Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Tυροπιτάκια όνειρο με ζύμη μοναδική!!!


 


 ·Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια όνειρο με ζύμη μοναδική 😮 και σχήμα απίθανο !!!
Υλικά :
Για τη ζύμη :
120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
60 ml νερό
50 ml ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
15 ml χυμός λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι
20 γρ ζάχαρη
5 γρ μπέικιν πάουντερ
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
25 γρ βούτυρο
Για τη γέμιση :
120 γρ τυρί φέτα
20 γρ μαιντανός
100 γρ τυρί τσένταρ ή όποιο άλλο τυρί θέλετε

Δείτε τον εύκολο τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉https://youtu.be/sCAskamirKg

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Προφιτερόλ Εύκολα, Οικονομικά, Πεντανόστιμα!!!


 Προφιτερόλ Εύκολα, Οικονομικά, Πεντανόστιμα!!!
Ενα Διαχρονικό αγαπημένο γλυκό όπως είναι το προφιτερόλ στην πιο εύκολη, σοκολατένια και γρήγορη εκδοχή χωρίς αυγά, χωρίς φούρνους και ώρες αναμονής!! Φτιάξτε τα και σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια 100%

Προφιτερόλ Εξπρές Όνειρο (20 Κυπελάκια)

1 Πακέτο Brioche ή Κρουασανάκια

Για την Κρέμα Σοκολάτας
1280 γρ Γάλα Πλήρες 3,5 %
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ κορν φλαουερ
60 γρ Κακάο Σκόνη
3 βανίλιες
240 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 Σφηνάκι κονιάκ (Προαιρετικά)

Για την Σαντιγί
250 γρ Φυτική Σαντιγί

Για Διακόσμηση
Έτοιμο Σιρόπι Σοκολάτας που παγώνει
 ή Γκανάζ Σοκολάτας
Κεράσια Μαρασκίνο

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  https://youtu.be/IedcLMe2PcI

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Κέικ Πορτοκαλιού..Φτιαγμένο με αλεύρι ολικής άλεσης !!!

 Κλασσικό Κέικ Πορτοκαλιού..Φτιαγμένο με αλεύρι ολικής άλεσης και διαφορετική διαχείριση
στο πορτοκάλι, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό στη γεύση και Απειρα Υγιεινό.
Φτιαξτε το για τα παιδάκια σας στο σχολείο ή απλά για τον καφέ σας.Η γευση του? Πιό πορτοκαλένια δε γινεται!!!


ΥΛΙΚΑ
------
- Αβγά - 4 τεμ. σε θερμοκρασία δωματίου
- Καλαμποκέλαιο - 200 ml
- Ζάχαρη - 350 γρ
- Πορτοκάλια - Ολόκληρα βιολογικά
  ακέρωτα πολτοποιημένα, 2 μέτρια
- Βανίλιες - 2 Καψουλάκια
- Αλεύρι Ολικής Φαρίνα - 500 γρ
- Γιαούρτι - 200 γρ
- Αλάτι - 2 Τσιμπιές

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/6jaI2WIpZrY
 

Ρεβανί !!!


 Σήμερα έφτιαξα εκπληκτικό Ρεβανί Με Υλικό έκπληξη που θα δώσει Σώμα στο γλυκό και δεν θα τρίβεται!! Με σωστό σιρόπιασμα από κάτω μέχρι πάνω!


ΥΛΙΚΑ
🔪150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪200 γρ κρέμα τυρί
🔪4 μέτρια αυγά
🔪200 γρ ζάχαρη άχνη
🔪200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
🔪100 γρ ελαιόλαδο
🔪1/2 κτγ αλάτι
🔪10 γρ μπέικεν πάουντερ
🔪1 κτσ υγρή βανίλια
--------------------------------------------
🔪700 γρ νερό
🔪800 γρ ζάχαρη
🔪φλούδες από 1 πορτοκάλι
🔪1 κτσ χυμό λεμόνι
----------------------------------------------
🔪25χ35 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/8VAIGj3DPek

Μεντόκ-Medovic ..Αγαπημένο γλυκό !!!!


 ·   ·
Μεντόκ-Medovic
Η γνωστή Ρωσική τούρτα με μέλι και ζαχαρούχο!Αγαπημένη💗.   

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ: 

Υλικά ζύμη φυλλων_

3 αυγά,

50 γρ ζάχαρη,

100 γρ βούτυρο,

4 κ.σ.γεματες μέλι,

450 γρ αλεύρι,

1 κ.γ.μπεικιν!     

Υλικά γέμισης:

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική,

200 γρ καραμελωμενο ζαχαρουχο!    

Εκτέλεση :

Βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά στο σκεύος και τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και το μέλι και βάζουμε το σκεύος μας πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε συνέχεια ! 

Ρίχνουμε και το μπέικιν ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε!

Τελειώνουμε ρίχνοντας σιγα-σιγα το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα !

Θέλουμε ζύμη αφρατη να μην κολλάει! 

Αλευρωνουμε τον πάγκο μας, βάζουμε την ζύμη πάνω του και την ζυμωνουμε ελαφρώς! 

Την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια! 

Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε φυλλαράκια η στρογγυλά η τετράγωνα! 

Τα βάζουμε ανά 2 στο ταψί    τα τρυπάμε με πιρούνι και τα ψήνουμε στους 180β προθ για 7 λεπτά!  

     Γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα και ρίχνουμε σιγα-σιγα το καραμελομένο γάλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. 
 ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! Tzeni Tsanaktsidou  ·ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Κοτόπουλο μπιφτέκια !!!


 
Μπιφτέκια κοτόπουλο !!!


1 κρεμμύδι
9 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα, καπνιστή
5-6 κλ. θυμάρι
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 αβγό
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ και γίνει σαν ζυμάρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1κσ ξύδι, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα, αλείφουμε με το μίγμα (σε ένα μπολ βάζουμε το ένα τέταρτο κύβο κοτόπουλο 1 κ.σ βούτυρο και 3-4 ζεστό νερό) ψήσουμε στον φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε με πατάτυλες μπέμπη.
Της πατάτες της Βράζουμε λίγα λεπτά, τα κόβουμε στην μέση και της σοτάρουμε στο τηγάνι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γιαχνί γίδα με κολοκυθάκια κ πατάτες !!!


 
ΓΙΔΑ ΓΙΑΧΝΙ  ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ  ...!!!!Γιατί τη γίδα δεν την τρώμε μόνο βραστή...!!!

Υλικά
1 1/2 κιλό γίδα
4 πατάτες κομμένες κυδωνατες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνοφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
1 φλυτζάνακι του καφέ κρασί
1 κ.σ πελτέ
1 φλυτζάνι Χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Ξεπλένω  το κρέας μου και το αφήνω να στεγνώσει.
Βάζω το λάδι μου να κάψει και σοταρω το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα σκόρδα ολόκληρα  , το δαφνοφυλλο και τα μπαχαρια και τα γυρίζω να ανταλλάξουν άρωματα.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδιζω να βγάλει κι αυτός το άρωμα του.
Αλατοπιπερωνω το φαγητό ,  προσθέτω τον χυμό ντομάτας νεράκι ίσα να σκεπάσει το κρέας και σιγοβραζω μέχρι να μαλακώσει .
Τέλος προσθέτω τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελωσει η σάλτσα.
Καλή μας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Aggeliki AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια αφράτα κ τραγανά !!!


 
Γιαγιά ΛΈΕΙ .... Ο εγγονός μου !!!! Το κουδούνι στο σχολείο 🏫 χτύπησεΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ..... Δεν έφτιαξες
ΜΌΛΙΣ βγήκαν αφράτα και τραγανά !!!!


ΣΥΝΤΑΓΉ
300 γρ λάδι
300 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαικιν παουντερ
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
2 βανιλιες
Αλεύρι 1 κιλό και λίγο
Να είναι μαλακή η ζύμη είσα που να μην κολλάει στα χέρια
Ψήνω αέρα προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με την κουζίνα του καθενός.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σκορδόψωμο !!!


  Αφράτο σκορδόψωμο με τυριά!!!!

- 300γρ. αλεύρι γ.οχ
.
- 200ml γάλα

- 1 φακ. μαγιά

- 1/2 κ.γ. ζάχαρη

- 1/2 κ.γ. αλάτι

- 2 κ.σ. ελαιόλαδο

- 1 κ.σ. βούτυρο

- 2 σκ. σκόρδο

- 250γρ. τυρί γκούντα

- 100γρ. τυρί φέτα

- θυμάρι & ρίγανη


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/KAICBEq7ROI

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τραγανή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο !!!


  Διπλώνω την ζύμη με αυτό τον τρόπο και το αποτέλεσμα είναι Εκπληκτικό! Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα!!!!

Τυρόπιτα Τραγανή με χειροποίητο φύλλο !!!

Πεντανόστιμη και τραγανή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο που θα λατρέψετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

    450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
    200 γρ νερό
    60 γρ ελαιόλαδο
    1/2 κτγ λευκό ξίδι
    1 κτγ αλάτι
    Ασπράδι από 1 μέτριο αυγό

Για την γέμιση 1ης πίτας

    150 γρ τυρί φέτα

Για την γέμιση 2ης πίτας

    100 γρ ζαμπόν
    100 γρ τυρί μοτσαρέλα
    100 γρ τυρί γκούντα
    50 γρ τυρί φέτα

Για το πασπάλισμα του φύλλου

    80 γρ ελαιόλαδο
    60 γρ σόδα
    1 κτγ αλάτι
    2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ

Για το άλειμμα

    1 κρόκο από μέτριο αυγό

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/NdGjJDDJXzc

Τυροπιτάκια – Τυροψωμάκια !!!



  Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! Αυτά τα τυροψωμάκια είναι πανεύκολα και γίνονται με ό,τι γέμιση μας αρέσει!!!

 Τυροπιτάκια – Τυροψωμάκια !!!

Συνταγή για εύκολα και αφράτα τυροψωμάκια-τυροπιτάκια! Τα γεμίζουμε με τυρί, ζαμπόν-κασέρι ακόμα και λουκάνικα! Απίστευτη συνταγή!!!


Συστατικά

    150 γρ. χλιαρό νερό
    7 γρ. μαγιά στιγμής
    2 & 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    135 γρ. ηλιέλαιο
    150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
    1 αυγό, μικρό
    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
    1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
    200 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
    1 αυγό για το άλειμμα

 Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ 👉 https://youtu.be/C0VSEcPDfCg

Πιπεριές Φλωρίνης !!!!


ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ!!


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πιπεριές
7 - 8 σκελίδες σκόρδο
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος .
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσιου και ψήνουμε 20 λεπτά απο τη μια πλευρά  και τις γυρίζουμε  άλλα 10 λεπτά από την άλλη .
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν περίπου 45 λεπτά ,κατόπιν βγάζουμε τη φλούδα βγαίνει εύκολα.
Τις κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια  και τις τοποθετουμε σε μπολ με σειρά ,βάζουμε σκόρδο κομμένο σε φετάκια, μαϊντανό ,αλάτι, ξύδι και λάδι ,το κρατάμε στο ψυγειο .
Οταν θελουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 20 λεπτά νωρίτερα επειδή το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγειο  .
Αν θελουμε βάζουμε σπορέλαιο ή μισό μισό ,εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μελιτζάνες ιμαμ μπαιλντί !!!



 
ΙΜΑΜ  ΜΠΑΙΛΝΤΙ !!!


ΥΛΙΚΑ!!
1 κιλο και 200 γρ Μελιτζάνες
5 - 6 Ντομάτες
6 Κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
2 φυλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις μελιτζάνες κόβω στην άκρη το κοτσάνι και βγαζω λίγο τη φλούδα σε λωρίδες  .
Κάνω μια σχισμή τις βάζω σε λεκάνη με νερό και αλάτι  και τις αφήνω μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις βγάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σωτάρω τα κρεμμύδια  κομμένα  σε φετάκια με το λάδι να μαραθουν και να γυαλίσουν , ρίχνω το σκόρδο, το μπαχάρι  και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, τη Δάφνη και αφήνω να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά.Μόλις το κατέβασα εριξα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Με δυο πιρούνια άνοιξα  τις μελιτζάνες και τις γέμισα  με τα κρεμμυδάκια ,η γέμιση που περίσσεψε την έβαλα ανάμεσα,  επάνω εβαλα  λεπτό κομμένες φετούλες ντομάτας και έψησα  στους 230 βαθμούς μέχρι να μελώσει .
Έγινε γλυκισμα 😋😋

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ρεβανί ή ραβανί !!!


ΡΕΒΑΝΙ  Η  ΡΑΒΑΝΙ !!!


ΥΛΙΚΑ
4  μεγάλα αυγά ή 5 μέτρια
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκαρυδο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
2  βανίλιες
2 κουταλάκια γλ. μπέικιν παουντερ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαζί με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ
Ξύσμα από 1  πορτοκάλι και 1 λεμόνι 


ΣΙΡΟΠΙ
3 μιση Ποτήρια ζάχαρη
3 μιση  ποτήρια νερό
Μία φέτα λεμόνι  
Βράσιμο 12  λεπτά από το σημείο  βρασμού
Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές βούτυρο.

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σιροπιαζουμε με χλιαρό  σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
Το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 240 γρ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022