Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Καιμάκι παγωτό !!!





Φτιάχνουμε παγωτό καϊμάκι και το συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο!!
Ένα παγωτό με ιδιαίτερη γεύση που πολλές φορές συνοδεύει τα σιροπιαστά γλυκά μας!!


Υλικά

-250ml κρέμα γάλακτος 35%

-1 κουτί γάλα εβαπορέ

-1 ζαχαρούχο γάλα

-1/2κτγ. μαχλέπι τριμμένο

-1/2κτγ. μαστίχα τριμμένη

-1 βανίλια




Δείτε την συνταγή εδώ-->  https://youtu.be/4hNrW-6VOZ4



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο σνίτσελ !!!


Σνίτσελ κοτόπουλο !!!

Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (λεπτά κατά προτίμηση)
150 γρ. περίπου αλεύρι
2 αβγά
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ (και τις 2 πλευρές) με αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα βουτάμε στο πιάτο με τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό λάδι και αφού ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Τέλος τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Εγώ εδώ δεν τα τηγάνισα  ...'εβαλα λαδόκολλα στο ρομποτάκι που έχω την πέρασα με λάδι τα ακούμπησα επάνω και τα έψησα ..αν δεν έχετε ρομποτάκι βάλτε λαδόκολλα σε ταψάκι περάστε την με λάδι και ψήστε τα στο γκριλ΄

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου !!!


Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ ψυγείου !!!

Συνταγή-Υλικά :
Σε μεγάλο τάπερ ή πυρέξ στρώνω μια στρώση ή δύο μπισκότα πτι Μπερ και τα βρέχω με γάλα.
Ετοιμάζω άνθος αραβοσίτου βανίλια με γάλα στην κατσαρόλα-εγώ έβαλα 1,5 λίτρο γάλα με 13 κουταλιές της σούπας ανθό αραβοσίτου και 7 κουταλιές ζάχαρη να μη γίνει πολύ γλυκό - και αφού κρυώσει λίγο το βάζω πάνω στα μπισκότα και τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζω ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες 2 φάκελα και αφού κρυώσει το βάζω πάνω στην κρέμα και αφήνω στο ψυγείο να πήξει εντελώς.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Βασιλική Φαρμάκη‎--ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκια αφράτα !!!



Ψωμάκια αφρός.Μια υπέροχη συνταγή - Τέλεια για σαντουιτσάκια !!!!!


Υλικά
600- 700 γρ αλεύρι
Εγω έβαλα, που φουσκώνει μόνο του
500 γρ γάλα χλιαρό 37°
2,5 κ.γ μαγιά φακελάκι ή φρέσκια μαγιά 30γρ
1,5 ζάχαρη
1,5 αλάτι
50 γρ βούτυρο

Επικάλυψη
Αυγό
Ηλιόσποροι
Βρώμη
Σουσάμι

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ μας το αλεύρι, μαγιά, βούτυρο και το γάλα ,αλάτι και ζάχαρη
χτυπάμε για 10 λεπτά
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη 45 λεπτά ,σκεπάζουμε με μεμβράνη
Πλάθουμε τα ψωμάκια σε μπάλες η μακρόστενα, αφήνουμε να Φουσκώσουν άλλη 1 ώρα
Αλείφουμε ελαφρά αυγό και ραντίζουμε με βρώμη η ότι άλλο θέλετε
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντίστασης για 10 -15 λεπτά

Καλή επιτυχία.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρώμη με μήλα για πρωινό !!!



Ενα υγιεινό  πρωινό για να ξεκινήσει δυνατά η ημέρα μας ή ακόμα και ελαφρύ βραδυνό !!!

Βρώμη με μήλα 🍎🍎🍎
2 μερίδες

75- 80 γρ βρώμη
1 1/2 μεγάλο ποτήρι νερού νερό
1 πρέζα αλάτι
Μέλι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλιτσα το νερό με τη βρώμη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει να φύγει το νερό να γίνει σαν μία κρέμα 5 λεπτά περίπου
Το σερβίρουμε με ότι καλύτερο φρούτο,τριμμένα καρύδια, μαρμελάδα, μέλι,κανέλα, και αν θέλετε Και λίγο γάλα
Υπέροχο υγιεινό πρωινό και βραδινό για μεγάλους και μικρούς!!

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες φούρνου !!



Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πατάτες!!

Υλικά-Εκτέλεση

Αραδιάζομαι τι κομμένες πατάτες μαζί με τις μπριζόλες
Ρίχνουμε μπόλικο μπαχάρι ,ελαιόλαδο μπόλικο,
Σε ένα ποτήρι τού νερού ανακατεύουμε 2κ.σ μουστάρδα, με νερό
Ρίχνουμε από πάνω
Κόβουμε 1 ντομάτα στα δύο κ
βάζουμε στο ταψί μας
Ραντίζουμε με Ρίγανη
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κρέπες !!!!




Κρέπες!
Για 4 άτομα
150 γρ αλεύρι (10 κ.σ ) περίπου
1/2 Κ.γ αλάτι
3 αυγά
3 κ.σ βούτυρο
600 γρ γάλα

Χτυπάμε το αλεύρι και το μισό γάλα προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα και ξανά χτυπάμε
Βάζουμε το χυλό μας στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Λιώνουμε μισό βούτυρο, 1/2 κ.σ στο τηγάνι και Ρίχνουμε μέσα στο χυλό
Τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε 100 γρ περίπου τη φορά για να γίνει μέτρια κρέπα 2-3 λεπτά περίπου κάθε μεριά
Τις γεμίζουμε με ότι μας αρέσει σε γλυκό ή αλμυρό !!!!

Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(Λουκουμάδες παραλίας) !!!




Ντόνατς (λουκουμάδες παραλίας) !!!Απλή,εύκολη, γρήγορη,αφράτη συνταγή😋

Υλικά 25 Ντονατς περίπου
1αυγο
100 γρ ζάχαρη
100 γρ γάλα
300 γρ αλεύρι
2 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπέικιν
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη για πασπάλισμα

Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το γάλα
Λιωμένο βούτυρο
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι
Και το Ρίχνουμε μέσα
Η ζύμη κολλάει με λίγο αλεύρι ανοίγουμε ένα φύλλο, το κόβουμε σε 2 λωρίδες
Και σχηματίζουμε τα κουλουράκια

Καίμε το λάδι, σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά σε κάθε μεριά
Τα αραδιάσουμε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη
Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέας μοσχαρίσιο με ρύζι !!!



Υλικά
Κρέας μοσχαρίσιο ( ουρά) η ότι άλλο κομμάτι θέλουμε
1 ολόκληρο ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια ξέρω ψιλοκομμένα
2 δαφνόφυλλα
3κ.σ λευκό ξύδι
1 κνορ κοτόπουλο
Ξερό δυόσμο
Αλάτι
Λίγο ζάχαρη
Μια συσκευασία ντομάτα πακέτο
Ελαιόλαδο

Για το ρύζι
Μια κούπα ρύζι
Μισή κούπα φιδέ
Βούτυρο

Καίμε μπόλικο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και αραδιάζουμε το κρέας καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι
Προσθέτουμε το κνορ, αλάτι και ζάχαρη μαζί με ένα λίτρο νερό .
Αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου.
Μόλις λιγοστέψει το νερό στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ντομάτα ,ξανά ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και ξανά βράζουμε άλλες 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά
Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε λίγο ξύδι στο ζωμό και αφήνουμε να πυκνώση η σάλτσα μας,.
Ξαναβάζουμε το κρέας μας στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει.
Συνολικά βράσει το φαγητό 3 ώρες περίπου

Ετοιμάζουμε το ρύζι
Λιώνουμε το βούτυρο στη κατσαρολίτσα.
Ρίχνουμε το φιδέ ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα
Προσθέτουμε το ρύζι αφού το ξεπλένουμε πρώτα, Ρίχνουμε 1 ποτήρι μεγάλο του νερό νερό Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Σερβίρουμε με chill ψιλοκομμένο η μποΎκοβο αν θέλουμε
Καλή επιτυχία !!!


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ










ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παϊδάκια χοιρινά !!!



 Χοιρινά παϊδάκια !!

Τα παιδάκια τα μπαχάρωσα
2 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ μέλι
Λίγο κύμινο
Κόκκινη πάπρικα
μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι


Ολα μαζί σε ταψάκι ανακάτεμα και ψήσιμο .
Στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Λαζάνια με κιμά!!!



Λαζάνια Θεικά!!

Υλικά
500γρ κιμά
1 πακέτο ντομάτα
1 1/2 πακέτο λαζάνια
Ρίγανη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Μπεσαμέλ

1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι λάδι
100γρ βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
1 1/2 λίτρο γάλα

Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι.βάζουμε μισό
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Την μπεσαμέλ.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά, Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο κ λίγο αλάτι,και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.

Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα ,Μέχρι να γέμιση το ταψί. Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία !

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουπίτσα με φιδέ!!!




Σουπίτσα με φιδέ  και ντομάτα!

Έβρασα νερό με ένα κνορ κοτόπουλο, έβαλα το φιδέ, με λίγο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο τζίντζερ.
Στο τέλος έβαλα 2 κουτ. σούπας  πουμαρό ντομάτα.
Καλή όρεξη!!

 Συνταγη απο Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια !!!



Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια (vanilj bullar )

Για 18 κομμάτια θα χρειαστούμε

Ζύμη
570 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ αλάτι
130 γρ ζάχαρη
50γρ μαγιά
250 γρ γάλα
1 αυγό

Κρέμα βανίλιας

3 κρόκους
65 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
200 γρ γάλα
15 γρ βούτυρο ανάλατο

Επικάλυψη
Λιωμένο βούτυρο ,ζάχαρη.


1)Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με το γάλα και το αυγό
Τα χτυπάμε για 15 λεπτά

2) αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

3) πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε σε 18 κομμάτια 3 εκ περίπου

4)πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια αφήνουμε να Φουσκώσουν 45-60 λεπτά

Ετοιμάζουμε την κρέμα πριν να αρχίσουμε την ζύμη για να είναι στο ψυγείο

Κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε του κρόκους με τη ζάχαρη, κορν φλάουρ

Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε,και ξανά Ρίχνουμε στη κατσαρόλιτσα να πίκτωση ανακατεύοντας βάζουμε σε μπολ με το βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο

Γεμίζουμε το κορνέ με την κρέμα κ γεμίζουμε

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς αντίστασης
10-12 λεπτά μόλις ροδίσουν λίγο βγάζουμε

Αφήνουμε να κρυώσουν αλείφουμε με βούτυρο και βουτάμε στη ζάχαρη

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou --OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο ψητό με πουρέ !!




Νόστιμο, απλό και με λίγες θερμίδες. Λάδι δεν προσθέτω γιατί το κοτόπουλο βγάζει  από μόνο του!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο παϊδάκια
 Αλάτι
 Πιπέρι
 μείγμα για κοτόπουλο
 Κάρυ
 Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα παιδάκια κοτόπουλο και τα αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και το πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα μπαχαρικά εκτός της ρίγανης.
Ψήνουμε στο γκρίλ στο κάτω ράφι του φούρνου.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν  από τη μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη.
Αφού είναι έτοιμα τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το ζουμάκι τους  και ρίχνουμε αν μας αρέσει ρίγανη.

ΠΟΥΡΕΣ
Μπορούμε να πάρουμε έτοιμο και να τον ετοιμάσουμε ή να κάνουμε σπιτικό .


 ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ
1 κιλό πατάτες
60 γραμ. βούτυρο
250 ml γάλα
αλάτι

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους  τις βάζουμε σε  κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Τσιμπήσετε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.
Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
 Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι !!!


Εκμέκ κανταίφι σπέσιαλ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο ταψί μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά,ρίχνουμε μέσα 125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ,μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα το ανακατεύουμε με τα χέρια να μουσκέψει καλά το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό,χλιαρό το σιρόπι.


ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού.
Όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και από  πάνω μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο !!!Εάν θέλουμε βάζουμε και επάνω στην κρέμα σαντιγί !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ