Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικος κορμός !!!



Χριστουγεννιάτικος κορμός από Τζένη Τσανακτσιδου!!!!       

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά παντεσπάνι_

5 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

80ml γάλα φρέσκο,

80 ml λάδι ελαφρύ,

80 γρ αλεύρι Φαριναπ,

30 γρ κακάο,

1 βανίλια!       

Υλικά γεμισης_

1 φακελάκι σκόνη γκαρνι!

Υλικά Επικάλυψης_

1 φακελάκι σκόνη γκαρνι,30 γρ κακάο!

Διακοσμηση_Σοκολατενια φύλλα,τριμμένη σοκολάτα,καρύδα!      

Εκτέλεση Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα σε σφιχτή μαρέγκα!

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια!

Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το λάδι!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι και το κακάο!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!   

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα!

Το ψήνουμε στους 200 β προθ.αντιστ μεσαία σχάρα για 12 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!     Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο μας!

Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και κατευθείαν το αναποδογυρίζουμε στην λαδόκολλα!

Και όπως είναι ζεστό το ρολαρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!   

Αφού κρυώσει το ανοίγουμε και ρίχνουμε πάνω του την σαντιγί!

Την ισιωνουμε και το ξανακλεινουμε!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!   

Χτυπάμε και την άλλη σαντιγύ δηλαδή την σκόνη γκαρνι με το κακάο!

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο!

Το βγάζουμε από την λαδόκολλα!

Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα!

Το κόβουμε και κολάμε τα δύο κομμάτια!

Βάζουμε πάνω του την κακάο σαντιγί!

Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές!

Και τελειώνουμε με διακόσμηση!

Εγώ έλιωσα εδώ σοκολάτα και έκανα τα φύλλα!

Και στην συνέχεια το βάζουμε ξανά πίσω στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Γλυκό καραμέλας !!!


Πολύ εύκολο αλλά πολύ γευστικό Γλυκό Καραμελας από Τζένη Τσανακτσιδου!            

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά παντεσπάνι:

5 αυγά,

125 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 βανίλια!!!    

ΣΙΡΌΠΙ:

Υλικά 

200 ml ζάχαρη,

200ml νερό!

 ΣΑΝΤΙΓΙ:

Υλικά 

2 φακελακια σκόνη γκαρνι που τα χτυπάμε όπως γράφει η συσκευασία!    

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Υλικά:

350 γρ ζάχαρη,

250 ml νερό,

5 φύλλα ζελατίνης!              

ΕΚΤΈΛΕΣΗ Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατεψουν να ασπρίσουν!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!

Λαδωνουμε το πυρέξ η το ταψί (26ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ.αντιστ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!

Έχουμε βράσει προηγουμένως το σιρόπι για 4 λεπτά και αφού κρυώσει πολύ καλά σιροπιαζουμε το κρύο παντεσπάνι!

Βάζουμε πάνω και την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες!    

Ετοιμάζουμε την ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολακι με κρύο νερό!

Παίρνουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και τα 150 ml νερό!

Την βάζουμε στο χαμηλό στην εστία!

Αφήνουμε να γίνει ανακατεύοντας το το χρώμα Καραμελας!    

Ρίχνουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε!

Τέλος στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην καραμέλα! 

Ανακατεύουμε να γίνει λεία!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ η και βάζο την αφήνουμε να κρυώσει!

Τέλος βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω στην σαντιγύ με προσοχή την καραμέλα!

Και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Πολύχρωμες πέννες με κοτόπουλο!!!

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για όλη την οικογένεια έτοιμο σε 20 λεπτά!!! Φτιάξτε το δοκιμάστε το!!Πολύχρωμες πέννες με κοτόπουλο στο λεπτό!!!

 Υλικά
-500gr πέννες τρίχρωμες βρασμένες
-800gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου
-400ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-30ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-ρίγανη
-πάπρικα γλυκιά
-1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
-σκόρδο σε σκόνη προαιρετικά
-400ml ζωμό από τις βρασμένες πέννες

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/syuOXcoPdUk
 

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Φασολάδα !!!



Η μέρα σήμερα ήταν για κουτάλι !!!Λατρεμένη φασολάδα  με τα συνοδευτικά της !!!

Τα βάζουμε σε νερό από το βράδυ .

Το πρωί τα σουρώνουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα βάζουμες νερό να τα σκεπάζει αρκετά και...

Μπόλικο σέλινο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι καρότα,φρέσκιες ντομάτες αλάτι πιπέρι σιγανό βράσιμο κ έτοιμη μόλις χυλώσει ! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Καρυδόπιτα Πουτίγκα!!!


Καρυδόπιτα Πουτίγκα!!!!!!!!!!!     Απλά ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά καρυδόπιτας:

6 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι,

1 φάκελ. μπέικιν.

2 κ γ κανέλα,

μισο κ γ γαρύφαλλο,

125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα!

ΣΙΡΌΠΙ:

3 ποτήρια νερό,

3 ποτήρια ζάχαρη,

1 κ σ μέλι

μισό λεμόνι βράσιμο 5 λεπτά!    

ΕΚΤΈΛΕΣΗ Καρυδόπιτας:

 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!      

Λαδωνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο!

Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο-ζεστο σιρόπι!     

ΚΡΕΜΑ Υλικά:

1 λίτρο γάλα,

5 κ σ ζαχαρη,

4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο,

200,ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί. 

.


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!

Όταν κρυώσει τελείως την αφρατευουμε με το μίξερ!

Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!   

Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό! Ρίχνουμε και πάνω της κανελα-καρυδια και το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Μελιτζάνες Καρνίγιαρικ !!!


  Μελιτζάνες Καρνίγιαρικ (Karniyarik)

 

Μια συνταγή που μας ταξιδεύει στα αρώματα της πολίτικης κουζίνας.

Η συνταγή είναι σχεδόν ίδια με τις Μελιτζάνες Παπουτσάκια με κάποιες μικρές παραλλαγές


Τι χρειαζόμαστε:

8 μελιτζάνες παχουλές
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια ξερά.
8 πιπεριές κέρατα
4 ντομάτες ώριμες
2 ντομάτες σφιχτές
1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
300 γρ. λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και χωρίς να τις αφαιρέσουμε το κοτσάνι τις χαράζουμε με το μαχαίρι σε μια μόνο μεριά αρκετά βαθειά. Τις αλατίζουμε στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε όρθιες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για μισή ώρα.

Στο διάστημα του στραγγίσματος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ώριμες ντομάτες και κόβουμε ροδέλες τις σκληρές ντομάτες. Κατόπιν ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και αφού ροδίσει και αυτός ρίχνουμε τις ώριμες ντομάτες, τον μαϊντανό, πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι και ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Στη συνεχεία βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί ανοίγοντας τις στο σημείο που τις έχουμε χαράξει. Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και από πάνω τους βάζουμε ροδέλες από τις σφιχτές ντομάτες και πάνω σ’αυτές μια πιπεριά για κάθε μελιτζάνα.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 300 γρ. λάδι και 2 ποτήρια νερό και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Μικρασιάτικη κουζίνα !

Σοκολατάκια σπιτικά !!!


 Σοκολατάκια ανώμαλα !!!

 
Υλικά
200 γρμ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμενα.
3 κουβερτούρες πλαυλιδης.
2 κ. σ. ηλιέλαιο.
Εκτέλεση.
Έλιωσα τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί
μαζί με το ηλιέλαιο, πρόσθεσα
τα αμύγδαλα ανακάτεψα καλά,
άφησα το μείγμα15 λεπτά να παγώσει,
με κουτάλι τοποθέτησα σε λαδόκολλα,
τα  έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν για ένα μισάωρο και μετά τα γαρνίρισα με λευκή κουβέρτα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Χτυπητή ή τυροκαυτερή !!!


ΧΤΥΠΗΤΗ ή αλλιώς ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ !! Ένα μεζεδάκι παντός καιρού!! 


ΥΛΙΚΑ
200γρ. Κατσικίσιο τυράκι ή φέτα
100γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 καυτερή πράσινη πιπερίτσα ψημένη και ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και ψιλοκομμένη
4-5 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπ. ξύδι
Λίγο αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε με το πιρούνι το τυράκι με το γιαούρτι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε! 

Έτοιμη!!! 

Συντηρείται για 5-7 μέρες σε μπολ εντός ψυγείου!!! 

Εάν θέλετε να γίνει σαν αλοιφή πολτοποιείτε τα πάντα στο μπλέντερ όλα μαζί! 

Εμάς μας αρέσει με κομματάκια! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Despina Kotsi

Σαρδέλες !!!

Ετοιμο το φαγητό μας για σήμερα !!!!!

Μόλις μπήκε στο φούρνο.ΣΑΡΔΈΛΕΣ

Με αλάτι

πιπέρι

ντομάτα

Μαϊντανό

και ένα τρεσινγ με χυμό λεμονιού λάδι και λίγη μουστάρδα .

Ρίχνω ένα κρασοποτηρο νερό και ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να μείνει με το λαδακι του.

180 αέρα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Μπακλαβάς !!!


ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ !!!


Υλικά
2 πακέτα φύλλο βηρυτού
500 γρ βούτυρο λιωμένο Χελμός Καλάβρυτα
1  κούπα καρύδια
1 κούπα αμύγδαλα
1 /2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
15 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Γαρύφαλλα καρφάκια για το κάρφωμα του μπακλαβά
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα,1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο, και άλλη ½ κουταλιά του γλυκού  μοσχοκάρυδο τριμμένο
όλα αυτά τα υλικά τα  θρυμματίζεται στο μπλέντερ  και ανακατεύετε σε ένα μπολ.


Υλικα για το σιροπι
700 gr ζάχαρη
2  ποτήρια μεγάλα νερο
σταγόνες απο λεμονι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι.
Φτιάξτε το σιρόπι.. βράζετε νερό ζάχαρη και λεμόνι για 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μέλι αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε σε καυτό μπακλαβά.!!


Εκτέλεση
Στο τετράγωνο ταψί φούρνου στρώνουμε κάτω το( 1 πακέτο φύλλα βηρυτού, )μετά κάθε φύλλο που βάζουμε από το δεύτερο πακέτο στρώνουμε και μπόλικη γεμίση μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα ...κρατάμε 4 φύλλα για πανω πανω!! 

Μόλις τελειώσουμε χαράζουμε τον μπακλαβά και μπιγουμε τα καρφακια γαρυφαλλο στα κομματια... Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι( να κάψει πάρα πολύ καλά,) όταν θα αρχίσει να βράζει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τον μπακλαβά με αυτό, αφήνουμε  το βούτυρο να  απορροφηθεί ολο απο τον μπακλαβα, περίπου 10 λεπτα ...Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε στον μπακλαβά στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάρα πολύ καλά για να ξεραθεί ..βγάζουμε τον μπακλαβά απο τον φουρνο και όπως είναι καυτός ριχνουμε το κρυο σιρόπι... αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει αρκετό σιρόπι καμια ωρα...αυτό που θα μείνει στο ταψί μας απο σιροπι  δεν το πετάμε... το σουρώνουμε και το φυλάμε σε ένα βαζάκι και το ρίχνουμε πάνω σε λουκουμάδες (δεν χαλαει στο ντουλαπι)Καλή επιτυχία σε όποιον τον φτιάξει.....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μηλόπιτα τριφτή !!!


 Έφτιαξα για πρώτη φορά μηλόπιτα τριφτή..έγινε φανταστική!!!!!

ΥλικάΓια τη ζύμη:


1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (ή 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
250 γρ βούτυρο γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
4-5 μήλα κόκκινα, μέτρια σε μέγεθος (εγώ προτιμώ τα pink lady)
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη (άσπρη ή καστανή ή μισή-μισή)
1 κοφτή κουταλιά κανέλα
‘Ενα ταψί 25 εκ και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις και βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα (ή το αλεύρι και το μπέικιν). Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.

Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, αφήστε το ένα τρίτο καλυμμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στο ταψί.

Θα καλύψετε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας.
Στο ίδιο μπολ, τρίψτε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού.
Σφίξτε τα με τα χέρια σας και στραγγίστε ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί.
Τρίψτε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια σας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα.

Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ζύμης.
Ψήστε στη μεσαία/κατω σχάρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!❤️‼️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ξένια ΔάρραΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια βραχάκια !!!


 Κοπιάστε για Τυροπιτάκια βραχάκια η παλιά μαμαδίστικη συνταγή !!!!

Υλικά
1 φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (500 γρ)
2 αυγά μεγάλα σέ θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο βάζω εγώ
3/4 από το κεσεδάκι με ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
400 γρ.τυρι φέτα τριμμένη
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι η γραβιέρα

Επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι
ψήσιμο στους 180 έως 190 βαθμούς εστία πάνω κάτω ,ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ ... https://m.youtube.com/watch?v=QoHzZTIQZT4&feature=share

Κέικ με κακάο κ γλάσο !!!

Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο!!!


Υλικά.
1  φαρινα γιωτης 500 γρ.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι γάλα.
2 ποτήρια ζάχαρη.
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
3 κουταλιές της σούπας κακάο.
1 βανίλια
Εκτέλεση.
Χτύπησα τα ασπράδια με μια κουταλιά της σούπας νερό και λίγο αλάτι σε μαρέγκα 5 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη, σταδιακά έριξα τους κρόκους το καλαμποκέλαιο το γάλα τέλος τη φαρινα με τη βανίλια, κρατεισα λίγο μείγμα και πρόσθεσα το κακάο , έβαλα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 εκατοστά έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση 50 λεπτά.
Για το γλασο ελιωσα 1 κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κλέφτικο με Κοτόπουλο !!!

Κλέφτικο με Κοτόπουλο...❣❣❣


2 στηθη Κοτόπουλο φιλέτο κομμενα σε μερίδες
4-5 μικρες πατάτες με την φλουδα κομμένες
2 κρεμμυδια σε ροδέλες
2 πιπεριες Φλωρίνης κομμένες
2 πιπεριές πρασινες κομμένες
Ντοματίνια κομμενα στην μεση
250 γρ. Κασέρι πικάντικο κομμενο σε κύβακια
Αλάτι
Πιπερι
Κουρκουμά
Παπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι... παιρνουμε 2-3 φυλλα αλουμινοχαρτο, το βαζουμε σαν βάση και από πανω λαδόκολλα... ριχνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, κλεινουμε σε μορφή φακέλου και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αερα για μιάμιση ώρα περίπου... μολις περασει η ωρα ωρα το ανοιγουμε προσεκτικά να μην χαθούν τα ζουμιά του και ψηνουμε ακομα για 20- 30 λεπτα μεχρι να πάρει ενα ωραιο χρωμα....

Εκτέλεση φωτό συνταγή ..ΟΙ ΓΕΎΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ 

Σπιτικό Baileys !!!

 Σπιτικό Baileys
ΥΛΙΚΑ

1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα ουίσκι
1 κ.σ. γεμάτη σιρόπι σοκολάτας παχυρευστη
1 κ.γ. γεμάτο στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το σιρόπι, τον καφέ που καλό είναι να τον έχουμε θρυμματίσει στο multi, το εκχύλιμα βανίλιας και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 1- 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν το χτυπήσουμε δυνατά και πολύ, υπάρχει ο κίνδυνος η κρέμα γάλακτος να σφίξει περισσότερο από όσο πρέπει.
το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ωρες τουλαχιστον να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις πριν το σερβίρουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2-3 μήνες κλεισμένο σε μπουκάλι.


Συνταγή φωτό εκτέλεση από  κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – Οι Γεύσεις της Ελένης