Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Λουκουμάδες !!!!




ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 φακελακι ξερη μαγια,
200 γρ αλευρι για ολες της χρησεις,
50 γρ κορν φλαουρ,
μια πρεζα αλατι,
1 κ.σ μελι,
280 ml νερο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βαζουμε το χλιαρο νερο σε μπολ μαζι με την μαγια και τα ανακατευουμε!
Ριχνουμε το μελι-αλατι!
Τελος σιγα σιγα αλευρι-κορν φλαουρ ανακατευουμε να γινει ενας ωραιος χυλος!
Τον σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια βαζουμε 1 κιλο σπορελαιο σε κατσαρολα μετρια και αφηνουμε να.ζεσταθει πολυ καλα το λαδι!
Και με την μεθοδο ποτηρι νερο το κουταλι μεσα και παιρνοντας με το χερι μείγμα παιρνουμε το υγρο κουταλι παιρνουμε μιγμα και ριχνουμε στο καυτο λαδι !
Θα πρεπει ανα 6 λουκουμαδες να τηγανιζονται να μην πεφτει η σταθμη του λαδιου!!!
Αφου τηγανιστουν ολοι τους μεταφερουμε σε απορροφητικο χαρτι!
Και στην συνεχεια τα βαζουμε στην πιατελα και ριχνουμε μελι-κανελα!

Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

μπισκοτάκια βουτύρου με 3 υλικά !!!!


Μπισκοτάκια βουτύρου με ζαχαρούχο μόνο με 3 υλικά !!!

ΥΛΙΚΑ;
500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
400 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
1.ζαχαρούχο γάλα

Άπλά πράγματα:
Χτυπάμε το βούτυρο 15 λεπτά,ρίχνουμε.το ζαχαρούχο,χτυπάμε λίγο και τέλος το αλεύρι
Μια ζύμη να μην κολλάει
Πλάθουμε μπαλάκι τα τοποθετούμε λαδόκολλα τα πατάμε με το.χέρι και σχέδιο με.πιρούνι,η το δάχτυλο.πατάμε λακουβίτσα
Ψήνουμε.20 λεπτά στους 180 βαθμούς,!!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ.Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!



Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Βερίκοκο γλυκό κουταλιού !!!


Γλυκό κουταλιού βερίκοκο ή καϊσι !!!!


_Σχιζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι το καϊσι από πίσω...και μετά με ένα αναδευτήρα του μίξερ , σπρώχνουμε το κουκούτσι από την επάνω μεριά για να βγει το κουκούτσι.....

(Τα κουκούτσια από τα καϊσια δεν τα πετάμε,θα τα κάνουμε λικέρ....Αμαρέτο!!!)

_Καθαρίζουμε την φλούδα και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό....

_Αφου τα τελιώσουμε όλα τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για 12 ώρες....

_ Τα ξεπλένουμε καλά τρία- τέσσερα νερά κρύα.....και τέλος ένα με ζεστό νερό....

_Τα βάζουμε σε ξινό και νερό για μια ώρα ακόμη......

_Ετοιμαζουμε το σιρόπι και τα ρίχνουμε μέσα μόλις πάρει μια βραση..... χώρις να τα ξεβγαλουμε από το ξινό.......

_Τα βράζουμε μισή ώρα και τα αφήνουμε....

_Την άλλη μέρα τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα τρυπαμε με μια οδοντογλυφίδα...

Για να τραβήξουν μέσα τους σιρόπι και να είναι φουσκωτά....αν δεν τα τρυπίσουμε θα είναι μαραμένα....


Δοσολογία:

Για ένα κιλό ζάχαρη...

Δύο ποτήρια νερό....

Και εικοσιπέντε κομμάτια καϊσια ή βερίκοκα

Συνταγή φωτογραφία από κ. Στέφη Σουγιουλτζή Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Καρυδάκι γλυκό !!!!


Από τα ωραιότερα γλυκά το γλυκό κουταλιού καρυδάκι !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:

1 κιλο καρυδια,
1 κιλο ζαχαρη,
3 φλ.τσ νερο,
γαρυφαλα,
3 λεμονια!

Πλενουμε τα καρυδια με.γαντια και τα τρυπαμε παντου με ξυλακι απο σουβλακι!
Τα βαζουμε στην λεκανη με νερο και μεσα στοιβουμε τα 2 λεμονια!
Τα αφηνουμε 3 ωρες!
Στην συνεχεια τα βαζουμε στο σουρωτηρι και τα ξεπλενουμε!
Συνεχιζουμε τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερο και τα βραζουμε 20 λεπτα!
Τα κατεβαζουμε και τα βαζουμε ξανα στο σουρωτηρι και τα ξεπλενουμε!
Γεμιζουμε μια λεκανη νερο και τα βαζουμε μεσα!
Τα αφηνουμε.3 μερες αλλαζοντας το νερο καθε 7 ωρες!
Στην συνεχεια τα βαζουμε ξανα στο σουρωτηρι τα ξεπλενουμε τριβοντας τα !
Βαζουμε το νερο με την ζαχαρη να βρασει 10 λεπτα!
Τα ριχνουμε μεσα ριχνουμε και μερικα γαρυφαλα και τα βραζουμε 25 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα!
Την επομενη το βραζουμε ξανα και τελος ριχνουμε το χυμο λεμονιου!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Τρουφάκια νηστίσιμα !!!


Νηστίσιμα Αλάδωτα Τρουφάκια - (Σαν Καριόκες) - Vegan Chocolate Truffles -
Φτιάξτε Πεντανόστιμα Αλάδωτα & Νηστίσιμα Τρουφάκια !!!

Υλικά
250 γρ κουβερτούρα
300 γρ γάλα αμυγδάλου
150 γρ νιφάδες βρώμης
------------------------------------------
180 γρ καρύδια
22 κομμάτια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/5hl8aaFqpyY



Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Σάλτσα σπιτική !!!


Γωγω Σαμίου

Σπιτική σάλτσα για όλα τα φαγητά...!!!!
Υλικά
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
Μία κουταλιά ζάχαρη
Λάδι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.
Κόβουμε την ντομάτα στη μέση και μετά τις διαλύουμε στο μπλέντερ.
Εγώ χρησιμοποιώ πάντα την χύτρα μου που είναι 4 λίτρα .

Γεμίζω τη χύτρα μου με πολτό ντομάτας ξαφρίζω μόλις αρχίσει ο βρασμός και αφήνω να κατέβει αρκετά κάτω στην κατσαρόλα ο πολτός ντομάτας.




 Όταν δω με το μάτι ότι αρχίζει να πήζει κόβω στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια και ρίχνω και τέσσερις κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία ζάχαρη .
Αφήνω τη σάλτσα να γίνει καλά, δηλαδή σαν να μαγειρευτεί να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Στο τέλος που θα έχει πήξει αρκετά ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα αποστειρωμένα.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο ελαφρύ από πάνω και σφραγίζω δυνατά.




Γυρίζω ανάποδα τα βάζω με προσοχή να μην καώ γιατί είναι όλα καυτά για κανένα δίωρο.
Θα τοποθετήσω σε ντουλάπι και σε σκιερό μέρος.
Κάθε βάζο που θα ανοίγω το αποθηκεύω στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει.
Καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει...!!!

Συνταγή από Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Κεφτέδες λαχανικών !!!!


Ψευτοκεφτέδες όνειρο ...!!! Βγήκε το φαγάκι μας και σήμερα...!!!

Υλικά ότι έχει ο κήπος μας...!!!
3 ντομάτες μέτριες
1 κολοκυθάκι μικρο
1 πατάτα μεγάλη
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 αυγό
1 κομμάτι τυρί φέτα
Λιγότερο από μισό ματσάκι δυόσμο και λιγότερο μαϊντανό!
1 κουταλιά καλά γεμάτη ζάχαρη
Ελαιόλαδο αλάτι.
Αλεύρι κίτρινο όσο πάρει.μία κουταλιά του γλυκού καλά γεμάτη μπέικιν πάουντερ.

Εκτέλεση.!!
Σε ένα μπολ χαράζετε τις ντομάτες σε κύβους και στύβετε πολύ καλά να φύγουν καλά τα υγρά τους... Τις κόβετε όσο μπορείτε πιο ψηλά στην συνέχεια από το χοντρό του τρίφτη τρίβετε ένα κολοκυθάκι το οποίο το στύβετε και αυτό πολύ καλά ...μία πατάτα μεγάλη 1 κρεμμύδι μεγάλο ρίχνετε το αυγό τη φέτα σε κύβους τα μυρωδικά το αλάτι την ζάχαρη και το ελαιόλαδο...
Ρίχνετε αλεύρι κατά προτίμηση κίτρινο... τα κάνει πολύ τραγανά, θα δείτε με το μάτι πόσο θέλει... Εμένα μου πήρε περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλλά όχι καλά γεμάτο... θέλουμε να φτιάξουμε ένα χυλό πηχτό τον οποίο τον δουλεύουμε με δύο κουτάλια ....

Φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά...
Τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν...
Συνταγή από  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Κανελόνια με κιμά κ κρέμα γάλακτος-τυριού !!!


ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ.❤️

Για τον κιμά 700 γρ

Κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμώ απο το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο

σάλτσα
μαϊντανός
αλάτι,πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανέλα και άλλες βάζω μπαχάρι
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα.....!!!!
1 Πακέτο κανελόνια 30 τεμ..
400 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί γκούντα για το πασπάλισμα...!!!!!

Εκτέλεση
Βάζω πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά ,τον σπάω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια,τέλος τον σβήνω με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος,ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο τον μαϊντανό, και εγώ βάζω 4 μεγάλες κουτ της σούπας σπιτική σάλτσα ,τα μπαχαρικά μου λίγο νεράκι και στην χύτρα μου για 20 λεπτά ..Ανοίγω και αν έχει νερό μέσα συνεχίζω με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του..!!
Γεμίζω τα κανελόνια αφού κρυώσει ο κιμάς για να μην ραγίσουν, τα σέρνω πάνω στον κιμά, με κόντρα ένα κουταλάκι !!!!λίγο από τη μία τρύπα και μετά λίγο από την άλλη!!!! γεμίζουν εύκολα και γρήγορα με αυτό το τρόπο😛!!!!και τα βάζω σε ταψί στην σειρά !!!!Ρίχνω την κρέμα γάλακτος να σκεπάσει όλα τα κανελόνια και μπόλικο τυράκι να καλύψω όλη την επιφάνεια, ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό 25 με 30 λεπτά στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω.!!
Συνταγή από κ.  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Λουκουμάκια σπιτικά !!!!


Εύκολα και γρήγορα λουκούμια γεμιστά με καρύδι

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χυμό ρόδι ,
1 νερό,
1 ζάχαρη ,
1 νισεστέ ,
100 γρ καρύδια ,
μια Κς βιτάμ ,
200 γρ καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μπήξει το μείγμα
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώσει καρύδα βάζουμε το μείγμα και από πανό ξανά καρύδα
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομματάκια!

 Συνταγή από κ. Aliana Anna Kanani‎ – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Kodrit Kadir - Μαγικό Γλυκό !!!



Kodrit Kadir - Μαγικό Γλυκό !!!
Ενα Εξαιρετικό Αραβικό Επιδόρπιο, κρέμ καραμελέ- κέικ σοκολάτας. Απλά Τέλειο!!!

υλικά
1 στρώση - καραμέλα

180 γρ ζάχαρη
2 κσ νερό


2 στρώση - κρέμα

4 ολόκληρα αβγά
600 ml γάλα πλήρες
250 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες


3 στρώση - κεϊκ σοκολάτας
1 αβγό
100 γρ ζάχαρη

100 ml πλήρες γάλα
150 ml ηλιέλαιο
2 κσ κονίακ ή λικέρ
1 βανίλια
1 μπεικιν

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κσ κοσκινισμένο κακάο

Συνταγή Εκτέλεση πατήστε εδώ--> : https://youtu.be/SgKTQcos1yE

*Σπιτικό XXL Kinder Delice !!!



Σπιτικό XXL Kinder Delice που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!!❤❤

Υλικά
2 αυγά
170γρ ζάχαρη
230γρ κρέμα γάλακτος
200γρ αλεύρι
45γρ κακάο
15γρ μπέικιν
2 βανίλιες
450γρ μασκαρπόνε
100γρ μέλι
130γρ άχνη ζάχαρη
200ml φυτική σαντιγί.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ --->  https://youtu.be/HaioBE9Tf4w

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Παγωτό σύκο !!!!


ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΥΚΟ !!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1.000 γρ κρεμα γαλακτος παγωμενη πληρες,
660 γρ ζαχαρουχο γαλα,
10 συκα γλυκο κουταλιου ψιλοκομμενο,
5 ολοκληρα σύκα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγι!
Προσθετουμε το ζαχαρουχο σε δοσεις και χτυπαμε 2 λεπτα!
Ριχνουμε τα συκα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!!
Τοποθετουμε το μειγμα σε.τσερκι το ισιωνουμε και το τοποθετουμε καταψυξη!!!

Συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Τούρτα σπέσιαλ κατσαρόλας !!!

ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ Παπαδόπουλου,
100 γραμμάρια κορν φλάουρ,
200 γραμμάρια βούτυρο,
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος,
1 μόρφατ μετάλλιο κουτί,
1 ζαχαρούχο γάλα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα τάπερ,η ταψί.

ΚΡΕΜΑ:
Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα ανακατεύουμε και την ρίχνουμε στα μπισκότα τα ανακατεύουμε τα ισιώνουμε και αφήνουμε να.κρυώσει!
Χτυπάμε την μορφατ με το ζαχαρούχο και το τοποθετούμε πάνω!


Συνταγή κ φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Παγωτάκια σάντουιτς !!!


Φτιάξτε υπέροχα παγωτάκια σάντουιτς με πραλίνα και καραμέλα που θα τα λατρέψετε και μικροί και μεγάλοι !!!!

Υλικά-Ingredients
500 μλ κρέμα γάλακτος-500 ml whipping cream
100 γρ ζάχαρη-100 gr sugar
350 γρ γάλα-350 gr milk
200 γρ πραλίνα φουντουκιού-200 gr praline
Λίγο αλάτι-A little salt
σιρόπι καραμέλας-syrup caramel
270 γρ πτι μπερ-270 gr petit beurre

GERMAN
-Zutaten
-500 ml Schlagsahne
-100 g Zucker
-350 gr Milch
-200 gr. Praline
-Ein wenig Salz
-Sirup Karamell
-270 gr. Petit beurre


Δείτε το βίντεο εδώ : ⤵️ https://youtu.be/Xc_tKFrtxBY

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ψωμάκια αφρός γεμιστά με φέτα!!


Ψωμάκια αφρός γεμιστά με φέτα!! Αφράτα σαν βαμβάκι!!!!
Υλικά:
2 κούπες γάλα χλιαρό
2 κσ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα λάδι σπορελαιο, ηλιέλαιο
1 αυγό τον κρόκο
1 κγ αλάτι
4-5 κούπες αλεύρι σκληρό

Γέμιση:
400γρ περίπου τυρί φέτα

Επαλειψη:
1 κρόκο
2 κσ σπορελαιο
Σουσάμι

Εκτέλεση:
Δε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το κρόκο, ανακατεύουμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Εμένα μου πήρε 5 κούπες. Η ζύμη είναι λαδερη και μαλακιά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Σε ένα μπωλ θρυμματιζουμε τη φέτα.
Φτιάχνουμε μπαλιτσες από τη ζύμη (Εγώ έφτιαξα 20, 70-73γρ πετιπου η καθεμια)
Ανοίγουμε ένα μικρό φυλλαράκι, βάζουμε τυρί στη μέση και κλείνουμε καλά. Ρολαρουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη αλείφουμε με το αυγό και το λάδι τα οποία έχουμε ανακατέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γίνονται αφρός και πεντανοστιμα!!
Καλή επιτυχία!!


Εκτέλεση από Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ -Συνταγή και φωτογράφιση από Elena Psillia‎