Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

MMMMMM!!!! σπανακοπιτα!!!!!

























ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!! ΝΟΣΤΙΜΗ ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΦΥΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ...ΜΕΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ!!!ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΝΥΚΟΚΥΡΕΣ!!!ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο σπανακι
4 πρασα
6-7 κρεμυδακια
1 ματσακι ανηθο
3 αβγα
250 γρ.περιπου φετα
αλατοπιπερο
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζουμε πλενουμε καλα το σπανακι
κοβουμε ολα τα ζαρζαβατικα σε ροδελιτσες αφου τα καθαρισουμε και τα πλυνουμε πολυ σχολαστικα
στιβουμε καλα το σπανακι ,το βαζουμε σε ενα μπολ ,προσθετουμε ολα τα υλικα κρεμμυδακια,πρασο.ανηθο.αλατι .πιπερι.λιγο -λιγο λαδακι και ανακατευουμε ,οχι ακομα την φετα,τωρα θα σας πω για το φυλλο.
ΥΛΙΚΑ
εβαλα σ ενα μπολ 2 ποτηρια αλευρι εκανα μια λακουβιτσα στην μεση και εβαλα 2 κ σ λαδι
,ελαχιστο αλατι,1κσ ξυδι και εχω χλιαρο νερο κοντα μου κ ριχνω κ ζυμωνω να γινει η ζυμη ελαστικη ,μετα την αφηνω λιγο κανενα τεταρτο να ξεκουραστει που λενε και ριχνω σε μια καθαρη επιφανεια αλευρι την χωριζω σε 3 μπαλακια αν θελετε να βαλετε κι ενα ενδιαμεσω φυλλο ,η σε 2 αν θελετε μονο απο πανω κι απο κατω,ανοιγω το φυλο με τον πλαστη να γινει πολυ λεπτο το στρωνω στο ταψι αφου το εχω λαδωσει σ ολη την επιφανεια και ,ριχνω το υλικο με το σπανακι ,να καλυφθει ολη η επιφανεια κ ριξτε απο πανω με το χερι εδω κι εκει φετα , να μας μεινει ομως κ για την δευτερη στρωση[,αν δεν βαλετε ενδιαμεσα φυλο τοτε βαλτε το ολο το σπανακι ],λοιπον αφου εχω καλυψει ολη την επιφανεια ανοιγω κ το δευτερο φυλο το στρωνω και βαζω το υπολοιπο σπανακι και την υπολοιπη φετα ,πλαθω ..[ουφ κουραση]και το τριτο φυλο και σκεπαζω ,στριβω καλα τις ακρες,και με το χερι βαζω σ ολη την επιφανεια λαδι την κοβω σε κομματια [δεν τα χωριζω απλα χαρασω]και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο 180 β .τωρα η ωρα εξαρταται απο το φουρνο,θα το δειτε να ροδισει η επιφανεια !! καλη επιτυχια ..πολυ χρονοβορο φαγητο ..αξιζει αν εχετε την διαθεση !!!