Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Το Μυρμηγκάτο Της Γκόλφως!!!


Ενα σιροπιασμένο κέικ με γλάσο σοκολάτας !!!Δείτε το βίντεο και την εκτέλεση συνταγής στο τέλος . Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως έσπασε κάθε ρεκόρ κοινοποίησης συνταγής και όχι άδικα!!!







 










ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κατσικάκι μαρινάτο με χοντρό μακαρόνι !!!


Για τη μαρινάτα
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
Δυο φύλλα δάφνη
Δυο με τρία κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Μισή κούπα ελαιόλαδο


Υλικά
Ένα μπουτάκι κατσικίσιο
4 μεγάλες ντομάτες αποφλειομένες στο μούλτι
Μια κούπα πουμαρό
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τρία
Λίγο δεντρολίβανο
Δυο φύλλα φασκομηλιά
Αλάτι πιπέρι
Ότι πιάσουν τα δάχτυλα μας ρίγανη
Ένα πακέτο μακαρόνια παστίτσιου σπασμένα στα τρία



Εκτέλεση
Από το βράδυ αφού πλύνομε το κρέας το βάζουμε σε δοχείο με όλα τα υλικά της μαρινάτας και γυρίζουμε αραιά και που.Την επόμενη σκουπίζουμε το μπουτακι και με κοφτερό μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε λίγες τρυπούλες και βάζουμε κομματάκι σκόρδο με φυλλαράκι από το δεντρολίβανο.
Αλατοπιπερώνουμε βάζουμε στο ταψί μαζί με τα φύλλα φασκομηλιάς την ντομάτα μας και το πουμαρο.Σουρώνουμε τη μαρινάτα και προσθέτουμε το υγρό στο ταψί μας.Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μια ώρα και κάτι σε μέτριο φούρνο.Εν το μεταξύ μισοβράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε κοντά στο τέλος του ψησίματος.
Το βγάζουμε ελέγχουμε αν είναι ψημένο συμπληρώνουμε νεράκι αν χρειαστεί και προσθέτουμε τα μισοψημένα μακαρόνια και φουρνίζουμε με το ταψί ξεσκέπαστο να ροδίσει και να τραβήξει τα ζουμάκια του!!!Μόλις βγήκε!!!Σερβίρουμε!!!Κοπιάστε!!!

Χρυσα Τσιλιμιγκακη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τόσο απλά ..υπέροχο γλυκάκι !!!

Με το φύλλο αυτό
  κάνουμε θαύματα στο λεπτό χωρίς καθόλου κόπο !!!
Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει με ότι γέμιση σας αρέσει !!!


 Ήθελα κάτι γλυκό τραγανό και γρήγορο και ..ιδού !!!

Υλικά
1 συσκευασία φύλλο τόσο απλά
1/2 κουτί μερέντα των 500 γραμ -μπορείτε να την βάλετε και όλη
Λίγα τριμμένα καρύδια που υπήρχαν στο ντουλάπι
Λίγες μαύρες σταφίδες
4 κουλουράκια τριμμένα που υπήρχαν και αυτά.
Ζάχαρη άχνη


Παίρνουμε ε την συσκευασία-- τόσο απλά -- όπως είναι χωρίς να ξεπαγώσουμε.
Ανοίγουμε και αφήνουμε μόνο το ένα φύλλο στο ταψάκι το δικό του .
Στρώνουμε από πάνω την μερέντα .
Ρίχνουμε διάσπαρτα σταφίδες ,καρύδια ,μπορείτε και φουντούκι αν έχετε τριμμένο ,τρίβουμε και τα κουλουράκια από πάνω με το χέρι .
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και με ένα κομματάκι βούτυρο περνάμε όλη την επιφάνεια από πάνω επίσης βρέχουμε το χέρι και απλά ραντίζουμε λίγο από πάνω το τινάζουμε .


Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο αέρα 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά προσέχοντας το χρώμα του πάνω και κάτω -ανασηκώστε  να το δείτε με μία σπατουλίτσα από το κάτω μέρος .
Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε το γρήγορο γλυκάκι μας κρατς κρατς !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κοτόπουλο με πατάτες φούρνου το κάτι άλλο σε γεύση !!!





 Εύκολο φαγητό με μελωμένες πατατούλες λουκουμάκι σκέτο !!! Εδώ χρησιμοποίησα 4 μπουτάκια κοτόπουλο μερίδες 4 τα οποία μαζί με τις πατάτες ψηθήκανε μέσα στην υπέροχη μυρωδάτη σάλτσα και το αποτέλεσμα το βλέπετε !!!!.

Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
5 πατάτες μεγάλες ή όσες θέλετε

Σάλτσα
2 λεμόνια το χυμό ή 1 πολύ ζουμερό
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλιά και λιγότερο κουρκουμά -κάνει θαύματα στον οργανισμό μας -
πιπέρι-αλάτι
4-5  κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 γενναία κουταλιά σούπας μουστάρδα


Ολα  αυτά τα βάζουμε μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά
και τα αδειάζουμε μέσα στην πήλινη γάστρα αν έχετε --[μπορείτε να βρείτε στις λαϊκές με 12 ευρώ και ψήνει το κάτι άλλο τα πάντα -Αν δεν έχετε γάστρα τότε σε  ταψάκι και σκέπασμα με αλουμινόχαρτο  .


Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και μετά ξανά κομμένες στην μέση και τις αδειάζουμε μέσα στην γάστρα πάνω από το μείγμα που φτιάξαμε .
Τοποθετούμε μέσα και τα μπουτάκια από το κοτόπουλο και με τα χέρια τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αέρα πάνω -κάτω βαθμούς για  περίπου 40 λεπτά -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο -μόλις τρυπήσουμε με το πιρούνι και δούμε ότι έχουν ψηθεί πατάτες και κοτόπουλο ξεσκεπάζομαι  την γάστρα ή το αλουμινόχαρτο αν χρησιμοποιήσετε ταψί και βάζουμε τον φούρνο στις   επάνω αντιστάσεις να ψήνει μόνο- με αέρα συνέχεια -και ψήνουμε για λίγο να δούμε να  πάρει χρώμα .

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε εμείς και η οικογένεια !!! Πραγματικά πεντανόστιμο οικονομικό και πανεύκολο -το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή ακόμα και με χοιρινές μπριζόλες μόνο που στις μπριζόλες προσθέτουμε μαζί με όλα τα υλικά και τον χυμό από 1 πορτοκάλι .Δοκιμάστε το και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Χοιρινή τηγανιά !!!

 Φοβερος μεζές για συνάξεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα!!!Ωραία συνταγή όλο νοστιμιά!!



Υλικά
5ΟΟ γρ χοιρινό κρέας από την πλευρά του λαιμού η μπριζολίτσες λαιμού
3  πολύ μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
2 μεγάλες πιπεριές
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι


Τι κάνουμε
Κόβω σε μικρά κομμάτια 3 πολύ μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες, 2 μεγάλες πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι.
Τα βάζω στο τηγάνι μαζί και το κρέας σε κομματάκια κομμένο χωρίς λάδι περιμένω 10-15 λεπτά να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους και να μαραθούν κρεμμύδια και πιπεριές και μετά ρίχνω το λάδι, Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μου και ψηθεί το κρέας μου σβήνω με το κρασί μου περίπου μισό ποτ του κρασιού και μόλις εξατμιστεί το κρασί μου σβήνω με τον χυμό από 2 λεμονιά.
Σε 3 λεπτά σερβίρω..!! Είναι πολύ απλή και νόστιμη  τηγάνια δοκιμάστε την..!!

Από Gogo Samiou -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Στριφτόπιτα με σοκολάτα !!!









 Φτιάξτε το όλοι δεν υπάρχει η γεύση του !!! Τραγανό φύλλο   με διάφορες σοκολάτες λιωμένες γρήγορη πανεύκολη ετοιμασία- σκέτη απόλαυση !!! Θα ξετρελαθούν όλοι !!!

Yλικά
    1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο » της alfa- alfa pastry
    150 γρ. βούτυρο λιωμένο
     4 αυγά
     2  μασουράκια βανίλια
     1 πρέζα αλάτι
     150 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
     2 κουτάκια των 250 γραμ κρέμα γάλακτος
     1 σοκολάτα υγείας μεγάλο μέγεθος
     1 σοκολάτα γάλακτος έβαλα  1 μεγάλη Lakta
     6 κουταλιές γεμάτες σούπας μερέντα
     Αν θέλετε προαιρετικά λίγα τριμμένα φουντούκια ή καρύδια -εγώ δεν έβαλα


     Τι κάνουμε
 Βάζουμε σε μπολ τις κρέμες γάλακτος μαζί με τις βανίλιες -ανακατεύουμε κι αφήνουμε .
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 αέρα.


Βουτυρώνουμε ένα 34αρι ταψάκι και ανοίγουμε τα φύλλα τα στρίβουμε και κάνουμε σαλιγκαράκια το ένα κολλητό με το άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσει όλο το φύλλο.Δείτε φωτογραφίες.



 Αμέσως μετά έχουμε λιώσει το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.



 Το πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη και λίγο κακάο και ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να το δούμε να πάρει χρώμα .



Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο σπάμε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις απλώνουμε εναλλάξ επάνω στο ψημένο φύλλο .Επίσης βάζουμε εδώ κι εκεί τις κουταλιές μερέντας .


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά πολύ καλά με τον αυγοδάρτη προσθέτοντας μέσα το αλάτι και την ζάχαρη .
Μόλις χτυπηθούν πολύ καλά ρίχνουμε μαζί και την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες που είχαμε να περιμένει.


Ανακακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις σοκολάτες .


Ψήνουμε περίπου για άλλα 20 λεπτά μέχρι να το δούμε να φουσκώνει και να παίρνει ωραίο χρώμα .






Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και .. ορμάμε !!!! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρχική συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρήγου -άλλαξα ορισμένες λεπτομέρειες .

      

                 







Τυρόπιτα με τυρί και μπεσαμέλ !!!


Σούπερ γευστική και απολαυστική !!!

Υλικά
300 γρ φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κούπα τυρί γκούντα
2 αυγά
λίγο αλάτι κ πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
2 κουταλιές βούτυρο εγώ  έβαλα φυτίνη
3 κουταλιές καλά γεμάτες αλεύρι
1 κούπα γάλα γεμάτη
μοσχοκάρυδο

Για το φύλλο
2 φύλλα έτοιμα σφολιάτα







Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που καίει στην φωτιά έβαλα μέσα το βούτυρο και το αλεύρι ανακάτεψα  καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν πρόσθεσα το γάλα και μόλις έπηξε το κατέβασα από την φωτιά



Μέσα στην μπεσαμέλ έσπασα με τα χέρια μου την φέτα,πρόσθεσα τα υπόλοιπα τυριά χτύπησα τα αυγά και τα έριξα και αυτά μέσα, έριξα λίγο μοσχοκάρυδο ,αλάτι, και πιπέρι τα ανακάτεψα όλα μαζί καλά έστρωσα το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα είχα λαδώσει το ταψί έριξα το μείγμα και από πάνω έβαλα το άλλο φύλλο,έριξα σουσάμι χάραξα ελαφρά με το μαχαίρι και έψησα σε αέρα για 45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς...!!

Gogo Samiou -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κρεμμυδοκεφτεδάκια !!!

Απίθανοι κεφτέδες γλύκισμα σκέτο !!!

Υλικά και εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ,βάζουμε 2 αυγά,αλάτι,μαύρο πιπέρι,μπόλικο άνηθο και δυόσμο,1 μπέικιν και καλαμποκάλευρο τόσο όσο να γίνουν ένας υπέροχο μείγμα  να στέκεται λίγο στο κουτάλι μας !!!
Παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
Τους ακουμπάμε λίγο στο χαρτί κουζίνας και μετά ...τους εξαφανίζουμε !!
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο !!!Καλοφάγωτα!!!

Μαρία Χατζηφωτίου -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ