Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Κολοκυθάκια με κουρκούτι !!!



Εκπληκτικά κολοκυθάκια !!!

Έπλυνα και έκοψα τα κολοκυθάκια σε μπαστούνακια και τα άφησα να στραγγίσουν.
Χυλός:
Μπύρα, αλεύρι φαρίνααπαλάτι κ πιπέρι και κεφαλοτύρι τριμμένο που κάνει την διαφορά όπως ακριβώς είπες Γωγώ ότι θα σε θυμηθώ
Τηγάνισα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τα έβγαλα πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Τζατζίκι :
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 αγγουράκι στο τρίφτη στραγγίζω καλά να φύγουν τα υγρά, αλάτι,2 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι και άνηθο.
Πραγματικά τα κολοκυθάκια με το σπιτικό τζατζίκι είναι ονείρου γεύσης πιστέψτε με!!!

 Εκτέλεση  φωτό Dimitra Varsam ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ-Συνταγή Γωγώ Σαμίου

Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι !!!


Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι !!!

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας 🐄
4 αυγά🥚🥚🥚🥚
400 γρ. καστανή ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
250 ml χυμό πορτοκαλιού🍊
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 ml φρέσκο γάλα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
130 γρ τρούφα

Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
λίγο γάλα
1 κ.γ.μέλι
1 κ.γ.καλαμποκέλαιο
λίγη τρούφα




ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εν αλλάξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμένο με τα 2 κ.γ. baking powder.



Στο τέλος προσθέτω τη τρούφα.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα!
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
Από πάνω πρόσθεσα τη τρούφα !

Εκτέλεση - Φωτό από Αναστασία Βλάχου -Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Μυζηθρόπιτες Κρητικές !!!



Μυζηθρόπιτες κρητικές...(πιτάκια με γλυκιά μυζήθρα -"ανθότυρο) μπουκιά και συχώριο 😋😋😋

Ζυμαράκι
250 gr νερό χλιαρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρακί
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
500- 550 γρ αλεύρι

Την ιδέα για τη μαγιά την πήρα από το "γαστρονομικό Περίπλους " και ομολογώ γίνεται ένα πολύ αφράτο και τραγανό φύλλο....τα οποία μπαίνουν και στο φούρνο...την επόμενη φορά θα τα φουρνίσω...✓




Γέμιση
600 γρ μυζήθρα νωπή
1 αυγό
3-4 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο έως ότου ετοιμάσουμε τη γέμιση...ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά φιλαράκια διαμέτρου 8 με 10 εκατοστά.
Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι μυζήθρα και κλείνουμε τσιμπιτά..
Αν θέλουμε τα φουρνίζουμε πάνω σε λαδόκολλα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ή τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία..
Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα...✓
Πολύ νόστιμα και αγαπημένα 👍

Εκτέλεση φωτό από Μarina Xatzidaki !!! Oi Xρυσοχέρες-ηδες!

Λουκανικοπιτάκια με κεφαλοτύρι !!!


Εύκολα λουκανοπιτάκια με κεφαλοτύρι!!!
Η συνταγή που βασίστηκα είναι της της  Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou μόνο που εγώ δεν έβαλα φέτα άλλα κεφαλοτύρι και λουκανικάκια ψιλοκομμένα!!!

Υλικά
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
2 αυγά
250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πακ λουκανικάκια κοκτέιλ ψιλοκομμένα
1 αυγό για άλειμμα

Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το τυρί και τα λουκάνικα!
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε με το χέρι απαλά!
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αραδιάζομαι σε λαδόκολλα!
Αυγουλώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
Γίναμε υπέροχα!! Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση Φωτό Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σούπα Μινεστρόνε !!!


Σουπίτσα μινεστρόνε!!
Πρώτη φορά την φτιάχνω και είναι φανταστική!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους 2 κρεμμύδια 2 κλωναράκια σέλερι 1 μεγάλο πράσο 3 καρότα 3 κολοκύθια 1 πατάτα 3 σκελίδες σκόρδο τα σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί κόκκινο προσθέτουμε την ντομάτα 2 φύλλα δάφνης 2 κύβους λαχανικών η κότας αλάτι πιπέρι βράζουμε και στο τέλος προσθέτουμε μισό περίπου σακουλάκι κοφτό μακαρόνι!
Βράζουμε και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε κόκκινα φασόλια έτοιμα κονσέρβας εγώ δεν βρήκα και δεν έβαλα!! Είναι νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!!
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε !!

Εκτέλεση φωτό Ασπασια Αναγνωστοπουλου-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !

Μελιτζάνες στον φούρνο με ρεγκάτο !!!



Μελιτζανες με μοτσαρέλα και ρέγκατο  σκέτο γλύκισμα !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκοψα τις μελιτζάνες τις αλάτισα και της αφησα καμία ωρα.
Ετοιμασα σαλτσα με πουμαρο βασιλικό ρίγανη πιπερι και σκόρδο .
Τηγανισα λιγο τις μελιτζανες και εστρωνα μια στρώση μελιτζανες μια σαλτσα μετά από πάνω ρέγκατο και μοτσαρέλα και ξανα το ιδιο μεχρι να τελειώσουν τα υλικα.
Τελος εβαλα στο φουρνο μεχρι να λιώσουν τα τυριά !!

Εκτέλεση φωτό από  Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πίτες σαν πίτσα !!!



Πίτες απο σουβλάκι σαν πίτσα!!  Αρέσουν δε μικρά και μεγάλα παιδάκια !!!!

Ετοιμες πίτες .
Βάζουμε από πάνα σπιτική σαλτουλα ρίγανη και βασιλικό απο κάτω,τυράκι να λιώνει και οτι αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο!!!

Ψήνουμε 180 προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν οι πίτες !!!


Από Gogo  Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου !!!


ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ρεβύθια, μουλιασμένα
1/2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανρο
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
1/3  φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μαϊντανό
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
αλάτι πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετετε τα ρεβύθια σας σε ένα μπολ προσθέτετε και νερό που να τα σκεπάζει καλά και τα αφήνετε να μουλιάσουν 20-24 ώρες.
Στη συνέχεια τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
Στη συνέχεια (χωρίς να τα βράσετε) τα αλέθετε σε μπλέντερ ή τμηματικά σε μούλτι μέχρι να πάρουν τη μορφή τριμμένης φρυγανιάς, χωρίς να γίνουν πουρές.
Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τις πατάτες σας, τις πολτοποιείτε σε πουρέ και τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα αλεσμένα ρεβύθια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το κύμινο (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει και να δέσουν οι γεύσεις. (Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, πριν τα αλατίσετε αφαιρείτε μέρος του μείγματος και το βάζετε στη κατάψυξη χωρίς αλάτι.
Το αποψύχεται, το αλατίζετε και το τηγανίζετε όποτε το χρειαστείτε).
Πλάθεται το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε, χωρίς να τα αλευρώσετε σε μπόλικο καυτό λάδι (γιατί διαφορετικά θα ανοίξουν και θα διαλυθούν) για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-ρόδινο χρώμα και γίνουν τραγανά.
Τα αφαιρείτε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ψησίματος, να στραγγίξουν το λάδι μέχρι να τα σερβίρετε.

 https://www.sintayes.gr/

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Λεμονογλυκό !!!!

Εύκολο ελαφρύ γευστικό λεμονογλυκό !!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βούτυρο lurpak
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Το χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 2 λεμόνια το μισό μέσα και το άλλο για το στολισμό

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi προσθέτουμε Το βούτυρο λιωμένο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα μπισκότα….

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα…. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με δύο κουταλιές άχνη ζάχαρη….

Την αφήνουμε στην άκρη,και χτυπάμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για δύο-τρία λεπτά να ενσωματωθούν…. Κατόπιν προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που είναι χτυπημένη και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά…

Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα την απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού τη βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και πάνω….

Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα μέχρι το πρωί…

Εκτέλεση φωτο από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Χαλβάς Φαρσάλων !!!!

Υπέροχος χαλβάς Φαρσάλων σαν του εμπορίου !!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλιτζ. τσαγιού ‏νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
200 γρ. ‏αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη (για την καραμέλα)

Εκτέλεση
Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Ετοιμάζετε την καραμέλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβεται το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.

Συμβουλή: Όταν ρίξετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή.

( Η ΕΙΚΟΝΑ Κ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΗ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Κ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ( ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ) ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ 250ΓΡ)

ΑΠΟ Η . Ria Ignatidou Jarad – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Προφιτερόλ με σφολιατίνια !!!





ΤΑ ΠΟΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ 2 ΚΡΕΜΕΣ και ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ:
2 πακετα ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ!

ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια κορν φλάουρ,
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί,
100 γραμμάρια κουβερτούρα,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια!
Βάζουμε την μισή κρέμα σε μπολ και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε και τις αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν!
Στην συνέχεια τις αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε και στις δυο σαντιγί ανακατεύουμε με μαρίζ!
Οπότε βάζουμε σπασμένα σφολιατίνια στα μπολάκια η ποτήρια τοποθετούμε κρεμά βανίλιας στην συνέχεια τοποθετούμε κρέμα σοκολάτας!

ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
250 γραμμάρια κουβερτούρα,
50 γραμμάρια βούτυρο!

Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος την ρίχνουμε στην σπασμένη κουβερτούρα στο μπολ ανακατεύουμε κσι την τοποθετούμε ξανά στην φωτιά ανακατεύουμε να γίνει Λεία!
Την μεταφέρουμε σε μπολ βάζουμε το βούτυρο ανακατεύουμε αφήνουμε 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την και στην συνέχεια την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας!
Τέλος ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τυροπιτάκια !!!!


ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 20 γρ μαγιά νωπή,300 ml γάλα,2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 αυγό,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 5 λεπτά!
Στην συνέχεια ρίχνουμε περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό και ζυμώνουμε!
Σκεπάζουμε την ζύμη για.1.ώρα!
Στην συνέχεια την ξαναζυμώνομαι.στον πάγκο ,κόβουμε ζύμη.και κάνουμε μπαλάκια,τα οποία ανοίγουμε το καθένα σε ότι μέγεθος θέλουμε,βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε.αλμυρή και τα ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί!
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Συνεχίζουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους.180 βαθμός.αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά!!!!

Φωτό εκτέλεση από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τυρόψωμο αφράτο !!!


Φτιάχνουμε ένα εύκολο μαλακό και αφράτο τυρόψωμο στο λεπτό!!!
Μια υπέροχη συνταγή που σίγουρα θα σας τρελάνει!!! Δοκιμάστε την  !!!

 Υλικά
-200gr γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
-170gr σπορέλαιο (1 κεσεδάκι)
-250gr αλεύρι γοχ (2 κούπες)
-3 αυγά μεσαία
-20gr baking powder (1 φάκελο)
-250gr τυρί φέτα
-λίγο αλάτι
Materials
-200gr of yogurt
-170gr seed oil
-250gr of flour
-3 medium eggs
-20gr baking powder
-250gr of feta cheese
- a little salt


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/ZSc1grRq4ro

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Γλυκό με 3 γάλατα !!!!


ΓΛΥΚΟ ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΛΑ  ΘΕΙΚΟ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη !
Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά!
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ!
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι!

ΓΑΛΑΤΑ:
Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο!

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες καστανή ζάχαρη,
3 κούπες κρέμα γάλακτος,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα!
Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά!
Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα.γάλακτος!
Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει!
Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει !
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω!

Εκτέλεση φωτό   Τzeni Tsanaktsidou‎  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Σουφλέ λαχταριστό και εύκολο !!!




Τώρα στις Γιορτινές μέρες επιβάλλεται να φτιάξουμε ένα εύκολο Λαχταριστό Σουφλέ!!

Γρήγορες συνταγές!! - Λαχταριστό Σουφλέ - Delicious pasta souffle - Live Kitchen

Υλικά-Ingredients
500 γρ μακαρόνια ριγκατόνι-(500 g rigatoni pasta)
Ελαιόλαδο-(olive oil)
αλάτι-(salt)
πιπέρι-(pepper)
φρυγανιά-(bread crump)
200 γρ ζαμπόν-(200 g ham)
150 γρ γκούντα-(150 g gouda)
150 γρ ματσαρέλα-(150 g mozzarella)
150 γρ ρεγκάτο-(150 g regato)
400 γρ γάλα-(400 g milk)
200 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά-(200 ml whipping cream 35%fat
2 αυγά-(2 eggs)
30x25

GERMAN
-Zutaten
- (500 g Rigatoni-Nudeln)
- (Olivenöl)
- (Salz)
- (Pfeffer)
- (Brotkrümel)
- (200 g Schinken)
- (150 g Gouda)
-(150 g Mozzarella)
- (150 g regato)
-(400 g Milch)
- (200 ml Schlagsahne 35% Fett)
- (2 Eier)
30x25


Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλάτι και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια ριγκατόνι να βράσουν.
Αφού βράσουν  να κρατάνε λίγο τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.
Σε ένα πυρέξ αλείφουμε ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με ελαιόλαδο  αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το ζαμπόν.
Αρχίζουμε πρώτα και ρίχνουμε μια στρώση μακαρόνια στο πυρέξ προσθέτουμε το ζαμπόν και τα 3 διαφορετικά τυρία.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και το ζαμπόν και καλύπτουμε την πάνω πλευρά του πυρέξ με μπόλικα τυριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα.την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και περιλούζουμε όλο το ταψί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα γαι 30-35 λεπτά στους 180 c
Mόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει .
Αφού έχει κρυώσει κόβουμε κομμάτι και σερβίρουμε.Το σουφλέ εχει γίνει υπέροχο τόσο εύκολο και απλό που θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό σας τραπέζι!!!!
Καλή σας επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -->  : https://youtu.be/GLhwTajjcuI