Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Παγωτάκι σάντουιτς πολύ πολύ εύκολο !!!!


 Παγωτάκι κάνεις????? Εύκολο πολύυυυ ΜΟΝΟ 3 υλικά !!!!

 Υλικά

2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου,

500 γρ κρέμα φυτική,

1 ζαχαρουχο γάλα!

Χτυπάμε την κρέμα με το ζαχαρουχο και βάζουμε μια στρώση μπισκότα στο σκεύος μας η ταψί η τάπερ βάζουμε πάνω τους απαλά την σαντιγί κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και στην συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ντολμαδάκια γιαλαντζί !!!


 
 Ντολμαδάκια γιαλαντζί  Θαύμα !!!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε.

🌿 Φύλλα. Αμπελόφυλλα.
🌿 500 γρ ρύζι γλασε ...
🌿 1 κουπα ελαιόλαδο...
🌿 3 λεμόνια το χυμό 🍋
🌿 5 κρεμμυδάκια φρέσκα..
🌿 2 κρεμμύδια ξερά...μέτριο μεγ..
🌿 Μαϊντανό.
🌿 Δυόσμο...
🌿 Άνηθο..
🌿 Ζωμός. Κοτόπουλο...κύβο..
🌿 Αλάτι. Πιπέρι..

Πλένουμε τα αμπελόφυλλα. Εγώ χρειάστηκα περίπου. 150. Φύλλα...
Σε νερό που βράζει. Βουτάμε για λίγο τα φύλλα. .και βγάζουμε. Με τρυπιτη κουτάλα σουροτηρι και ρίχνουμε κρύο νερό
Σε κατσαρολάκι. Σοταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ξερό. Στο μισό λάδι....
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό. Ζεστό. Και το ρύζι. Και τα υπόλοιπα υλικά. Και το χυμό 🍋 από δύο λεμόνια. Να πάρουν μια βραση όλα τα υλικά..
Αφού κρυώσει λίγο αρχίζουμε και τυλίγουμε. Βάζοντας. Στο κάθε φύλλο ένα κουτάλακι του γλυκού ρύζι. Αραδιαζουμε στην γάστρα. .
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλάτι πιπέρι. Προσθέτουμε. Ζεστό νερό. Να σκεπάζει καλά τα ντολμαδάκια
Σκεπάζουμε με φύλλα. Και μετά με αλουμινόχαρτο. Και το καπάκι της γάστρας. .
Ψήνουμε σε προθερμαζμενο φούρνο στους 250. Βαθμούς. Για μισή ώρα .και μετά στους 200. Για άλλη μισή ώρα. .

Καλή. Όρεξη !!!

( 🌿 Για να διατηρήσουμε. Το μαϊντανό και τον άνηθο. Αρκετές μέρες. Στην πόρτα του ψυγείου μέσα σε ποτήρι με νερό.🌿

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία  Κατερινα Στεργιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πεϊνιρλι!!!



Πεϊνιρλι!!!

Υλικά
500γρ αλεύρι
10γρ αλάτι
1 φακ. μαγιά σκόνη
250ml νερό

Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό, ρίχνουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός!! Δέκα λεπτά ξεκούραση και συνεχίζουμε με το αλάτι κι το υπόλοιπο αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί και μοιράζουμε σε 5 μπάλες από 180γρ περίπου τη κάθε μία μπάλα. Βγαίνουν 5 γενναία πεϊνιρλι, η ζύμη φουσκώνει πάρα πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις!!
Γέμιση βάζετε κατά βούληση ότι θέλετε εσείς!!
Καλή επιτυχία!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Theodwra Kermeniwth ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πανεύκολα λουκανικοπιτάκια !!!


 Πανεύκολα λουκανικοπιτάκια με ζύμη κουρού!!!!


Υλικά:
- 500γρ. αλεύρι γ.οχ

- 200γρ. βούτυρο

- 200γρ. γιαούρτι

- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

- 1/2 κ.γ. αλάτι

- 1/4 κ.γ. ζάχαρη

- 1 αυγό για άλειμμα

- 36 λουκανικάκια



Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/-UfoERmqkSg

Πάστα ταψιού κομμένη σε μικρά παστάκια !!!


Πάστα ταψιού κομμένη σε μικρά παστάκια, εύκολο και πεντανόστιμο!! ❤️

Υλικά

Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο

Γέμιση υλικά
2 φακ. Γιώτης κρέμα μιλφειγ
1320ml γάλα

Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να αφρατεψει η κρέμα

Γλασο
250γρ κουβερτουρα
200ml γάλα
2 κσ. σπορέλαιο

Εκτελεση παντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακακο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 3 παντεσπανια.

Εκτελεση γλασο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτουρα. Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.

Σιρόπι υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Λίγο χυμό λεμόνι

Στολισμα
Σαντυγι φυτική στη πράσινη συσκευασια
Κερασάκι γλασσέ
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 21 κομμάτια. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Theodwra Kermeniwth ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Παστίτσιο λαχανικών !!!


 


ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ............με βελούδινη  ελαφριά τυρενια μπεσαμέλ.....
ζουμερο και πεντανοστιμο...!!!!!


Υλικά για ένα ταψακι 25*35
500 γρ μανιτάρια πόρτο μπελο
1 μεγαλη μελιτζάνα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κ.γ πελτέ
λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
700 γρ πένες
Για τη μπεσαμέλ
1,5 λίτρο γάλα ελαφρύ
6 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
2 αβγά
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
300 γρ κεφαλογραβιέρα
2 κ.σ βούτυρο
Αλάτι με προσοχή
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω σε μπόλικο καλά αλατισμένο νερό τις πένες al dente.
Σουρώνω και λαδώνω ελαφρώς για να μην κολλήσουν.
Αφήνω στην άκρη.
Πλένω τη μελιτζάνα και την πιπεριά Φλωρίνης και κόβω τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
Από τη μελιτζάνα αφαιρώ πρώτα το περίβλημά της.
Σκουπίζω καλά με μία πετσέτα τα μανιτάρια τα οποία τα κόβω και αυτά σε κύβους.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτω και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Τα σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και τον πελτέ.
Ανακατεύω και σιγοβράζω μέχρι να μελώσει η σάλτσα μου.
Παίρνω ένα ταψάκι 25 * 35 και απλώνω τη μισή ποσότητα από τις πένες.
Απλώνω τα μισά λαχανικά και πασπαλίζω με λίγο τυράκι.
Από πάνω αδειάζω τα υπόλοιπα ζυμαρικά και
τελειώνω με την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζω το 1 λίτρο γάλα με λίγο αλάτι πιπέρι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο για να κάψει.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα δύο αυγά και προσθέτω το μισό λίτρο γάλα που κράτησα.
Μέσα στο υγρό μείγμα διαλύω και το κορν φλάουρ.
Αφού κάψει το γάλα γυρίζω το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα μου και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και την κεφαλογραβιέρα.
Απλώνω πάνω στα ζυμαρικά.
Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία της πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά λίγο επιπλέον τυράκι και αφήνω τσιμπιές από βούτυρο στην επιφάνεια εδώ και εκεί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και μετά σερβίρω.
Καλή επιτυχία!!!!

Eκτέλεση συνταγή φωτό από κυρία Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ......με ελαφρύ αρωματικό σιρόπι......!!!


ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ......με ελαφρύ αρωματικό σιρόπι......!!!
Ενα δροσερό , γευστικό ελαφρύ και σούπερ αρωματικό επιδόρπιο.......για να εντυπωσιάσουμε τους αγαπημένους μας !!!

Υλικά
500 γρ φράουλες
2 μήλα
2 αχλάδια
2 μπανάνες
2 πορτοκάλια
3 ακτινιδια


Για το σιρόπι
350 ml νερό
100 γρ ζάχαρη
40 γρ μέλι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Χυμό από μισό λεμόνι
2 -3 φύλλα μέντας ή δυόσμου (ανάλογα πόσο έντονα  θέλετε να αρωματισετε)
2 κ.σ ρούμι (πρόεραιτικα - αν καταναλωθεί και από παιδάκια παραλείψτε)
..



Εκτέλεση
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι μου έτσι ώστε να κρυώσει και να μπορώ να το χρησιμοποιήσω.
Βάζω το νερό τη ζάχαρη το μέλι και το χυμό λεμονιού  σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 2 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά .
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα φύλλα δυόσμου η μέντας και το ρούμι .
Όταν κρυώσει το σιρόπι αφαιρώ τα φύλλα και προσθέτω και το χυμό πορτοκαλιού.
Πλένω τα φρούτα μου και τα τεμαχίζω σε μεγάλους κύβους.
Τα ανακατεύω απαλά σε ένα μεγάλο μπολ.
Από το πορτοκάλι προσπαθώ να πάρω τα φιλετάκια του αφαιρώντας τις άσπρες ίνες .
Περιχύνω τη φρουτοσαλάτα μου με το κρύο  σιρόπι και τη βάζω σκεπασμένη με μία μεμβράνη  στο ψυγείο να παγώσει .

.Σερβίρω σε ποτήρια με λίγο από το σιρόπι και  φύλλα δυόσμου η μέντας .
Μπορείτε επίσης να παραλείψετε τα αρωματικά φύλλα αν δεν σας αρέσουν .....όπως επίσης και το ρούμι...αν καταναλωθεί και από παιδάκια!!!!!
Τα φρούτα μας είναι προτιμότερο να είναι γινομενα αλλά σφιχτά!!
Καλή σας απόλαυση!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Παρφέ παγωτό Θεικό !!!!


ΠΑΡΦΕ ΠΑΓΩΤΟ.....ονειρεμενο....με ανάμεικτα γλυκά του κουταλιού ή φρουι γλασε....!!!

🍨🍨🍨🍒🍒🍒🍊🍊🍊🥜🥜🌰🌰
Parfait....... σημαίνει τέλειο.....και πραγματικά αυτό το παγωτό αξίζει τον τίτλο του!!!!!
Ουσιαστικά είναι  ένα Γαλλικό βαρύ παγωμένο  γλυκο  με φρουι γλασε και ξηρούς καρπούς το οποίο μοιάζει με την υφή του παγωτού....και γι'αυτό το έχουμε ταυτίσει....με το παγωτό.
Η συνταγή που σας δίνω δεν είναι η αυθεντική.....καθώς θέλει να έχει μέσα και αυγά.....όμως πραγματικά θα ενθουσιαστειτε τόσο πολύ  που θα το φτιάχνετε πολλές πολλές φορές!!!!!.

. ..


Υλικά
➡️500 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
➡️250 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (light)
➡️350 γρ γάλα ζαχαρουχο( λίγο λιγότερο από ένα κουτάκι)
➡️100 γρ γάλα φρέσκο
➡️1 βανίλια
➡️μια πρέζα αλάτι
➡️150 γρ διάφορα φρουι- γλασε ή γλυκα του κουταλιού με το σιροπάκι τους.
Εγώ έβαλα δικά μου γλυκά του κουταλιού σύκο , νερατζι , περγαμόντο και κεράσι (έτοιμο).

 ➡️50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμενο.

.


Εκτελεση🔪🔪🔪
Αρχικά κόβω σε μικρά καρέ τα φρούτα μου , τα οποία δεν τα στραγγίζω ιδιαίτερα. Το θέλουμε το σιροπάκι τους.
Αφήνω στην άκρη.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάω να αφρατέψει ελαφρώς ( να σπάσουν η σβόλοι του).
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος βροχηδον συνεχίζοντας το χτύπημα ,σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν πηχτο γιαούρτι.
Προσθέτω το ζαχαρουχο βροχηδον , το αλάτι , τη βανίλια και τέλος το φρέσκο γάλα λίγο λιγο.
Θα έχω μια αφράτη κρέμα όχι όμως πάρα πολύ σφιχτή όπως η σαντιγί.
Με μια μαριζ προσθέτω τα φρουι γλασε που έχω ψικοκοψει μαζί με το σιροπάκι τους και ανακατεύω απαλά...

..



Βάζω σε μεταλλικό μπολ πασπαλιζω με καβουρδισμενο αμύγδαλο  κλείνω και βάζω στην κατάψυξη.
Αφήνω 4-5 λεπτά εκτός κατάψυξης και
σερβίρω με επιπλεον αμύγδαλο καβουρδισμενο και μπισκοτάκια παγωτού.
Εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το αμύγδαλο μέσα στο παγωτό.....( Ψιλοκομμένο)
Εγώ προτιμώ στο σερβίρισμα....για να διατηρείτε τραγανό!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

  Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Πιροσκί με τυρί και λουκάνικο πολύ εύκολα και γρήγορα !!!


 
Πιροσκί με τυρί και λουκάνικο πολύ εύκολα και γρήγορα ...τα παιδάκια (Μικρά μεγάλα ) θα ξετρελαθούν !!!!

 Υλικά

250 γρμ χλιαρό νερό

2 κ/γ ζαζαρη

2 κ/σ ελαιόλαδο

1 κ/γ αλάτι

400 γρμ περίπου αλεύρι η ζύμη να είναι μαλάκια να μη καλεί στα χέρια

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό την μαγιά να διαλυθεί και την ζάχαρη έπειτα ρίχνουμε το λάδι το αλεύρι ζυμώνουμε αφήνουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδωσει το ζυμάρι να διπλασιαστεί ο όγκος του στην συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες 40 γρμ και αφήνουμε 5 λεπτά ανοίγουμε την μπαλίτσα με τα χέρια βάζουμε λουκάνικο εγώ τα έκανα μισά μισά κλείνουμε και αφού τα ετοιμάσουμε τα αφήνουμε πάλι 5 λεπτά και τέλος τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά .

Συνταγή από κυρία χρυσυσανθης Μιχου εκτέλεση φωτό από κυρία Ευαγγελία Μίχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ......με απίθανο τραγανό φύλλο !!!!


ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ......με τέλειο τραγανό φύλλο !!!!

Υλικά
Για ένα ταψί νούμερο 38
500 γρ περίπου  αλεύρι κίτρινο σκληρό
1 κούπα νερό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1,5 σφηνάκι λάδι
2 κ.σ ξύδι
νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
800 γρ φέτα μαλακή..

..


..

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι , το αλάτι και κάνω μια γούβα στο κέντρο.
Προσθετω το νερό το λάδι και το ξύδι και ζυμωνω να έχω ένα ζυμαρακι όχι πολύ σκληρό, αφράτο αλλά να πλάθεται καλά και να ανοίγει . Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα.
Ανοίγω με νισεστε 4 ψιλά φύλλα.
Λαδώνω το ταψακι μου και απλώνω τα δύο φύλλα στη βάση λαδωνοντας ενδιάμεσα.
Τρίβω τη φέτα και καλύπτω παντού.
Κλείνω με τα υπόλοιπα δυο φύλα.
Χαράζω ελαφρώς την πίτα μου.
Λαδωνω την επιφάνεια και ραντιζω με λίγο νεράκι.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσαφισει!!!
Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κυρία Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ Cheesecake !!!!


 
ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ Cheesecake που φάγατε ποτέ !!!Τα αρώματα του και η υπέροχη δροσερή γεύση του θα σας μαγέψει !!Δοκιμάστε το..και πραγματικά θα το λατρέψετε!!!


Υλικά (για 26εκ. τσέρκι)
Για τη βάση
400 γρ μπισκότα digestive
150 γρ βούτυρο σοφτ λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 ζαχαρουχο
330 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
4 φύλλα ζελατίνης(6γρ)
3 κ.σ νερό καυτό
2 λάιμ το ξυσμα και το χυμό από το 1 1/2 λαιμ
μια πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισμα
ξύσμα από 1 λαιμ
σαντυγι για ροζέτες
καλης ποιότητας μέλι θυμαρίσιο ή ανθομελο
φέτουλες λάιμ για διακόσμηση..

.


Εκτέλεση
Θρυματιζω τα μπισκότα μου στο μουλτι.
Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω με τα μπισκότα να βράχουν ολα καλα.
Τα στρώνω και τα πατάω καλά στη βάση .
Βάζω στο ψυγείο να παγώνει μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
Για την κρέμα
Πλένω τα λάιμ καλά ( να είναι ακερωτα) και παίρνω το ξύσμα και το χυμό.
Μαλακωνω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4-5 λεπτά.
Τις στιβω με το χέρι μου πολύ καλά και τις διαλύω  μέσα σε δύο κουταλιές της σούπας καυτό νερό.
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ , αφρατευω αρχικά το τυρί κρέμα .
Προσθέτω σταδιακά το ζαχάρουχο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Αφού αρχίζει η κρέμα να κάνει κορυφές προσθέτω μια πρεζα αλάτι ,  το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και ανακατεύω σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα..

..


Τέλος προσθέτω και την διαλυμένη ζελατίνη συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτυπημα.
Γυρίζω την κρέμα και απλώνω πάνω στη βάση μπισκότου.
Αφήνω τουλάχιστον  6 ώρες στο ψυγείο ( Ιδανικά το αφήνουμε όλη νύχτα) να παγώσει καλά.
Ξεφορμαρω το γλυκό χαράζοντας την περίμετρο με ένα μαχαιρακι και αφαιρώ το αποσπώμενο τσέρκι.
Χτυπάω 200 ml ακόμα κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ αχνη (πρόεραιτικα αν θέλετε να φτιάξετε ροζέτες)
και στολίζω το γλυκό με ροζέτες και λεπτές φετούλες λάιμ .
Πασπαλιζω με επιπλεον ξύσμα και σερβίρω κάθε κομμάτι με μέλι.
Για να βγουν όμορφα και καθαρά τα κομμάτια μου πριν κόψω βουτάω το μαχαιράκι στο νερό, τινάζω και χαράζω.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παγωτό Πορτοκάλι βελούδινο αρωματικό !!!


  Παγωτό Πορτοκάλι 🍊 ΕΥΚΟΛΟ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΥΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΎΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ !!!


Υλικά
330 γρ.κρεμα γάλακτος
300 γρ ζαχαρουχο γάλα
80 γρ.χυμό πορτοκαλιού(από τον πολτό)
1/2 κουταλάκι λικέρ πορτοκάλι 🍊
1/2 κουταλάκι μέλι 🍯
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
2 έως 3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Αν θέλετε βάζετε μέσα τριμμένο μπισκότο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=GhEssKBDhJg&feature=share

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Αφράτο, σοκολατένιο, και ξεχάστε τα Παρφέ του εμπορίου !!!


 

Αφράτο, σοκολατένιο, και ξεχάστε τα Παρφέ του εμπορίου. Χωρίς παγωτόμηχανή, χωρίς ζαχαρούχο, χωρίς κρυσταλλακια. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το φτιάχνετε σαν Επαγγελματίες !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΦΕ
(Αν η Κατάψυξη είναι αρκετά δυνατή βγάλτε το 5 λεπτά πιο πριν )
Παρφέ Σοκολάτας
 120 γρ ή 6 κρόκοι αυγών
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ γάλα πλήρες 3,5%
400 γρ κουβερτούρα
600 γρ κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι
Σταγόνες σοκολάτας

Γκανάς Σοκολάτας
100 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα
50 γρ Πραλίνα Φουντουκιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/AxqR7BYGeI0

Το πιο εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα OREO!!!!


  Το πιο εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα OREO!!!!


Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα

- 100γρ. ζάχαρη

- 80γρ. κορν φλάουρ

- 2 βανιλλίνες

- 1 πακέτο μπισκότα OREO
  (150γρ.)

- 50γρ. κουβερτούρα

- 1 κ.σ. σπορέλαιο


Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/lx5yX0_nmhw

Μπριός !!!


 Είδα αυτά τα μπριος σε μια σελίδα και ξετρελάθηκα..!!!! Δοκιμάστε τα είναι καταπληκτικά !!Απλά Θεϊκά σκέτος αφρός !!!

Σε μια λεκάνη βάζουμε ένα φλυτζάνι χλιαρό γάλα ,δυο κουταλιές ζάχαρη ,τέσσερις ζαχαρούχο γάλα ,ένα αυγό μια ξερή μαγιά και ανακατεύουμε..μετά ρίχνουμε  530 γραμ φαριναπ μα λίγο αλάτι και τέλος 1/4 της κούπας βιτάμ ...αφήνουμε να φουσκώσει ...ανοίγουμε φύλλο κάνουμε ρόλο και κόβουμε κομμάτια που τα ενώνουμε στη φόρμα ..περνάμε με αυγό και ψήνουμε στους 180.

Μόλις τα βγάλουμε περνάμε  με βούτυρο .. !!!


Εκτέλεση φωτό από κυρία  Palmyra Aristou !