Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πίτσα διαφορετική !!! Υπέροχη !!




Πάντως δεν υπάρχει κομμάτι που να μην έχει υλικά πάνω κάτω , που και την επομένη θα είναι ζουμερή και μαλάκια ακόμη και κρύα...
Σάλτσα
2 κουτ σούπας λάδι
1 κουτ πελτέ
λίγο γλυκάνισο
3 κουτ σούπας τριμμ ντομάτα
1 κουτ κοφτό γλυκού ζάχαρη
αλάτι ,πιπέρι .κανέλα , ρίγανη , δυόσμο

 Βάζουμε τ ο λάδι σε μπρίκι μεγάλο ..τον πελτέ την ντομάτα και μετά όλα τα άλλα να βράσουν 5 λεπτά αφήνουμε λίγο να κρυώσει .


Για την ζύμη

 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ νερό χλιαρό
30 γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
30 γρ γάλα
10 γρ ηλιέλαιο
1 ξηρή μάγια η 25 γρ νωπή μάγια



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μάγια το γάλα την μαργαρίνη το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλευρού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες.
Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι.



Ζυμώνουμε καλά  και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε πάνω στον καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας μας ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου.
Βάζουμε την σάλτσα και ότι άλλα υλικά θέλουμε -εγώ έβαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια ζαμπόν,μπέικον , πιπεριά σε ροδέλες , μανιτάρια και τυρί γκούντα.



Εκοψα σε κομμάτια τετράγωνα και με μία αλευρωμένη σπάτουλα τα μετέφερα στην φόρμα το ένα πάνω στο άλλο όπως την είχα στηρίξει όρθια.
Αφίσα 30 λεπτά να πάρει η ζύμη και την έψησα σκεπασμένη στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και 10 λεπτά ξεσκέπαστη .Φανταστική !!!

Συνταγή φωτογραφίες George Chatzigiatroudakis- Μαγειρικές Απολαύσεις

-Ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη Κουρού-Απλά τέλεια !!!



Υλικά για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml σπορέλαιο
1 τσιμπιά αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:

350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
350 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο
3 αυγά
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες, κομμένο σε κυβάκια
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον:

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό για επάλειψη



Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής:

Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και στρώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ανασηκώνοντας γύρω γύρω την ζύμη στα τοιχόματα του ταψιού.
Στην μέση θα βάλουμε την γέμιση και μετά σκεπάζουμε με την άλλη μισή ζύμη.

Για τη γέμιση τώρα:

Απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά (φέτα, gouda, 3 αυγά, ζαμπόν ψιλοκομμένο, κρέμα γάλακτος και πιπέρι) σε μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογεννοποιηθούν.

Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά προθερμασμένο φούρνο!!!

Garyfalia Pogka ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Σούπερ σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας !!!


Πανεύκολη οικονομική σοκολατόπιτα με μπισκοτένιο αφράτο κέικ στο τσακ μπαμ !!!!


Υλικά
2 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοφτό κουτάλι σούπας μπέκιν πάουντερ
1 κουβερτούρα -των 125 γραμ -εγώ έβαλα επιπλέον κι άλλη μισή.
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 μπισκότο πτί μπέρ

Γλάσο
1 κουβερτούρα των 125 γραμ
1/2 κούπα τσαγιού γάλα .


Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά  (για 7-8 λεπτά).
Προσθέτουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Κόβουμε σε κομμάτια μικρά την κουβερτούρα κρατάμε λίγα κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ολόκληρα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί  την υπόλοιπη και την προσθέτουμε και αυτήν μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε  με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα τσέρκι  αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λάδι το ραντίσουμε με λίγο αλεύρι και το τινάξουμε να φύγει το περιττό αλεύρι .
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 αέρα  βαθμούς και ψήνουμε για 20 με 25  λεπτά -ανάλογα τον φούρνο σας κάντε την δοκιμή με το μαχαίρι -τρυπήστε κι αν βγεί καθαρό είναι εντάξει.


 Το βγάζουμε ξεκουμπώνουμε την φόρμα και το ακουμπάμε επάνω σε σχάρα για να το ...λούσουμε με το γλάσο.


Γλάσο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια κομμένη και το γάλα και ανακατεύουμε σε πολύ πολύ χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει ένα λείο μείγμα.


Ρίχνουμε από πάνω στην μέση στο κέικ και με σπάτουλα το απλώνουμε να πάει παντού να τρέξει και να καλύψει και τα πλαινά μέρη του κέικ.




Με το χέρι τρίβουμε και ένα με δύο μπισκότα από πάνω και το αφήνουμε να κρυώσει .



 Κόβουμε και σερβίρουμε  έχει πολύ ωραία γεύση !!! Δοκιμάστε το !!!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

ΜAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο στήθος ακορντεόν !!! Θα σας ενθουσιάσει !!!




Θα σας ενθουσιάσει σίγουρα όλους !!! Είναι απίθανο !!!!

Υλικά μερίδες 2

2 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκκαλα -φιλέτο-
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
Αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
μουστάρδα -προαιρετικά -

Τι κάνουμε
Παίρνουμε τα 2 στήθη και τα κόβουμε όπως βλέπετε στην φωτογραφία σε απόσταση περίπου ενός πόντου η κάθε χαρακιά χωρίς να το χωρίσετε μέχρι κάτω .


Αλατοπιπερώνουμε και τα κυλάμε στο αλεύρι και μετά τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και τέλος στην φρυγανιά.



Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή να ψηθούν εσωτερικά και μετά δυναμώνουμε το μάτι να χρυσαφίσουν .


 Πρόσθεσα λίγες πατάτες μαζί.


Είναι τόσο απλό μα τόσο τρυφερό και ζουμερό το αποτέλεσμα !!!
Εγώ στα κενά από το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνη πρόσθεσα και λίγες πατατούλες να τηγανιστούν μαζί  .


Πήραν από την γεύση του κοτόπουλου κι έγιναν λουκουμάκι !!!
 Σερβίρουμε με τις πατατούλες και σαλάτα επίσης μπορείτε να το συνοδεύσετε με ότι αρέσει και τρώνε πιο πολύ στο σπίτι !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Για πιό οικονομικό αγόρασα όλο το κοτόπουλο έβγαλα τα 2 στήθη και το υπόλοιπο το φτιάχνω μία πολύ ωραία κοτόσουπα !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Χρυσαφένιες μπουκιές κοτόπουλου & Σαλάτα με προσούτο-παρμεζάνα !!!


 Ιδανικό και για μπουφέ!!

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
10 φέτες Μπέικον
1 λεμόνι τον χυμό
1 κουταλιά κίτρινο κάρυ
Φρέσκια ρίγανη και  αλάτι
3 Κουταλιές καβουρδισμένο σουσάμι!!



Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές ρίξτε το κάρυ και την ρίγανη ανακατέψτε και καλά.
Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίξτε το μέσα
Κόψτε και ρίξτε και το Μπέικον σε μικρά κομμάτια  και ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήστε το κοτόπουλο να είναι ζουμερό.
Μην το κάψετε εννοώ.
Σβήστε με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.
Σβήστε την φωτιά και αφήστε μέσα στο τηγάνι για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε..
Καβουρδίστε το σουσάμι σε ένα κατσαρολάκι η μπρίκι πασπαλίστε το κοτόπουλο και αναμένετε εντυπώσεις από τους αγαπημένους σας !!!.


Υλικά
Μαρούλι χοντροκομμένο κατά βούληση
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
4 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
Κρουτόν
φλούδες παρμεζάνα
Αλάτι κ πιπέρι..λίγο
3 κουταλιές σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες η ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι βασλαμικο
1 κουταλια σούπας μέλι
Ετοιμάζουμε το κρουτόν,κόβουμε σε κυβάκια 2 φέτες το ψωμί ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά

Εκτέλεση
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι
Κοβετε την σαλάτα,τις ντομάτες .
Τα βάζετε σε ένα μπολμεγάλο ρίχνετε πολύ λίγο αλάτι κ πιπέρι
Χτυπάτε σε ένα μπολακι το λάδι το βαλσάμικο το μέλι και το ρίχνετε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύετε καλά ,προσθέστε το προσούτο το κρουτόν την παρμεζάνα και  ανακατέψτε!!
Βάζετε την σαλάτα στην σαλατιέρα και σερβίρετε !!
Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να παραλείψετε το προσουτο!

Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Εκμέκ Κανταίφι !!!


Υλικά

1/2 κιλό κανταίφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
150 γραμ βούτυρο

Κρέμα
400 γρ. κρέμα βανίλια σε φακελάκια από το σούπερ μάρκετ

Σιρόπι
600 γραμ  ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 κουτ.σούπας μέλι
Το χυμό ενός λεμονιού
1 στικ κανέλας

Σαντιγί
 500 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας η 1 μασουράκι σε σκόνη
 3 κουταλιές σούπας  ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει
χρώμα χρυσαφί στους 160 βαθμούς .
Μόλις χρυσαφίσει από πάνω το αναποδογυρίζουμε να πάρει χρώμα κι από κάτω χρυσαφί.

Βράζουμε το σιρόπι για 10  λεπτά αφαιρούμε το στικ κανέλας και το ρίχνουμε πάνω
από το κανταίφι. Κρύο το κανταίφι καυτό  το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει.

 Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελάκι της και αφού γίνει
χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο
ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγί αφού την χτυπήσουμε στο μίξερ μαζί με την βανίλια και την άχνη και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί .
Καλή επιτυχία !!!!

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε εσείς την  κρέμα

 Για την κρέμα
1900 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250-300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
4 βανίλιες
3 αυγά

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου και τα ρίχνουμε όλα αυτά στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.

Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.


Αρτοποιεια &Συνταγες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας !!!


Υλικά
8ΟΟγρ Μοσχαρίσιο κιμά
1 Κρεμμύδι
Μισή πιπεριά
Μισή ντομάτα
1 Κουτ σούπας ρίγανη
4 Κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 Αυγο
4 Κουταλιές σούπας φρυγανιά
3 Κουτ σούπας μαϊντανό
Αλάτι ,πιπέρι!!

Για την σάλτσα μουστάρδας
5 κουτ σούπας μουστάρδα
1 χυμό λεμονιού
Μισή κούπα λάδι
1 κουτ σούπας μέλι


Καλό χτύπημα με το μιξεράκι του καφέ !!
Για τα μπιφτέκια λιώστε τα λαχανικά στο μπλέντερ ανακατέψτε με τον κιμά όλα μαζί και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί ..πλάστε και ψήστε!!
Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές και απολαύστετα !!!

Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απίστευτος Μπακλαβάς !!!


 Υλικά
500 γρ καρύδια περασμένα στο μούλτι -αν θέλουμε προσθέτουμε και 200 γραμ αμύγδαλα μαζί
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού  γαρύφαλλο
5 φρυγανιές τριμμένες
Ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του
1 πακέτο φύλλο για μπακλαβά
γαρύφαλλα για κάρφωμα από πάνω
1+1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Στο μούλτι κόβω τα καρύδια κι αν θέλω βάζω και 200γρ.αμύγδαλα τα ανακατεύω όλα τα υλικά  όπως καρύδια-ζάχαρη-κανέλα-φρυγανιές- το γαρύφαλλο-και το ξύσμα με το χυμό για πολύ ωραίο άρωμα.
Σε ένα ταψί που το έχω περάσει με λίγο λάδι βάζω 3 φύλλα  ρίχνω λίγο γέμιση μετά άλλο φύλλο άλλη γέμιση μέχρι να τελειώσουν υλικά και φύλλα κρατώντας 3 για επάνω να το σκεπάσω.
και κόβω κομμάτια  και καρφώνω γαρύφαλλα  στο κάθε κομμάτι.

Καίω 1+1/2 ποτήρια λάδι και το ρίχνω πάνω στο γλυκό και ψήνω στους 180 1.5 ώρα περίπου.Ανάλογα τον φούρνο σας να το προσέχετε κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη με λίγο χυμό λεμόνι τα βράζω 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το γλυκό  ρίχνω το σιρόπι

 Συνταγή και φώτο από Αθανασία Δέσποινα  Σταματοπούλου.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια και ζαμπονοπιτάκια.!!!




Ζύμη :
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι γάλα
1 σπιρτόκουτο μαγιά νωπή
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 και μισό κουταλάκι αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει, περίπου 1 κιλό.


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μόνο που το νερό πρέπει να είναι ζεστό για να γίνει χλιαρό το μείγμα ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αφήνουμε 45 περίπου λεπτά να φουσκώσει η ζύμη, σκεπασμένη και μετά βάζουμε λίγο λαδάκι στο τραπέζι και ανοίγουμε τη ζύμη.
Κόβουμε σε τρίγωνα, γεμίζουμε και τυλίγουμε.
 Αλοιφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά περίπου .καλή επιτυχία!

Καλλιοπη Κιουρτιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με πρασοσέλινο !!!


Υλικά
1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους περίπου 5 εκ.
200 γρ. σέλινο (τρυφερά κλωνάρια και φύλλα), χοντροκομμένα (ροδέλες περίπου 2 εκ.)
350 γρ. πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), χοντροκομμένα σε ροδέλες περίπου 2 εκ.
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε ροδέλες περίπου 2 εκ.
150 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 - 50 ml χυμός λεμονιού (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας)
2 αυγά....
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σέλινο, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σελινόριζα και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το κρέας, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 2/3 το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε σταδιακά περίπου 2 κουτάλες της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείομαι ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στα υπόλοιπα υγρά. Αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε.


Kostas Ilias‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Γαλατόπιτα με φύλλο.!!!



Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο φρέσκο γάλα εβδομάδας,
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
1 κ.σ. βούτυρο πρόβειο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,

Υλικά για τα φύλλα

6 φύλλα παραδοσιακά για πίτες
2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το φύλλο
2 κ.γ. ζάχαρη
100 γρ. λιωμένο βούτυρο πρόβειο

Υλικά για το σερβίρισμα
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα σκόνη




Εκτέλεση

1) Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει.

2) Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

3) Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

4) Κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών σταδιακά, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα.

5) Ξαναβάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά (περίπου 10 λεπτά) ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε την μία κουταλιά πρόβειο βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

TIP: Για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας, την καλύπτουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια.
6) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180oC. Για να ετοιμάσουμε τα φύλλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την κανέλα και την ζάχαρη.




7) Βουτυρώνουμε τρία από τα φύλλα και τα απλώνουμε σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστών. Πασπαλίζουμε με το 1/3 της κανελοζάχαρης.

8) Βουτυρώνουμε άλλο ένα φύλλο, το απλώνουμε στην ταρτιέρα και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο φύλλο.

9) Αδειάζουμε την κρέμα στην ταρτιέρα και κλείνουμε τα φύλλα γύρω γύρω. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα...

Καλή σας επιτυχία.!!!

Βασω Ριζου Δημητρης Σταχτος-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά
300 γρ. γάλα ζεστό
200 γρ. Βιτάμ
350 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
3 αβγά μεγάλα
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. καρυδόψιχα
2 κ.σ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
650 γρ. νερό
1 κουταλιά γλ. χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Για την κρέμα
3 φακ. Άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
1 lt γάλα φρέσκο

Για το γλασσο
2 κουβερτούρες ( 400 gr )
250 gr γάλα.



Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ, το ζεστό γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας έως ότου δημιουργηθεί ένα μείγμα.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι ν'αφρατέψουν πολύ και τα ρίχνουμε στο μείγμα που έχουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τα τριμμένα καρύδια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ( έβαλα το μεγάλο του φούρνου) και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο..... για να δούμε εν έγινε ελέγχουμε με ένα μαχαίρι.

Για το σιρόπι..
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την ώρα του βρασμού.

Για την κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.

Για το γλάσο.
Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν




Το γλυκό το σιροπιάζομαι κρύο με ζεστού το σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την κρέμα.
Το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και ύστερα προσθέτουμε από πάνω το γλασσο το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο.
Γαρνίρομαι με ότι θέλουμε  και το βάζουμε στο ψυγείο .
Ιδανικό είναι το γλυκό να το αφήνουμε αρκετής ώρες στο ψυγείο πριν το κόψουμε και σερβίρουμε!!


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σε 15 λεπτά υπέροχη σοκολατόπιτα !!!


Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μια παγωμένη σοκολατόπιτα σε 15 μόλις λεπτά. Ένα πολύ απλό αλλά τόσο νόστιμο και αφράτο γλυκό, που μάλλον δεν θα μείνει και πολλές μέρες στο ψυγείο σας.


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα
Για γαρνίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα όρεο στο multi, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε στο μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκ περίπου. Αν δεν έχετε ταψί με αποσπώμενη βάση, στρώστε το καλά με λαδόκολλα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη  κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ένα μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε για 5 λ να μισοκρυώσει και τη ρίχνετε στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Για γαρνίρισμα:
 Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα, χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με κορνέ σε σχέδια. Πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά].
Μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας ή να την απολαύσετε σκέτη.

http://www.e-simboules.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ