Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Πίτσα Μαργαρίτα !!!



ΠΊΤΣΑ 🍕 ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ

Ζυμάρι

1 κουπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγια
2 κσ λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει η ζύμη μαλακιά ( την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει)

Σάλτσα

2 ντομάτες ώριμες
1 κγλ λάδι
1 κσ κέτσαπ
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός ψιλοκομμένος( ψήνουμε την σάλτσα 5 λεπτά )

Μπόλικο κίτρινο τυρί ( έχω βάλει διαφορά κίτρινα τυριά)

Απλώνω την ζύμη στο ταψί.
Την βάνω στο φούρνο για 15 λεπτά ( έχω προθερμανει τον 180 βαθμούς)
Πάνω στα 15 λεπτά την βγάζω από το φούρνο και βάζω την σάλτσα και το τυρί, και για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο πάλι .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Giannis Artemis Peteinarakis ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πορτοκαλόπιτα γευστική Θεική !!!!



Πορτοκαλόπιτα γευστική !!!!

 Υλικα_

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,

200ml.σπορελαιο,

100 γρ ζάχαρη,

1 φ.μπεικιν,

4 αυγά,

400 γρ γιαούρτι στραγγιστο

ξύσμα ενός πορτοκαλιού!

Εκτέλεση:

Καταρχήν εγώ τα φύλλα κρούστας τα είχα απλωμένα σε τραπεζομάντηλο για ένα 24ωρο να ξεραθούν πολύ!!

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να στέκεται το μείγμα!

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,το μπέικιν,το ξύσμα,το σπορελαιο!!!

Τέλος το γιαούρτι!

Ρίχνουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά!!

Τέλος σπάμε λίγα-λιγα φύλλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην κολλάνε μεταξύ τους!

Λαδωνουμε πολύ καλά το ταψί μας η πυρέξ (28 ν) ρίχνουμε το μείγμα!!!

Το αφήνουμε 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στους 180 β μέχρι να κοκκινίσει πολύ καλά!

(Εμένα μου πήρε 50 λεπτά)

Στο μισάωρο τρύπησα με οδοντογλυφίδα!

Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει !

ΣΙΡΟΠΙ:

Υλικα_

Μετραμε με το ίδιο ποτήρι:

2 ποτήρια νερό,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

3 ποτήρια ζάχαρη,

μισό πορτοκάλι την φλούδα του,

1 κ σ γλυκόζη!

Εκτέλεση:

Τα βράζουμε όλα εκτός γλυκόζη μέχρι να δέσουν πολύ καλά(εμένα μου πήρε 12 λεπτά)στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε την γλυκόζη!

Το κατεβάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα! Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες πρώτου την κόψουμε!!!

Και εάν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι όπως εγώ εδώ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Τούρτα σοκολάτα Lacta !!!


 

Εάν σας αρέσει η σοκολάτα Lacta εδώ είμαστε!!!!Μόλις την τελείωσα πανεύκολη πολύ γευστική Τούρτα Lactas!!!!!

Και φυσικά η ΣΥΝΤΑΓΉ μου:

Υλικά

1 παντεσπάνι κακάο,

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος,

500 γρ Lakta Μερέντα!!!

ΣΙΡΌΠΙ:

1 ποτήρι ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό βράσιμο 3 λεπτά και όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα 50 γρ Lacta και το αφήνουμε να κρυώσει!

Χτυπάμε την φυτική σε σαντιγί και ρίχνουμε μέσα τα 250 γρ Mερεντα Lacta!!!

 Και αρχινάμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βάζουμε τον ένα πάτο παντεσπανιού στο σκεύος μας και το σιροπιάζουμε με κουτάλι!

Βάζουμε πάνω του σαντιγί!

Κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και αυτό!

Ξανά σαντιγί και τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και βάζουμε γύρω γύρω και πάνω σαντιγί!

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγωσει!

Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε με προσοχή τα 250 γρ Μερέντα Lacta!!!

Και ξανά στο ψυγείο!!

 Και φυσικά με ζαχαρόπαστα έγραψα Lacta επάνω της!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Βυζαντινό ή Πολίτικο με άρωμα μαστίχας βελούδινη κρέμα και επικάλυψη σαντιγί !!!


 
Σας έχω πρόταση για την εορτή της Παναγίας μας..Βυζαντινό ή Πολίτικο με άρωμα μαστίχας βελούδινη κρέμα και επικάλυψη σαντιγί !!!

Υλικά για ταψακι 24 επί 24
ΒΑΣΗ
150 γρ.σιμιγδαλι ψιλό
100 γρ.σιμιγδαλι χοντρό
200 γρ.ζαχαρη
250 γρ.γαλα χλιαρό
2 κουταλάκια μπεικεν
ξύσμα λεμονιού
μισό κουταλάκι λικέρ μαστίχας η σκόνη μαστίχα
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 βανιλετα

 ΣΙΡΌΠΙ
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 βανιλετα
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
ΣΙΡΌΠΙΑ ΖΟΎΜΕ ΚΡΥΑ ΒΑΣΗ ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΌΠΙ

ΚΡΕΜΑ
1,250 γρ.φρεσκο γάλα
6 κουταλιές κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια
5 κουταλιές κοφτές σιμιγδάλι
3 κρόκους
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 βανιλετα
ξύσμα λεμονιού
 ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φακελάκια γκαρνι (χτυπάμε με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία) η αν δεν έχετε γκαρνι χτυπήστε 500 ml κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΝ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΚΑΥΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΒΑΣΗ

 ΠΡΟΣΟΧΗ
(την βάση την ψήνουμε αφού πρώτα έχει μείνει το μίγμα τουλάχιστον 1 ώρα στο ταψακι σε θερμοκρασία δωματίου)
ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μην ξεροψηθει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=0C577sWxCMw&feature=share#menu
 

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Πατατοκροκέτες νηστίσιμες που γίνονται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά !!!


  Λαχταριστές Νηστίσιμες Πατατοκροκέτες  που γίνονται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά.
Είναι το αγαπημένο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους  πεντανόστιμες αλλά και στεγνές χωρίς περιττά λάδια.

Υλικά

5 πατάτες (1 κιλό περίπου)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. σχοινόπρασο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

 Την συνταγή θα την βρείτε εδώ: https://youtu.be/Sxgp0nfmY0o

Τυροκροκέτες σπέσιαλ !!!


 
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ♥️


300 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
4 κουταλιές κόφτες σούπας τυρί παρμεζάνα
2 αυγά
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι κατά προτίμηση φαρίνα βοηθάει να φουσκώσουν.

Αν βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις να βάλετε και μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν μεσα!!
Ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.

Βάζουμε στο ψυγείο 30`.λεπτά.

Κάνουμε μπαλίτσες και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και βαθύ σκεύος και να μην ακουμπάνε μεταξύ τους με αραβοσιτέλαιο! !!

Και να παραλείψετε την παρμεζάνα δε πειράζει είναι δοκιμασμένα και αλλιώς.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Χαλβά σιμιγδάλι με πορτοκάλι και σοκολάτα πού λιώνει στο στόμα !!!

 ·
Χαλβά σιμιγδάλι με πορτοκάλι και σοκολάτα πού λιώνει στο στόμα !!!


Υλικά :
1 κούπα λάδι
2 κούπα : 1 σιμιγδάλι χοντρό και 1 σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα μαύρη σταφίδες και cramberi
2κούπες νερό, 2 χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμενα
1/2 κούπα καρύδια
1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
1 ζυλακι κανέλας
1κσ κανέλα, 100γρ σοκολάτα μαύρη 4 κ.σ νερό, 1κσ λάδι.


Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μαζί με φλούδες και κανέλα.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι 4-5 λεπτά, προσθέτουμε την σταφύλια και cramberi τα ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το σίροπι το αφήνουμε να βράσει. 

Σε μία φόρμα του κέικ ρίχνουμε το χαλβά σιμιγδάλι, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε. 

Από πάνω ρίχνουμε την λιωμένο σοκολάτα, φίλε αμύγδαλα και κανέλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Παγωτό με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα καραμέλας !!!


 Υπέροχο παγωτό με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα καραμέλας, μόνο με 5 υλικά!!!
Ένα υπέροχο παγωτό με μόνο 5 υλικά φτιάξτε και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ!! Ευχαριστώ πολύ τον σεφ Κωνσταντίνο Γκέκα για αυτή την εξαιρετική συνταγή !!!!

  Υλικά
  καραμελωμένα καρύδια
-150gr καρύδια χοντροκομμένα
-120gr ζάχαρη
-30ml νερό
  σάλτσα καραμέλας (butterscotch)
-200gr ζάχαρη
-150ml κρέμα γάλακτος ζεστή
-100gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
   για το παγωτό
-600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-1 ζαχαρούχο γάλα


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/uvr_5mV2mPU

Πατατομπουρεκάκια να συνοδεύσουμε το κρασάκι !!!


 Πατατομπουρεκάκια να συνοδεύσουμε το κρασάκι την μπυρίτσα μας !!!!

Εβρασα τρεις μεγαλες πατατες τις ελιωσα με πιρούνι και πρόσθεσα ένα αυγό ,δυο κουταλιές ρεγκάτο ,οχτώ κουταλιές αλεύρι και πιπεράκι ..

Αφησα λίγο ψυγειο και μετά έβαλα το μείγμα στον πάγκο και έκοβα με ένα ποτήρι για να γίνουν ίδιο σχήμα και έψησα στο φούρνο!!!! Φανταστικά !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Παλμιρα Αριστου

Δροσερή πανακότα με ζελέ κεράσι!!!

Δροσερή πανακότα με ζελέ κεράσι!!!

Θα χρειαστείτε μια φόρμα η οποία πρέπει να είναι με επίπεδο πάτο και όχι οβάλ ή ένα ταψί.

Υλικά για 2 λίτρα μείγμα:
- 1 λίτρο φυτική ζαχαροπλαστικής (έτοιμη για χρήση με ζάχαρη)

- 200ml γάλα πλήρες

- 1 βανιλίνη

- 2 κ.σ. ζάχαρη

- 7 φύλλα ζελατίνης

- 2 φακ. των 100γρ. ζελέ κεράσι

- 400ml νερό βραστό

- 400ml νερό παγωμένο
(Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι 28 εκ. Αν η φόρμα σας είναι μικρή,
θα φτιάξετε τη μισή ποσότητα).
 
Δείτε τη συνταγή εδω: https://youtu.be/t-XHwPlvry0

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Πάρα μα πάρα πολύ εύκολο δροσερό καλοκαιρινό νηστίσιμο γλυκάκι!!!!!!

·
Πάρα μα πάρα πολύ εύκολο δροσερό καλοκαιρινό νηστίσιμο γλυκάκι!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ 

Υλικά Κρέμας:

1 λίτρο γάλα καρύδας παχύρευστο,

80 γρ σιμιγδάλι ψιλό,

150 γρ ζάχαρη,

2 βανίλιες! 

Εκτέλεση::

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι 

Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο χαμηλό να πήξει φυσικά ανακατεύοντας!

Όταν την κατεβάζουμε ρίχνουμε τις βανίλιες! 

Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στο σκεύος μας!!

Πάνω στην κρέμα βάζουμε εάν θέλουμε φρούτα.ψιλοκομμενα!

 Αφήνουμε να κρυώσει!

 Φτιάχνουμε και το ζελέ όπως αναγράφει η συσκευασία και αφού το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει το ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Εύκολα ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ παγωτό!!!


 Εύκολα ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ παγωτό!!!!!!Ότι πρέπει με την ζέστη!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Χτυπάμε 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 300 γρ ζαχαρουχο γάλα,2 βανίλιες!

Στρώνουμε μια βάση μπισκότα πτι Μπερ ρίχνουμε απαλά την σαντιγί πάνω τους την ισιώνουμε απαλά και κλείνουμε με μπισκότα πτι Μπερ και κατευθείαν κατάψυξη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ εύκολη και γρήγορη που θα σας τρελάνει!!!


 Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ εύκολη και γρήγορη που θα σας τρελάνει!!!
Υλικά
-300gr γραβιέρα τριμμένη
-200gr τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
-200gr mix τυριών που λιώνουν
-300gr ζαμπόν
-5 αυγά
-80gr σιμιγδάλι ψιλό
-60gr βούτυρο φυτικό
-500ml γάλα
-αλάτι, πιπέρι
-τριμμένο μοσχοκάρυδο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/YLxrraTPg_k

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Κέικ πορτοκαλιού Νηστίσιμο με τρούφα υγείας υπέροχο τρυφερό !!!


  Κέικ πορτοκαλιού Νηστίσιμο της Γκολφως με τρούφα υγείας σήμερα υπέροχο τρυφερό !!!

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό καλαμποκελαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Μισό κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά ινδική καρύδα αν έχετε
1 φακελάκι βανιλετα
1 κουταλάκι ξυσμα πορτοκαλιού
1 φαρίνα των 500 γραμμάριων
2 κουταλάκια μπέικεν
Αποξηραμένα φρούτα
Καρύδια
Σταφίδες
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς εστία πάνω κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/PZmH3WHa6lY
 

Σουσαμένια κουλούρια !!!


ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ..!!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κύβο μαγιά νωπή  ή 2 φακελάκια ξηρή. 

Προσθέτουμε 300γρ νερό χλιαρό και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τέλος 500γρ αλεύρι. 

.




Φτιάχνουμε μια μαλάκια ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.

 Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μικρά μπαλάκια και με το κάθε ένα ανοίγουμε ένα κορδόνι..

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 300γρ νερό και φτιάχνουμε ζαχαρονερο.

Βουτάμε ένα ένα τα κουλούρια πρώτα από το ζαχαρονερο και μετά από σουσάμι. 

Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα τα κουλούρια αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 20 λεπτά.!!!🌷

Εκτέλεση κυρία Tzeni Tsanaktsidou Συνταγή από κυρία   Alexandra Lessi ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!