Υλικά
175 γρ.φρεσκες ώριμες φράουλες
1 ζαχαρουχο
1 κουταλάκι λικέρ +1 φράουλα 🍓
(για το απόσταγμα)
250 γρ.κρεμα γάλακτος πλήρες (όχι φυτική)
1/2 κουταλάκι μέλι 🍯
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=sPetHb8GMQo&feature=share
Υλικά :
200 γρ φράουλες
50 γρ ζελέ φράουλας (Σκόνη)
100 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
500 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
40 γρ άνθος αραβοσίτου
200 γρ βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ άχνη ζάχαρη
Δείτε τον τρόπο εδώ...👉 https://youtu.be/2sgO60hkBT8
Απίστευτα Εύκολο σπιτικό παγωτό σε 5 λεπτά,!!! Όλοι ψάχνουν αυτή τη συνταγή!!!
Σαντιγί,ζαχαρούχο γάλα,κακάο,γλυκό κουταλιού και μπισκότα Το πιο απολαυστικό παγωτό που έχετε φάΐ
Υλικά
400 γραμ. σαντιγί
150 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
Μία κουταλιά κακάο
Δύο κουταλιές γλυκό κουταλιού Βύσσινο η φράουλα
Μπισκότα
Το παγωτό το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 h
Λεπτομέρειες εδώ https://youtu.be/w14DFmBR2qU
.
Συνταγή Υλικά:
4 αυγά,
μια πρέζα αλάτι,
140 γρ ζάχαρη,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
200 γρ αλεύρι,
1 κ.γ.μπεικιν παουντερ!
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και την ζάχαρη για 5 λεπτά!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν, και το ξύσμα!
Γίνεται χυλός !
Βάζουμε τον χυλό σε σακούλα ζαχαροπλαστικής !
Βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά και κάνουμε με τον χυλό δισκάκια ίσα με ένα καρύδι!
Όταν βάζουμε το χυλό αφήνουμε 1 λεπτό τα δισκάκια να απλώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 200 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 10 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Έκανα πρώτα την Κρέμα Πορτοκαλιού:
Έβαλα στο κατσαρολάκι 200 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
100 γρ ζάχαρη,
50 γρ κορν φλαουρ και το έβρασα να δέσει!
Στην συνέχεια την έριξα μέσα στην φόρμα και άφησα να κρυώσει!
Έκανα και την Κρέμα Σιμιγδαλιου:
Έβαλα στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα,
1 ποτήρι ζάχαρη,
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεψα μέχρι να πήξει ελαφρώς!
Όταν την κατέβασα έριξα 1 ποτήρι καρύδα!
Ανακατεψα και την άφησα να κρυώσει πολύ λίγο!
Στην συνέχεια την έριξα με προσοχή πάνω στην κρύα κρέμα πορτοκαλιού!
Και πάνω στην κρέμα έβαλα Σαβαγιάρ!
Και το έβαλα στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Υλικά 👩🍳
* 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 200γρ. φαρίν-απ
* 1/2 κτγ αλάτι
* 170γρ. βούτυρο
* 200γρ. καστανή ζάχαρη
* 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
* 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
* 1 αβγό
* 1 κρόκος
* 50γρ. σοκολάτα γάλακτος
* 50γρ. κουβερτούρα
Προετοιμασία 🥄
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και έπειτα τα αφήνετε στην άκρη.
2. Λιώνετε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρι.
3. Σε ένα μπολ βάζετε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
4. Προσθέτετε τα αβγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.
5. Στο τέλος βάζετε το μίγμα των άλευρων και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
6. Χωρίζετε την ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κουταλιού του γλυκού.
7. Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα και βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
8. Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζετε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργείτε μικρά cookies.
9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.
10. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Nancy Michalakou!