Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Μπουγάτσα με σφολιάτα



Απλά τέλεια σούπερ απολαυστική μπουγάτσα !!!

Υλικά
    Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα 
    Γάλα 600 ml 
    Ζάχαρη 120 γρ 
    Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας 
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη 
    Αυγά 2 μόνο τους κρόκους 
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα 
    Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ  καλά η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.
Με τον πλάστη ανοίγουμε και λεπταίνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα.
Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.


Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!