Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Κορυφαία συνταγή με Μανιτάρια.!!!


 Κορυφαία συνταγή με Μανιτάρια. Μαγειρέψτε σε λίγα λεπτά. Νόστιμη συνταγή. Απλό δείπνο!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ μανιτάρια
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪2 σκελίδες σκόρδου
🔪70 γρ ελαιόλαδο
🔪30 γρ μέλι
🔪1 κτγ πάπρικα γλυκιά
🔪Αλάτι
🔪Πιπέρι
🔪Ρίγανη
🔪Χυμό από 1/2 λεμόνι
🔪Μαιντανός


Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/NKVAr7QHCWk

Η Μπουγάτσα της Παναγίας από την Σιάτιστα Κοζάνης!!!


  Η Μπουγάτσα της Παναγίας από την Σιάτιστα Κοζάνης!!!
Μιας και οδεύουμε προς τον Δεκαπενταυγουστο σκέφτηκα να σας δείξω πια υπέροχη συνταγή άκρως θρησκευτική για την ημέρα της Παναγίας.Η Μπουγάτσα ή το Ψωμί της Παναγίας απο την Σιάτιστα Κοζάνης με το έθιμο τον Καβαλάρηδων, ενας υπέροχος Προζυμενιος Άρτος αρωματικός, αφρατος και πάνω απ όλα με όμορφα Υλικά και εύκολα ώστε να τον φτιάξετε όλες και όλοι και να τον πάτε στην εκκλησία στην Μνήμη της Παναγίας στις 15 Αυγούστου!!! Καλο Δεκαπενταυγουστο και καλή Παναγία σε όλους!!


Η Μπουγάτσα της Παναγίας

Για το Προζύμι
425 γρ Νερό χλιαρό
30 γρ Νωπή Μαγιά
250 γρ Αλεύρι Σκληρό

Για τον Άρτο
100 γρ Ελαιόλαδο
100 γρ Ζάχαρη άχνη
1 1/2 κου γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
1 κουτ γλυκού Αλάτι
750 γρ Αλεύρι Σκληρό

Ζάχαρη Άχνη για Πασπάλισμα

Δείτε την εκτέλεση εδω -->  https://youtu.be/JJnieglrldw

Η ποιο γρήγορη,αφράτη γευστική γεμιστή κουλούρα !!!


 
Η ποιο γρήγορη,αφράτη γευστική γεμιστή κουλούρα σαν τσουρέκι!!!!

Συνταγή:

Υλικά:

300 γρ γάλα φρέσκο χλιαρό,

2 κ σ ζάχαρη+50 γρ,

1 Φακ.ξερη μαγιά,

40 γρ λιωμένο ζεστό βούτυρο,

480 γρ αλεύρι,

μισό κ.γ.αλατι

και κομμάτια παγωμένη σοκολάτα!!

Εκτέλεση:

Βάζουμε την μαγιά,τις 2 κ.σ.ζαχαρη και το γάλα σε ένα μπολ!

Τα ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 10 λεπτά!

Στην συνέχεια βγάζουμε την μεμβράνη και το ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο,και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το αλατι και ανακατεύουμε πρώτα με ξύλινη κουτάλα και στην συνέχεια ζυμωνουμε!

Θέλουμε ζύμη ελαφρώς να κολλάει δηλαδή θέλουμε κολλώδες ζύμη!

Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!!

Στην συνέχεια έχουμε σε ένα μπολακι λίγο λιωμένο βούτυρο και βουτώντας τα χέρια κόβουμε ζύμη και κάθε κομμάτι ζύμης το πατάμε βάζουμε ένα κομμάτι παγωμένη σοκολάτα και το κλείνουμε σε μπάλα!

Λαδωνουμε το τσερκι μας βάζουμε μέσα ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε όλα τα μπαλάκια μέσα!

Τα σκεπάζουμε για 25 λεπτά!

Τέλος τα αλοιφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κ.σ.γαλα ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει!

Εμένα μου πήρα 36 λεπτά οπότε ανάλογα τον φούρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Λεμονόπιτα πανεύκολη !!!



Κοπιαστε για μια δροσερή ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΉΣΙΜΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ !!!

Υλικά
ΒΑΣΗ
1 πακέτο σαβουαγιαρ εμπορίου
γάλα για να βουτήξετε τα σαβουαγιαρ

Κρέμα
1 Ζαχαρουχο γάλα
1 λεμόνι 🍋 στιμμενο
1 λεμόνι 🍋 το ξύσμα του
1 κροκο αυγού
2 βανιλιες
500 γάλα φρέσκο που θα έχετε διαλύσει μέσα
2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κουταλιά κορν φλαουρ

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 ml σαντιγί ότι σας αρέσει χτυπημένη με 2 κουταλιές ζάχαρη η Garni στιγμης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=xxw7qy2sudM
 

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Αφράτο και δροσερό ραβανί...!!!

Αφράτο και δροσερό ραβανί...!!!


Συνταγή
5 αυγά ( χωρισμένα)
1 κούπα ζάχαρη
1 γιαούρτι άσπρο (200γρ)
1 κούπα (νεσκαφε) σπορελαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό ( δεν είχα κ έβαλα ψιλό.. μία χαρά έγινε όπως βλέπετε 😉)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 🍊
2 βανίλιες
1 μπεικιν
1 κούπα αλεύρι (τύπου φαρίνα, εάν δεν έχετε μπορείτε κ για όλες τις χρήσεις)


Σιρόπι
3 κούπες νερό
2,5 κούπες ζάχαρη
Λίγο χυμό πορτοκαλιού
Λίγο χυμό λεμονιού κ την φλούδα του


Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά κ το αφήνω στην άκρη να κρυώσει Κ βάζω 1 κ.γλ. μέλι
Πρώτα βράζουμε το σιρόπι κ το αφήνουμε να κρυώσει.


Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι να γίνουν μαρέγκα κ αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατεψουν, προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, το λάδι, το γιαούρτι και τα στερεά υλικά (σιμιγδάλι, μπεικιν, αλεύρι) τα οποία τα έχω ανακατέψει πριν  όλα μαζί σε ένα μπολ.

Σταματάμε το μίξερ κ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μαριζ.

Βουτυρωνουμε ένα ταψακι μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για περίπου 35 λεπτά.

Μόλις βγεί από τον φούρνο σιροπιαζουμε το γλυκό μας  κ ρίχνουμε καρύδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Rania Mantopoulou

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Γλυκάκι στο τσακ μπαμ !!!


 Δροσερό γλυκάκι στο τσακ μπαμ με τη γλύκα της σοκολάτας και την δροσιά του ζελέ !!!

Ένα πακέτο σαβαγιάρ τα βουτάω σε γάλα που έχω ανακατέψει μια γενναία κουταλιά μερεντα στρώνω σε 26αρα φόρμα.
Χτυπάω μια κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα την στρώνω πάνω από τα σαβαγιάρ
βάζω ψυγείο
φτιάχνω ένα σακουλάκι ζελέ ανανά το ρίχνω πάνω από την κρέμα το βάζω 10 λεπτα κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσω τη σαντιγί στο μπλε κουτί βάζω το ένα σακουλάκι με τις αναλογίες που λέει.
Μόλις πήξει το ζελέ στρώνω τη σαντιγί κ στολίζω με αμυγδαλακι φίλε κ τριμμένη κουβερτουρα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!

Πορτοκαλόπιτα σούπερ !!!


Σπέσιαλ ,εύκολη πάρα πολύ γευστική Πορτοκαλόπιτα!!!! Απογειώστε την με μία μπάλα παγωτό !!!

     Υλικά:

800 γρ Φύλλα Κρούστας Βηρυτού,

5 αυγά,

200 γρ στραγγιστο γιαούρτι,

200 γρ ζάχαρη,

200 γρ λάδι ελαφρύ,

1 Φ μπέικιν,

2 βανιλιες,ξύσμα 2 πορτοκαλιών!          

Ταψί η Πυρέξ(30χ20)!       

Σιρόπι:

400 ml νερό,

200 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

400 γρ ζάχαρη,

μισό λεμόνι το χυμό του βράσιμο 5 λεπτά!           

Ξεραινουμε τα φύλλα για ένα 24ωρο ανοιχτά σε πάγκο!

Την επόμενη τα σπάμε μέσα σε ένα μπολ!            

Χτυπάμε τα αυγα,με το γιαούρτι,το λάδι,την ζάχαρη με το μίξερ για 2 λεπτά!Ρίχνουμε το μπέικιν,τις βανιλιες και το ξύσμα και Χτυπάμε για 1 λεπτό!!!           

Στην συνέχεια παίρνουμε λίγα-λιγα φύλλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα! 

Ανακατεύουμε με μαριζ!

Μόλις τελειώνουμε με τα φύλλα Λαδωνουμε το σκεύος μας(ταψί η Πυρέξ) ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιωνουμε!     

Την ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!      Σερβίρουμε με παγωτό και εάν θέλουμε τρίβουμε 🍊!!!!!

Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Δροσερό Γλυκάκι ΧΩΡΙΣ Ζάχαρη ! (4 υλικά ) !!!



 Νηστίσιμο & Δροσερό Γλυκάκι ΧΩΡΙΣ Ζάχαρη ! (4 υλικά ) !!!


Υλικά
•1-2 συσκ. Μαρμελάδα exeteron σε ότι γεύση θέλετε https://exereton.com/categories/537 (Eαν θέλετε μια πιο χοντρή στρώση απο μαρμελάδα για επικάλυψη τότε θα πάρετε 2 συσκευασίες και θα βάλετε απο πάνω 300 γρ αντί για 200 )

•200 γρ apple granola https://exereton.com/categories/510

•1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή βρώμης (ότι βιγκαν γάλα θέλετε) Εάν δεν νηστέυετε ή δεν είστε vegan μπορείτε να βάλετε κανονικό  https://exereton.com/categories/538

•100 γρ κορν φλaουρ

ΤΑΨΙ 23*23
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=WDAkyufSS9k
 

Κοζανίτικες Μπουγατσόπιτες Αφρός!!!Δεν εχω Φάει κάτι Ωραιότερο!!!


  Κοζανίτικες Μπουγατσόπιτες Αφρός!!!Δεν εχω Φάει κάτι Ωραιότερο!
Μια Συγκλονιστική Συνταγή για Υπερ Αφράτες Μπουγατσόπιτες για την παραλία, την δουλειά και το σχολείο που πραγματικά θα πάθετε πλάκα!!! Γίνονται σε χρόνο ρεκόρ με άπειρους συνδυασμούς για να γεμίσετε την Σούπερ Ζύμη που σας δίνω!!! Μην τις χάσετε!!!


Κοζανίτικες Μπουγατσόπιτες Όνειρο

Για την Ζύμη
220 γρ Γάλα πλήρες χλιαρό
7 γρ μαγιά Σκόνη
1 Αυγό ελαφρώς χτυπημένο
70 γρ Ελαιόλαδο
1 βανίλια
1/2 κουτ γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγο αλάτι
1 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
425 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Κρέμα
500 γρ Γάλα πλήρες
40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Αυγά
2 βανίλια
40 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
45 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ βούτυρο Αγελαδινό
Ξύσμα απο μισό λεμόνι

Ζάχαρη άχνη και Κανέλα για Πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/rka0RzABzjk

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Τυρόπιτα με 4 τυριά !!!

Τυρόπιτα ταψιού 4 τυριά για σήμερα...!!!


Συνταγή :
Κάνω μπεσαμελ με μισό λίτρο γάλα 2 μεγάλες κουταλιές αλεύρι, αλάτι ,πιπερι ,μοσχοκάρυδο ,2 αυγά και στο τελος κεφαλοτύρι ,ρεγγατο ,ανθότυρο ,φέτα
( οι ποσότητες ειναι ανάλογα με το πως μας αρεσει , τι τυρι αρεσει περισσότερο και αν τη θελουμε αλμυρη βάζουμε πιο πολυ φέτα αν τη θέλουνε πιο γλυκιά βάζουμε πιο πολυ ανθότυρο )
Λαδώνουμε το ταψί απλώνουμε το ενα φύλλο βάζουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με το άλλο
Χαράζουμε Λαδόνουμε βάζουμε σουσάμι
Και ψηνουμε για 35 λεπτά στους 220c  ανάλογα το φούρνο πανω κατω σε αντιστάσεις !!!

Συνταγή από κ  George Limperopoulos
 

Κέικ γεμιστό με κρέμα !!!



Ένα κέικ αφράτο,νόστιμο,με πολύ κρέμα γεμάτο!!!

Έβαλα διπλή δόση :!Εδώ σας δίνω τα υλικά για μια δόση:

Υλικά για το Κέικ:

4 αυγά,

200 γρ ζάχαρη,

200 ml γάλα,

200 ml ελαφρύ λάδι,

450 γρ αλεύρι,

1 φακ.μπεικιν,

1 βανίλια,

ξύσμα ενός λεμονιού

Υλικά για την Κρέμα:

500 γρ γάλα,

60 γρ ζάχαρη,

60 γρ Κάστερ παουντερ,

1 βανίλια,

20 γρ βούτυρο,

1 κρόκο αυγού!

Εκτέλεση Κέικ: 

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη! 

Ρίχνουμε εναλλάξ γαλα-λαδι!

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι -μπεικιν-βανιλια-ξυσμα! 

Λαδωνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα! 

Κάνουμε και την Κρέμα νωρίτερα για να είναι κρύα,την βάζουμε σε σακούλα από κόρνε και την βάζουμε πάνω στο μείγμα κάθετα και οριζόντια λωρίδες!

Στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντί μεσαία σχάρα για 1 ώρα ! 

Η κρέμα θα πρέπει να μην γίνει σφιχτή γιατί θα πρέπει όταν την βάλουμε πάνω στο μείγμα να περάσει ελαφρώς μέσα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Κορμός Ψυγείου !!!

"Νηστίσιμος" Κορμός Ψυγείου (Με μόνο 3 υλικά) Αυτό το γλυκό έχει τρελάνει τους πάντες!!



ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ μπισκότα digestive
🔪500 γρ κουβερτούρα
🔪500 γρ ώριμες μπανάνες
----------------------------------------------------
🔪Προαιρετικά ινδοκάρυδο
----------------------------------------------------
🔪28χ12 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/wh35UAjWFuA
 

Σμυρνέϊκο Ρεβανί με Μεγάλη Ιστορία!!


  Σμυρνέϊκο Ρεβανί με Μεγάλη Ιστορία!!Με όλα τα ΜΥΣΤΙΚΑ!! Ωραιότερο και τόσο ζουμερό δεν θα έχετε δοκιμάσει !!  Σπυρωτό Ρεβανί με Τέλειες Αναλογίες, φουλ Σιροπιασμένο με υλικά έκπληξη και όλα τα μυστικά για 100% επιτυχία!! Μην το χάσετε φτιάξτε το Άμεσα!

Ραβανί ή Ρεβανί Σμυρνέϊκο

Για το Σιρόπι
1200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
750 ml νερό
2 φλούδες απο Λεμόνι
2 φλούδες Πορτοκάλι

Για το Ρεβανί
4 Αυγά μεσαία ή 200 γρ Αυγά
220 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
120 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 2%
15 γρ Μπεικιν παουντερ
3 γρ Σόδα μαγειρικής
3 βανίλιες
130 γρ Ηλιέλαιο
100 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
200 γρ Μέλι
5 γρ Μαστίχα τριμμένη
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι

Για Διακόσμηση--Αμύγδαλα Λευκά

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/VwqF_q53Oo4

Λουκανικόπιτα του 5λεπτου ...Εύκολη γρήγορη νόστιμη !!!


Λουκανικόπιτα του 5λεπτου  που μια που την φτιάχνεις κ μια που εξαφανίζετε !!! Εύκολη γρήγορη νόστιμη !!!

Σφολιάτα χρησιμοποιώ πάντα φρέσκια
Εγώ στο φύλλο κάτω βάζω μουστάρδα τα τυριά που έβαλα ήταν ρεγκάτο, γραβιέρα και μοτσαρέλα.

2 φύλλα σφολιάτα φρέσκα
120 γρ.λουκανικα Φρανκφούρτης
300 γρ.μοτσαρελα ΤΡΙΜΕΝΗ
100 γρ παρμεζάνα η γραβιέρα η ότι άλλο αλμυρό τυρί έχετε
1 πιπεριά πράσινη κυβακια
1 πιπεριά κόκκινη κυβακια
1 ντομάτα κυβακια
5 κουταλιές σάλτσα με (ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά,1 κουταλάκι ελαιόλαδο.)
1 ασπράδι που αλείφουμε την σφολιάτα

Επικάλυψη
1 κροκο χτυπημένο με λίγο γάλα η νερό
λίγο τριμμένη φρυγανιά

ψήσιμο στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω προς το κάτω ράφι της κουζίνας

Εκτέλεση φωτό από κ. Σούλα Λεβέντη Συνταγή από κ. Γκόλφω Νικολού !
Για την συνταγή πατήστε το σύνδεσμο -- https://youtu.be/2at3YFy6AXY