Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Καλαμαράκια γεμιστά!

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια


200 γρ γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 λεμόνι χυμό

λάδι

 1\2 ποτηρι ουζο

300 γρ ρύζι καρολίνα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα .Ψιλοκόβω μόνο τα πλοκάμια και  τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαραθούν Προσθέτω τις γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες το μαιντανό ολα μέσα στα πλοκάμια Αφήνω να βράσουν 5 λεπτά και τα σβήνω με το ούζο και  το χυμό λεμονιού Προσθέτω το ρύζι αλάτι πιπέρι, και τα βράζω  για 5-10  λεπτά.
  Με την γέμιση αυτή γεμίζω  τις κουκούλες των καλαμαριών ,τις βάζω  σε  ένα ταψί προσεκτικά την μία δίπλα στην άλλη βάζω λίγο νερό στο ταψάκι και ψήνω  σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου προθερμασμένο.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ