Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τσιζκέικ σοκολατένιο !!!



~~~~~~~~~~ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ~~~~~~~~~~~

Υλικά για την βάση

1 πακέτο μπισκότα Digestive
1/3 πλάκα αντόρο -βουτυρο-

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε πιέζοντάς το στο ταψάκι να είναι ομοιόμορφο.

Υλικά για γέμιση
1 τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουβερτούρα λιωμένη
1 συσκευασία Garni
1 ποτήρι γάλα


Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ,προσθέτουμε την μισή κουβερτούρα λιωμένη-έχουμε χτυπήσει το Garni μετο γάλα και το προσθέτουμε κι αυτό μαζί ανακατεύοντας καλά.


Το στρώνουμε από πάνω από τα μπισκότα και ρίχνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα -την άλλη μισή κουβερτούρα-ή καραμέλα -ότι σας αρέσει-και τελειώνουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με τρούφα ή ξηρούς καρπούς.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε !!!

Συνταγή της Mary Zis-Φωτεινή Παρασκευοπούλου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαραγλάκι το αγαπημένο σιροπιαστό!!!



Υλικά
600 γρ φύλλο κρούστας
500 γρ βούτυρο
500 γρ καρύδι χοντροκομμένο

Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ γ γλυκόζη



Λιώνουμε το βούτυρο, παίρνουμε ένα-ένα φύλλο το βουτυρώνουμε,πασπαλίζουμε με το καρύδι το ρολάρουμε και το ζαρώνουμε.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το υπόλοιπο βούτυρο το περιχύνουμε πάνω στο γλυκό.
Χαράζουμε και ψήνουμε στους 150 αντίσταση να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι για 5' από το σημείο βρασμού. Ζεστό με ζεστό!!

Ρούλα Καλογερή-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς μελένιος !!!

Κερνώ μελένιο χαλβά σπυρωτό και πεντανόστιμο !!!Υλικά

½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι

1 κούπα μέλι και ½ κούπα μαύρη ζάχαρη

4 κούπες νερό

Φλούδα από ένα λεμόνι

1 κουταλάκι κανέλα

½ κουταλάκι γαρύφαλλο

150 γραμμάρια καρύδια

150 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, όχι παραπάνω. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε μέσα το μέλι, αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα του λεμονιού.

Σπάμε τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι σε μεγάλα κομμάτια. Εγώ τους κάνω σκόνη γιατί δεν τους τρώνε τα παιδιά και με αυτόν τον τρόπο τους ξεγελώ μια και δεν τους βλέπουν.


Σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί. Παραδοσιακά πρώτα καίμε το λάδι και μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, έτσι όμως γίνεται ο χαλβάς πολύ βαρύς. Εμείς λοιπόν ουσιαστικά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για περίπου πέντε λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το οποίο έτσι θα ζεσταθεί από το σιμιγδάλι, δεν θα καεί όμως. Φέρνουμε μερικές βόλτες (πόσο μου αρέσει αυτή η έκφραση).

Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι μέσα στο σιρόπι και όχι το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το πιτσίλισμα. Στο σημείο αυτό να τονίσω πως έπαθα κι έμαθα. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι, δηλαδή για ένα λεπτό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα για 5 λεπτά.

Vasiliki Saltaoura-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Mελιτζάνες στιφάδο !!!

Για να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα ... Δοκιμάστε το !!



Υλικά
4 Μελιτζάνες  κομμένες σε κύβους
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4 με 5 κρεμμύδια κομμένα όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία
2 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρι
λίγη ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
σάλτσα ντομάτας αν έχετε σπιτική ή 3-4 ώριμες ψιλοτριμμένες ντομάτες
λίγο λαδάκι
αλατοπίπερο


Αφήνουμε τις κομμένες  μελιτζάνες στο νερό με αλάτι περίπου 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν και να μην απορροφούν λάδι ,τις περνάμε από το τηγάνι να ροδοκοκκινίσουν μαζί με τις πατατουλες .


Σε ένα ταψί κόβουμε αρκετά κρεμμύδια 4-5 μεγάλα βάζουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί ρίχνομαι 2 δαφνόφυλλα, 3-4 κόκκους μπαχάρι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη για να σπάσει η ξυνίλα της ντομάτας την σάλτσα λίγο λαδάκι και νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα μας 180 βαθμούς προθερμασμένο -η ποσότητα των υλικών είναι κατ επιλογή ανάλογα τα άτομα και τις μερίδες .

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονάδα με μανιτάρια & σάλτσα των λαχανικών!!!




Tο καλύτερο απλό και χορταστικό φαγητό που σας θα αποζημιώσει με τα αρώματά του και την γεύση του !!!

Για την σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 μανιτάρια άσπρα κομμένα
1 καρότο κομμένο σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
αλάτι-πιπέρι
5με 6 φύλλα βασιλικού
1 ξυλάκι κανέλα
λίγη ζάχαρη
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες -για την γεύση -
ελαιόλαδο

Μακαρόνια τις αρεσκείας μας τα οποία τα βράζουμε ως συνήθως.

Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε,προσθέτουμε τα μανιτάρια,το καρότο,την πιπεριά,και τις 2 φέτες ζαμπόν ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κουτί με τα κονκασέ.
Το αλάτι-το πιπέρι-τα φύλλα βασιλικού-λίγη ζάχαρη-το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Η σάλτσα αυτή θα μπει επάνω από τα μακαρόνια μαζί με τριμμένη κεφαλογραβιέρα !!!
Καλή σας όρεξη !!!

Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή‎- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Καργιόκες πανεύκολες και λαχταριστές !!!



Πεντανόστιμες και πανεύκολες καργιόκες -καλύτερες από του εμπορίου !!!

Υλικά
500 γρ. κέικ τριμμένο στο μούλτι ένα απλό κέικ σοκολατένιο η βανίλιας ακόμα και ενα αποτυχημένο κέικ,
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού ότι έχουμε (ή βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη με 1 κούπα νερό μέχρι να δέσει καλά. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο)
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη  3 πρέζες γαρύφαλλο.




Για το γλάσο

4 κουβερτούρες3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
Κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι, το κέικ και τα καρύδια.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά και προσέχοντας να μην πέσει πολύ σιρόπι και λασπώσει το μείγμα μας.
Να μην είναι ούτε πολύ λασπωμένο ούτε να τρίβεται, ίσα να πλάθεται. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση στα μπαχαρικά!
Ίσως να θέλουμε λίγη κανέλα ακόμα!
Ρίχνουμε με πολύ προσοχή, για να μην πικρίσει το μείγμα!Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια μεμβράνη και μοιράζουμε το μείγμα.


Πλάθουμε με τις παλάμες μας, δύο μπαστούνια σε σχήμα στρογγυλό ή ίσιο από κάτω και οβάλ από πάνω, ώστε όταν τα κόψουμε να είναι μισοφέγγαρα.
Στρίβουμε τις ακρούλες σαν καραμελίτσες και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μερικές ώρες μετά, ετοιμάζουμε πρώτα το γλάσο, λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
Ρίχνουμε στο τέλος το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά!
Έπειτα βγάζουμε μόνο ένα μπαστούνι από την κατάψυξη, κόβουμε φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο.
Όσες ώρες και αν είναι στην κατάψυξη, ακόμα και μέρες, μόλις βγάλουμε το μπαστούνι, κόβεται αμέσως.
Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.φυλάσσονται και τυλιγμένες στην κατάψυξη για όσο καιρό θέλουμε τις βγάζουμε 5 λεπτά πριν κεράσουμε..!!
Συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας..!!

Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια εύκολα!!!


Από τα πιό εύκολα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια της στιγμής !!

Υλικά
2 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γιαούρτι
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Αλεύρι φαρίν απ περίπου 500 γραμ .κ λίγο επιπλέον 
200 γραμ τυρί λευκό ή φέτα
Είχα στήν κατάψυξη ψιλοκομμένο σπανάκι περίπου 200γρ έβαλα και αυτό-προαιρετικά-

Τα ανακάτεψα όλα μαζί και στο τέλος πρόσθεσα το αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει  από τα χέρια η ζύμη.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες τις τοποθετούμε σε ταψί και από πάνω αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι (προιαρετικά) ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο  ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά !!

Ayşe Ahmet Güzel-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα !!!

Η παραδοσιακή σιροπιαστή Καρυδόπιτα -λιτή και πεντανόστιμη !!!

Υλικά

6 αυγά
200 γραμ ζάχαρη
200 γραμ φρυγανιά τριμμένη
200 γραμ καρύδια τριμμένα
1 κουτ γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
λίγο αλάτι
1 κουτ γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι

500 γρ ζάχαρη μέ 400 μλ νερό ένα ξυλάκι κανέλα καί λίγο λεμόνι -τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη, μέσα στή φρυγανιά ανακατέψτε την κανέλα γαρύφαλλο το μπέικιν το αλάτι  στό τέλος προσθέτουμε τα καρύδια σιγά σιγά ανακατεύοντας. ΑΛΕΥΡΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ .
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί  35Χ22 Και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας .
Σιροπιάζουμε Με χλιαρή την πίτα ζεστό το σιρόπι .

Laura Pal-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα γλυκιά (Με κόκκινη κολοκύθα) !!!



Ονειρεμένη γλυκιά πίτα !! Δοκιμάστε την !!!


Υλικά
1.1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ κολοκύθα τριμμένη
1/2 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ μέλι
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο σκόνη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
125 γρ βούτυρο γάλακτος και
Βούτυρο για το αλειμμα των φύλλων
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Έχουμε τρίψει την κολοκύθα και την αφήνουμε σε ένα Σουρωτήρη για 5-6 ώρες να αφήσει τα υγρά της..
(Εγώ την τρίβω από το προηγούμενο βράδυ και την αφήνω στο ψυγείο)
Βάζουμε τα 125 γρ βούτυρο με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν



Προσθέτουμε την κολοκύθα να μαραθεί
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες
Μόλις πάρουν μια βραση προσθέτουμε το μέλι

Ετοιμάζουμε το φύλλο
Αλείφουμε ένα ένα τοποθετούμε ορίζοντια και τυλίγουμε μπαστούνακια σε ένα ταψί βουτυρομένο τα γυρίζουμε κυκλικά για να δώσουμε το σχήμα στριφτής
Αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου


Το ψήσιμο πάντα ανάλογα τον φούρνο μας!!
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα αφού κρυώσει λίγο για να μην έχουμε υγρασία στην ζάχαρη και κολλήσει.
Καλή επιτυχία!!


Cheery Misshief- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κρέμα φράουλα !!!



Δροσερό και απολαυστικό γλυκό ψυγείου !!!

Υλικά :
1,5 πακ. Πτι μπερ
1 φακελάκι Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
1 φακελάκι γκαρνί
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
600ml γάλα φρέσκο
λίγα μπισκότα oreo.





Ετοιμάζω την κρέμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή της συσκευασίας.
Για βάση τοποθετώ μία στρώση μπισκότα αφού τα ραντίσω με λίγο γάλα, στο οποίο έχω προσθέσει 2 κουτ. σούπας κονιάκ και απλώνω την έτοιμη κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα.
Τοποθετώ άλλη μία στρώση από μπισκότα.


Φτιάχνω το ζελέ με 125ml νερό και το βάζω στο ψυγείο να μισοπήξει.
Χτυπάω στο μίξερ ένα φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ με 200ml (1 φλιτζ τσαγιού) Γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και προσθέτω μέσα το ζελέ.
Συνεχίζοντας χτυπώντας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.



Τέλος απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα.
Για γαρνίρισμα έτριψα μπισκότα πτι μπερ και oreo και τα πρόσθεσα από πάνω.

Maria Pirpirikaki- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιμαδοπιτάκια ατομικά!!!


Όταν ξαφνικά σου χτυπάνε την πόρτα φίλοι και θέλουν κάτι αλμυρό....!!!

Υλικά

30 φύλλα κρούστας
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπέρια ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Βούτυρο για το άλειμμα των φυλλών
1 πιπέρια τσίλι προαιρετικά
Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα


Εκτέλεση!!
(Εγώ το έκανα στο γουόκ)
Βάζω το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά μαζί για τον κιμά τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βγάλει τα υγρά ο κιμάς και να μαραθεί το κρεμμύδι και η πιπεριά
Έπειτα ανεβάζω λίγο την φωτιά μου και τσιγαρίζω πολύ καλά τον κιμά.



Ανοίγω τα φύλλα και παίρνω 2 κάθε φορά αλείφω με βούτυρο πάνω κάτω βάζω την γέμιση και κλείνω όταν τα τυλίξω όλα τα περνάω με βούτυρο και επάνω και πασπαλιζω με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο!!!
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου!!

Cheery Misshief- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ατομικά πιτσάκια !!!

Για μπουφέ για πάρτυ για μεζεδάκι για όλες τις ώρες !! Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα !!!

Υλικά
1 κούπα λάδι σπορελαιο
1 κούπα χλιαρο γάλα
1 κούπα χλιαρο νερο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγια ή 25 γραμμάρια νοπη
Αλεύρι όσο σηκώσει να γίνει μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια


Για την γέμιση
Κασερι
μπέικον
ελιές
πιπεριά
και ότι άλλο θέλει ο καθένας





Εκτέλεση

Ρίχνουμε πρώτα τα υγρά την ζάχαρη την μαγιά λίγο λίγο το αλεύρι και μετά το αλάτι.
Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Το σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκωσει περίπου μισή ώρα αφού φουσκωσει ανακατεύουμε κέτσαπ με μουστάρδα αλλοίφω την ζύμη και βάζω τα υλικά στην μέση τυλίγω σε ρολό και κόβω σε χοντρές ροδέλες.
Στρώνω με λαδόκολλα το ταψί λίγο λάδι και τοποθετώ τα πιτσάκια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα -χρόνος ανάλογα τον φούρνο.
Εύκολα και πεντανόστιμα!! Καλή επιτυχία !!

Maria Mairi - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με ψημμένη ντομάτα γραβιέρα & θυμάρι !!!



Πανέμορφη καλοκαιρινή τάρτα ξεχωριστή και ιδιαίτερη !!!

Υλικά

12 μικρές ντομάτες κομμένες στα δυό
50γρ γραβιέρα
1 κουτάλια του γλυκού μουστάρδα
1 αυγό χτυπημένο
2-3 κλαράκια θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Για την ζύμη

200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
50 γρ τριμμένη γραβιέρα
λίγο πιπέρι
λίγο νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε την φλούδα τους.
Για να φτιάξετε την ζύμη βάλτε σε ένα μίξερ το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.
Στη συνέχεια ρίξτε το τυρί το αλατοπίπερο και νερό ώστε να γίνει μια συμπαγής ζύμη,την βάζετε σε ζελατίνα και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.


Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί για τάρτες 23 εκ τη σκεπάζετε με λαδόκολλα και με κάτι βαρύ από πάνω για να μην φουσκώσει και την προψήνετε για 10 λεπτά
Στην συνέχεια αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε άλλα 5-10 λεπτά και αφήνετε την ζύμη να κρυώσει.
Ανακατεύετε το μείγμα μουστάρδα αυγό και τυρί και βάζετε επάνω στην τάρτα
τοποθετήστε τις ντομάτες από το πάνω μέρος του μείγματος προσθέστε το θυμάρι κ λίγο αλάτι,ψήστε την τάρτα 25 λεπτά,σερβίρετε ζεστή!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λιαστές ντομάτες σπιτικές !!!

Για νοστιμιά στις σαλάτες και τις  σάλτσες μας !!!

Υλικά

Ντοματίνια Κρήτης

Ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο
Κάπαρη
Βασιλικός..δεντρολίβανο..δάφνη
Αλάτι οχι πολύ, και πιπέρι



Πλένω τα ντοματίνια.
Τα κόβω στα 2 κ τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό κ ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύω με τα χέρια.
Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τα σπόρια να κοιτούν προς τα πάνω.


Ψήνω για περίπου 5 ώρες στους 120
Μετά τα βάζω σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με βασιλικό, δαφνόφυλλα, σκελίδες σκόρδο, λίγο κάπαρη.
Τα σκεπάζω με ελαιόλαδο κ 1 κουταλιά γλυκού ξύδι.
Εγώ για σιγουριά τα φυλάσω στο ψυγείο.!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Σαγανάκι με ούζο !!!

Πολύ απλά και γρήγορα υπέροχος μεζές παρέα με παγωμένη μπύρα ή ούζο !!!

Το τυρί εδώ είναι αποκλειστικά για σαγανάκι..!!
Μπορείτε να επιλέξετε όποιο τυρί σας αρέσει  αρκεί να κάνει για σαγανάκι όπως γραβιέρα Κρητικιά ή Δανίας για σαγανάκι .

Βούτηξε το τυρί μέσα στο ούζο αλεύρωσε και τηγάνισε σε μπόλικο καυτό λάδι!! Κατά προτίμηση αραβοσιτέλαιο..!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ