Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Γλυκό φράουλας !!!!



 ΣΟΥΠΕΡ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΛΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ  !!!!!!! 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ:

Βαζουμε στο πυρεξ η το ταψι η και σε ταπερ (26ν) μια σειρα φρυγανιες!!!! 

Κανουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες! 

Κανουμε και μια ΚΡΕΜΑ:

1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη ,

80 γρ καστερ παουντερ η 100 γρ κορν φλαουρ!

Την ριχνουμε πανω στις φρυγανιες!

Αφηνουμε να κρυωσει!

 Κανουμε και τις ΦΡΑΟΥΛΕΣ:

Κοβουμε σε κομματακια 500 γρ φραουλες!

Τις βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε 1 κ.σ.ζαχαρη,μισο λεμονι τον χυμο του!

Τα ανακατευουμε! 

Τις σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια τα υγρα που βγαλαν τα ριχνουμε στην κατσαρολιτσα!

Ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.κορν φλαουρ,1 κ.σ.ζαχαρη,100 ml νερο τα ανακατευουμε τα βαζουμε στην εστια στο χαμηλο!

Ριχνουμε και τις φραουλες ανακατευουμε ελαφρως μολις δεσει κατεβαζουμε αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ριχνουμε με προσοχη πανω στην κρυα κρεμα!

Αφου κρυωσει στην συνεχεια στο ψυγειο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κέικ νηστίσιμο βανίλια σοκολάτα πορτοκάλι !!!



ΕΥΚΟΛΟ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ-ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

1 ποτηρι σπορελαιο,

2 ποτηρια αχνη ζαχαρη, 

2 φακελακια μπεικιν παουντερ,

2 βανιλιες η 1 κ.σ υγρη βανιλια,

2 κ.γ ξυσμα πορτοκαλιου,

550 γρ αλευρι κοσκινισμενο,

4 κσ.κακαο κοσκινισμενο!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ τον χυμο,την αχνη,το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα!!!

Ριχνουμε το ξυσμα,τις βανιλιες,τα μπεικιν και ανακατευουμε! 

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι ανακατευουμε καλα! 

Μοιραζουμε το μείγμα σε δυο μπολ!

Στο ενα μείγμα ριχνουμε το κακαο και το ανακατευουμε!     

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι η πυρεξ η τσερκι (28ν)!

Και αρχιναμε βαζουμε στο κεντρο μιγμα λευκο,πανω του σκουρο και συνεχιζουμε ετσι ολη την διαδικασια!

Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180 β αντιστασεις μεσαια σχαρα και το ψηνουμε για 60 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!

Οταν το βγαζουμε αφου κρυωσει ριχνουμε αχνη ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!



Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Μπακαλιάρος τραγανός γευστικός απίθανος !!!!


 Μπακαλιάρος παστος  !!! Τραγανός νόστιμος απίθανος !!!!

Κόβω τον μπακαλιάρο σε κομμάτια από την προηγούμενη μέρα τον βάζω σε λεκάνη με νερό και το αλλάζω ανά 3 ώρες .

Την άλλη μέρα το βάζω στο σουρωτήρι να φύγουν να υγρά του στεγνώνει πολύ ωραία ετοιμάζω το κουρκούτι με μπύρα με νερό μπέικν αλεύρι

Παίρνω  τα κομμάτια του μπακαλιάρου τα περνάω πρώτα σε αλεύρι που έχω βάλει λίγο αλάτι και μαυροπιπερο έπειτα στο κουρκούτι και τηγανίζω σε καφτο καλαμποκελαιο τον συνοδεύω.με πουρέ πατάτας βράζω της πατάτες χωρίς τη φλούδα της πατάω με το πιρούνι πρόσθετωνελαιόλαδο μισή σκελίδα σκόρδο ξύδι αλάτι .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ευαγγελία Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Γλυκό με φρυγανιές κρέμα σοκολάτα !!!!


 

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::::ΥΛΙΚΑ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΣΑΝΤΙΓΥ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ::

Βαζουμε στο πυρεξ η το ταψι μια σειρα φρυγανιες!!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα !!!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες με το καυτο σιροπι!!!

ΚΡΕΜΑ:ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα φρεσκο,80 γρ καστερ παουντερ,5 κ.σ.ζαχαρη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλυουμε το καστερ σε ενα μπολακι με λιγο απο το κρυο γαλα!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη στην εστια να ζεσταθει!Ριχνουμε το μείγμα καστερ ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και την ριχνουμε με προσοχη πανω στις φρυγανιες!!

Αφηνουμε να κρυωσει!!!!

ΣΑΝΤΙΓΊ ΥΛΙΚΑ:

2 φακελακια σκονη γκαρνι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα φακελακια σκονη οπως αναγραφει η συσκευασια και στην συνεχεια βαζουμε την σαντιγί πανω στην κρυα κρεμα !

Το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα!!!

ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: ΥΛΙΚΑ

200 γρ κουβερτουρα,

180 γρ κρεμα γαλακτος,

1 κ.σ.βιταμ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε την κρεμα γαλακτος στην εστια σε μικρο κατσαρολακι να ζεσταθει!

Σπαμε μεσα την κουβερτουρα!

Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα το βιταμ!

Ανακατευουμε διαρκως μεχρι να χλιαρυνει!

Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και με πολυ προσοχη ριχνουμε πανω το γλασσο!!

Και τελος το ξαναβαζουμε στο ψυγειο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κρέμα από πορτοκάλι με καρύδα !!!!


 
·
ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΟ,ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ!!!!!

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στην κατσαρολα 4 ποτηρια νερου φυσικο χυμο πορτοκαλιων ,120 γρ ζαχαρη,120 γρ κορν φλαουρ το βαζουμε στην εστια ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και την ριχνουμε στο πυρεξ η ταψι η ταπερ (30ν)!

Ριχνουμε πανω μπολικη καρυδα!

Μολις κρυωσει το βαζουμε στο ψυγειο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Tzeni Tsanaktsidou =-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπουγάτσα κανείς ?? !!!!


 ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΑΝΕΙΣ?????

ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ::

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλο αλευρι για πιτες,

2 ποτηρια νερο χλιαρο,

4 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.ξυδι,

4 κ.σ.ελαιολαδο,

μισο κ.γ αλατι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε 20 κομματακια!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τα ανοιγουμε ολα μικρα φυλλαρακια!!!

Τα 10 φυλλαρακια τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα με μαλακο βουτυρο και τα ανοιγουμε ενα πολυ λεπτο φυλλο!!!!!

Η ιδια διαδικασια και με τα αλλα 10!!!

ΚΡΕΜΑ:

1 και 1/2 λιτρο γαλα φρεσκο,1 και 1/2 ποτηρι ζαχαρη,1 και 1/2 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο,100 γρ βουτυρο,2 κροκους αυγων,1 βανιλια!

Και τελειωνουμε λαδωνουμε το ταψι 30 βαζουμε το ενα φυλλο το ραντιζουμε με λιωμενο βουτυρο ριχνουμε την κρεμα και πανω βαζουμε το αλλο φυλλο το βουτυτωνουμε και στην συνεχεια τυν ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 1 ωρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά ( Αλιάδα) Παραδοσιακή !!!


 

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά ( Αλιάδα) Παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού!!  Συνοδεύεται με  μπακαλιάρο απλά και νόστιμα!!!
 
Φτιάξτε Πεντανόστιμη σκορδαλιά απλά και Νόστιμα!!!

Υλικα
800 γρ πατάτες
3 σκελίδες σκόρδου
100 γρ ηλιέλαιο
100 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι
40 γρ λευκό ξύδι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
---------------------------------
Μαιντανό


 Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/AlCCpNMrCiw

Σοκολατένιος χαλβάς Θεικός !!!


 
Σοκολατένιος χαλβάς με σιμιγδάλι καρύδια και πορτοκάλι!! Μπορείτε αντί για βούτυρο να βάλετε λάδι και να τον κάνετε νηστίσιμο!!

Ένας πολύ νόστιμος χαλβάς με σοκολάτα και θα σας τρελάνει!!!
Υλικά


-150γρ βιταμ
-250γρ σιμιγδάλι χοντρό
-150γρ καρύδια χοντροκομμένα
-100γρ σταφίδες
-1 πορτοκαλί το ξύσμα του και τον χυμό του
-1κτγ κανέλα
-1 βανίλια
-400γρ ζάχαρη
-700ml νερό
-150γρ σοκολάτα κουβερτούρα


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/t7jdNTG2v3o

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κορμός πάστα ταψιού Θεικός !!!!



ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!! ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΟ ΓΛΥΚΟ !!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ:      

Υλικα και Εκτελεση Κορμου::

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,

250 γρ βιταμ,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

4 κ.σ.κακαο,

1 φλυντζ.του ελλην.καφ.κονιακ,

200 ml γαλα φρεσκο!!     

Βαζουμε στο μπολ βιταμ-αχνη-κακαο και τα δουλευουμε 5 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ!

Τελος βουτωντας τα μπισκοτα στο γαλα τα ριχνουμε μεσα στο μείγμα!

Τα ανακατευουμε!

Βαζουμε το μείγμα στο ταψι(30χ27) και το ισιωνουμε!!!                   

ΣΑΝΤΙΓΊ::

Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλλικα κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα!!!

Την απλωνουμε την σαντιγυ απαλα στο γλυκο!

Το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει!!!!!      

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην εστια στο κατσαρολακι 250 γρ κρεμα.γαλακτος να ζεσταθει!

Σπαμε μεσα 250 γρ κουβερτουρα!

Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ!

Ανακατευουμε συνεχεια κατα διαστηματα ωσπου να κρυωσει!

Τελος βγαζουμε το κρυο γλυκο και ριχνουμε το γλασσο σιγα-σιγα!

Και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουρού τυροπιτάκια !!!!


 
 Εύκολα τυροπιτάκια κουρού που αρέσουν σε όλους!!!!
Ελάτε να φτιάξουμε εύκολα τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία!!! Αγαπημένα μικρών και μεγάλων!!!

φέτα 400 γραμ
1 κουτ σούπας κοφτή βούτυρο
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλεύρι περίπου 500 γραμ

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/x2On8rJ4Hos

Κέικ νηστίσιμο με πορτοκάλια !!!


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ!! Δεν υπάρχει ωραιότερο νηστίσιμο κέικ από αυτό και με λίγα υλικά!!


Υλικά
2πορτοκάλια μεγάλα
2 κούπες ζάχαρη οχι καλά γεμάτες
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 σοκολάτα κουβερτούρα η τρούφα
2 κούπες καλά γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ!!
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια!!Το ένα με την φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο, τα βάζουμε στο μπλέντερ να μην γίνουν πολύ κρέμα θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα!!Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη!!χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη με τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν!!!Ρίχνουμε την κούπα με το ινδοκαρυδο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το αλεύρι!!Λαδώνουμε καλά την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα γεμάτη!!! ανάλογα με τον φούρνο και να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό!!!
Για την επάλειψη
1 κουβερτούρα με δυο κουταλιές του γλυκού λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι!!
Συνταγή και φωτογραφία από Γωγώ Σαμίου.OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Τονοσαλάτα !!!!


 
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ φανταστική....με ρύζι και λαχανικά!! Τρώγεται είτε ζεστ;h είτε κρύα ....και είναι πραγματικά πεντανόστιμη  .....!!!!Μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο ...αφού είναι πλούσια και χορταστική!!!


Υλικά
2 κούπες ρύζι parboiled
4 καρότα κομμένα σε κύβους
350 γρ καλαμπόκι γλυκό κατεψυγμένο η σε κονσέρβα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γρ φρέσκα μανιτάρια
(πρόεραιτικα)
3 συσκευασίες τόνο σε νερό
Χυμό από ένα  ζουμερο λεμόνι
1 μισή σφηνάκι περίπου  ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω τα καρότα σε κύβους.
Βράζω σε καλά αλατισμένο νερό το ρύζι μαζί με τα καρότα και το καλαμπόκι.
Παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ , ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό , στιβω το λεμόνι και προσθέτω και το λάδι.
Σουρωνω καλά το ρύζι και το γυρίζω μέσα στο μπολ με τα μυρωδικά.
Αν θέλω να προσθέσω φρέσκα μανιτάρια τα κόβω σε ροδέλες τα σοτάρω μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους  σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και τα προσθέτω σε αυτό το σημειο.
Στραγγίζω τους τόνους καλά και ανακατεύω μέσα στο ρυζοτο με τα λαχανικά.
Σερβίρω ζέστη ή κρύα και απολαμβάνω!!!!
Καλή μας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Γλυκάκι Θεικό !!!! Φρυγανιές κρέμα σαντιγί σοκολάτα !!!!


 

ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΣΑΝΤΙΓΙ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο πυρεξ η στο ταψι (26 ν) μια σειρα φρυγανιες!!!

Κανουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες!!

Κανουμε μια ΚΡΕΜΑ:

1 λιτρο γαλα,

80 γρ καστερ παουντερ ,

5 κ.σ.ζαχαρη και την ριχνουμε πανω στις.φρυγανιες!

Αφηνουμε να κρυωσει!!

Κανουμε μια ΣΑΝΤΙΓΙ:

Χτυπαμε 2 φακελακια γκαρνι σκονη οπως αναγραφει η συσκευασια και την βαζουμε πανω στην κρυα κρεμα!

Το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!!

Στην συνεχεια φτιαχνουμε το ΓΛΑΣΟ:

125 γρ κουβερτουρα,

100 γρ κρεμα γαλακτος,

1 κ.σ.βιταμ!

Το αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας και στην συνεχεια βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και ριχνουμε με προσοχη το ΓΛΑΣΣΟ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΆΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Χαλβαδάκια με αλεύρι !!!!


 
 ·
Χαλβαδάκια ( με αλεύρι) για το καφεδάκι μας!!!!!

Υλικά
3/4 κουπας λάδι ελαφρύ
2 κούπες αλεύρι
2 μισή κούπες ζαχαρη
4 κούπες νερό
1 κ.σ κανέλα
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κούπα σταφίδες

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν για 3-4 λεπτά.
Κρατάω στην άκρη.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα καβουρδιζω καλά το αλεύρι μου μέσα στο λαδι μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα ( όχι καμμένο).
Τραβάω από τη φωτιά και ρίχνω σταδιακά και προσεκτικά το σιρόπι μέσα στο καβουρδισμενο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτω και την κανελα. Αφού τελειώσει το σιρόπι προσθέτω τις σταφίδες και βάζω λίγο πάνω στη φωτιά ( μέτρια όχι πολύ δυνατή) και γυρίζω τον χαλβά μου μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία ελαφρώς ώστε να μπορώ να πλασω.
Κάνω τρουφακια ή κουταλιες όπως παλιά !!!!
Πασπαλιζω με λίγη κανέλα επιπλέον!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ