Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Γλυκάκια με άρωμα από λεμόνι και γέμιση !!!

 


ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 αυγα,

2 λεμονια,

1 ποτηρι νερου σπορελαιο,

2 βανιλιες,

περιπου 4 ποτηρια νερου αλευρι φαριναπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ τα αυγα,το ξυσμα και το χυμο λεμονιων,τις βανιλιες και ανακατευουμε με.συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο και 200 γραμμαρια αχνη ζαχαρη και ανακατεύουμε με συρμα!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι κοσκινισμενο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε!

Τα πλαθουμε μικρες μπαλιτσες αφου προηγουμενως τοποθετουμε μεσα τους καρυδι!

Τα τοποθετουμε στην λαδόκολλα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για.10 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Οταν τα βγαλουμε αφου κρυωσουν τα ραντιζουμε με ανθονερο και τοποθετουμε αχνη ζαχαρη εαν δεν εχουμε ανθονερο τα φτιαχνουμε χωρίς!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Σουφλέ με πένες !!!

 


Εύκολο υπέροχο πεντανόστιμο σουφλέ που αρέσει σε όλη την οικογένεια !!!!!

Υλικά Συνταγής

    500 γραμ. πένες ριγωτές
    1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό για την κρέμα)
    1 φλ. γραβιέρα
    1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
    150 γραμ. βούτυρο
    120 γραμ. αλεύρι
    1 ½ λίτρο γάλα ζεστό
    2 κρόκους
    αλάτι
    1 φλ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις  πένες σουφλέ με τυριά και ζαμπόν στο φούρνο, ζεσταίνοντας πρώτα το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1′-2′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος  light και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά. Ανακατεύουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Βράζουμε τις πένες για 7′. Σουρώνουμε.

Σε λαδωμένο βαθύ ταψί ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 35΄να ροδίσει όπως το παστίτσιο.

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Cheesecake με ζαχαρούχο!!!

 

 .



..
 Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο! Αυτό το τέλειο γιαουρτογλυκό γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι εντυπωσιακό! Αποθηκεύστε αυτή τη φανταστική συνταγή! Θα σας χρειαστεί σίγουρα για κάποιο  τραπέζι ή γιορτή !!!!


Υλικά (Ingredients):

-150 γρ. πτι μπερ, αλεσμένα (150 g biscuits, grated)
-100 γρ. λιωμένο βούτυρο (100 g melted butter)
-1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (1 kg strained yogurt)
-200 γρ. ζάχαρη (200 g sugar)
-45 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (45 g plain flour)
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (1 tsp. vanilla extract)
-4 αυγά (4 eggs)
-150 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο (150 g dulce de leche)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΕΔΩ -- https://bit.ly/36xkMRG

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μηλόπιτα φανταστική !!!!

 


Δείτε την πιο μελωμενη Μηλόπιτα  όνειρο λέμε !!!
ΜΗΛΟΠΙΤΑ η Μελίτα , Apple 🍎 Pie,η πιο μελωμενη η πιο τρυφερή η πιο αρωματική!

Υλικά
Για κάτω στο ταψί
4 κόκκινα μήλα
225 γρ.βουτυρο η βιταμ
1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.ζαχαρη)
1 βανιλετα
Κανέλα αρκετή
Για τον χυλό
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (λιγότερο έβαλα εγώ για να μην είναι γλυκιά πολύ)
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο (170 γρ.)
1 βανιλετα
Μισό πορτοκάλι στιμενο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω .
Αν θέλετε Μπορείτε για τον πάτο της μηλοπιτας να βάλετε λίγο καστανή αντί για άσπρη ζάχαρη.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=H8fEqTEy-uk

Κριτσίνια σε 3 λεπτά !!!!


 


Δείτε πώς θα φτιάξετε τα καλύτερα Πιτσίνια -κριτσίνια με σάλτσα και τυριά υπέροχα χωρίς κόπο.Σε 3 λεπτά έχετε λαχταριστά τυρένια πιτσίνια η σησαμένια!!!

Υλικά
μισή κούπα του νες ελαιόλαδο
μισή κούπα του νες κρασί λευκό
3 κουταλιές πεκορινο η τυρί τριμμένο ότι έχετε
1 καρότο τριμμένο στον ψιλο τρίφτη
μια τσιμπια αλάτι
μισό κουταλάκι μπέικιν
αλεύρι 1,5 κούπα και λίγο παραπάνω μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
βάζετε την ζυμη για λίγο στο ψυγείο  
επικάλυψη περάστε με σάλτσα τα πιτσινια και μετά ρίξτε πάνω τριμενο τυρί (όχι γκούντα)
μπορείτε να ρίξετε σησάμι η ηλιόσπορο
ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω μέχρι να πατήσουν καλά και να πάρουν ωραίο χρώμα .



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -->
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=J1xpuatPBmI 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα !!!

 


Σας αρέσουν τα ρολάκια μελιτζάνας με φέτα ;;

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Πλενουμε 4 μελιντζανες!

Τις κοβουμε σε λεπτες φετες και τις αραδιασουμε στην λαδοκολα στο ταψι!

Τις αλατιζουμε και τις ραντιζουμε με ελαιολαδο!

Τις ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15 λεπτα!

ΣΑΛΤΣΑ:

Βαζουμε στο τηγανι 5 κ.σ.ελαιολαδο τριβουμε 1 ξερο κρεμμυδι και 1 σκελιδα σκορδο και τα αχνιζουμε!

Ριχνουμε 5 ντοματες ωριμες τριμμενες,αλατι,μαυροπιπερο,μια πρεζα ζαχαρη και αφηνουμε στο χαμηλο να δεσει!

Παιρνουμε καθε φετα μελιντζανας βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε!

Τα τοποθετουμε στο πυρεξ η ταψι!

Ριχνουμε την σαλτσα πανω τους και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους !!!!

Eκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ρολό κοτόπουλο με πατάτες και μανιτάρια στον φούρνο !!!







Ρολό κοτόπουλο με πατάτες και μανιτάρια για σήμερα!

Η συνταγή παραμένει η ίδια και για κανονικό κοτόπουλο.. Αρωματικό και νόστιμο!

Χτυπάω στο σέικερ μισό κρασοπότηρο μουστάρδα, μια κσ μέλι, πάπρικα, αλάτι, χυμό από δύο λεμόνια, δύο πορτοκάλια, ρίγανη και ελαιόλαδο και φτιάχνω μια ωραία σάλτσα..

Στο ταψί βάζω το κοτόπουλο, πατάτες, δυο πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, σκόρδο και φρέσκα μανιτάρια όχι ψιλοκομμένα γιατί δεν θέλω να λιώσουν και περιχύνω με την σάλτσα..



Ανακατεύω πολύ καλά!

Προσθέτω λίγο νερό και σιγοψήνω για 1.5 ώρα ανάλογα βέβαια τον φούρνο..

Δυό λεπτά πριν το βγάλω, προσθέστε λίγα κομμάτια γραβιέρα της επιλογής σας!


Eκτέλεση φωτό από κ.Maria Kapodistria  Μαγειρέματα "Deli"cious!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μυρμηγκάτο !!!



Εύκολο και αφράτο τρουφάτο ή μυρμηγκάτο!!!

Ελάτε να φτιάξουμε ένα αφράτο σιροπιαστό κέικ με τρούφα και γκανάζ σοκολάτας!! Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλια σας!!
  Υλικά
 για το κέικ
-250gr βούτυρο φυτικό
-300gr ζάχαρη
-4 μεγάλα αυγά
-3 βανίλιες
-20gr baking powder
-500gr φαρίνα
-300ml γάλα
-130gr τρούφα σοκολάτας
-30ml κονιάκ (προαιρετικά)
 για το σιρόπι
-500gr ζάχαρη
-500ml νερό
-μισό λεμόνι
 για την γκανάζ
-300gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
-200ml κρέμα γάλακτος



Δείτε την συνταγή εδώ https: //youtu.be/kZ05kdHhoBQ

Πιροσκί !!!



Ίσως η καλύτερη συνταγή για πιροσκί που έχω φάει!!!Εύκολα πιροσκί λοιπόν με λουκάνικα και φέτα!!!!


Υλικά

-1/2 ποτήρι νερό χλιαρό

-1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό

-1 φακελάκι ξηρή μαγιά

-1 αυγό

-2κτσ βούτυρο

-1κτγ αλάτι

-1 1/2κτσ ζάχαρη

-750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Δείτε την εδώ https:// youtu.be/usIgYZORiow

Και πάμε να τα φτιάξουμε!!!

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ρυζογαλάκι φίνο !!!


Ρυζογαλάκι παραδοσιακό φίνο !!!!!


Υλικά Συνταγής


    3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα

    1 πρέζα αλάτι

    2 φλ. νερό

    1/2 φλ. ζάχαρη

    5 φλ. φρέσκο γάλα

    1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα

    2 κ.σ. κορν φλάουρ

    κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.

Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.

 Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.

Μυστικά για τέλειο ρυζόγαλο

-Όλο το μυστικό είναι το ρυζόγαλο να βγει με κρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό.

Γι αυτό την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.

– Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.


Από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Μπισκοτάκια μερέντας με 3 υλικά !!!!



ΜΕ 1 αυγό με 180 γρ μερεντούλα,και 150 γρ αλεύρι φαρίναπ και ψήσιμο 10 λεπτά απολαμβάνουμε πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!!!!


Δηλαδή::

Βαζουμε στο μπολ το αυγό με την μερέντα και το ανακατεύουμε με το πιρούνι!

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε!

Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την πλάθουμε σε μπαλίτσα (ίσες λες) τις βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 200β προθερμασμένο για 10 λεπτά!


Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Προφιτερόλ απίστευτο !!!!



Υλικά

Για τα σου

150γρ γαλα

100γρ νερο

80 γρ βουτυρο

1κ.γ αλατι

1/2 κ.σ ζαχαρη

150 γρ αλευρι

5 μετρια αβγα


Εκτέλεση

Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα ,το νερο ,το αλατι ,τη ζαχαρη,το βουτυρο,σε μετρια φωτια.

Οταν καψει το γαλα ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει η ζυμη μας μπαλιτσα και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.

Βαζουμε στον καδο του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να χλυαρινει και τοτε προσθετουμε ενα ενα τα αβγα.

Θα γινει μια σχετικα ρευστη ζυμη .

Με ενα κορνε κανουμε σουδακια στο μεγεθος ενος καρυδιου πανω σε λαδοκολλα.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.

Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν.


Για την κρέμα (PATISSERIE)

1 λιτρο γαλα

3/4 φλ. ζαχαρη

3 βανιλιες

2 αβγα

4 κροκους

80 γρ κορν φλαουρ

1 κ.σ βουτυρο




Εκτέλεση

Απο το 1 λιτρο γαλα κραταω μια φλυτζανα μεγαλη για να διαλυσω το κορν φλαουρ.

Το υπολοιπο το βαζω σε κατσαρολακι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες σε δυνατη φωτια.

Ανακατευω το κορν φλαουρ με το κρυο γαλα που κρατησα και προσθετω σε αυτο τα αβγα μου ελαφρως χτυπημενα και ανακατευω.

Οταν καψει το γαλα καλα,ριχνω το μειγμα των αβγων και ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα.

Τελος προσθετω το βουτυρο.

Σκεπαζω με μια μεμβρανη (να ακουμπα στην κρεμα)για να μην πετσιασει και αφηνω να κρυωσει.


Για τη σως σοκολατας

1 λιτρο γαλα

500γρ σοκολατα κουβερτουρα

1 κ.σ μελι

1κ.σ βουτυρο

2κ.σ κορν φλαουρ(γεματουτσικες)


Εκτέλεση

Βαζω το γαλα μου να καψει .

Οταν καψει τραβαω απο τη φωτια και προσθετω τη σοκολατα.

Ανακατευω μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει καλα η σοκολατα.

Σε μισο φλ. γαλα , επιπλεον απο αυτο της συνταγης διαλυω το κορν φλαουρ.

Βαζω τη κατσαρολα μου παλι στη φωτια και προσθετω το γάλα με το κορν φλάουρ.

Ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα μου.

Δεν θα γινει τοσο πηχτη οσο η λευκη.

Θα ειναι μια παχυρευστη ομως σως που οταν παγωσει θα στεκεται ελαφρως.

Τραβαω απο τη φωτια και προσθετω το βουτυρο και το μελι και ανακατευω.

Σκεπαζω με μεβρανη και αφηνω να κρυωσει.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΏ

Αφρατευω λιγο την κρεμα βανιλιας με ενα συρμα και με ενα κορνε γεμιζω ολα τα σουδακια.

Κανω στη βαση ενος μεγαλου μπολ μια στρωση με σουδακια και απλωνω λιγη απο την κρεμα βανιλιας που μου εμεινε.

Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκολατας.

Κανω στρωσεις μεχρι να τελειωσουν τα υλικα. Χτυπω 250γρ κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και διακοσμω.

Πασπαλιζω με μπολικο αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο !!!!!!!


Για τη γρήγορη εκδοχή του μπορείτε να αγοράστε έτοιμα σουδακια απο ζαχαροπλαστείο , η κρουασάν με γέμιση κρέμα μιλφειγ και να χρησιμοποιήσετε την πατισερι για στρώσεις μέσα στο γλυκό σας!!!

Καλη επιτυχια!!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Ρεβανί πανεύκολο !!!!




ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΥΚΟΛΟ ΡΕΒΑΝΙ !!!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(250 ml):

5 αυγα,

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

1 κουπα γαλα φρεσκο,

1 κουπα σπορελαιο,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,ξυσμα

1 φρεσκου λεμονιου,

50 γρ ζαχαρη!!!



Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο-σιμιγδαλι σιγα-σιγα-βανιοια-μπεικιν-ξυσμα!

Λαδωνουμε το ταψι(30ν) και ριχνουμε το μείγμα!

Ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!



ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 κουπες ζαχαρη με 4 κουπες νερο,το χυμο ενος λεμονιου για 5 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα μια κουταλια της σουπας βουτυρο!

Αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Το αφηνουμε πολλες ωρες ωσπου να το κοψουμε!

Σερβιρουμε με παγωτο η και σκετο!

Συνταγή φωτό από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σκαλτσούνια !!!




 ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι φαριναπ+4 κ.σ,
2 κουπες σπορελαιο (250ml),
1 κουπα λευκο κρασι,
50 γρ ζαχαρη,
1 βανιλια!

ΓΕΜΙΣΗ:
Μεσα σε μπολ ανακατεμενα 100 γρ λουκουμι ψιλοκομμενο,100 γρ μαρμελαδα,100 γρ καρυδια!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το λαδι-ζαχαρη-κρασι και ανακατευουμε καλα με συρμα!
Ριχνουμε την βανιλια και 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε.ριχνουμε χουφτα χουφτα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε!!!
Βαζουμε την ζυμη σε μια.σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο.για 30 λεπτα!!
Στην συνεχεια την βγαζουμε και κοβοντας κομματια ανοιγουμε το καθε κομματι με την παλαμη μας βαζουμε γεμιση το κλεινουμε και δινοντας το σχεδιο μισοφεγγαρο τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε 3 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και βαζουμε λαδοκολα στον παγκο κοσκινιζουμε αχνη ζαχαρη και ραντιζοντας το καθενα με ανθονερο τα περναμε στην αχνη!
Εαν δεν εχουμε.ανθονερο τα φτιαχνουμε με τα χερια πατώντας τανα κολλησει!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ.Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μαργαρίτα !!!




Μαργαρίτα ..ωραία εύκολα ψωμάκια για σαντουιτσάκια για το σχολείο στα παιδάκια μας !!!!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml):
1 κουπα γαλα φρεσκο χλιαρο,
μιση κουπα νερο χλιαρο,
μιση κουπα σπορελαιο,
25 γρ μαγια νωπη,
1 κ.σ.ζαχαρη,
1 κ.γ.αλατι
4 κουπες αλευρι αλλα το ρυθμιζουμε εμεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στο μπολ το νερο-μαγια ανακατευουμε!
Ριχνουμε το γαλα-ζαχαρη-σπορελαιο-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!



Αυτες τις μπαλες τις τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τις αλειφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερακι ριχνουμε σουσαμι και την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Οταν την βγαζουμε μπορουμε καθε κομματι να το κοψουμε και να βαλουμε διαφορα
:Η μερεντα,η μαρμελαδα,και γιατι οχι αλλαντικα!

Συνταγή φωτογραφίες από κ . Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!