Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αφράτο απίστευτο ψωμί σε φόρμα !!!


Aπίστευτο ψωμάκι σε φόρμα αφράτο και υπέροχο όπως του τοστ!!






Υλικά
350 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ αλεύρι για τσουρέκι
250 γραμ νερό
50 γραμ γάλα
30 γραμ ηλιέλαιο
70 γραμ μαργαρίνη σοφτ
15 γραμ αλάτι
15 γραμ ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά




Βάζουμε στο κάδο του μίξερ την μαγιά το νερό την ζάχαρη ανακατεύουμε μία και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά.
Αμέσως μετά ολα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα και άλλα 2 στην μέση ταχύτητα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί .
Χωρίζουμε σε 8 ίδια τεμάχια .
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε το ένα δίπλα  από το άλλο  και σκεπάζουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά με μία ώρα.




Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Ανάβωντας τον φούρνο βάζουμε στο πάτωμα ένα μεταλικό ταψάκι .εκεί όταν φουρνίζετε το ψωμί ρίχνουμε νερό -έτσι δημιουργείτε ατμός και το ψωμάκι παίρνει ένα ωραιο χρώμα και μία σχετική γυαλάδα.Καλοφάγωτο !!

 George Chatzigiatroudakis  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σοκολατάκια πανεύκολα ΜΟΝΟ με 2 υλικά !!!

Από τα πιό εύκολα σοκολατάκια με 2 υλικά ΜΟΝΟ !!!
ΥΛΙΚΑ:
• 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
• 550 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Χτυπάω το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα κι ανακατεύω καλά με τη λιωμένη σοκολάτα.
Βάζω το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει πηχτό.
Πλάθω το μείγμα σε μικρές μπάλες και βάζω το περίσσευμα του μίγματος σε μπεν μαρί για να το λιώσω πάλι.
Βουτάω κάθε μπάλα στο λιωμένο μείγμα και τοποθετώ σε λαδόκολλα για να στεγνώσει.
Εγώ είχα και μια λευκή σοκολάτα και με τη διαδικασία του μπεν μαρι βούτηξα μέσα μερικά σοκολατάκια!!!

Christina Fotiadou‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική πορτοκαλάδα !!!


 Σπιτική πορτοκαλάδα για να ξέρουμε τι πίνουμε χωρίς συντηρητικά !!!

 Υλικά
250 ml νερό
250 γραμ ζάχαρη
800 ml περίπου 16  πορτοκάλια τον χυμό
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,να δέσει να γίνει σιρόπι θέλει 10 λεπτά περίπου .
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς .
Στίβουμε τα πορτοκάλια τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό στο κρύο σιρόπι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά κι αυτό είναι όλο !!!
Αδειάζουμε την πορτοκαλάδα και την βάζουμε σε ,μπουκάλι και μετά στο ψυγείο όπου διατηρείτε για 1 μήνα-αν και δεν μένει ποτέ!!
Σερβίρουμε γεμίζοντας το 1/3 στο ποτήρι πορτοκαλάδα και το υπόλοιπο νερό.
Μπορούμε να αραιώσουμε και με σόδα αντί νερό .Καλή επιτυχία !!


*Μπορείτε να βάλετε ότι χυμό σας αρέσει π.χ λεμόνι -μανταρίνι .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ντομάτες γεμιστές Αλλιώς ..με πατάτες στον φούρνο !!!

Πρωτότυπο καλοκαιρινό φαγητό εύκολο και πεντανόστιμο !!!

Υλικά μερίδες 3
3 ντομάτες
2 αυγά
λίγη φέτα τυρί
5 πατάτες μέτριες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
αλάτι πιπέρι
λάδι
Καυθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες λεπτά μισοφέγγαρα .
Τις βαζουμε στο ταψάκι .
Ανοίγουμε τις ντομάτες όπως στα γεμιστά.
Ψιλοκόβουμε την γέμιση από την ντομάτα και την κρατάμε στην άκρη πασπαλίζοντας και ανακατεύοντάς τες με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα .





Ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο ,το αλατοπίπερο ,λίγο λάδι και λίγο από την ψιλοκομμένη ντομάτα υπολογίζοντας να κρατήσουμε τόση ποσόρ]τητα να κάνουμε μία στρώση μέσα στις 3 ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες τις στρώνουμε ομοιόμορφα και κάνουμε χώρο για τις 3 ντομάτες .


Τις τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες και βάζουμε μέσα τους από μία στρώση φέτα την οποία την τρίβουμε με το χέρι.
Αμέσως από πάνω βάζουμε από μία στρώση από την ψιλοκομμένη ντομάτα --πρέπει να υπολογίσουμε στην ποσότητα οτι από πάνω θα βάλουμε αυγά να αφήσουμε χώρο δηλαδή .
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και με ένα κουτάλι γεμίζουμε μέχρι επάνω τις ντομάτες - δηλαδή τυρί φέτα-ψιλοκομμένη ντομάτα ,κι από πάνω τα χτυπημένα αυγά .



Σκεπάζουμε τις ντομάτες προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό σκεπάζουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά -στα 30 λεπτά βγάζουμε το χαρτί και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να δουμε να πάρουν χρώμα και οι πατάτες και οι ντομάτες.



Σερβιρουμε βγάζοντας τα καπάκια από τις ντομάτες  καιιι τα σχόλια μόνο καλά !!! Καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με σοκολάτα & μπανάνα !!!

 Αυτό το παγωτό πραγματικά δεν υπάρχει!! Αν δεν το φτιάξεις δεν μπορείς να καταλάβεις για τη σοκολαση μιλάμε!!

 Υλικά
3 πολύ πολύ γινομένες μπανάνες
4 γεμάτες κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας μέλι η καστανή ζάχαρη και
1/2 φλυτζάνα του νες καφέ  γάλα με χαμηλά λιπαρά!!!



Κόβουμε της μπανάνες ροδέλες και της βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη για 3 ώρες της βάζουμε μετά στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μετά κατάψυξη όπως το παγωτό κανονικά
Πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε 5' από την κατάψυξη!! Το αποτέλεσμα θεϊκό!!!!!
Vasiliki Saltaoura - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καρυδόπιτα με κρέμα & γλάσο σοκολάτας!!!

Ονειρεμένο γλυκό υπέροχο !!!

    6 αυγά
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
    1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
    2 κ.γ κανέλα
    1/4 κ.γ γαρύφαλο
    1 1/2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

    2 φλ. τσαγιού νερό
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 κ.γ χυμό λεμονιού
    3 κ.σ κονιάκ

Για την κρέμα

    2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
    1 κούπα ζάχαρη
    1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

    200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
    200 ml κρέμα γάλακτος
    30-50 γρ. μέλι
    λίγο κονιάκ (προαιρετικά)


Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1
1) Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
2) Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 3
3) Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν
Βήμα 4
4) και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
Βήμα 5
5) Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 6
6) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33x28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).
Βήμα 7
7) Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 8
8) Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 9
9) Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου
Βήμα 10
10) και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βήμα 11
11) Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.
Βήμα 12
12) Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι (και το κονιάκ αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βήμα 13
13) Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό. Το γλυκό πρέπει να μπει στο ψυγείο για να κόβονται καλά τα κομμάτια (λόγω της κρέμας).
Συνταγή από την Ολγα Μπενοπούλου - εδώ.
Φωτογραφίες Sofia Pagoulatou-  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Μπριζόλες σκέτο λουκούμι !!!!



Σκέτο λουκουμάκι λιώμα και οικονομικότατες!!!

Υλικά  μερίδες 2

2 χοιρινέ μπριζόλες-- λαιμού εδώ χρησιμοποίησα --
λίγο λάδι για επάλληψει
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
αλεύρι
λάδι λίγο για το τηγάνι

 Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας της μπριζόλες.
Τις περνάμε με ένα πινέλο με λάδι και τις ραντίζουμε με το αλατοπίπερο το θυμάρι και την ρίγανη.



Τις αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι -θέλουμε πολύ απαλή κάλυψη .
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά -βάζουμε μέσα τις μπριζόλες τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από την μία και γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές κατεβάζουμε την ένταση τις φωτιάς και τις αφήνουμε περίπου 15 με 20 λεπτά να ψηθούν αναποδογυρίζοντάς τες πολύ τακτικά

.
Μόλις δούμε και ψηθούν δυναμώνουμε την φωτιά να ροδοκοκκινίσουν -στίβουμε και λεμόνι και έτοιμες !!!
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει εδώ έφτιαξα πιλάφι .



 Πιλάφι
  Βάζω το λάδι με το ρύζι και το σοτάρω.
Αμέσως μετά προσθέτω λίγο αλάτι και 2 κουταλιές από το μείγμα μου μπαχαρικών
Ανακατεύω περίπου 5 λεπτάκια προσθέτω τα 6 ποτήρια νερό --στα 2 ποτήρια ρύζι-- κατεβάζω στο 2 και έρχεται  και πίνει το νερό ακριβώς και το ρύζι είναι σπυρωτό.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παγωτό εύκολο - γρήγορο - τέλειο !!!


Φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό παγωτάκι με τα χεράκια μας πανεύκολα και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Υλικά 
1 κρέμα φυτική σαντιγί το μεγάλο μέγεθος
1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 
1 μασουράκι βανίλια σκόνη
5 κουταλιές σούπας κακάο-αν δεν θέλετε μην βάζετε 
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα 


Αν το θέλετε βανίλια μην βάλετε κακάο 


Τι κάνουμε 
Πρώτον η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πολύ παγωμένη .
Την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να κολλάει επάνω στα σύρματα του μίξερ.
Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε αλλά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το ζαχαρούχο -χτυπάμε 2 λεπτά και προσθέτουμε την βανίλια και το εβαπορέ.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε προσθέτουμε  μία μία  κουταλιά το κακάο .
Βγάζω εγώ τον κάδο από το μίξερ το σκεπάζω με νάυλον μεμβράνη και το αφήνω κατάψυξη για 1 ώρα και περισσότερο λίγο.

 Το βγάζω στην 1 ώρα και το ξαναχτυπάω για 5 λεπτά περίπου -έτσι γίνετε αφράτο και δεν πιάνει παγάκια.
Σπάω με τα χέρια τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνω μέσα -ανακατεύω με ένα κουτάλι και το αδειάζω σε ένα πλαστικό τάπερ που πρέπει να κλείνει πολύ καλά.
Το άφησα όλη νύχτα μια και το έφτιαξα βραδάκι και το πρωί ήταν έτοιμο για σερβίρισμα με σιροπάκι βύσσινο ή σοκολάτα !! Πραγματικά υπέροχο αξίζει να το δοκιμάσετε !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ