Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Μπάρ Πεκάν !!!

Απίστευτα νόστιμα !!!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
αλεύρι 250γρ
ζάχαρη άχνη 100γρ
βούτυρο λιωμενο 100γρ
ζάχαρη καφέ 80γρ
μέλι 80γρ
βούτυρο 100γρ
κρέμα γάλακτος 3 κ.σ.
χοντροκομμένα καρύδια πεκάν 400γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κοβετε σε κυβους τα 100γρ βουτυρο και το βαζετε στο μιξερ μαζι
με το αλευρι και την αχνη ζαχαρη.
Χτυπατε ελαφρα.
Αδειαζουμε το μιγμα σε λαμαρινα με αντικολητικο χαρτι και το
στρωνουμε σε παχος 1 ποντου λεπτο.
Ψήνουμε στους 180β. για 20λ.
Το βγαζετε απ τον φουρνο, αφηνετε να κρυωσει
και παιρνετε την ζαχαρη, το μελι, την κρεμα γαλακτος σε μια κατσαρολα να
παρουν μια βραση ριχνετε τα καρυδια πανω στο ψημενο μας μιγμα.
το ξαναψηνουμε για αλλα 20λ. παλι στους 180β. μεχρι να ροδισουν.
Αφου ψηθει, αφηνετε να κρυωση και κοβετε στο σχημα που θελετε
τα βαζετε για λιγο στο ψυγειο, ετοιμαζετε την σοκολατα για να τα περιχυσετε.
για την σοκολατα χρειαζεστε 150γρ κουβερτουρα και 150γρ κρεμα γαλακτος.
τα λυωνετε μαζι και τα βουτατε η τα περιχυνετε.Καλη σας επιτυχια!!!!!


Αρτοποιεία και Συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με μούστο ή Πετιμέζι !!!




ΥΛΙΚΑ
140 γραμ ελαιόλαδο
200 γραμ μύστο ή πετιμέζι
140 γραμ φρέσκο στημένο χυμό από πορτοκάλι
50 γραμ ζάχαρη άχνη
1/2 του γλυκού κουταλάκι κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1./2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμ βούτυρο αγελάδας 
200 γραμ κουβερτούρα με  55% κακάο
4 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμ κρυσταλλική ζάχαρη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μπολ με τον αυγοδάρτη το λάδι-το μούστο -ή το πετιμέζι-το χυμό από το πορτοκάλι΄-την άχνη-την κανέλα-το ξύσμα και το αλάτι.
Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί -σε ανοξείδωτο μπολ ,πάνω σε νερό που βράζει προσέχοντας να μην ακουμπήσει το νερό-.
Αναμειγνύουμε το μείγμα της σοκολάτας με του  μούστου .
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα .
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 12 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα 'εως ότου σφίξουν -Μαρέγκα-και ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα απαλά με κυκλικές κινήσεις .
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.Καλή επιτυχία !!

 Bessy- Αρτοποιεία και Συνταγές 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκούλουρα πανεύκολα με σουσάμι !!!



Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

Γέμιση
100γρ γραβιέρα
100γρ ανθότυρο
200γρ φέτα
3 αυγά
λίγο πιπέρι
λίγο γάλα
σουσάμι


Εκτέλεση


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τις γέμισης και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε  κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 λωρίδες.
Απλώνουμε  τη ζύμη κατά μήκος του κέντρου κάθε λωρίδας.
Κλείνουμε  τις άκρες κατά μήκος και κολλάμε  με λίγο νερό,
Τις κλείνουμε  σε κουλούρες.
Αλείφουμε  με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε  με σουσάμι.
Ψήνετε στους 190 προθερμασμένο φούρνο για 35'!

Καλή επιτυχία!


Bessy-Αρτοποιεία και Συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Πρασόπιτα !!!



Πρασόπιτα: Ετοιμασία για το φύλλο

-4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
-2 κουταλιές της σούπας ξύδι
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-μια πρέσα αλάτι-αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.


 Όλα τα υλικά μαζί .
Την κάνω 6 μπαλάκια.
Την αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μία πετσέτα.
Μετά λιώνω φυτίνη ή Βιτάμ και βάζω μια κουταλιά σε κάθε μπαλάκι και την αφήνω μέσα στο ψυγείο να ξεκουραστεί άλλη μισή ώρα.


Για το μείγμα:
-4 πράσα
-200 γραμμάρια τυρί (το τρίβω μέσα στη γέμιση)
-4 μέτρια κρεμμύδια
-1 κούπα τσαγιού εβαπορέ
-αλάτι, πιπέρι
 3 αυγά.


Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ρίχνω τα πράσα ψιλοκομμένα, αλάτι πιπέρι και προς το τέλος το εβαπορέ.Βράζω λίγο και προσέχω να μην μου κολλήσει το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.Μετά αποσύρω από τη φωτιά και όταν κρυώσει το μείγμα ρίχνω τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Στρώνω τρία φύλλα κάτω, όλη τη γέμιση, τρία φύλλα πάνω.(Αλείφω κάθε φύλλο με 1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο).
Στο τέλος την χαράζω και ρίχνω από πάνω το σπορέλαιο που περίσσεψε από το άλειμμα των φύλλων, ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο και 1 ποτηράκι του καφέ μικρό γάλα φρέσκο.
Ψήνω στον αέρα στους 180 για μία ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

Χριστίνα Χαραλαμπίδου --ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκι γάστρας !!!


Για το ψωμάκι χωρίς ζύμωμα -Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
680 ml νερό





Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
Προσοχή:
 Η ζύμη θα φουσκώσει στο ψυγείο οπότε θα πρέπει να την έχετε βάλει σε αρκετά μεγάλο μπολ με μπόλικο ελεύθερο χώρο.
Διαφορετικά το επόμενο πρωί θα βρείτε τη ζύμη του ψωμιού σας να έχει ξεχειλίσει .
Αφού η ζύμη μείνει 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο μας, π.χ. την επόμενη μέρα, την βγάζουμε από το ψυγείο και θα δούμε ότι έχει ακόμα μια υγρασία.
Γι' αυτό, απλώνουμε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο και ζυμώνουμε τη ζύμη ίσα-ίσα για να γίνει στεγνή. Δεν χρειάζεται ζύμωμα πάνω από 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς και βάζουμε μέσα μια κενή γάστρα καπακωμένη για να κάψει καλά.
Η γάστρα δεν χρειάζεται ούτε λάδωμα ούτε κάτι άλλο.
Φτιάχνουμε με τη ζύμη μας ένα μεγάλο καρβέλι (ή δύο μικρότερα καρβέλια ή όπως αλλιώς θέλουμε) και το βάζουμε μέσα στη γάστρα.
Κλείνουμε τη γάστρα και αφήνουμε το ψωμί μας να ψηθεί στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά. Προσοχή:
Δεν ανοίγουμε το φούρνο στο χρόνο αυτό για να μην χαθεί η θερμότητα.
Επίσης, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο σας.
Μετά από 30 λεπτά περίπου, αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και θα πρέπει να δούμε ότι έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Αφήνουμε το ψωμάκι μας να ψηθεί χωρίς καπάκι για ακόμα 15 λεπτά για να φτιάξει τραγανή κόρα.

Χριστίνα Χαραλαμπίδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες λαχταριστοί τραγανοί αφράτοι πεντανόστιμοι !!!


Υλικά:

4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά χτυπημένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνι




Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε για 10΄.
Τα στύβομαι καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμος, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά, πιπέρι και αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι.
 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.


Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.!!! (Συνοδεύετε είτε με ρυζάκι είτε με πατάτες τηγανητές.!!!)

Βασω Ριζου Δημητρης Σταχτος‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιμαδόπιτα .Κερκυραϊκή !!!


 Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας που περιέχει δυο φύλλα
 μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 αυγό
τριμμένο κεφαλοτύρι
3 σκελίδες μεγάλη σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένα στο τρίφτη
λάδι!

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο αχνίζουμε το κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο ρίχνουμε και τον κιμά και το αχνίζουμε 10 λεπτά.
Βάζουμε 1 κουτάλια της σούπας πελτέ.αλάτι πιπέρι!
Μόλις το κατεβάζουμε προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι και ένα χτυπημένο αυγό!
Παίρνουμε ένα ταψί το οποίο τοποθετούμε λαδόκολλα βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε το μείγμα κιμά και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο!!
Το τρυπάμε ραντίζουμε με λίγο λάδι χαράζουμε κομμάτια και το ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά!


Συνταγη απο Tzeni Tsanaktsidou‎"ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Φοινίκια -Αφράτα-τραγανά και πολύ πολύ γλυκά !!!


Υλικά

700 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια.καλαμποκέλαιο
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 μπεικιν παουντερ
120 γραμμάρια στριμμένο χυμό πορτοκαλιού
250 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλί:

Σιρόπι
2 κιλά.ζάχαρη
2 κιλά.νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
χυμό λεμονιού!




Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα.υλικά μαζί μια ζύμη μαλάκια ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι!
Τα πλάθουμε όπως θέλουμε τα βάζουμε.σε ταψάκι λαδωμένο και τα.ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Σε μια.κατσαρόλα βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο και τα τηγανίζουμε μόλις βγούν από το φούρνο για 2 λεπτή!
Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά !
Σιροπιάζομαι ζεστό όχι καυτό σιρόπι και λίγο χλιαρά τα γλυκά!

ΣΥΝΤΑΓΉ ΦΩΤΌ ΕΚΤΈΛΕΣΗ Tzeni Tsanaktsidou‎-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μουσακάς !!!



Υλικά
Μελιτζάνες κομμένες ροδέλες - ποσότητα ανάλογα το ταψί.
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
ελαιόλαδο'3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι-κίμινο-όλα σε λίγη ποσότητα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο


Τηγάνισμα πατάτες και μελιτζάνες σε ροδελες και τις τοποθέτησα σε απορροφητικό χαρτί!
Έβαλα σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και ετριψα 2 κρεμμύδια ξερά 3 σκελίδες σκόρδο και τα αχνισα έβαλα και μισο κιλό κιμά μοσχαρίσιο το τσιγαρισα 10 λεπτα έριξα μια ντομάτα τριμμένη 1 κουτάλια της σούπας πελτε αλάτι πιπέρι κίμινο και μισο φλυντζανι τσαγιού νερό!
Το εβρασα μέχρι να.χυλωσει!
Πρόσθεσα ενα.φλυντζανι τσαγιού τριμμένοκεφαλοτύρι!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ!
Τοποθέτησα μελιτζάνες πατάτες στο ταψί και απο πανω τον κιμά.και απο πανω παλι πατάτες μελιτζάνες
!Εκανα και την ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1 κιλό γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βιταμ (250 γρ)
3 κρόκους αυγών
αλάτι πιπέρι
1 φλυντζανι τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι!
Την τοποθέτησα πανω εριξα λίγο λιωμένο βούτυρο τριμμένο κεφαλοτύρι πιπέρι και το εψησα στους 180 για 40.λεπτα!!!!

Tzeni Tsanaktsidou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Σοκολατόπιτα !!!



Υλικά

Για το σιρόπι σοκολάτας:

    250 γρ βούτυρο
    1 φλ. βραστό νερό
    1 ½  φλ. ζάχαρη
    3/4 φλ. σκόνη κακάο
    1/4 φλ. μπράντυ
    2 κ.γ. βανίλια

Για τη ζύμη:

    1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    5 αβγά

Για την γκανάς:

    250 γρ σοκολάτα γάλακτος
    200 γρ κρέμα γάλακτος



Για το σιρόπι σοκολάτας:

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το βραστό νερό, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντυ και τη βανίλια και χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά. Σε ένα φλιτζάνι κρατάμε λίγο σιρόπι σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 33Χ22 εκ.



Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι και τα αβγά. Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, που είναι στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και 10-12 κομμάτια. Περιχύνουμε με το σιρόπι, που έχουμε κρατήσει και παγώνουμε (η σοκολατόπιτα δεν θα έχει φουσκώσει, θα είναι χαμηλή, πηκτή και ζουμερή).

Για την γκανάς:

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στα κομμάτια σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε για ½ ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά, και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη σοκολατόπιτα.

Συνταγή από dimitrisskarmoutsos.gr

Λικέρ ρόδι !!!


ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κούπα ( τσίπουρο ή βότκα)
1 κούπα ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3 - 4 γαρύφαλλα





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ποτό ,την ζάχαρη τους σπόρους ροδιού και κανέλα κ γαρύφαλλα
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράσει ( περίπου ένα 10 λεπτό) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.



Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Μόλις περάσουν 24 ώρες περνάμε από σουρωτήρι και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου.
Τοποθετούμε σε μπουκάλια μόλις κρυώσει,και το λικέρ είναι έτοιμο!

Ειρήνη Σταματέλη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής !!

 Εδώ βλέπετε στην φωτογραφία 400 κομμάτια η συνταγή εδώ είναι για 70 τεμάχια κατάλληλα για παιδικό πάρτυ μπουφέ κολατσιό κ.τ.λ.

Υλικά
2 αυγά
200γρ Βιτάμ,
2 κούπες γάλα,
μισή κούπα λάδι ελαφρύ,
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1κουτ του γλυκού αλάτι,
5-6 κούπες αλεύρι,
500-600γρ φέτα,
1 κρόκο αυγού
σουσάμι για την επάλειψη.




Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το Βιτάμ που το έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι του καφέ, το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι για όλες της χρήσεις.
Δεν περιμένουμε να φουσκώσει μιας και δεν έχει μαγιά μέσα,ανοίγουμε ένα φύλλο όπως στης φωτογραφίες κόβουμε με μια κούπα αν δεν έχουμε κουπ-ατ χαράζουμε με το μαχαίρι 3 λωρίδες στην μέση κάθε πιτούλας λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι.


Πλάθουμε την φέτα με τα χέρια μας και βάζουμε μέσα,όχι πολύ γιατί θα χυθεί έξω, κλείνουμε την ζύμη από την κάτω μεριά τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά..!!

Gogo Samiou OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού !!!

   
Φτιάχνουμε Σοκολατένιες Φέτες Πορτοκαλιού εύκολα , γρήγορα και νόστιμα.

Υλικά:
*3 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
*2 κούπες νερό
*150 γρ. κουβερτούρα



Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πορτοκάλια, και τα κόβουμε σε φέτες. (Δεν αφαιρούμε τη φλούδα).
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκάλι στο σιρόπι και βράζουμε για 10′.
Μεταφέρουμε τις φέτες πάνω σε σχάρα και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν, ( όχι να ξεραθούν )
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί.
Βουτάμε τις φέτες στη σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα .
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, έως ότου σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Διατηρούμε τις Σοκολατένιες  φέτες σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο .


Alexia Papadopoulou http://mygreekitchen.gr/el/chocolate-covered-oranges/

Τρουφακια εύκολα με κέικ και κρέμα γάλακτος !!!


ΥΛΙΚΑ
κέικ ότι έχει μείνει ή φτιάχνουμε ένα απλό.
200 γραμ κρέμα γάλακτος
200 γραμ κουβερτούρα γάλακτος
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
τρούφα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μίξερ το εξάρτημα γάντζου.και ρίχνουμε κομμάτια του κέικ (μισό κέικ και λίγο παραπάνω) τα οποία τα κάνουμε σαν χώμα ρίχνουμε την  κρέμα.γάλακτος την κουβερτούρα γάλακτος και το  μισό φλιντζάνακι του καφέ ελληνικού κονιάκ τα ζυμώνουμε.να γίνει αφράτο και τοποθετούμε για 30 λεπτό ψυγείο!
Παίρνουμε μείγμα πλάθουμε μπαλάκια τα βουτάμε σε μπόλικη τρούφα!!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Στιφάδο κοτόπουλο !!!


 Δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο !!!

Συνταγή για χύτρα
1+1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο

ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες-μπορείτε να βάλετε κοπανάκια και φτερούγες μόνο .
1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
2 φύλλα δάφνης
μπαχάρι
κανέλα
γαρίφαλο -ολα τα μπαχάρια σε μικρή ποσόητα
αλάτι και πιπέρι


Βάζω σε νερό τα κρεμμυδάκια από το βράδυ.
 Έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα την επόμενη μερα.
Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια κόβοντας πάνω και κάτω της κορυφές (Όχι βαθιά για να κρατάει και να μη διαλύσει στο φαγητό).
Βάζω λαδι στη χύτρα και το μάτι τέρμα.
Ρίχνω τα κρεμμύδια και τα τσιγαριζω λιγάκι να πάρουν χρυσάφι χρωμα σε κάποια σημεία.
Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλο.
Κάνω το ίδιο τσιγαριζοντας και αυτό σε όλες τις πλευρές του.
Εγώ σήμερα είχα κοπανακια και φτερά.
Μόλις πάρουν χρώμα και αυτα ρίχνω πίσω τα κρεμμύδι μου και σβήνω με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο. Μέχρι να φύγει το αλκοόλ ρίχνω τα μυρωδικά μου που είναι φύλλα δάφνης μπαχαρι κανέλα λίγο γαρίφαλο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά μη διάλυση τα κρεμμύδια μου.
Ρίχνω σάλτσα και αν θέλετε λίγο νεράκι.
Με το μάτι αυτά ανάλογα πόσο ζουμί θέλετε να έχει.
Μπορείτε και καθόλου και να βράσει με το κρασί.
 Γενικά δε τραβάει οπότε όσο βάλετε τόσο θα έχει.
Κλείνω τη χύτρα και μαγειρεύω για ένα τέταρτο με 20 λεπτα.
Ετσι γίνετε και σε κατσαρόλα απλή αλλά με λίγο περισσότερο νερό για να βράσει.

Athina Athena‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".