Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Προφιτερόλ απίστευτο !!!!



Υλικά

Για τα σου

150γρ γαλα

100γρ νερο

80 γρ βουτυρο

1κ.γ αλατι

1/2 κ.σ ζαχαρη

150 γρ αλευρι

5 μετρια αβγα


Εκτέλεση

Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα ,το νερο ,το αλατι ,τη ζαχαρη,το βουτυρο,σε μετρια φωτια.

Οταν καψει το γαλα ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει η ζυμη μας μπαλιτσα και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.

Βαζουμε στον καδο του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να χλυαρινει και τοτε προσθετουμε ενα ενα τα αβγα.

Θα γινει μια σχετικα ρευστη ζυμη .

Με ενα κορνε κανουμε σουδακια στο μεγεθος ενος καρυδιου πανω σε λαδοκολλα.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.

Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν.


Για την κρέμα (PATISSERIE)

1 λιτρο γαλα

3/4 φλ. ζαχαρη

3 βανιλιες

2 αβγα

4 κροκους

80 γρ κορν φλαουρ

1 κ.σ βουτυρο




Εκτέλεση

Απο το 1 λιτρο γαλα κραταω μια φλυτζανα μεγαλη για να διαλυσω το κορν φλαουρ.

Το υπολοιπο το βαζω σε κατσαρολακι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες σε δυνατη φωτια.

Ανακατευω το κορν φλαουρ με το κρυο γαλα που κρατησα και προσθετω σε αυτο τα αβγα μου ελαφρως χτυπημενα και ανακατευω.

Οταν καψει το γαλα καλα,ριχνω το μειγμα των αβγων και ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα.

Τελος προσθετω το βουτυρο.

Σκεπαζω με μια μεμβρανη (να ακουμπα στην κρεμα)για να μην πετσιασει και αφηνω να κρυωσει.


Για τη σως σοκολατας

1 λιτρο γαλα

500γρ σοκολατα κουβερτουρα

1 κ.σ μελι

1κ.σ βουτυρο

2κ.σ κορν φλαουρ(γεματουτσικες)


Εκτέλεση

Βαζω το γαλα μου να καψει .

Οταν καψει τραβαω απο τη φωτια και προσθετω τη σοκολατα.

Ανακατευω μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει καλα η σοκολατα.

Σε μισο φλ. γαλα , επιπλεον απο αυτο της συνταγης διαλυω το κορν φλαουρ.

Βαζω τη κατσαρολα μου παλι στη φωτια και προσθετω το γάλα με το κορν φλάουρ.

Ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα μου.

Δεν θα γινει τοσο πηχτη οσο η λευκη.

Θα ειναι μια παχυρευστη ομως σως που οταν παγωσει θα στεκεται ελαφρως.

Τραβαω απο τη φωτια και προσθετω το βουτυρο και το μελι και ανακατευω.

Σκεπαζω με μεβρανη και αφηνω να κρυωσει.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΏ

Αφρατευω λιγο την κρεμα βανιλιας με ενα συρμα και με ενα κορνε γεμιζω ολα τα σουδακια.

Κανω στη βαση ενος μεγαλου μπολ μια στρωση με σουδακια και απλωνω λιγη απο την κρεμα βανιλιας που μου εμεινε.

Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκολατας.

Κανω στρωσεις μεχρι να τελειωσουν τα υλικα. Χτυπω 250γρ κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και διακοσμω.

Πασπαλιζω με μπολικο αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο !!!!!!!


Για τη γρήγορη εκδοχή του μπορείτε να αγοράστε έτοιμα σουδακια απο ζαχαροπλαστείο , η κρουασάν με γέμιση κρέμα μιλφειγ και να χρησιμοποιήσετε την πατισερι για στρώσεις μέσα στο γλυκό σας!!!

Καλη επιτυχια!!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Ρεβανί πανεύκολο !!!!




ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΥΚΟΛΟ ΡΕΒΑΝΙ !!!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(250 ml):

5 αυγα,

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

1 κουπα γαλα φρεσκο,

1 κουπα σπορελαιο,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,ξυσμα

1 φρεσκου λεμονιου,

50 γρ ζαχαρη!!!



Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο-σιμιγδαλι σιγα-σιγα-βανιοια-μπεικιν-ξυσμα!

Λαδωνουμε το ταψι(30ν) και ριχνουμε το μείγμα!

Ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!



ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 κουπες ζαχαρη με 4 κουπες νερο,το χυμο ενος λεμονιου για 5 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα μια κουταλια της σουπας βουτυρο!

Αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Το αφηνουμε πολλες ωρες ωσπου να το κοψουμε!

Σερβιρουμε με παγωτο η και σκετο!

Συνταγή φωτό από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σκαλτσούνια !!!




 ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι φαριναπ+4 κ.σ,
2 κουπες σπορελαιο (250ml),
1 κουπα λευκο κρασι,
50 γρ ζαχαρη,
1 βανιλια!

ΓΕΜΙΣΗ:
Μεσα σε μπολ ανακατεμενα 100 γρ λουκουμι ψιλοκομμενο,100 γρ μαρμελαδα,100 γρ καρυδια!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το λαδι-ζαχαρη-κρασι και ανακατευουμε καλα με συρμα!
Ριχνουμε την βανιλια και 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε.ριχνουμε χουφτα χουφτα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε!!!
Βαζουμε την ζυμη σε μια.σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο.για 30 λεπτα!!
Στην συνεχεια την βγαζουμε και κοβοντας κομματια ανοιγουμε το καθε κομματι με την παλαμη μας βαζουμε γεμιση το κλεινουμε και δινοντας το σχεδιο μισοφεγγαρο τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε 3 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και βαζουμε λαδοκολα στον παγκο κοσκινιζουμε αχνη ζαχαρη και ραντιζοντας το καθενα με ανθονερο τα περναμε στην αχνη!
Εαν δεν εχουμε.ανθονερο τα φτιαχνουμε με τα χερια πατώντας τανα κολλησει!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ.Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μαργαρίτα !!!




Μαργαρίτα ..ωραία εύκολα ψωμάκια για σαντουιτσάκια για το σχολείο στα παιδάκια μας !!!!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml):
1 κουπα γαλα φρεσκο χλιαρο,
μιση κουπα νερο χλιαρο,
μιση κουπα σπορελαιο,
25 γρ μαγια νωπη,
1 κ.σ.ζαχαρη,
1 κ.γ.αλατι
4 κουπες αλευρι αλλα το ρυθμιζουμε εμεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στο μπολ το νερο-μαγια ανακατευουμε!
Ριχνουμε το γαλα-ζαχαρη-σπορελαιο-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!



Αυτες τις μπαλες τις τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τις αλειφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερακι ριχνουμε σουσαμι και την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Οταν την βγαζουμε μπορουμε καθε κομματι να το κοψουμε και να βαλουμε διαφορα
:Η μερεντα,η μαρμελαδα,και γιατι οχι αλλαντικα!

Συνταγή φωτογραφίες από κ . Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Η Γαλόπιττα της Μαίρης!!!


Η Γαλόπιττα της Μαιρης!!! Με άρωμα Πορτοκαλένιο!!!! Αφράτη βουτυρογαλακτένια γεύση στον ουρανίσκο ....Μμμμμμ .....όνειρο !!!


Υλικά και εκτέλεση:

1 λιτρο γαλα φρέσκο πληρες ,

1 ποτήρι γάλα Νουνού εβαπορέ αραιωμένο, μισό γαλα μισό νερό,

1 μικρή κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα να γινουν χλιαρά.

Προσθέτω σιγά σιγά 2 κούπες μικρές σιμιγδαλι ψιλό και ανακατευω με τον δαρτη των αυγών να μην σβολιασει σε μέτρα φωτιά.

Οταν πήξει αποσύρω σταδιακά απο την φωτια και ρίχνω 1 βανίλια,,το ξυσμα ενος πορτοκαλιού,2 κ.σ βούτυρο αγελαδινο,2 κ.σ μαργαρίνη,1 ,1/2 κούπες μικρές ζαχαρη.

Σε μπασίνα( μπολ μεταλλικό) χτυπώ 5 αυγα μαζί εως οτου αφρατέψουν και τα προσθετω στο μείγμα της γαλατένιας κρέμας.

Εκτος φωτιάς, ενσωματώνω με απαλες κινήσεις απο τα εξω προς τα μεσα .

Αδειαζω σε 32 άρι αντικολλητικό και βουτυρωμένο ελαφρύ ταψακι και ψηνω στους 160 βαθ. εως οτου ροδίσει στην επιφάνεια και αρχίσει ελαφρώς να ξεκολλάει στα πλάγια για τρία τεταρτα περίπου της ωρας.

Αφήνω να κρυωσει λίγο και κόβω σε πλάγια κομμάτια !!!!


Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Μαιρη Καπνιση - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Τηγανόψωμα σπέσιαλ !!!


Αφράτα γευστικά πολύ πολύ ωραία τηγανόψωμα με τυρί !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 φακελακι ξερη μαγια

1 κουπα χλιαρο νερο(250 ml),

1 κ.γ.ζαχαρη,

1 κ.γ.αλατι,

5 κ.σ.σπορελαιο ,

500 γρ αλευρι +1 κ.σ

250 γρ τριμμενη φετα!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε σε ενα μπολ το νερο-μαγια-ζαχαρη-και την 1 κ.σ αλευρι και τα ανακατευουμε με το συρμα!

Το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!

Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι και το αλατι γυρω -γυρω!Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια !

Ριχνουμε και 5 κ.σ σπορελαιο και τα ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!

Βαζουμε στο καθενα φετα και τα κλεινουμε παλι να γινει μπαλιτσα!

Και στην συνεχεια παιρνουμε τον πλαστη και τις ανοιγουμε λεπτα φυλλα!

Βαζουμε σπορελαιο στο τηγανι να ζεσταθει και ανα δυο τα τηγανιζουμε τρυπωντας τα!

Τελος τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι!


Συνταγή φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου !!


Σημερινό κάτι πολύ εύκολο γρήγορο νόστιμο οικονομικό !!!! Mακαρόνια με σάλτσα τόνου !!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια  Νο 6 η.σπαγγετίνη
μισό βούτυρο -μισό λάδι

Σάλτσα
2 τόνους rio mare σε λάδι τον στραγγίζουμε  [ ανάλογα τα άτομα  γίνετε και με ένα  τόνο ]
1 κρεμύδι ψιλοκομμένο
λάδι
μαιντανό
αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
1 κουταλιά σούπας πελτέ
τυρί τριμμένο [κατά προτίμηση ]

 Βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε,βάζουμε στην κατσαρόλα μισό λάδι,μισό βούτυρο να κάψει και τα ρίχνουμε μέσα ,ανακατεύουμε καλά.

Σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 κουταλιές λάδι μαζί και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε να μαραθεί, προσθέτουμε και τον τόνο αφού τον στραγγίξουμε εντελώς από το λάδι  [πιέστε τον ανοίγοντας ελάχιστα το καπάκι και φεύγει εντελώς το λάδι ] πατήστε τον με μία ξύλινη σπάτουλα να γίνει σπυρωτός ,σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ  αραιωμένη σε ένα ποτήρι μεγάλο νερό .προσθέτουμε και αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί.
5 λεπτά πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Πατάτες με κεφτεδάκια φούρνου !!!



ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ:

10 πατατες πλυμμενες κ κομμενες,

1 ποτηρι ελαιολαδο,

αλατι-μαυροπιπερο-κοκκινοπιπερο-ριγανη-

1 κουταλια πελτε



Τοποθετουμε στο ταψι η το πυρεξ τις πατατες ριχνουμε το λαδι-αλατι-μαυροπιπερο-ριγανη-κοκκινο πιπερι και το πελτε αραιωμενο σε ενα ποτηρι ζεστο νερο!



ΚΕΦΤΕΔΕΣ:

Βαζουμε στο μπολ 1 κιλο κιμα αναμικτο(χοιρινο-μοσχαρι)αλατι-μαυροπιπερο-1 κουπα μαιντανο ψιλοκομμενο-1 κουπα δυοσμο ψιλοκομμενο-5 ξερα κρεμμυδια τριμμενα-2 σκελιδες σκορδο τριμμενο-3 φετες μπαγιατικο ψωμι τριμμενο-2 ωριμες ντοματες τριμμενες-λιγο ελαιολαδο και τα ζυμωνουμε.

Βαζουμε τους κεφτεδες πανω στις πατατες και κλεινουμε καλα με αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στο χαμηλο μεχρι να μαλακωσουν οι πατατες!Στην συνεχεια βγαζουμε απο τον φουρνο!

Παιρνουμε ενα ταψακι βαζουμε μεσα ελαιολαδο και βαζουμε μεσα στην σειρα τα κεφτεδακια!

Τα ψηνουμε στο δυνατο να παρουν χρωμα!

Τελος τα βγαζουμε τα βαζουμε πανω στις πατατες και στον φουρνο ξανα για 15 λεπτα!


Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Λουκουμαδάκια με 2 υλικά χωρίς μαγιά κ ζάχαρη του λεπτού !!!!!

Απίστευτα λουκουμαδάκια ή ντονατσάκια του λεπτού ΜΟΝΟ με 2 υλικά χωρίς μαγιά χωρίς ζάχαρη !!!! Είναι το κάτι άλλο !!! Γρήγορα εύκολα γευστικά απίθανα τέλεια αφράτα μέσα τραγανά απ έξω δαγκωνιά και κρατς !!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!!


Σε ένα μπολάκι βάζουμε 140 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 190 γραμ. γιαούρτι -οχι στραγγιστό - όποιος θέλει διπλασιάζει τριπλασιάζει την δόση -
Ανακατεύουμε με ενα πιρούνι να ομογενοποιηθεί το μείγμα  δεν το θέλουμε σφιχτό το θέλουμε οπως  η ζύμη στους λουκουμάδες .


Πήρα μία απλή σακούλα κουζίνας που φυλάμε τρόφιμα ,έβαλα μέσα ολο το μείγμα και το πάτησα να πάει  στην κάτω μεριά το έκανα σαν κορνέ μιά και δεν είχα και έκοψωα λίγο την άκρη με ένα ψαλίδι.


 Βάζω λάδι ελαφρύ στο τηγάνι οχι ελαιόλαδο και πατάω την σακούλα με το χέρι και βγαίνουν μικρές μπουκίτσες που τις κόβω με ψαλίδι κουζίνας αλλά μπορούμε και με τον κλασικό τρόπο βούτηγμα στο νερό κάθε φορά το κουτάλι μέσα στην παλάμη ζύμη την σφίγγουμε και παίρνουμε με το κουταλάκι αυτό που βγαίνει από πάνω σαν μπαλίτσα .. ελπίζω να καταλάβετε !
Μόλις ζεσταθεί αρκετα το λάδι αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα  .
Σε λίγα λεπτά αρχίζουν να παίρνουν χρώμα ..τότε με την τρυπητή κουτάλα τα γυρρνάμε γρήγορα γρήγορα καοι οταν γίνουν χρυσαφιά από ολες τις μεριές τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τηγανιστούν ολοι .
Βάζουμε λίγους λίγους να τηγανίσουμε να έχουν αέρα μεταξύ τους .




Αφού τελειώσουμε με το τηγάνι τους σερβίρουμε οπως θέλουμε ή με χζάχαρη ,η με μέλι κανέλα ,η με λιωμένη σοκολάτα !!!! Φανταστικοιιιι εμένα μου άρεσαν πολύ και με την ζάχαρη δοκιμάστε τους !!!!
Την συνταγή την είδα από τον Σάββα Μπούμπουρα στο instagram που την είδε στο internet
Eκτέλεση και φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !





Πατατοκεφτέδες σούπερ !!!!


Σας αρέσουν οι πατατοκεφτέδες !!!!;; Αν ναι εδώ είμαστε ..να τρις και να μην σταματάς !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βραζουμε 6 πατατες ιδιου μεγεθους τις καθαριζουμε και τις βαζουμε στο μπολ!

Ριχνουμε μεσα 2 ξερα κρεμμυδια τριμμενα,

2 σκελιδες σκορδο τριμμενο,

2 αυγα,

4 κουταλιες της σουπας αλευρι φαριναπ,

δυοσμο ξερο η φρεσκο,

αλατι,μαυροπιπερο

εαν θελουμε ριχνουμε τριμμενη φετα η κεφαλοτυρι και τα ζυμωνουμε καλα!!!

Βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και πλαθοντας τα τα αλευρωνουμε και τα τηγανιζουμε!!!!!!!!!


Συνταγή εκτέλεση φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κεφτεδάκια με πουρέ !!!



Πολυ γευστικο φαγητο ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ!!!!!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΥΡΕ:

6 πατατες βρασμενες,

250 ml. γαλα φρεσκο,

αλατι,μαυροπιπερο,

2 κ.σ.ψιλοκομμενο μαιντανο!



Βαζουμε στο μπολ τα υλικα και τα ζυμωνουμε!

Τοποθετουμε το μείγμα στο ταψι η πυρεξ 28 και τον παταμε καλα να ισιωσει.



ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

500 γρ κιμα αναμικτο (μοσχαρι-χοιρινο)

3 κ.σ.φρυγανια τριμμενη,

3 σκελιδες σκορδο τριμμενο,

1 κρεμμυδι ξερο τριμμενο,

αλάτι,μαυροπιπερο,

ψιλοκομμενο μαιντανο-δυοσμο,

3 κ.σ.ελαιολαδο!


Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και στην συνεχεια τα πλαθουμε στρογγυλα ιδιο μεγεθος!

Βαζουμε στο τηγανι ελαιολαδο και τα τηγανιζουμε !

Στην συνεχεια τα βαζουμε πανω στο πουρε!



ΣΑΛΤΣΑ:

Βραζουμε 2 ντοματες πολυ ωριμες,1 κ.σ.πελτε,1 σκελιδα σκορδο αλατι,μαυροπιπερο να δεσει! Βαζουμε.σαλτσα στο καθενα κεφτεδακι πανω και τελος τριμμενο κασερι στο καθενα ριχνουμε και ψιλοκομμενο μαιντανο και το ψηνουμε.στους 200 βαθμους να λιωσει το κασερι!


Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Κιχιά τραγανά !!!

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΙΧΙΑ!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στην λεκανη 1 κιλο αλευρι,4 κουταλιες της σουπας ελαιοοαδο,4 κουταλιες της σουπας ξυδι,1 κουταλακι του γλυκου γεματο αλατι,1 κουταλακι του γλυκου ξερη μαγια,2 ποτηρια νερου χλιαρο νερο και ζυμωνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε.6 κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!

Αυτες τις μπαλες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!

Τα λαδωνουμε!

Ανα δυο φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο ανοιγουμε ενα μεγαλο λεπτο φυλλο!

Βαζουμε στην ακρη του φυλκου τριμμενη φετα και το κλεινουμε ρολαροντας το 3 φορες!

Το στριφογυριζουμε και το τοποθετουμε στην λαδοκολλα!

Οταν τελειωσουμε με ολα βαζουμε στο καθενα 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο!

Και τα.ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινίσουν!


Συνταγή φωτογραφία εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanakrtsidou --AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ρεβιθοκεφτέδες από Σάμο !!!




Ρεβιθοκεφτέδες που δεν περιγράφονται από την νοστιμιά με τυρί φέτα και αυγό..απίστευτα ωραίοι και τραγανοί !!!! Σαμιώτικοι !!!!!


Υλικά
     1  1\2 ποτήρι του νερού ρεβίθια (τα βάζουμε σε νερό με λίγο αλάτι από το βράδυ)
     1 ματσάκι άνηθο
     1 ματσάκι μαϊντανό
     αρκετό δυόσμο
     200 γραμ.φέτα τριμμένη
     2-3 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
     αλάτι -πιπέρι
     αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει μέσα το μείγμα
    1 αυγό



Βάζουμε στο μούλτι τα ρεβίθια που έχουμε βάλει στο νερό από το βράδυ, -δεν τα βράζουμε -τα λιώνουμε (όχι πολτός, 4-5 στροφές) και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και όλα τα ψιλοκομμένα ζαρζαβατικά, τα τριμμένα κρεμμύδια, την φέτα και το αυγό .και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.




Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ξανά καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι ανακατεύοντας τόσο ώστε να στέκεται το μάγμα στο κουτάλι μας, να μην είναι νερουλό.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, το βάζουμε στην φωτιά και μόλις ζεσταθεί με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές, τις τοποθετούμε μέσα στο λάδι και τηγανίζουμε (από κοντά μην μας αρπάξουν).



Πρέπει να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Κάθε ρεβιθοκεφτέ που τηγανίζουμε τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να πιει το παραπάνω λάδι.
Και τους σερβίρουμε στην πιατέλα λέγοντας... σιγά όλοι θα πάρετε!!
Τόσο νόστιμοι, καλή σας όρεξη!!

ΜΥΣΤΙΚΟ
Εγώ βάζω και μια πρέζα κύμινο!! Mοσχομυρίζουν !!!!!  Aν σας θέλετε  δοκιμάστε το.

Συνταγή φωτογραφία από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα (Με 3 Υλικά) σε 10 Λεπτά "Χωρίς Βούτυρο" !! -


Μπισκότα (Με 3 Υλικά) σε 10 Λεπτά "Χωρίς Βούτυρο" !! -
Η πιο εύκολη συνταγή για τα πιο εύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα με μόνο 3 υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά.Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!!!

Υλικά
200 γρ νουτέλα
1 μεγάλο αυγό
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει
-------------------------------------------------
19 κομμάτια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=6B-Xgppa7HI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR27hUw3qJCcz_WiWizgDJFDS8RqtQNCWz4DgqjSTR6wUfKDyQKpLQfjug4