Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα !!!

Υπέροχη τυρόπιτα με γευστικά επιλεγμένα συστατικά!!!Εξαιρετική εμφάνιση!!!!

Υλικά
Φύλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες  τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφινάκι ξύδι
λίγο αλατάκι
500 λίτρο  νερό περίπου
Λίγο λάδι
Ολα μαζί σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια είναι για 2 ταψάκια πίτα η δοσολογία
Τα ανοίγουμε βάζουμε από λίγο βούτυρο τα κλείνουμε και τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο .
Τα ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μεγάλο φύλλο.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο  ταψάκι 1  φύλλο .

Γέμιση 
300 γραμ φέτα 
λίγη λιαστή ντομάτα χοντροκομμένη στο μούλτι περίπου 8 τεμάχια
2 αυγά
λίγο πιπέρι -αλάτι
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το στρώνουμε επάνω στο φύλλο
Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο .
 Χαράζουμε την πίτα βάζουμε λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 3 τέταρτα.Καλή όρεξη !!!
Argyroula Spitha‎·"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Μπακαλιάρος με πατάτες στην γάστρα ή Bianco !!!

Μπακαλιάρος με Πατάτες στην γάστρα!!!Bianco κατά τους Κερκυραίους!!!
 Μελωμένες πατατούλες με ωραίο χρώμα!!!! Και το άκρως υγιεινό ψαράκι να δίνει την ξεχωριστη τέλεια γεύση!!!


Συνταγή-εκτέλεση:
Στρώνουμε δυό σειρές κομμένες πατάτες σε φέτες στην γάστρα,τοποθετούμε και το καθαρισμένο ψάρι μας(μπορούμε να βάλουμε ότι ψάρι θέλουμε).
Σε ένα μπολ βάζουμε 150ml ελαιόλαδο,τον χυμό από 2 λεμόνια ,αλάτι μαύρο πιπεράκι σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη τα αναδεύομαι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε επάνω στο ψάρι και στις πατάτες.
Συμπληρώνουμε και ελάχιστο νεράκι .
Ψήνουμε με κλειστό καπάκι στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1ωρα περίπου,10λεπτα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε στον αέρα για να πάρει χρώμα το φαγάκι μας!!!Καλή μας όρεξη!!!
Μαρία Χατζηφωτίου --"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Παγωτό με Γιαούρτι & Oreos !!!

Με 4 μόνο υλικά και τα αγαπημένα μας  Κούκις έχουμε 2 λίτρα νοστιμότατο παγωτό εύκολα και γρήγορα !!

Υλικά

* 1 κουτί 500 ml κρέμα γάλακτος
* 1 γιαούρτι 500 γρ. ( ΦΑΓΕ )*
*3 κουτ. σούπας μέλι
*1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
* 1 κούπα μπισκότα Oreo κομμένα στη μέση.



Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. ( προσθέτουμε περισσότερο μέλι αν χρειαστεί ).



Ρίχνουμε τα σπασμένα Oreos , ανακατέυουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο, τοποθετούμε στην κορυφή μερικά Oreos ακόμη, ασφαλίζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.Απόλαυση !!!

My Greekitchen
http://mygreekitchen.gr
 

Παγωτό Σμέουρο !!!



Σπιτικό παγωτό εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Με μόνο 3 υλικά έχουμε περίπου 2 λίτρα παγωτό.

Προσθέτουμε τα φρούτα της επιλογής μας και μπούμ !!!!

Δοκιμάστε το φίλες μου και θα ξετρελαθείτε.

Είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά για τις μανούλες. Φτιάχνουμε το δικό μας παγωτό και ξέρουμε τι ακριβώς τρώνε τα πιτσιρίκια μας. Χωρίς χρώματα και συντηρητικά  μόνο νόστιμα και υγιεινά !!

Υλικά

* 2 κούπες κρέμα γάλακτος
* 1 ζαχαρούχο γάλα
* 2 κούπες φρέσκα η κατεψυγμένα σμέουρα
* 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση

Χτυπάμε τα σμέουρα στο μπλέντερ.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τον πουρέ βατόμουρων και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο, ασφαλίζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Από My Greekitchen---- mygreekitchen

Μακαρονόπιτα !!!

 Υυπέροχα συστατικά συνδυάζονται μοναδικά χαρίζοντας μας απόλαυση!!!

Υλικά
2. 1/2 Κούπες αλεύρι
Αλάτι, λάδι, νερό όσο πάρει.
Ανοίγω 3 φύλλα μεγάλα.
Γέμιση:
3/4 από 1πακετο μακαρόνια Νο 5 ( δηλ αφαιρώ 10 μακαρόνια)
3 κούπες γάλα
5-6 αυγά
350 γρ.φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι
Πιπέρι.



Βράζω τα μακαρόνια altente ρίχνω λίγο κρύο νερό και τα σουρώνω.τα βάζω σε κατσαρόλα και ρίχνω 2 κουτ σούπας  βούτυρο να πάει παντού.
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά , τα χτυπώ να διαλυθούν, το γάλα, πιπέρι, κρατώ μισή κούπα από το μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνω τα τυριά , το ανακατεύω και το ρίχνω στα μακαρόνια.
Λαδώνω ένα ταψί Νο 40βαζω το μεγάλο φύλλο λαδώνω .(τα υπόλοιπα 2 φύλλα τα μετρώ με το ταψί ότι περισσεύει το κόβω και τα κομμάτια τα στρώνω πάνω στο μεγάλο φύλλο.


Ρίχνω τη γέμιση, το τρίτο φύλλο, ρίχνω τη μισή κούπα με το μείγμα που κράτησα, γυρίζω τις άκρες , το τελευταίο φύλλο και πάνω βάζω 3 κσ λάδι και γάλα να γίνει μισή κούπα, το χτυπώ και το περιχύνω.
Τρυπώ με μια οδοντογλυφίδα σε πολλές μεριές για να μην σκάσει και ψήνω 180 αέρα και κάτω αντίσταση τελευταία σχάρα.Καλή απόλαυση !!!!

Φωτεινή Παρασκευοπούλου --"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζάνες στο τσακ μπαμ !!!


Μιας και οι μελιτζάνες κυριαρχούν αυτήν την εποχή στην κουζίνα μας, ένα ιμάμ στο τσακ μπαμ !!!




Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στην μέση -μήκος
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα φέτες
3 με 4 σκόρδα κομμένα σε φετούλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 με 6 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένο
Βασιλικό-θυμάρι -ζάχαρη-αλάτι -πιπέρι--  όλα  από λίγο
4  ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
λίγες πατατούλες

Τι κάνουμε
Κόβουμε στην μέση και χαράζουμε τις μελιτζάνες .
Τις ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν .
Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι βαθύ ετοιμάζουμε την σάλτσα .
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με τα κρεμμύδια σκόρδα ,σοτάρουμε λίγο να γυαλίσουν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες -ανακατεύουμε για λίγο και αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα -πιπεριά-μαϊντανό-δυόσμος-βασιλικό-θυμάρι-αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νεράκι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Βάζουμε στην σειρά στο ταψί τις μελιτζάνες ,τις γεμίζουμε από το μείγμα -βάζουμε και λίγες πατατούλες γύρω γύρω τις οποίες τις καθαρίζουμε τις βγάζουμε σε ένα μπολ τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο λάδι λίγο μαϊντανό τις ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ταψί με όλο το ζουμάκι τους .
Αν θέλουμε βάζουμε επάνω από κάθε μελιτζάνα στην μέση του ψησίματος από λίγο τριμμένο τυρί ή φέτα -προαιρετικά .
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .Καλή όρεξη !!
Συνταγή Κυριακή Ταμ--"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαπράκια με μάραθο και λεμόνι !!!

Tέλεια  λαχταριστά πεντανόστιμα !!!

Υλικά
80-100 φρέσκα αμπελόφυλλα
500γρ λευκό ρύζι γλασέ
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Χυμός από 1,5 λεμόνι
1 ματσάκι μάραθο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια προσθέτουμε το ρύζι το λεμόνι τον ψιλοκομμένο μάραθο αλάτι πιπέρι και το λάδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να δοκιμάσουμε κ να προσθέσουμε αλάτι η επιπλέον λεμόνι ανάλογα τα γούστα.
Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με φύλλα κ ξεκινάμε να τυλίγουμε τα γιαπράκια.


 Όταν τελειώσουμε βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα να καλύπτει τα γιαπράκια για να μην μας διαλυθούν στο βράσιμο.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και προσθέτουμε νερό ίσα να καλύψουμε το πιάτο βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δοκιμάζουμε να έχει βράσει το ρύζι και τα απολαμβάνουμε με γιαούρτι η σκέτα!!
Συνταγή Gogo Samiou --"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Χατσαπούρι ή αλλοιώς τυρόπιτα !!!


Τόσο απλό και τόσο νόστιμο !!!

Υλικά
2 ποτήρια γάλα προς.λίγο ζεστό.
25 γρ μαγιά φρέσκια
ζάχαρη
αλάτι
αλεύρι όσο πάρει
λίγο λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε την ζύμη στο τέλος αν κολλάει στα χέρια βάζουμε ελάχιστο λάδι και ζυμώνουμε .
Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει και κόβουμε το ζυμάρι σε τρεις μπαλίτσες.
Ανοίγουμε πολύ χοντρό φύλλο και βάζουμε γέμιση.
Βάλτε ότι τυρί θέλετε τριμμένο με το χέρι -εγώ έβαλα ανθότυρο και λευκό τυρί μαζί.
Το σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και  κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τοποθετούμε στο ταψί και με λαδωμένα χέρια την πατάω να γίνει όσο πιο λεπτή γίνετε και να απλώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς .
Όταν ψηθούν από πάνω τις περνάμε με λίγο βούτυρο !! Καλή όρεξη !!!

Συνταγή Oksana Sidiropoulou--"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιλφέιγ το ελαφρύ !!!


 Νοστιμότατη αλλά ελαφριά αμαρτία !!!

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί κονσέρβα εβαπορέ λάιτ των (400γρ.)
2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
2 βανίλιες
1 κ.σ Βιτάμ
1 ποτήρι ζάχαρη
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς Παπαδοπούλου!!!
άχνη για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορέ,το νερό το άνθος αραβόσιτου και το 1 ποτήρι ζάχαρη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως) Ανακατεύω  συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτω τις βανίλιες και το Βιτάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.
Εγώ τη βάζω στο ψυγείο για πιο γρήγορα.

Εντωμεταξύ,χτυπάω τα γκαρνί με το γάλα,σε σαντιγί.
Η κρέμα όταν κρυώσει θα γίνει πολύ σφιχτή μην τρομάξετε.
Την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να μαλακώσει,και ενσωματώνω χτυπώντας τη μισή σαντιγί.
Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκού.
Χωρίζω τα  σφολιατίνια στη μέση.
Στρώνω σε πυρέξ 30χ38 περίπου μπισκότα,κρέμα εναλλάξ.
Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.
Στο τέλος στρώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω με άχνη και λίγη κανέλα !!!

Συνταγή http://olgascuisine.blogspot.gr

Αφράτο & δροσερό ρολό με φράουλα !!!



Το πιό αφράτο και δροσερό γλυκό ρολό με φράουλες !!!! Σας υπόσχομαι ότι θα το λατρέψετε !!!!














 ΔΕΙΤΕ οδηγίες αναλυτικές και τον τρόπο που θα το φτιάξετε σε βίντεο πατώντας ΕΔΩ -->  https://youtu.be/64I4_OJPTiI

Σουτζουκάκια σούπερ !!!

 Εξαιρετικό φαγητό!!! Υπέροχα ζουμερά σουτζουκάκια όλο άρωμα μας προσφέρουν απόλαυση!!! Τέλειο πιάτο με τις πατατουλες!!!!

Υλικά 

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά --ανάλογα τα άτομα -
1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
1 αυγό
1 κουταλάκι μικρό κοφτό και λίγο λιγότερο κύμινο 
Αλάτι -πιπέρι 

Σάλτσα 
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο 
4 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες 
1 κουτ σούπας κοφτή πελτέ 
1/2 ποτήρι και λιγότερο κρασί
5 κόκους μπαχάρι 
λίγη ζάχαρη 






Τι κάνουμε 
Όλα τα υλικά μαζί σε μπολ με τον κιμά μαζί.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα περίπου 15 λεπτά να τραβήξουν οι μυρωδιές .
Τα πλάθουμε σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε καλά και τα περνάμε από το τηγάνι.
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο κρεμμύδι τριμμένο σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και τον πελτέ 
Επίσης προσθέτουμε 5 κόκκους μπαχάρι λίγη ζαχαρίτσα και μόλις πάρει να βράζει προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μέσα και μαγειρεύουμε περίπου για μισή ώρα να δέσει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
Συνταγή Gogo Samiou -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 




Μαρμελάδα μούσμουλο !!!

Αγαπημένο φρούτο με άρωμα Καλοκαιριού!!!Υπέροχη λαμπερή μαρμελάδα με γεύση θαυμάσια και εμφάνιση Σούπερ!!

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό μούσμουλα
700 γρ ζάχαρη
Μισή κούπα νερό
3 βανίλιες
σταγόνες από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μούσμουλα .
Τα κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη .
Την βράζουμε για 50 λεπτά .
Μόλις κρυώσει την περνάμε από το μούλτι λίγη λίγη την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας τις βανίλιας και το χυμό λεμονιού .
Αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση και σβήνουμε την φωτιά .
Οταν κρυώσει την διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα .Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Gogo Samiou -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μελιτζάνα ψητή !!!


Είναι μια καταπληκτική, πεντανόστιμη σαλάτα μέσα στην απλότητα της.

Υλικά

1 μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες 
λίγη φέτα  τριμμένη με το χέρι σε κομμάτια μικρά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλατοπίπερο




Εκτέλεση
Τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία την μελιτζάνα αφού πρώτα την πλύνουμε την σκουπίσουμε και ΔΕΝ αφαιρέσουμε το κοτσάνι για να μείνει στρογγυλή. 
Την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφου την ξεφλουδίσουμε την αλατοπιπερώνουμε και την τοποθετούμε στο πιάτο.
Προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα, το σκορδο,  την φέτα και τον μαιντανό. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ελαιόλαδο, το ξύδι και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μούρα ρολάκια με τυρένιο γλάσο !!!


Κάτι για τον καφέ (υποτίθεται)... που  εξαφανίζετε αμέσως !!!



Για τη ζύμη

1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό γάλα
1 κουταλιά του γλυκού μαγιά
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές  σούπας ζάχαρη
2 κούπες απλό αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

Λαδόκολλα


 Γλυκό μούρα

2 κούπες χοντροκομμένα μούρα
1 κούπα  ζάχαρη
1/2 χυμό από λεμόνι



Εκτέλεση

Βάζουμε στην μισή κούπα χλιαρό γάλα την μαγιά την ανακατεύουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά.
Χτυπάμε το αυγό με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου  μαζί την ζάχαρη
Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ενσωματώνουμε με το γάλα -μαγιά.
Ζυμώνουμε μέχρι να δούμε ότι δεν θα κολλάει και σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.


Ετοιμάζουμε το γλυκό μούρα ---- Βάζουμε  όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε μέχρι να δέσει ,το αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε μία λαδόκολλα η οποία θα μας βοηθήσει στο ρολάρισμα την ραντίζουμε με αλεύρι και  ανοίγουμε με την βοήθεια πλάστη  από πάνω  την ζύμη από πάνω στρώνουμε το γλυκό σιρόπι μαζί με μία χούφτα ωμά μούρα και τυλίγουμε σε ρολό .
Αμέσως μετά το ξετυλίγομαι με προσοχή και το κόβουμε σε 8 ισόπαχα κομμάτια.


Τα τοποθετούμε τα κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψάκι 28αρι και τα αφήνουμε ξανά σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις περίπου για 25 λεπτά  μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα .
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και γαρνίρομαι με γλάσο τυριού το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής..
Χτυπάμε 1 κούπα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου με  1 κούπα ζάχαρη άχνη και λίγο ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακωμένο.
Το στρώνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια και γαρνίρομαι με το υπόλοιπο γλυκό -σιρόπι .Καλή επιτυχία !!! 
Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γλυκό και μαρμελάδα σας αρέσει πχ φράουλες κτλ.



Συνταγή Εγνεσία Χριστοπούλου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάκια φρέσκα με μυρωδικά !!!



 Από τα καλύτερα Ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά !!!
Φαγητό για πολλές βουτιές με ψωμάκι στην πεντανόστιμη σάλτσα του !!!

Υλικά μερίδες 4 με 5

1 κιλό φρέσκα φασολάκια
3 ώριμες ζουληγμένες με τα χέρια
1  κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 
2 καρότα κομμένα
2 κολοκυθάκια  -έβαλα 2 μεγάλα στρογγυλά που είναι μέλι - κομμένα
3 πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
1 πρέζα κουρκουμάς
1 κύβο κνορ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1 με 2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,τα φασολάκια της πατάτες τα καρότα τα κολοκυθάκια το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε αρκετά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη ,τον κουρκουμά τον βασιλικό  και τον κύβο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μαγειρεύοντας συγχρόνως .


Επόμενο βήμα  ρίχνουμε τις ντομάτες λιωμένες με το χέρι ή στο χοντρό μέρος του τρίφτη την κουταλιά πελτέ απ ευθείας μεσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά για λίγα λεπτά .
Ζεσταίνουμε νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό .



Βάζουμε το μάτι στο 2 σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μεχρι να δοκιμάσουμε και να  έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά .
Τότε ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα δυναμώνουμε την ενταση φωτιάς και μαγειρεύουμε πολύ λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα του και... καλή μας όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ\