδέα και για μπουφέ !!!

Υλικά  οι ποσότητες κανονίζονται από εσάς ανάλογα την ποσότητα που θέλετε.




Φύλλα νόρι -τα βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ
ρύζι ατμού λευκό
βρασμένες καθαρισμένες γαρίδες
μαρούλι
κόκκινη πιπεριά
μαγιονέζα
αβοκάντο σε στικ κομμένο



Τι κάνουμε
Κόβουμε ένα φύλλο νόρι στα δύο και απλώνουμε λίγο από το ρύζι ατμού που θα πρεπει να έχει κάπως κρυώσει.
Πριν στρίψουμε το νόρι τοποθετούμε στην μέση ένα μικρό και τρυφερό φύλλο μαρούλι , 1 βρασμένη γαρίδα, 1 λωρίδα κόκκινη πιπεριά ωμή και ένα στίκ αβοκάντο,κατά αυτόν τον τρόπο ετοιμάζουμε όσα χρειαζόμαστε ανάλογα τα άτομα .Καλή επιτυχία !!!



Συνταγή
Ivy Foreye-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεράσματα σε σφηνάκι !!!

Πολύ ωραία κεράσματα για πολλές περιστάσεις !!!

ΥΛΙΚΑ
(για το παντεσπάνι):
5 αυγά,
1φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ,
1φλ.τσαγιού ζάχαρη,
5 κουτ.σούπας κακάο,
1 βανίλια,
1κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ


Τί κάνουμε
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Ενώνουμε τους κρόκους με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να μη φύγει ο αέρας της μαρέγκας και τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° για 10-12 λεπτά.
Οι κρέμες είναι οι έτοιμες κρέμες ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ (βανίλια-σοκολάτα).

ΥΛΙΚΑ(για το σιρόπι):

2&1/2 φλ.τσαγιού νερό,
2&1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
1 κουτ.γλυκού χυμό λεμόνι
Βράζουμε για 2-3 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ(για το γλάσο σοκολάτας)

200 γρ.κουβερτούρα,
200γρ.κρέμα γάλακτος,
2 κουτ.σούπας μέλι ή γλυκόζη.

Τί κάνουμε
Σε μπεν μαρι βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα να λιώσουν .
Στο τέλος προσθέτουμε και το μέλι."Κόβουμε κομματάκια παντεσπάνι τα τοποθετούμε στα σφηνάκια και σιροπιάζουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε μία στρώση σοκολατένια κρέμα και απο πάνω τη λευκή κρέμα.
Στο τέλος βάζουμε και λίγο από το γλάσο!!!
Διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγί ή ότι άλλο θέλουμε.Καλή σας επιτυχία!!!!

Συνταγή Xsysa Ahirkidi -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καροτοκεικάκια ατομικά εξαιρετικά σε γεύση !!!




Καροτοκεκάκια ένα εξαιρετικό γλυκάκι αφράτο και πολύ νόστιμο !!!!!

Υλικά:
4 φλ. Τριμμένο καρότο
1/2 φλ. Σταφίδα ξανθιά
1/2 φλ. Καρύδια
4 αυγά
1 φλ σπορέλαιο
2 φλ. Αλεύρι
1/2 κ.γ. Αλάτι
2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. Μαγειρική σόδα
1 κ.γ. Κανέλα
2 βανίλιες
Για το γλάσο:
60 γρ. Μαργαρίνη
200 γρ. Τυρί κρέμα
250 γρ. Ζάχαρη άχνη.
1 βανίλια


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά τις σταφίδες το σπορέλαιο τα τέσσερα αυγά την κανέλα το μπέικιν τη σόδα και την βανίλια και ανακατεύουμε ... προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι.


Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει.. χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα τη άχνη τη βανίλια και τη μαργαρίνη χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλασο πάνω από τα κεράκια και έτοιμο. Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Iosifidou Niki--  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ