Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Σπανακόρυζο ,





1 1\2 κιλό σπανάκι
1  κρεμμύδι ξερό και ξυσμένο
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
5 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια.ζεσταίνουμε το λάδι  σε κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι ,τα σωτάρουμε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και 2 1\2  ποτήρια νερό αλάτι και πιπέρι και τ αφήνουμε να βράσει  για 1\2 ώρα περίπου .Προσθέτουμε το ρεύζι ,τον άνηθο,και λίγο νερό ακόμα αν χρειάζεται,ανακατεύομαι ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 20 λεπτά.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά  και σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.ΣΗΜ. Αν το θέλετε η σάλτσα του να είναι κόκκινη προσθέτετε στην κατσαρόλα πριν ρίξετε το ρύζι 1 φλυτζάνι τσαγιού ντομάτας,η ,2 κουταλιές τις σούπας πελτέ.