Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Μπισκοτάκια με γέμιση κρέμα γιαουρτιού !!!





ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ:
200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό αγελαδινό,
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
ξύσμα 1 λεμονιού!

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν!
Ρίχνουμε το αλεύρι και το ξύσμα σιγά σιγά να ζυμωθεί σε μαλακή ζύμη (η διαδικασία γίνεται και με το χέρι)!
Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα!
Τις πατάμε με πιρούνι ομοιόμορφα!
Τα.ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμενο για 20 με 25 λεπτά!!

ΚΡΕΜΑ:
Βράζουμε στο μπολ 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι,250 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα και ξύσμα από μισό λεμόνι τα ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει!
Και αφού κρυώσουν τα μπισκότα και αφού σφίξει η κρέμα την τοποθετούμε στα μπισκότα ενδιάμεσα ανά δυο!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κεφτεδάκια σπέσιαλ !!!





 Κεφτεδάκια λαχταριστά !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ένα κιλό κιμά ενα μεσαίο κρεμμύδι μια σκελίδα σκόρδο μαϊντανό αλατοπίπερο ρίγανη λίγη μουστάρδα φρυγανιά τριμμένη λαδάκι και λίγο ξίδι 2 αβγά λίγο λαδάκι για το ζύμωμα
Τα ζύμωσα όλα μαζί άφησα μια ώρα στο ψυγείο και τηγάνισα !!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Λουκάνικα με πατάτες στον φούρνο !!!




Πατάτες με λουκάνικα κοτόπουλου λεμονάτα μπουκιά και συχώριο !!!

 ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λουκάνικα της αρεσκείας σας
Πατάτες
χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές βούτυρο νέα φυτίνη
ένα κύβο κνορ ότι έχετε
αλάτι
θυμάρι
λίγο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
 και νεράκι
μία σκελίδα σκόρδο
 Όλα μαζί τα υλικά στο ταψί ένα πολύ καλό ανακάτεμα και ψήνουμε στο φούρνο σε αέρα 180 μέχρι να γίνει το φαγητό!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπακλαβαδάκια !!!



ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!! ΑΠΛΑ.ΓΛΥΚΑ ΕΥΚΟΛΑ!!!!

 ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό βούτυρο,καρύδια.
Ανοίγουμε τα φύλλα ,τα κόβουμε λωρίδες,βουτυρώνοντας την κάθε λωρίδα ανα δυο λωρίδες κάνουμε ένα τρίγωνο στο οποίο στην άκρη βάζουμε μείγμα.ψιλοκομμένο καρύδι με κανέλα γαρύφαλλο!!!
Τα ψήνουμε να κοκκινίσουν καλά και βράζουμε σιρόπι και τα σιροπιάζομαι!
Κρύα γλυκά,ζεστό σιρόπι!

 ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερού νερό,3 ποτήρια νερού ζάχαρη,μισό λεμόνι το χυμό τους,2 κουταλιές της σούπας μέλι βράσιμο 3 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό     Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Μπισκοτογλυκό με σαντιγί !!!


Μπισκοτογλυκό να μας πάει γλυκά και η σημερινή!!!

 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμμάτισα ενάμισι πακέτο πτι μπερ.
Χτύπησα δυο κρέμες Γιώτης με το ανάλογο γάλα σοκολάτας που γράφει στην συσκευασία.
Πρόσθεσα δυο κουταλιές μερεντα και μια στάλα κονιάκ και τα ανακατεύεσαι με τα μπισκότα.



Στην πορεία χτύπησα ένα ζαχαρούχο με μια μόρφατ και το έριξα από πάνω .
Γαρνίρισμα με νιφάδες κουβερτούρας !!!!

Συνταγή κ φωτό Palmyra Aristou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σαλάτα με κους κους !!!



Σαλάτα για βραδυνό - Απλή και νόστιμη !!!


Έβρασα κους κους .
Πρόσθεσα αγγούρι ντομάτα και κρεμμύδι  αλατάκι και λαδάκι κι έτοιμη !!!

Συνταγή φωτό  Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Σαρδέλες στον φούρνο !!!

Σαρδέλες στον φούρνο Φαγητό νόστιμο και υγιεινό. Πραγματικά πανεύκολο!!

Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
 ρίγανη ξερή και 4 κλαράκια φρέσκια, τα φύλλα
χοντρό αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο 
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
λεμόνι 

Καθαρίζουμε πλένουμε τα ψάρια .
Τα βάζουμε στο ταψάκι στην σειρά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κουνάμε το ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα.
Μπορείτε να προσθέσετε πιπεριά σε ροδέλες και ντομάτα σε ροδέλες .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Παστάκια Ferrero !!!



ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ Ferrero ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
300 γραμμάρια γκοφρέτες σπασμένες.
300 γραμμάρια φουντούκι καβουρδισμένο αλεσμένο.
400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τα βάζουμε όλα στο μπολ τα ζυμώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα!

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ:
300 γραμμάρια κουβερτούρα.
200 γραμμάρια φουντούκι αλεσμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί  τοποθετούμε το φουντούκι και ανακατεύουμε!
Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα και πλάθουμε σε μπάλες τις όποιες τοποθετούμε στην κουβερτούρα και στην συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα!!!

Συνταγή φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Μουσταλευριά η απλή & παραδοσιακή !!!!



2 πολύ ωραίες και επιτυχημένες συνταγές !!!

ΥΛΙΚΑ: Συνταγή Νο1
5 ποτήρια μούστο κομμένο
1 ποτήρι αλεύρι ή νισεστέ
Καρύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι
Κανέλα τριμμένη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο κρύο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μούστο.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι, να μην έχει σβόλους .
Ανάβουμε την εστία μας και βάζουμε επάνω την κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να μη μας σβολιάσει μέχρι να πήξει ο μούστος και να γίνει σαν κρέμα.
Μόλις πήξει ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Με μια κουτάλα γεμίζουμε ρηχά πιάτα ή μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
*Μπορείτε αν θέλετε να μην ρίξετε καρύδια και σουσάμι μέσα στη μουσταλευριά,
αλλά μόνο να τα πασπαλίσετε από πάνω με κανέλα σκέτη ή σουσάμι καρύδια !




Υλικά συνταγή Νο2 της γιαγιάς.
 ΥΛΙΚΑ:
6 ποτήρια μούστος
1 ποτήρι αλεύρι σκληρό σταρένιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το μούστο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει.
 Μόλις ανακατευτεί βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Μόλις πάει να δέσει προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Το σερβίρουμε σε πιατάκια ή μπολ  και πασπαλίζουμε με χονδροκοπανισμένο καρύδι και κανέλα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Τσιπούρες ψητές και σαλάτα !!!


ΜΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΖΕΣ (ΦΑΓΗΤΟ) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!!!!!ΣΥΝΤΑΓη ΕΥΚΟΛΗ.

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ
Καθαρίζουμε,πλένουμε,αλατίζουμε,ψήνουμε στην σχάρα στα κάρβουνα και σερβίρουμε με μπόλικο λαδολέμονο.

ΣΑΛΑΤΑ
Ακόμα ποιο απλά.
Πλένουμε ντομάτα,αγγουράκι κρεμμυδάκι πιπέριτσα,βάζουμε ελαιόλαδο,αλατάκι ριγανίτσα!!

Μπορούμε να τις ψήσουμε στο γκρίλ ή σε ψηστιέρα .

ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Γλυκό με 3 γάλατα !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΟ ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ!! ΤΕΛΕΙΟ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά,
250 γραμμάρια ζάχαρη,
350 γραμμάρια αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά να στέκεται το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε 1 λεπτό.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με Μαρίζ δεν θέλουμε να βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί(30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.προθερμασμένο μεσαία σχάρα.αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα έμενα μου πήρε 35 λεπτά οπότε φυσικά τον φούρνο του καθενός.





Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και το τρυπάμε πολύ καλά παντού με ξυλάκι από σουβλάκι η και οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γρ),1 λίτρο γάλα φρέσκο,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε λίγο μείγμα γάλατος στο ταψί τοποθετούμε το παντεσπάνι και το τρυπάμε πάλι πολλές φορές.
Τοποθετούμε πάνω το υπόλοιπο μείγμα γάλατος.
Το αφήνουμε στο ψυγείο.




ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΥΛΙΚΑ:
230 γραμμάρια.ζάχαρη,
80 ml νερό,
110 γραμμάρια βούτυρο,
λίγο αλάτι,
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να δώσουμε το ωραίο χρυσάφι χρώμα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το βούτυρο κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβαζουμε και προσθετουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Το τοποθετούμε πάλι στην φωτια ανακατεύουμε στο χαμηλό περίπου 12 λεπτά.
Την κατεβάζουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
Βγάζουμε το γλυκό και την τοποθετούμε πάνω.
Και ξανά το γλυκο στο ψυγείο για όλη νύχτα!

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Κασεροκουλούρα !!!


Κασεροκουλούρα φανταστική !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό,
2 φακελάκια ξερή μαγιά,
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
5 ποτήρια νερού αλεύρι περίπου ,
300 γραμμάρια κομμένες φέτες κασέρι,
1 ποτήρι νερού τριμμένο κασέρι,
2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,της μαγιές,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε θέλουμε μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την ξεφουσκώνουμε με το χέρι ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ταψάκι λαδωμένο την πατάμε να ανοίξει και την σκεπάζουμε 30 λεπτά.
Στην συνέχεια με τα δάχτυλα την τρυπάμε γύρω γύρω και τοποθετούμε τα κομμάτια κασέρι,αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκάκι με σοκολάτα μόνο με 2 υλικά!!!



Απίστευτο !!! ΜΟΝΟ με 2 ΥΛΙΚΑ το πιο εξπρές εύκολο γρήγορο γλυκό σοκολάτας !!!

Αγαπημένοι μου φίλοι έτοιμο το γρήγορο σοκολάτα γλυκό μου με πολύ λίγα υλικά και σε χρόνο εξπρές!!!!! Με λίγα υλικά και πανεύκολη εκτέλεση.!!!


θα χρειαστείτε
450 γρ. ‏κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ‏ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς
Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζετε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.και έτοιμο και ρίχνεται ότι σας αρέσει από πάνω γίνετε τέλειο!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Xristina Gewrgiopoulou‎--ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόρυζο !!!


Λεμονάτο σπυρωτό  !!!Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και έτοιμο σε 15 λεπτά μόνο !! Να γλείφεις και το πιάτο !!!

Υλικά μερίδες 5

1 σακούλα έτοιμο σπανάκι φρέσκο ΟΧΙ κατεψυγμένο ,κομμένο πλυμένο γνωστής εταιρίας..αν θέλετε αγοράστε από το μανάβη ή λαϊκή 1 και μισό κιλό  ...απλά τρώει χρόνο το καθάρισμα αλλά είναι πιο οικονομικό
ελαιόλαδο
1 κύβο -προαιρετικά -εγώ έβαλα-
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένες ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο
1 πολύ ώριμη ντομάτα λιωμένη με το χέρι
αλάτι λίγο αν βάλετε κύβο
πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
2 κουπάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα

Για το σερβίρισμα
φετούλα
λεμόνι



Άνοιξα την σακούλα -αγόρασα έτοιμο το βρίσκω πιο εύκολο - το έπλυνα αν και είναι πλυμένο ,το έστυψα λίγο και το έβαλα στην κατσαρόλα.
Άρχισα να το σοτάρω κ μόλις ήπιε τα νερά του έριξα το λάδι το γύρισα λίγο έλιωσα την ντομάτα ξεφλουδισμένη με το χέρι πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια το αλάτι το πιπέρι τον κύβο τον κουρκουμά και 2 ποτήρια του νερού νερό .


Μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ρύζι .
Το μαγείρεψα και ώσπου να πιεί το νεράκι του ετοιμάστηκε με μελωμένο ζουμάκι πεντανόστιμο !!
Δοκιμάστε το !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανοπατάτες Θεικές με ντιπ !!!



Απίθανες τηγανίτες πατάτας με ντιπ της στιγμής !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!

Υλικά για 10 τηγανίτες

2 μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο.





 ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη .
Τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε με παγωμένο νερό για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά τις στραγγίζουμε σφίγγοντάς τες με τις παλάμες μας να στεγνώσουν να στραγγίξουν εντελώς .
Τις ξαναβάζουμε στο μπολ ρίχνουμε από πάνω αλάτι πιπέρι και το 1 αυγό και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
Βάζουμε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι και παίρνουμε κουταλιές τις τοποθετούμε και τις πατάμε λίγο από πάνω αλλά και γύρω γύρω να γίνουν πλατιές κι ομοιόμορφες.


ΚΟΛΠΑΚΙ
Δεν τις γυρίζουμε αν δεν ψηθούν καλά από την μία πλευρά .
Τις γυρνάμε ΜΟΝΟ με φαρδιά σπάτουλα .
αν δεν το κάνουμε αυτό μπορεί να διαλυθούν .
θέλουν περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά .
Οταν τηγανιστούν και δεν μας ικανοποιεί το χρώμα μπορούμε πλέον αφού έχουν ψηθεί κι από τις δυο πλευρές να τις γυρνάμε πάντα με σπάτουλα .
Κάθε φορά που θα βάλουμε τις καινούργιες σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και πάντα βάζουμε λίγο λάδι .



Το τηγάνι να είναι αντικολλητικό .
Αυτά ..φτιάξτε τες και απολαύστε τες με ντιπ γιαουρτιού του λεπτού.

ΝΤΙΠ
Με το μάτι τα υλικά ..περισσότερο γιαούρτι λίγη μουστάρδα και λίγη μαγιονέζα ...αν θέλετε προσθέστε και λίγο λεμόνι -εγώ δεν έβαλα -καλό ανακάτεμα κι έτοιμο να απολαύσετε τηγανοπατάτες βουτώντας στο μείγμα !!! Καλή επιτυχία και προσοχή στο γύρισμα !!!

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ