Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Τάρτες ατομικές με μήλο !!!





Υλικα
225 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέικιΝ
2 κρόκους αυγών λίγο ξύσμα λεμονιού
370 γρ. αλεύρι .




Χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο ρίχνετε τους κρόκους το κονιάκ το άρωμα και ζυμώνετε απαλά την ζύμη.
Ανοίγετε φυλλαράκια και βάζετε σε φορμάκια ενα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Από πάνω κάνετε κορδονάκια και στολίζετε .
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .

Μαρμελάδα μήλου της στιγμής .
2 μήλα
1 κουταλιά σούπας Βιτάμ γεμάτη
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
κανέλα

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και αυτή .
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα.
Το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στο τηγανάκι και ανακατεύουμε.
Σε πολύ λίγο χρόνο τα μήλα έχουν μαλακώσει.
Το λιώνουμε με το πιρούνι και πασπαλίζουμε με  κανέλα όσο θέλουμε .
Βράζουμε για λίγα  λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και έτοιμη !!
Την αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε για τις τάρτες μας !!!


Την συνταγή της ζύμης για τάρτα την είδα από την Ειρήνη Σταματέλλη η μαρμελάδα είναι δικής μου επινοήσεως --Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κασερόπιτες εύκολες!!!




Κασέροπιτες για κολατσιό !!!


 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Τα ζυμώνω.
Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ
γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες εύκολες!!!





 Συνταγή -Υλικά

100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
100γρ. γραβιέρα (ή ρεγκάτο ή τσένταρ), τριμμένο
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 😘


Ολα μαζί τα ζυμώνουμε και τα κάνουμε μπαλάκια  -Έξτρα αλεύρι για αλεύρωμα ελαφρώς να μην υπάρχει πολύ αλεύρι και στο τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν στο πάτο .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Στρατούλα Γιαταγανέλλη--‎ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό με σιρόπι Θεικό !!!


Γλυκό σιροπιαστό !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 αυγά,
1 βανίλια,
160 ml γάλα,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραχανάς σπιτικός σταρένιος!!!





 ΥΛΙΚΑ
7 κιλά στάρι σπασμένο για τραχανά
3, και μισό κιλά γάλα
1 χούφτα αλάτι

Ζεσταίνω καλά το γάλα.
Ρίχνω το αλάτι και στη συνέχεια το στάρι .
Ανακατεύω καλά πολλές φορές.
Σκεπάζω 3 με 4 ώρες μέσα στην κατσαρόλα και μετά το περνάω από σίτα και απλώνω  να στεγνώσει.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ελένη Έλλη Ζαμπακα--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρουφάκια!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο,
1 κούπα άχνη ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας μερεντα,
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
4 κουταλιές της σούπας κακάο,
500 γραμμάρια τρούφα.

Βάζουμε τα μπισκότα στο μπολ και τα σπάμε,ρίχνουμε το βούτυρο ,την άχνη,το κονιάκ,το κακάο,την μερεντα,την βανίλια και τα.ζυμώνουμε (εάν θέλουμε.προσθέτουμε.4 κουταλιές γάλα)!
Οπότε τα πλάθουμε βουτώντας τα.χέρια σε λάδι και τα τοποθετούμε σε μπόλικη τρούφα!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!




 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμέλα με σοκολάτα υπέροχο γλυκό !!




Εύκολο και τραγανό γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα που θα σας ενθουσιάσει!!!

Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

με γεύση σοκολάτα

-1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

γάλα

-1 κρέμα ζαχαροπλαστικής

σοκολάτα

-400ml γάλα φρέσκο

   για το γλάσο

-125γρ σοκολάτα κουβερτούρα

-80γρ φυτικό βούτυρο (1/3 της κούπας)

-1κτσ. μέλι


Δείτε την συνταγή εδώ-->  https://youtu.be/UWd8590HIvQ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ 

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Σταφιδόψωμα Αφράτα !



ΥΛΙΚΑ
550 γρ.χλιαρό νερό,
120γρ ηλιέλαιο,
150γρ. ζάχαρη,
1 βανίλια,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1μισή κούπα σταφίδες,
1 κύβο μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή,
850γρ. περίπου αλεύρι.




Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πλάθουμε μέχρι να γίνει μία μαλακιά ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Παίρνουμε ζύμη και φτιάχνουμε ψωμάκια και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 180βαθμούς περίπου 15 -20 λεπτά.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Alexandra-argiris Lessi-retsi -Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Μαγειρική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμέλα με σοκολάτα .. γλυκάκι λαχταριστό !!!



Εύκολο και τραγανό γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα που θα σας ενθουσιάσει!!!

Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

με γεύση σοκολάτα

-1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

γάλα

-1 κρέμα ζαχαροπλαστικής

σοκολάτα

-400ml γάλα φρέσκο

   για το γλάσο

-125γρ σοκολάτα κουβερτούρα

-80γρ φυτικό βούτυρο (1/3 της κούπας)

-1κτσ. μέλι


Δείτε την συνταγή εδώ-->  https://youtu.be/UWd8590HIvQ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρουφάκια !!!


Τρουφάκια σπέσιαλ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο,
1 κούπα άχνη ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας μερεντα,
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
4 κουταλιές της σούπας κακάο,
500 γραμμάρια τρούφα.

Βάζουμε τα μπισκότα στο μπολ και τα σπάμε,ρίχνουμε το βούτυρο ,την άχνη,το κονιάκ,το κακάο,την μερεντα,την βανίλια και τα.ζυμώνουμε (εάν θέλουμε.προσθέτουμε.4 κουταλιές γάλα)!
Οπότε τα πλάθουμε βουτώντας τα.χέρια σε λάδι και τα τοποθετούμε σε μπόλικη τρούφα!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!




 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραχανάς σπιτικός !!!


Τραχανάς σταρένιος σπιτικός!!!!

 ΥΛΙΚΑ
7 κιλά στάρι σπασμένο για τραχανά
3, και μισό κιλά γάλα
1 χούφτα αλάτι

Ζεσταίνω καλά το γάλα.
Ρίχνω το αλάτι και στη συνέχεια το στάρι .
Ανακατεύω καλά πολλές φορές.
Σκεπάζω 3 με 4 ώρες μέσα στην κατσαρόλα και μετά το περνάω από σίτα και απλώνω  να στεγνώσει.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ελένη Έλλη Ζαμπακα--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκάκι σιροπιαστό με κρέμα !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 αυγά,
1 βανίλια,
160 ml γάλα,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες απίθανες!



 Συνταγή -Υλικά

100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
100γρ. γραβιέρα (ή ρεγκάτο ή τσένταρ), τριμμένο
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 😘


Ολα μαζί τα ζυμώνουμε και τα κάνουμε μπαλάκια  -Έξτρα αλεύρι για αλεύρωμα ελαφρώς να μην υπάρχει πολύ αλεύρι και στο τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν στο πάτο .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Στρατούλα Γιαταγανέλλη--‎ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κασερόπιτες για όλες τις ώρες !



Κασέροπιτες για κολατσιό !!!


 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Τα ζυμώνω.
Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ
γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτες ατομικές με μήλο !




Υλικα
225 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέικιΝ
2 κρόκους αυγών λίγο ξύσμα λεμονιού
370 γρ. αλεύρι .



Χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο ρίχνετε τους κρόκους το κονιάκ το άρωμα και ζυμώνετε απαλά την ζύμη.
Ανοίγετε φυλλαράκια και βάζετε σε φορμάκια ενα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Από πάνω κάνετε κορδονάκια και στολίζετε .
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .

Μαρμελάδα μήλου της στιγμής .
2 μήλα
1 κουταλιά σούπας Βιτάμ γεμάτη
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
κανέλα




Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και αυτή .
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα.
Το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στο τηγανάκι και ανακατεύουμε.
Σε πολύ λίγο χρόνο τα μήλα έχουν μαλακώσει.
Το λιώνουμε με το πιρούνι και πασπαλίζουμε με  κανέλα όσο θέλουμε .
Βράζουμε για λίγα  λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και έτοιμη !!
Την αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε για τις τάρτες μας !!!


Την συνταγή της ζύμης για τάρτα την είδα από την Ειρήνη Σταματέλλη η μαρμελάδα είναι δικής μου επινοήσεως --Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ