Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Λουκουμάδες χωρίς μαγιά !!!



ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
60 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι,
120 γραμμάρια αλεύρι,
110 γραμμάρια βούτυρο,
230ml νερό,
5 αυγά,
λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 βανίλια

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό αλάτι βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο,ρίχνουμε αλεύρι,σιμιγδάλι,βανίλια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις ξεκολλήσει η ζύμη και έρθει γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμη.
Την βάζουμε σε μπολ να κρυώσει 7 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη ,στην αρχή είναι μαστιχωτή.
Αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια παίρνουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε σε καυτό λάδι προσπαθώντας να γίνουν στρογγυλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
600 γραμμάρια ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε λογικά 2 λεπτά βράσιμο.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές βούτυρο
1βανιλια
 \
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ,-αραιώνουμε σε λίγο γάλα το κορν  φλάουρ και το αλεύρι το προσθέτουμε ανακατεύοντας  ,έχουμε χτυπήσει τους κρόκους τους προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος το βούτυρο.
Οπότε κρυώνει η κρέμα την κάνουμε σαν φωλίτσα σιροπιάζομαι τους λουκουμάδες και τους βάζουμε να κάτσουν και τρώμε ένα σπέσιαλ γλυκό γλυκό!!


ΣΥΝΤΑΓΗ  Από Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτες-κιχιά !!!


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ,ΑΠΙΘΑΝΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ!!!

ΑΠΛΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Βάζουμε στην λεκάνη μας 1 κιλό αλεύρι,2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,1 κουταλάκι γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξύδι και τα ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ζελατίνη και στο ψυγείο για 1 ώρα.





Στην συνέχεια την βγάζουμε και την ανοίγουμε σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε ένα μπαλάκι σε φυλλαράκι,λαδώνουμε και τοποθετούμε πάνω του άλλο ένα φυλλαράκι οπότε αυτά τα ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο το λαδώνουμε τοποθετούμε στην άκρη φέτα(τυρί) ρολάρουμε και το στρίβουμε.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τοποθετούμε σε.λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο(ανάλογα τον φούρνο μας φυσικά)!!!
Η διαδικασία στις φωτογραφίες !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Γλυκό κουταλιού Βερίκοκο !!!



Καθαρίζω τα βερίκοκα και τα βάζω 2 ώρες σε μια χούφτα άσβεστη διαλυμένο καλά με νερό ( ανακατεύω κάθε λίγο).
Τα ξεπλύνω πολύ καλά.
Μετά βγάζω τα κουκούτσια σπρώχνοντας τα από το κοτσάνι προς τα κάτω.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη κάθε 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη.
Τα αφήνω όλο το βράδυ να βγάλω τα νερά του.
Στη συνέχεια το βράζω και δένω το γλυκό τέλος βάζω μια κουταλιά χυμό λεμόνι και βανίλια .
Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα όταν κρυώσει!!!!
Καλή επιτυχία!!!!

ελενη γιακαλη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βερίκοκο μαρμελάδα !!!



Υλικά
2 κιλά ώριμα βερίκοκα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε
μ' ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.
Έπειτα την βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μόλις ξαφρίσουμε καλά βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ για να τα λιώσουμε , όχι τελείως να έχει μικρά κομματάκια.
Τα Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμη.
Αποστειρώνουμε βάζα και όταν ετοιμαστεί η μαρμελάδα όπως είναι καυτή την ρίχνουμε μέσα στα ζεστά βάζα.
Κλείνουμε τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Φυλάσσονται στα ντουλάπια και όταν ανοιχτούν θέλουν ψυγείο.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπιτα Απίθανη !!!



"Θεϊκή κοτόπιτα σπέσιαλ με σπιτικό φύλλο"


Υλικά:2 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλο
2 κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπερια
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
Μία κρέμα γάλακτος(μικρή)
100gr κεφαλοτύρι
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Για την ζύμη:3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ολα μαζί ζύμωμα
Αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Ανοίγω με νεσεστέ τα φύλλα ανοίγουν καλύτερα από το αλεύρι.



Εκτέλεση:
Βράζω το κοτόπουλο ρίχνω νερό μέχρι να σκεπάσω το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλ.αλάτι,πιπέρι και 1 κρεμμύδι χοντροκομμένα.
Περιμένω περίπου 30 λεπτά.Έπειτα περιμένω να κρυώσει ανοίγω καλά το κοτόπουλο με τα χέρια,παίρνω ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω κρεμμύδι με τις πιπεριές και το καρότο σε δυνατή φωτιά μέχρι μαλακώσουν προσθέτω το ζωμό κοτόπουλο που έμεινε και αφήνω να βράσει μόλις πιεί το νερό προσθέτω κρέμα γάλακτος και τα κασέρια μετά βγάζω από την φωτιά και ρίχνω τα αυγά ανακατεύω γρήγορα και είναι έτοιμο.
Μετά λαδώνω 4 φύλλα βάζω γέμιση μετά άλλα 3 φύλλα βάζω γέμιση και άλλα 2 επάνω,κόβω,λαδώνω μουσκεύω λίγο νερό με τα χέρια και ραντίζω το φύλλο.
Ψήνω στους 200 αντιστάσεις για 50 λεπτά.Καλή επιτυχία !!

Marina Pappa-οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Mπουρεκάκια γεμιστά !!!



Υλικά
1 πακ. Φύλλο κρούστας
400 gr φέτα
200 gr ρεγκάτο
3 αυγά
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ( μόνο την σάρκα)
Πιπέρι

Θρυμματίζουμε την φέτα σε μια λεκανίτσα.
Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, τα αυγά, τις ντομάτες και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε κάθετα σε 4 λωρίδες.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε ένα φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσουμε την γέμιση να μην μας χυθεί, και τυλίγουμε.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα , τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψίμε λαδόκολλα τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180° στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-Οι χρυσοχέρες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες απίστευτοι !!!!




Φτιάξτε και εσείς υπέροχους λαχταριστούς Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα υλικά που θα τους λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!!

Υλικά
500 γρ κολοκυθάκια-500 gr green courgettes
3 κρεμμυδάκια φρέσκα-3 green onions
200 γρ φέτα τυρί-200 gr Greek feta cheese
5 φύλλα δυόσμου-5 spearmint leaves
λίγο μαιντανό-a little of parsley
1/2 κτγ χοντρό αλάτι-1/2 tsp thick salt
2 αυγά-2 eggs
λίγο σκόρδο-a little of garlic powder
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-100 gr self raising flour
80 γρ φρυγανιά τριμμένη-80 gr bread crumbs
1/2 λίτρο ηλιέλαιο-1/2 litre of sunflower oil

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση σε β'ίντεο πατώντας ΕΔΩ --   https://www.youtube.com/watch?v=nhHvYsRovjI&feature=youtu.be


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια !!!!



Πως να φτιάξετε Κρέμα Τυρί (τύπου Philadelphia) με 2 ΜΟΝΟ υλικά !!!

Υλικά (Ingredients):
-1 λίτρο γάλα (1 liter milk)
-3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 3 κ.σ. ξίδι λευκό (3 tbsp. lemon juice or white vinegar)

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση σε βίντεο πατώντας ΕΔΩ --   https://www.youtube.com/watch?v=mtQtEkC5RIc

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Κέικ με φράουλες και σαντιγί !!!


Υλικα:

3 μεγάλα αυγά
225γρ ζάχαρη
225 αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 κγ μπεικιν παουντερ
125γρ βούτυρο μαλακό
100γρ μαργαρίνη
300γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
Μαρμελάδα φράουλα
250ml κρέμα γάλακτος πιο παχύρρευστη.




Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα κέικ 20cm.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπεικιν, το βούτυρο, τη μαργαρίνη μέχρι να αναμειχθούν Καλά και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.



Τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση αν είναι έτοιμο γιατί ο χρόνος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σχεδόν στη μέση.



Χτυπάμε τη σαντιγί μας να είναι έτοιμη.
Το υποθέτουμε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κέικ, αλείφουμε μαρμελάδα και τοποθετούμε φέτες από φράουλες αν θέλουμε.
Βάζουμε σαντιγί να το καλύψουμε.
Κρατάμε λίγη σαντιγί για στόλισμα.
Τοποθετούμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι του κέικ και στολίζουμε όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!

 Elena Psillia - οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σαραγλί γλυκό ταψιού σιροπιαστό ..!!



Υλικά
1 πακέτο κρούστα..εγώ έβαλα Βηρυτού
150γρ καρύδια ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο Lurpak
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι Αίγινης για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 ζάχαρη
3 κουτ σούπας μέλι
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι.'




Εκτέλεση
Έκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακάτεψα μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο
Ανά δυο φύλλα έριχνα επάνω μείγμα γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια μου και στο τέλος το έκοψα σε κομμάτια, έριξα πάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά...είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δυο όχι καυτά.!!πασπάλισα με το φιστίκι..!!

Gogo Samiou -oι χρυσοχέρες -ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τούρτα ταψιού κωκ !!!




Υλικά για το παντεσπάνι
• 5 αυγά
•150γρ ζάχαρη
•250γρ αλεύρι
•1 βανίλια
•1 πρέζα αλάτι
•1 μπέϊκιν
•2 κουταλιές της σούπας νερό

Υλικά για την κρέμα
•1 λίτρο γάλα
•2 κρόκους αυγών
•80γρ βούτυρο
•80γρ κορν φλάουερ
•100γρ ζάχαρη
•1 βανίλια

Υλικά για το γλασσο
•250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
•250ml κρέμα γάλακτος
•1 κουτάλια μέλι








Εκτέλεση για παντεσπάνι
•χτυπάμε αυγά, ζάχαρη, νερό και βανίλια για 5-6 λεπτά.
•κοσκινιζουμε το αλεύρι, μπέϊκιν και αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κουτάλια κουτάλια στο μείγμα μας
•το ψήνουμε η’ σε ένα ταψάκι και μετά χωρίζεται σε δυο παντεσπάνια η χωρίζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε δυο τακάκια...ότι σας βολεύεψ
Εκτέλεση για κρέμα
•βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
•σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά

Εκτέλεση για το γλάσο.
•βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί αλλά προσοχή μην την βράσετε!!!
•σε ένα άλλο σκεύος έχουμε κομματιάσει την κουβερτούρα και ρίχνουμε το μέλι. Μετά ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος.
•αφήνουμε δυο λεπτά το μείγμα και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένα λείο γλάσο.

Στο ταψάκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι, από πάνω την κρέμα, μετά το άλλο παντεσπάνι και από πάνω το γλάσο και μετά στο ψυγείο!

Eleni Emmelia Rafail K-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Κρουασανάκια !!!



Υλικά
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια λάδι ελαφρύ
δύο φακελάκια μάγια
2 μπέκιν πάουντερ φακελάκια
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
 6 αυγά
αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα διαλύουμε τη μαγιά μέσα βάζουμε και λίγη ζαχαρίτσα.
Βάζουμε το λάδι βάζουμε και τα αυγά ρίχνουμε και το αλάτι και μετά το αλεύρι και ζυμώνουμε .
Το ζυμαράκι μας πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ μαλακό .
Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά κάνουμε τα τυροπιτάκια με γέμιση τυρί και λουκάνικο.
Ανοίγουμε σε φύλλο κόβουμε τετράγωνα βάζουμε στην μέση την γέμιση ή το λουκάνικο ή οτι άλλο μας αρέσει τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν και ψήνουμε 180 βαθούς προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 λεπτά -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο ,να τα δείτε να ροδίσουν και να ψηθουν -ταψί ελαφρώς λαδωμένο ή λαδόκολλα κι αυτή ελαφρώς λαδωμένη.

Ρούλα Παπαδοπούλου -Οι χρυσοχέρες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τουρτίτσα με κρέπες και μερέντα !!!!



ΕΎΚΟΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΉ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΠΟΛΎ ΓΕΥΣΤΙΚΉ!!!

ΆΠΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΚΆΝΟΥΜΕ 10 ΚΡΕΠΟΥΛΕΣ ΈΤΣΙ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ:
 4 αυγά,
600 ml γάλα,
160 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ,
2 βανίλιες,
125 γραμμάρια ζάχαρη.

Ανακατεύουμε τα αυγά,μετά ρίχνουμε την ζάχαρη,στην συνέχεια λίγο λίγο το γάλα,και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά,αλάτι και βανίλιες.
Βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο για 2 ώρες και στην συνέχεια της τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι,η σε κρεπιέρα.
Της στήνουμε στο πιάτο ενδιάμεσα βάζοντας Μερέντα!
Πασπαλίζουμε μπισκότο τριμμένο μέσα,και πάνω  και έχουμε μια.ωραιότατη τουρτίτσα!!!

Από Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λεμονόπιτα δροσερή σιροπιαστή !!!


Φτιάξτε ένα από τα καλύτερα γλυκά σιροπιαστή Λεμονόπιτα .Έιναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της με απλά φρέσκα υλικά όμως με τόση πλούσια γεύση .!!!

Υλικά-INGREDIENTS
500 γρ φύλλο κρούστας-500 gr phyllo dough
3 αυγά-3 eggs
150 γρ ζάχαρη-150 gr sugar
150 γρ βούτυρο-150 gr butter
150 γρ γάλα-150 gr milk
λιγο αλάτι-a little of salt
2 κτσ αλεύρι-2 tbsp of flour
1 κτγ μπέικεν πάουντερ-1 tsp of baking powder
2 βανίλιες-2 vanillins
χυμό από 2 λεμόνια-juice from 2 lemons
ξίσμα από 3 λεμόνια-zest from 3 lemons

Για το σιρόπι-
for the syrup 400 γρ νερό-400 gr water
400 γρ ζάχαρη-400 gr sugar
φλούδες από 1 λεμόνι-peels from 1 lemon

Εκτέλεση
Διαλέγουμε φρέσκα λεμόνια ακέρωτα .
Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε ειναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι καθώς το θέλουμε κρύο και ζεστή την πίτα .
Μόλις βράσει αποσύρουμε απο την φωτιά .το αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπαγώνουμε το φύλλο κρούστας και ετοιμάζουμε το μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε το αλάτι την ζάχαρη σιγά σιγά τους κρόκους και όλα τα υλικά με την σειρά που είναι στο βίντεο .
Μεγάλο ρόλο θα δώσουμε στο λεμόνι καθώς αν μπει μέσα στο μείγμα δεν πρέπει να το ανακατέψουμε γιατί θα μας κόψει.
 Το ανακατεύουμε μόνο πριν το βάλουμε στην φόρμα που πρώτα έχουμε κάνει μια βάση απο το φύλο κρούστας .
Ρίχνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε απο πάνω με τα επόμενα φύλλα .
Έπειτα ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού ψηθεί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και περιμένουμε για λίγο να σιροπιαστεί παντού.
Η λεμονόπιτα ειναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!

Υλικά-INGREDIENTS
500 γρ φύλλο κρούστας-500 gr phyllo dough
3 αυγά-3 eggs
150 γρ ζάχαρη-150 gr sugar
150 γρ βούτυρο-150 gr butter
150 γρ γάλα-150 gr milk
λιγο αλάτι-a little of salt
2 κτσ αλεύρι-2 tbsp of flour
1 κτγ μπέικεν πάουντερ-1 tsp of baking powder
2 βανίλιες-2 vanillins
χυμό από 2 λεμόνια-juice from
2 lemons ξίσμα από 3 λεμόνια-zest from 3 lemons

Για το σιρόπι-
for the syrup
400 γρ νερό-400 gr water
400 γρ ζάχαρη-400 gr sugar
φλούδες από 1 λεμόνι-peels from 1 lemon

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=1qI3LQPTk4A
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό βανίλια -σύκο !!!



Πανεύκολο παγωτό Σύκο χωρίς χρήση παγωτομηχανής !!!



Υλικά
400 γραμ κρύα κρέμα γάλακτος
400 γραμ ζαχαρούχο γάλα
2 βαζάκια του γλυκού σύκο ψιλοκομμένο






ΜΟΝΟ με αυτά τα 3 υλικά καταπληκτικό εύκολο παγωτάκι .!!!

Για να ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα βήμα πατήστε ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=8etCNLpP1Bw


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ