Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Κριθαράκι κατσαρόλας !!!


Το κριθαράκι αρέσει σε πολλούς ειδικά όταν έχει μαγειρευτεί μέσα σε τόσο πεντανόστιμη σάλτσα!!

Περίσσεψε από το χθεσινό φαγητό  που μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ-- http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2017/10/blog-post_20.html

Έβαλα λοιπόν ότι περίσσεψε σε κατσαρόλα πρόσθεσα 2 ποτήρια νερό 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι .


Μόλις πήρε να βράζει έριξα 1 ποτήρι κριθαράκι το μαγείρεψα ακριβώς 10 λεπτά και το έκλεισα αφήνοντάς το επάνω στο μάτι.


Με αυτόν τον χρόνο δεν πήζει και παραμένει μελάτο.
Σερβίρισμα με τριμμένο τυράκι και το ευχαριστηθήκανε όλοι !!!
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε την συνταγή που θα δείτε πατώντας το λίνκ παραπάνω  και να προσθέσετε νεράκι μόλις ψηθεί και να ρίξετε το  κριθαράκι και να συνεχίσετε πάλι για 10 λεπτά το ψήσιμο στον φούρνο.


Όπως και να το κάνετε είναι  πεντανόστιμο!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Φιλέτο μπουκίτσες στο φούρνο με μοτσαρέλα !!!



Aπίστευτη  γεύση -Δοκιμάστε το !!!

Υλικά
Μισό φιλέτο κοτόπουλο το κόβουμε σε μπουκίτσες -Μερίδες 4
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
ελαιόλαδο
1 κούπα τσαγιού μοτσαρέλα
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
μαιντανό ψιλοκομμένο 
λίγο αλεύρι


Χρησιμοποίησα το ένα κομμάτι από το φιλέτο .Αν θέλετε πιο πολλές μερίδες βάλτε και τα δύο τεμάχια.



Τι κάνουμε
Αλευρώνουμε τις μπουκίτσες και τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο από το τηγάνι.
Τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.



Σκουπίζουμε το τηγάνι αδειάζοντας αν έχει απομείνει λάδι βάζουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ίσα να γιαλίσει.


Προσθέτουμε τον χυμό όλο από τα ψιλοκομμένα ντοματάκια  μαζί και το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη τον μαιντανό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τις μπουκίτσες και ανακατεύουμε.



Ρίχνουμε και την μοτσαρέλα φέρνουμε το φαγητό μας μιά δυό γύρες και το αδειάζουμε σε ταψάκι .





Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 με 200 βαθμούς -θέλουμε να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει όπως -πουρέ -μακαρόνια- πιλάφι -ή πατάτες τηγανητές .Είναι πεντανόστιμο !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πάστες Σαβουαγιάρ !!!


 Λαχταριστό γλυκάκι !!!

Υλικά
4 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 κουτιά φυτική κρέμα.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες.
1 φλιντζανακι του καφέ ελληνικού.λικέρ τις αρεσκείας μας
300 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
2 κουβερτούρες και λίγη ακόμα (δηλαδή 300 γραμμάρια )
2 άνθος αραβοσίτου Γιώτης κακάο που γίνεται με κρύο γάλα γκαρνΊ και οτιδήποτε της αρεσκείας.για διακόσμηση!


Παίρνουμε τα σαβαγιάρ τα βουτάμε στο λικέρ 1 δευτερόλεπτο και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας
Τοποθετούμε κρέμα σοκολάτα την οποία.χτυπήσαμε.
Ξανά βάζουμε.σαβαγιαρ!
Βάζουμε κρέμα την οποία χτυπήσαμε (φυτική ζαχαρούχο βανίλια) ξανά τοποθετούμε σαβαγιαρ με την ίδια διαδικασία βάζουμε κρέμα-σοκολάτα δηλαδή την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με της κουβερτούρες
Τελειώνουμε με.γαρνίρισμα ΓκαρΝί που χτυπήσαΜε. !(Εγώ έβαλα περγαμόντο και φιστίκι καβουρδισμένα)!

Μία προσωπική ιδέα της Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στριφτή πρασσοτυρόπιτα !!!

Είναι όπως την βλέπετε καταπληκτική !!!!

Ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1/2 κρασοπότηρο ηλιέλαιο
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
4 κουταλάκι σούπας  ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη


Γέμιση
6 πράσα
1/2 κιλό τυρί
Λάδι για άλειμμα



Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο ραντίζουμε με λάδι βάζουμε τυράκι και στην άκρη πράσο το οποίο το μαράναμε το τσιγαρίσαμε με λίγο λάδι πιπέρι αλάτι.







Τυλίγουμε ρολό και αλείφουμε με αυγό και λίγο σουσάμι βάζουμε σε λαδωμένο ταψί .
Το κόβουμε σε τεμάχια όπως βλέπετε .
Ψήνουμε στους 180 για μια  ώρα περίπου και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!!!

Aleka Thomaidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό & κρέμα στον φούρνο !!!




 Πραγματικά απίθανο φαγητό !!! Με μισό  φιλέτο που κόστισε 2.20 ευρώ 2 υπέροχες μερίδες απίστευτα γευστικές !!! Δοκιμάστε το !! Εφτιαξα μόνο ένα για να σας το δείξω και βγήκε 2 μερίδες-Αν θέλετε περισσότερες αυξήστε τα υλικά.

Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
2 φέτες τυρί του τοστ
2 φέτες ζαμπόν του τοστ
αλάτι πιπέρι


Κρέμα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή βιτάμ
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
γάλα όσο πάρει -περίπου 1 ποτήρι νερού θα το δείτε με το μάτι
λγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο -έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
μαιντανό

Τι κάνουμε
Λέμε στο κρεοπώλη να μας ανοίξει το φιλέτο και να το χτυπήσει να πλατύνει να είναι σαν φέτα στρογγυλή.
Το βαζουμε σε πιάτο το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το βάζουμε σε ταψάκι -χρησιμοποίησα μιάς χρήσεως το πιο μικρό μέγεθος.





Κρέμα
Βάζουμε σε τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα πολύ γρήγορα.
Μόλις το δούμε να μαζευτεί επάνω στην σπάτουλα ρίχνουμε το γάλα  και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα .
Προσθέτουμε λίγο αλάτι το τυρί την μουστάρδα και ανακατεύουμε συνεχώς.





Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από το ρολό πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο μαιντανό και έβαλα ελάχιστο βούτυρο περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού χωρισμένο σε κομματάκια διάσπαρτο επάνω από την κρέμα να λιώσει με το ψήσιμο για γεύση,μπορείτε να το παραλείψετε .



Ψήνουμε σε προερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αέρα να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα .



Σερβίρουμε κόβοντάς το στην μέση σε 2 πιάτα και γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες !!Καλή όρεξη !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πίτσα στα γρήγορα -οικονομική & πεντανόστιμη !!!

Αν θέλουμε κάτι γρήγορο οικονομικό  και πεντανόστιμο φτιάχνουμε αυτήν την πίτσα πολύ εύκολα !!!
Είναι με υλικά ότι υπήρχε στο σπίτι κι έγινε πολύ ωραία !!!

Υλικά ζύμης για το ταψί φούρνου.
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για επάνω
τυρί τριμμένο
λίγο μπέικον ψιλοκομμένο
λίγο ζαμπόν  
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

Σάλτσα
2 κουταλιές πελτέ  ντομάτα
λίγο λάδι
λίγο νερό
αλάτι πιπέρι βασιλικό




Πως κάνουμε την ζύμη
Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό διαλύουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη.
Την αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι το υγρό με την μαγιά το λάδι και το αλάτι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε έχοντας νερό χλιαρό κοντά μας μέχρι να πετύχουμε μία μαλακή ζύμη .
Την ανοίγουμε αμέσως στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα την οποία την ετοιμάζουμε βράζοντας για λίγο όλα τα υλικά μαζί .


Προσθέτουμε από πάνω πρώτα τα κομματάκια μπέικον το κρεμμύδι την πιπεριά ζαμπόν και σκεπάζουμε με το τυρί .
Ψήνουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο και στο τέταρτο είναι έτοιμη !!
Εγώ είχα μόνο αυτά τα υλικά κι έφτιαξα κι έγινε υπέροχη ..εσείς μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει όπως μανιτάρια πιπεριά πράσινη περισσότερο τυρί γκούντα γενικά ότι σας αρέσει !!!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ