Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Υπέροχες τυρόπιτες !!!


 Υπέροχες τυρόπιτες ..Φανταστικές!!!


Συνταγή
Κουρού τυρόπιτες με μαγιά!
Μόλις βγήκαν ζεστές από τον φούρνο! Συνήθως κάνω μικρά τυροπιτάκια με την ίδια ζύμη, σήμερα τυρόπιτες!
1 γιαούρτι
1φλυτσανι του νες ηλιέλαιο
250 γρ βιτάμ
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
Μια τσιμπιά αλάτι και ζάχαρη
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Για την γέμιση περίπου μισό κιλό φέτα και 2 αυγά.
Γίνεται μαλακή ζύμη, κόβω στρογγυλά και γεμίζω με φέτα και αυγό.
Από πάνω χτύπησα αυγό και πέρασα με πινέλο. Άλλες φορές βάζω και σουσάμι.
Στους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή   από την κ. Σταυρούλα  ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ!!
 

Πτι φουρ !!!


 Είναι σπιτικά!! Είναι αγαπημένα!! Λατρεμένα από όλους!! Πτι φουρ !!!
Τα αγαπημένα μου μπισκότα πτι φούρ σοκολατας με γεμιση μερμελάδα βερύκοκο συνταγη της Αργ.Μμπαρμπαρίγου η πιο υπεροχη συνταγη που εχω δοκιμάσει!


Υλικά Συνταγής
350 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
550 γραμ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
 {Για τη γέμιση}
μαρμελάδα βερίκοκο
Για την επικάλυψη
λιωμένη σοκολάτα
τρούφα σοκολάτας
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα αφράτα πτι φουρ βουτύρου, χτυπώντας πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 8-10΄μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι. Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτιφούρ σε μπαστούνια των 4-5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαμρμελαδα βερυκοκοκαι βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη. Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα η σε τριμμενο αμυγδαλο Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Από κ.  κ. Αναστασία  ΟΙ Προκομμένες/οι -. Συνταγές!!

Πρασοτυρόπιτα Φανταστική !!!


 Πρασοτυρόπιτα  Φανταστική με υπέροχο φύλλο!!!


Συνταγή
ΠΡΆΣΟΤΥΡΌΠΙΤΑ ΖΥΜΗ

Για το ταψί του φούρνου

800 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ το κίτρινο

1 κ γ.αλατι

ένα σφηνάκι ξύδι

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

2  κούπες νερό.  

Ζυμωνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα .

Κόβουμε 10 μπαλάκια και ανοίγω φύλλα με νισεστε 5 φύλλα κάτω 5 φύλλα πάνω ανάμεσα στα φύλλα βάζω με ένα πινέλο ελαιόλαδο

Γεμιση

1 κιλό πράσα τα σοτάρω σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αλατοπίπερο και μόλις κρυώσει έβαλα 500 γρ .φέτα.

Ψψήσιμο 50-60 λεπτά στους 170 αέρας!

Από κ. Λένα και την ομάδα Χρυσές Συνταγές!!
 

Πισία !!!



Πιροσκί ή πισία, όπως και να τα πεις είναι πεντανόστιμα!! 


Συνταγή
Ζύμη: 

1ποτηρι νερό χλιαρό ,

1 ποτήρι γάλα χλιαρό ,

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ,

1 αυγό , 

λίγο αλάτι , 

λίγη ζάχαρη 

και αλεύρι όσο πάρει ,να μην είναι σφιχτή ούτε να κολλάει στα χέρια ...


Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δύο σακουλάκια μαγιά το αλάτι την ζάχαρη και σιγά σιγά το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε ..
Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το πάρει γίνει η ζύμη μας .
Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζουμε με πετσέτα η τραπεζομάντηλο μέχρι να φουσκώσει .
Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια . Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε στρογγυλό . Αυτό το κάνουμε σε όλα....
Η γέμιση είναι πατάτα ..
Βράζουμε τις πατάτες ,εγώ τις βράζω με την φλούδα .. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε .Σε ένα τηγάνι Τσιγαριζω κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμυδάκι ,βάζω αλάτι πιπέρι και τις πατάτες που τις έχω πατήσει με το πιρούνι .
Έπειτα περνούμε με το κουτάλι και βάζουμε στα στρογγυλά πιτακια και κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι τις επιλογής μας .

Από  κ. Βασιλική, Μαγειρικές Απολαύσεις!!

Αγαπημένο Τας Κεμπάπ !!!


 Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, που εκτός από αρνί φτιάχνεται και με μοσχάρι.
Η επιτυχία του έγκειται στην τέλεια δεμένη σάλτσα του!Μυρωδάτο φαγητό που έχει κάνει εμφάνιση σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι και αρέσει σε όλους!

ΥΛΙΚΑ

    Μοσχάρι 1 κιλό (νουά, κιλότο ή ελιά)
    Κρεμμύδια 1/2 κιλό…και βάλε
    Ελαιόλαδο 250 γρ.
    Ντομάτες(ώριμες) 4-5 τεμ.(και λίγο πελτέ για να δώσει χρώμα)
    Κόκκινο κρασί ημίγλυκο 1/2 ποτήρι του νερού
    Κρεμμύδι 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του
    2 σκελίδες σκόρδο
    Πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
    Μπαχάρι 6 κόκκους
    1/4 κουταλάκι κανέλα
    ένα κουταλάκι ρίγανη
    1 φύλλο δάφνης
    1/2 κουταλάκι ζάχαρη
    Αλάτι
    Νερό 2 ποτήρια
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Πώς το κάνουμε:

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες,το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν.

Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια,το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε με λίγο πελτέ στην κατσαρόλα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι ,τη κανέλα,τη ρίγανη, τη δάφνη, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με πατάτες ή με πουρέ ή με ρύζι ή με μακαρόνια …


Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.

Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Τη ζάχαρη την βάζουμε εάν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γλυκές.

Μην φοβηθείτε τα μπαχαρικά ,θα δώσουν στον ουρανίσκο σας μια διαφορετική γεύση!

Καλή επιτυχία!

Πηγή .. http://constantinoupoli.com http://constantinoupoli.com/

Μοσχαράκι κοκκινιστό !!!


 



 Ενα κυριακάτικο πιάτο,  από τα πολυαγαπημένα φαγητά της ελληνικής και πολίτικης κουζίνας.

Yλικά (για 4 άτομα)

    1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους περίπου 2 εκ.
    2 σκελίδες σκόρδο , λιωμένο
    1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
    1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες (η φλούδα τους θα μείνει πάνω στον τρίφτη)
    1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
    1 δαφνόφυλλο
    1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο
    200 ml λευκό, ξηρό κρασί
    80 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,μπαχάρι

(Επίσης για τους μερακλήδες ,λίγη κανέλα, και λίγη ζάχαρη εάν οι ντομάτες δεν είναι γλυκές)

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να χρυσίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, 400 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και, μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε αρχικά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει κάπως το κρέας.

Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο ζουμί τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 – 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα.

Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε.

(Με πατάτες τηγανητές, με μακαρόνια χοντρά ή ψιλά, με χυλοπίτες, με πουρέ πατάτας, με πουρέ μελιτζάνας, με ρύζι ή σε γιουβέτσι, το κοκκινιστό μοσχάρι είναι πάντα μια γιορτινή απόλαυση που εκτιμάται απ’ όλους.)

Καλή σας όρεξη.
Συνταγή ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥgastronomos- http://constantinoupoli.com/http://constantinoupoli.com/

Μαυρομάτικα με σπανάκι !!!

ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ :

Συνταγή :


Βράζω 300γρ φασόλια μαυρομάτικα αφού τα πλύνω και χύσω το πρώτο νερό.

Τα σουρώνω κ τα αφήνω .

Μέχρι να βράσουν γύρω στο τέταρτο καθαρίζω πλένω κόβω τα σπανάκια.
Σε κατσαρόλα βάζω ανάλογα λάδι 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, λίγες μυρωδιές μυρώνια. σέσκουλα 2 φύλλα ,καρότα 2 κομμένα..τσιγαριζω.

Προσθέτω σάλτσα πελτέ προσθέτω τα σπανάκια τα μαυροματικα ανάλογο ζεστό νερό αλάτι πιπέρι,βραζω 15 λεπτά το πολύ  κ  έτοιμα.

Από .   George Limperopoulos
 

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Διαφορετικό καπνιστό ογκρατέν !!!

Ενα εξαιρετικό φαγητό που μπορεί να σταθεί σε όλα τα τραπέζια για κάθε περίσταση. Ενα ογκρατέν με μπρόκολο, πένες ριγκατόνι, καπνιστή μπριζόλα,τεσσάρων ειδών τυριά ένα εκ των οποίων καπνιστό απογειώνουν τη γεύση. Απολαύστε το!!!
Για ταψι 34 επι 26.

Συστατικά

    πένες 500 γρ. χρωματιστές ριγκατόνι
    μπροκολο 400 γρ. βρασμένο μόνο τις φουντίτσες χωρίς κοτσάνια
    πιπεριές 4 χρωματιστές κομμένες ζουλιέν
    κρέμα γάλακτος 400 γρ.
    μπριζόλα 230 γρ.καπνιστή κομμένη σε μικρούς κύβους
    μοτσαρέλα 250 γρ. τριμμένη
    γκούντα 250 γρ. τριμμένο
    κίτρινα τυριά 235 γρ. καπνιστό τριμμένο
    τυρί κρέμα 200 γρ.
    βούτυρο 1 μεγάλη κ.σουπας
    αλατι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/PyXGMcm07uc


 

Λαγάνα !!!!



 
Η ωραιότερη Λαγάνα καλύτερη θα έλεγα από Αρτοποιείο!!!!!      

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ μου:

Υλικά _

400ml νερό(2 φλυντζ)

25 γρ νωπή μαγιά,

2 κ.σ.ζαχαρη,

2 κ.γ.αλατι,

950 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1 φλυντζ.του ελληνικού καφέ καλό ελαιόλαδο!

Εκτέλεση:

Βάζουμε την μαγιά σε μπολ και την θρυμματίζουμε!

Ρίχνουμε πάνω της την ζάχαρη και τέλος το νερό χλιαρό να αντέχει το χέρι!

Ανακατεύουμε με σύρμα και το σκεπάζουμε για 20 λεπτά!       

Στην συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι σε λεκανιτσα ανοίγουμε λακουβιτσα!

Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και γύρω-γυρω το λάδι!

Μέσα στην λακουβιτσα ρίχνουμε σιγα-σιγα την μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα παίρνοντας λιγο-λιγο αλεύρι!

Τελειώνουμε ρίχνουμε σιγά -σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη να μην κολλάει!

Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα!

Την πατάμε την αλοιφουμε με λίγο λάδι και την σκεπαζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά!

Σε ζεστό μέρος!

Στην συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και την αλοιφουμε με λάδι!!     

Ξεφουσκωνουμε την ζύμη λαδωνουμε τα χέρια και την κοβουμε!

Βγάζουμε στην άκρη πολύ λίγη ζύμη και εάν θέλουμε την φτιάχνουμε μια μικρή λαγανα!

Την υπόλοιπη την βάζουμε στην λαδωμένη λαδόκολλα και με λαδωμένα χέρια την ανοίγουμε!

Κάνουμε ζαχαρονερο και την αλοιφουμε!

Ρίχνουμε και σουσάμι και την σκεπαζουμε για 35 λεπτά!

Τελειώνουμε την τρυπαμε με τα δάχτυλα και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

 

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού !!!



Ο βασιλιάς των γλυκών του κουταλιού!!!!Το αγαπημένο γλυκό  μου!!! Περγαμόντο!! Γλυκό λατρεία!!!!
Μοσχομυρισε το σπίτι!!!


ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
15 περγαμόντα τα έπλυνα τα στεγνωσα με χαρτί κουζίνας κ τα έτριψα ελαφρά στον τρίφτη κράτησα το ξύσμα. 

Τα χάραξα σε κομμάτια κ έκοψα τις φλούδες το μέσα το πετάμε. 

Τα έβρασα σε νερό για δέκα λεπτά πεταξα το νερό κ συμπλήρωσα άλλο.. αυτό το κάνω 3 φορές μετά τα ξεπλένω με κρύο νερό κ το πετάω ξανά κ ξανά μέχρι να κρυωσουν.. αφού τα έχω κρυώσει τα βάζω σε λεκάνη κ τα γεμίζω νερό το οποίο το αλλάζω κάθε δύο ώρες!! 

Την άλλη μέρα τα κάνω ρολάκια κ τα βάζω σε κατσαρόλα που έχω βάλει ζάχαρη τα καλυπτω με την υπόλοιπη ζάχαρη κ τα αφήνω 24 ώρες! 

Την επόμενη μέρα τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι  κ λίγο πρωτου τα σβήσω ρίχνω μια κουταλιά χυμό από λεμόνι!!!
Για κάθε τριάντα κομμάτια ένα κιλό ζάχαρη!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Κοτόπουλο τηγανιά !!!

Ζουμερή τηγανιά σκέτη νοστιμιά σήμερα για μας με πατατούλες κ φυσικά σαλάτα κ το τζατζικάκι απαραίτητο !!!

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω καλά κομμάτια κοτόπουλου στήθος και μπούτι μαζί κ μια πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κ μια πράσινη, αλάτι, πιπέρι κ μόλις πάρουν χρώμα σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό κ αφήνω να σιγοβράσει κ να μείνει με το λαδάκι του τέλος ρίχνω λεμόνι και ρίγανη!!

 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
 

Μπακλαβάς και γαλακτομπουρεκο 2 σε 1!Υπέροχο ταίριασμα ξηρών καρπών και αφράτης κρέμας!!!


  Μπακλαβάς και γαλακτομπούρεκο 2 σε 1!!! Υπέροχο ταίριασμα ξηρών καρπών και αφράτης κρέμας ανάμεσα σε Τραγάνα καλά σιροπιασμένα φύλλα!!!!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
200 γρ. Βούτυρο γάλακτος

150 γρ. Καρυδόψιχα ανακατεμένη με κανέλα μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο και 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη.

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 βανιλιες
Ξύσμα από μισό λεμόνι
3 κουταλιές ζάχαρη
4 φλυτζανια γάλα
2 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κιλο ζάχαρη
1/2 κιλο νερό
1 κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Βράζουμε όλα μαζί και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει αφού τυλιξουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη.

Λιώνουμε το βούτυρο και σε πυρεξ απλώνουμε 4 φύλλα καλά βουτυρωμενα ανάμεσα και από πάνω το μείγμα ξηρών καρπών.

Απλώνουμε αλλά 4 φύλλα βουτυρωνοντας ανάμεσα και από πάνω την κρύα κρέμα Αφού την ανακατέψουμε καλά.
Κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα χαράζουμε το γλυκό προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 160 μέχρι να ροδισει.

Όταν ροδίσουν καλά τα φύλλα βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Τζαννατου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Απο τα ποιο αφρατα υπεροχα ΤΥΡΟΠΙΤΆΚΙΑ !!!!


Απο τα ποιο αφρατα υπεροχα ΤΥΡΟΠΙΤΆΚΙΑ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο μπολ 1 ποτηρι χλιαρο γαλα,

1 ποτηρι χλιαρο νερο,

1 φακελακι μαγια ξερη και ανακατευουμε με το χερι!

Ριχνουμε μεσα 2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,

μισο ποτηρι  λάδι ελαφρυ

2 ασπραδια και ανακατευουμε με το χερι!

Συνεχιζουμε.ριχνουμε.μεσα λιγο αλατι,και 6 ποτηρια αλευρι περιπου και την ζυμωνουμε!

Την σκεπαζουμε πολυ καλα.για.2 ωρες!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε.στον παγκο μας την ζυμωνουμε και κοβοντας την κανουμε μπαλιτσες!

Ανοιγουμε την καθε μια φυλλαρακι βαζουμε μεσα τυρι της κλεινουμε και δινουμε.σχημα με.κλωστη!!

Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα.τα σκεπαζουμε για μιση ωρα!

Τελος τα.αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα.ψηνουμε.στους.200 βαθμους περιπου 20 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Κέικ Πραλίνας με σιμιγδάλι !!!


 Δεν πιστεύαμε πόσο Νόστιμο μπορεί να γίνει αυτό το Σιμιγδαλένιο Κεικ Πραλίνας!! Απλά τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪3 μέτρια αυγά
🔪500 γρ άλειμμα πραλίνα σοκολάτας
🔪150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
🔪2 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1 μπανάνα
🔪100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
---------------------------------------------------------
🔪Πραλίνα σοκολάτας
🔪Νιφάδες κουβερτούρας
--------------------------------------------------------
🔪32χ13

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/R8VpfcHU0vc

Πιπεριές γεμιστές Φλωρίνης πεντανόστιμες !!!


 



Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές !!!


Για 5 μέτριες πιπεριές
300 γρ φέτα τριμμένη
150 στραγγιστο γιαούρτι
100 γρ γραβιέρα τριμμένη η παρμεζάνα
1 σελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβακια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο.

.


Ανακατεύω καλά να ενωθούν ολα τα υλικά
Πλένω και ανοίγω τις πιπεριές βγάζω τους σπόρους καί γεμίζω με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Τίς τοποθετώ σε ένα πυρέξ με ένα πινέλο τις περνώ με ελαιόλαδο.
Ψήνω Αντιστάσεις στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά.
Σερβίρω με κρέμα Ξύδι Μπαλσαμικου με μέλι 🍯 και λίγο τριμμένο μαϊντανό.
Έγιναν ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΕΣ !!!

Συνταγή φωτό από κ. George Limperopoulos !