Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τυρόψωμο αφράτο !!!


Φτιάχνουμε ένα εύκολο μαλακό και αφράτο τυρόψωμο στο λεπτό!!!
Μια υπέροχη συνταγή που σίγουρα θα σας τρελάνει!!! Δοκιμάστε την  !!!

 Υλικά
-200gr γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
-170gr σπορέλαιο (1 κεσεδάκι)
-250gr αλεύρι γοχ (2 κούπες)
-3 αυγά μεσαία
-20gr baking powder (1 φάκελο)
-250gr τυρί φέτα
-λίγο αλάτι
Materials
-200gr of yogurt
-170gr seed oil
-250gr of flour
-3 medium eggs
-20gr baking powder
-250gr of feta cheese
- a little salt


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/ZSc1grRq4ro

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Γλυκό με 3 γάλατα !!!!


ΓΛΥΚΟ ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΛΑ  ΘΕΙΚΟ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη !
Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά!
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ!
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι!

ΓΑΛΑΤΑ:
Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο!

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες καστανή ζάχαρη,
3 κούπες κρέμα γάλακτος,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα!
Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά!
Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα.γάλακτος!
Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει!
Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει !
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω!

Εκτέλεση φωτό   Τzeni Tsanaktsidou‎  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Σουφλέ λαχταριστό και εύκολο !!!




Τώρα στις Γιορτινές μέρες επιβάλλεται να φτιάξουμε ένα εύκολο Λαχταριστό Σουφλέ!!

Γρήγορες συνταγές!! - Λαχταριστό Σουφλέ - Delicious pasta souffle - Live Kitchen

Υλικά-Ingredients
500 γρ μακαρόνια ριγκατόνι-(500 g rigatoni pasta)
Ελαιόλαδο-(olive oil)
αλάτι-(salt)
πιπέρι-(pepper)
φρυγανιά-(bread crump)
200 γρ ζαμπόν-(200 g ham)
150 γρ γκούντα-(150 g gouda)
150 γρ ματσαρέλα-(150 g mozzarella)
150 γρ ρεγκάτο-(150 g regato)
400 γρ γάλα-(400 g milk)
200 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά-(200 ml whipping cream 35%fat
2 αυγά-(2 eggs)
30x25

GERMAN
-Zutaten
- (500 g Rigatoni-Nudeln)
- (Olivenöl)
- (Salz)
- (Pfeffer)
- (Brotkrümel)
- (200 g Schinken)
- (150 g Gouda)
-(150 g Mozzarella)
- (150 g regato)
-(400 g Milch)
- (200 ml Schlagsahne 35% Fett)
- (2 Eier)
30x25


Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλάτι και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια ριγκατόνι να βράσουν.
Αφού βράσουν  να κρατάνε λίγο τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.
Σε ένα πυρέξ αλείφουμε ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με ελαιόλαδο  αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το ζαμπόν.
Αρχίζουμε πρώτα και ρίχνουμε μια στρώση μακαρόνια στο πυρέξ προσθέτουμε το ζαμπόν και τα 3 διαφορετικά τυρία.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και το ζαμπόν και καλύπτουμε την πάνω πλευρά του πυρέξ με μπόλικα τυριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα.την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και περιλούζουμε όλο το ταψί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα γαι 30-35 λεπτά στους 180 c
Mόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει .
Αφού έχει κρυώσει κόβουμε κομμάτι και σερβίρουμε.Το σουφλέ εχει γίνει υπέροχο τόσο εύκολο και απλό που θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό σας τραπέζι!!!!
Καλή σας επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -->  : https://youtu.be/GLhwTajjcuI

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Καριόκες από μελομακάρονα !!!


ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ❤️

Υλικά
30 μελομακάρονα
200 γραμμάρια καρύδια περασμένα στο μπλέντερ
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιρόπι από από γλυκό του κουταλιού ότι έχετε ,εγώ έβαλα από βύσσινο
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά του του γλυκού κοφτή κανέλα
¼ του γλυκού κουταλιού γαρύφαλλο.

Για την επικάλυψη
1 μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 125γρ
1 σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού κουβερτούρα
175 γρ 4 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ!

Λιώνετε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με το λάδι για να μπορείτε να δουλεύετε πιο εύκολα!!

Εκτέλεση
Περάστε τα μελομακάρονα από το μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν !!
Στην συνέχεια περάστε και τα καρύδια από το μπλέντερ και βάλτε τα όλα σε μια λεκάνη, λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το μέσα, ρίξτε και το σιρόπι από γλυκό του κουταλιού τα μυρωδικά και το κακάο, φτιάξτε ένα μείγμα να είναι μαλακό και να πλάθεται εύκολα στα χέρια σας και να μην διαλύεται , κάντε μπαστουνάκια μακρόστενα σαν καραμελίτσες και τυλίξτε με ζελατίνα, βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά και στη συνέχεια κόβετε πάχος μέχρι ένα δάχτυλο και τις βουτάτε μέσα στην σοκολάτα και αφήνετε να παγώσουν !!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Κορμός Χριστουγεννιάτικος !!!




ΟΜΟΡΦΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΑΦΡΑΤΟΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ,ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
50 ml σπορέλαιο,
1 βανίλια,
25 γραμμάρια κακάο,
50 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα!
Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα απαλά!
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψιά του φούρνου το ρηχό και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα!
Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει!

 ΓΕΜΙΣΗ:
Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35% πολύ παγωμένη με 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε!
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 1 βανίλια και 2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Βάζουμε το κορμό από το ψυγείο κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια!
Τοποθετούμε σε όλο τον κορμό την σαντιγί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές!
Πασπαλίζουμε με καρύδα τοποθετούμε στολιδάκι στην μέση και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα κέικ !!!



 ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους,
2 βανίλιες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά να ασπρίσει το μείγμα!
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ σιγά σιγά όμως τέλος σιγά σιγά αλεύρι,βανίλιες ξύσμα!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς!
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί κάτω και πλάγια πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα και φυσικά αλευρώνουμε
Τοποθετούμε το μείγμα και το τοποθετούμε στον φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά αναμμένο και 10 σβησμένο!
Φυσικά ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι
Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια!
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ η κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας!!!

Συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Κουραμπιεδάκια τέλεια !!!!









Τα κουραμπιεδάκια μου που φτιάχνω πάντα από το τετράδιο της γιαγιάς μου που νομίζω ωραιότερα δεν υπάρχουν !!! Τα έχουν ολα ..Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε !!!

ΥΛΙΚΑ
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω ούζο]
1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα







 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο να ασπρίσει εντελώς σαν σαντιγί αυτό για να είναι αφράτοι .
Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τις βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .





Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι αυστηρά όχι μίξερ ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .
Εχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .





ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν  τους ψεκάζομαι  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη .
Το ροδόνερο είναι προαιρετικό ο κουραμπιές να έχει κρυώσει γιατί αν βάλουμε σε ζεστούς άχνη θα κολλήσει επάνω και θα είναι άσχημο .
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε τόσο ωραία που είναι!!!
Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πιτάκια γεμιστά τέλεια !!!!


Πιτούλες γεμιστές ονειρεμένες !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζω δυο μαγιές μια κούπα χλιαρό νερό μισή κούπα Βιτάμ λιωμένο ένα κουτάλι σούπας ζάχαρη και μισό αλάτι συν τρεισήμισι κούπες αλεύρι.
Ζυμώνω και αφήνω είκοσι λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά κάνω μπαλάκια αφήνω πάλι είκοσι λεπτά και με ένα ποτήρι κάνω βαθούλωμα στη μέση.
Γεμίζω πρώτα με σάλτσα μετά έβαλα γκούντα ζαμπόν μπέικον και πάλι γκούντα.πέρασα με αυγό στο γύρω γύρω..
Εψησα στους 200 μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα!!

Συνταγή Gogo Samiou εκτέλεση φωτό από Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ-

Τυρόπιτες στριφτές -κιχιά Κοζανίτικα !!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι,
νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
4 κουταλιές της σούπας ξύδι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό αλεύρι,2 ποτήρια νερού χλιαρό νερό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ξύδι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε!

Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη για 1 ώρα!

Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο και την ξαναζυμώνομαι!

Την χωρίζουμε σε 8 μπάλες ,της κάνουμε μικρά φιλαράκια τα οποία ανά δυο βουτυρώνοντας τα τα ανοίγουμε φύλλο!
Στο κάθε φύλλο βάζουμε στην άκρη φέτα τριμμένη,ρολάρουμε το στριφογυρίζουμε και το κλείνουμε στρογγυλό!

Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και τα.ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα!


Συνταγή φωτό εκτέλεση Τζένη Τσανακτσίδου -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!



Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο τσακ μπαμ και πεντανόστιμη !!!

400 gr γιαούρτι στραγγιστό
350 gr φέτα
250 gr regato τριμμένο
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν  πάουντερ
3 αυγά
Λίγο λάδι
Πιπέρι
Πάπρικα

Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
Βάζουμε λίγο βούτυρο σε κομματάκια από πάνω και ψήνουμε στους 170° στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.... περίπου 35-40 λεπτά.!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou --Οι γεύσεις της Ελένης -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Φοινίκια γεμιστά !!!!





Φοινίκια γεμιστά !!
Η υπέροχη & ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνταγή της γιαγιάς μου !!!


Ενας μικρός επίλογος για τις πιο γλυκιές γιαγιάδες που είχαμε όλοι μας !!
Με συγκίνηση μεγάλη ανεβάζω αυτήν την συνταγή της γιαγιάκας μου ξεφυλλίζοντας το κιτρινισμένο τετράδιό της ,τότε που μικρό κοριτσάκι ανακατευόμουν με τα ζυμαράκια να πλάθω κουλουράκια κι εγώ και με φώναζε να την βοηθάω !!
Μου έρχονται μνήμες γλυκιές και μυρωδιές αγάπης γιορτής και χαράς ανακατεμένες με μπαχάρι γαρύφαλλο κανελίτσα !!
Κι  όταν τα μέλωνε και κρύωναν μας κερνούσε αμέσως και μας κοίταζε να δεί τι μορφασμό θα κάνουμε κι εμείς ζητούσαμε κι άλλο κι άλλο και χαμογελώντας μας έδινε πολλά αφού έφτιαχνε λαμαρίνες και τα πήγαινε στο φούρνο να δώσει σε όλη την γειτονιά !!
Ποτέ δεν ξανά  έφαγα ωραιότερα Φοινίκια όπως και Μελομακάρονα [θα σας δώσω και αυτήν την συνταγή ] από αυτά ..παραδοσιακές Σμυρνέϊκες συνταγές χαίρομαι που τις  μοιράζομαι μαζί σας !!!
Γλυκιά μου όμορφη  γιαγιά μου Ελενίτσα θα σε θυμάμαι πάντα  !!!


ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει ζύμη να πλάθεται
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι,η χονδρό,η ψιλό
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ,η καλαμποκέλαιο
1\2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι




ΓΕΜΙΣΗ
1 και μισό φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
2 κουτ.γλυκού κανέλα
4 κουτ.σούπας άχνη ζάχαρη.



ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι μέλι
2 ποτήρια του νερού  νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι ή μία ροδέλα
1 ξυλάκι κανέλα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη [η γιαγιά τα φτιάχνει σε πήλινη ]βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και με το χέρι τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα πορτοκάλι,το σιμιγδάλι ,και το μπέκιν ,ξαναανακατεύουμε .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει μια ζύμη σφιχτή ,να μην κολλάει στα χέρια μας .
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα καρύδια ,[περάστε τα στο μούλτι ]την άχνη,και την κανέλα.
Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι,το πλάθουμε σαν μπαλάκι και το πατάμε στη μέση σαν να ανοίγουμε τρυπούλα και την γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα και μετά κλείνουμε και δίνουμε σχήμα τριγωνικό.
Με ένα πιρουνάκι η τσιμπιδάκι κάνουμε   σχεδιάκια από πάνω [κέντημα το λέει η γιαγιά ].
Τα βάζουμε στο ταψί λίγο αραιά ,δεν χρειάζεται λάδι ,ούτε βούτυρο στο ταψί  δεν κολλάνε.
Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε ,θέλουν περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο,να τα δούμε  να πάρουν λίγο σκούρο χρώμα.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι ,μέλι,την πορτοκαλόφλουδα,και  το ξύλο κανέλα περίπου για 10 λεπτά.
Τα σοροπιάζομαι ρίχνοντας  τα φοινίκια για 4-5 λεπτά μέσα στο σιρόπι .
Προσοχή  το σιρόπι,η τα φοινίκια πρέπει να είναι το ένα ζεστό το άλλο κρύο όπως  θέλετε εσείς .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και είναι φανταστικά!!!!
Σε μερικές φωτογραφίες έχω φτιάξει το σχεδιάκι με πιρουνάκι ώσπου μου χαρίσανε  ένα κουπ ατ που τα ακουμπάω και τα πατάω επάνω και βγαίνει το σχεδιάκι που βλέπετε στα φετεινά μου φοινίκια ..αλλά κ με το τσιμπιδάκι παραδοσιακά μια χαρά είναι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Σπέσιαλ τούρτα Ferrero !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ.ΤΟΥΡΤΑ Ferrero!!!!

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη!
Σταματάμε.το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,2 κουταλιές της.σούπας κακάο,2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας!
Οπότε τοποθετούμε σε 2 ταψάκια 24cm και τα ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη σε σφιχτή σαντιγί!
Προσθέτουμε μέσα 300 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη κρύα,4 κουταλιές της σούπας Μερέντα,5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες και ψιλοκομμένα φουντούκια!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα το σιροπιάζομαι με.λίγο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού,τοποθετούμε την κρέμα,κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι το σιροπιάζομαι λίγο και αυτό και απάνω ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα γάλακτος στην οποία προσθέτουμε μέσα ψιλοκομμένα φουντούκια!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Μιλφέιγ σοκολάτας εύκολο Θεικό !!!



Μιλφέιγ σοκολάτας !!!! Το πιο εύκολο και πάααρα ποολύ ωραίο μιλφέιγ σοκολάτας που θα φτιάξετε !!!

 ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα στο πυρέξ κριμ κράκερς.
Χτύπησα δυο Γιώτης κρέμες  με γεύση σοκολάτα με το ανάλογο γάλα που γράφει επάνω στην συσκευασία.
Μετά χτύπησα μια μικρή κρέμα γάλακτος την άφησα να αφρατέψει και την έριξα μέσα στην κρέμα Έστρωσα το μείγμα αυτό πάνω στα κράκερς
Μετά χτύπησα μια Μόρφατ με ένα ζαχαρούχο και έστρωσα πάνω στη σοκολάτα.
 Έτριψα κέικ κράκερς από πάνω και νιφάδες σοκολάτας !!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Πίτσα σπέσιαλ !!!


 Πίτσα για βραδινό αλλά και ότι ώρα θέλουμε !!!

Για τη ζύμη
Ένα σακουλάκι μαγιά ξερή
Μια κουταλιά  ζάχαρη
Μια φλυτζάνα χλιαρό γάλα
Ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Πέντε κούπες αλεύρι με ένα κουταλάκι αλάτι και όσο χλιαρό νεράκι χρειαστεί να μη κολλάει η ζύμη.

 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ διαλύοντας την μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα..--τελευταίο πάντα το αλεύρι ..
Αφήνουμε να φουσκώσει .
Φτιάχνω σάλτσα με πουμαρό λίγο λάδι αλάτι και ρίγανη .
Απλώνω τη ζύμη στο ταψί και βάζω την σάλτσα .
Από πάνω ρίχνω μπόλικη γκούντα φέτες μπέικον ζαμπόν κίτρινη πιπεριά μανιτάρια και ντοματίνια Έψησα στους 180 με αντιστάσεις για μια ωρίτσα !!!

Εκτέλεση φωτό Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Μπουγάτσα με σφολιάτα



Απλά τέλεια σούπερ απολαυστική μπουγάτσα !!!

Υλικά
    Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα 
    Γάλα 600 ml 
    Ζάχαρη 120 γρ 
    Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας 
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη 
    Αυγά 2 μόνο τους κρόκους 
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα 
    Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ  καλά η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.
Με τον πλάστη ανοίγουμε και λεπταίνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα.
Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.


Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!